Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11151) biker válasza Richvargas (#11150) üzenetére


biker
nagyúr

212-E felejtős. 212P és 213J kb egy szinten van, qnap olcsóbb
Én csak azért nem vettem, mert a legfrisebb szoftverrel kinyírták az osx time machine mentést, ami miatt tele van floodolva a support forum, és ez nekem kardinális kérdés.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11152) Gsx-rr válasza Richvargas (#11150) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Olcsóbb volt ,és nekem fontos volt a Plex! Ami kevés Synology-n megy!

És így összevetve ,jobb választás nekem a Qnap ,amit szinte csak médiaszervernek használok.

(#11153) Ákinard válasza Tonyk (#11115) üzenetére


Ákinard
aktív tag

Köszi a választ.

"Engem pl nem zavar ha pl megy egy gép mellettem, más meg süketszobában szeret aludni"

A kettő között félúton. A halkan duruzsoló laptopventi nem zavar, de mondjuk egy régi asztali gépé már eléggé. Bár ami leginkább zavar az a trafók búgása vagy a kapcsolóüzemű táp sípolása. Az kikerget a világból :)

"De be lehet dugni szekrénybe (előszoba szekrény), szekrény tetejére, wc-be, spájzba, stb. Nem kell ezt nézegetni. Megy oszt' jóvan."

Az a problem, hogy ahol emberektől elkülöníthető helyen lenne, oda hálózatot kellene építeni...

"Viszont többek között én sem értem, hogy minek egy nas-nak pl. 100 megabiten mennie? "

Nem mondtam, hogy feltétlenül 100-on kell mennie, de ha egyszer ennyivel dobott meg a netszolgáltató nem lenne rossz használni is valamire :) Na meg nem 1 évre veszem a nast, nem lenne rossz ha 5-6 év múlva is kiszolgálna, és ha most azt mondjátok bukdácsol ilyen nettel, akkor...

"Transmission igen."

Erről van valami elérhető leírás egyszeri embereknek? És magyar nyelvű használatija van esetleg? Angol 300 oldalasat találtam... :)

"Tegyük hozzá, hogy gigabites a hál."

Na ez egy kicsit off kérdés: Annakidején én építettem a hálózatot, de semmi estra szabvánnyal nem foglalkoztam, csak behúztam a kábelt, megkrimpeltem a kábelvégeket, összeraktam, és megy. Cat 5e kábelek vannak bent. Ha az említett öreg Dlink routereket kikukázom menne a gigabit?

" A helyet már nem kedvelem annyira, de ez csak a privát példám indokolja."

Sohasem volt velük gondom (koppkopp) :-) Most épp van raktáron is ( a kupon akció csak a raktáron lévőre vonatkozik).

Amúgy ha 2 router van, meg lehet csinálni, hogy bármelyik routerre csatlakozik egy gép, mindig lássa? Volt egy printserverem, azt mindig csak azok a gépek látták, amik arra a routerre csatlakoztak vagy Wifin vagy kábelesen, amin a szerver volt.

Amúgy mit tudna pl egy hasonló (azonos kategóriás, 2 rekeszes stb.) Synology amit ez nem tud?

(#11154) Ákinard


Ákinard
aktív tag

Jah, és mégvalami:

Ha "alap telepíthető program" ez a torrent transmission, akkor ezt a házasítást amit az alábbi cikkben olvasni, azt nem kell megcsinálni?

http://logout.hu/cikk/ismerkedes_a_zyxel_nsa_325_v2-vel/ismerkedes.html

Ezzel a TM-mel hogy megy egy torrent letöltése? Letöltöm a torr fájlt, és egy html weboldalon meg tudom nyitni a torrentklienst ahol betöltöm ő meg jól letölti?

(#11155) kk831228 válasza Ákinard (#11154) üzenetére


kk831228
addikt

Èn routerre kötött winchesterrel hasznalom a transmission-t, gondolom nas-on is ugyanaz a szitu... :U
Van webes felülete amit én a router menüjéből vagy böngészőből érek el.

A legjobb: Van hozzá transmission remote gui, amit fölraksz windows-ra, vagy androidra. Elindítod és windows-on pl. Ugyan olyan felületet kapsz mint qtorrent Telón pl letöltök egy torrent fájlt megkérdezi mivel nyissa meg, megadom a trans-ot és már indul is otthonra a letőtés... :)) :C

Nekem tetszik... :))

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#11156) Multibit válasza Ákinard (#11153) üzenetére


Multibit
veterán

Nem mondtam, hogy feltétlenül 100-on kell mennie, de ha egyszer ennyivel dobott meg a netszolgáltató nem lenne rossz használni is valamire :) Na meg nem 1 évre veszem a nast, nem lenne rossz ha 5-6 év múlva is kiszolgálna, és ha most azt mondjátok bukdácsol ilyen nettel, akkor...
Akkor mélyebben a zsebedbe kell nyúlni! Azt meg ugye nem gondolod komolyan, hogy egy NAS majd 5-6 év múlva is ugyanúgy kiszolgál, mint most. 5-6 év nagyon hosszú idő az informatikában! Gondolj bele, mi történik manapság az öt-hat éve vásárolt routerekkel? Kukázzák őket mind a tulajdonosok.

(#11157) Elemental válasza Multibit (#11156) üzenetére


Elemental
addikt

Az igaz, hogy elavulhat, de nem feltétlenül.
Én 2 éve vettem a nasom, és azóta semmit sem változott a felhasználói szokásom. Ugyanarra használom, mint az elején. Ha 10 év múlva is ugyanígy használom, akkor elég lesz akkor is.

(#11158) biker válasza Elemental (#11157) üzenetére


biker
nagyúr

mert 10 év alatt nem fog megtelni, és amikor cseréled, nem jössz majd rá, az új hdd-k nincsenek a támogatott listában, és nincs fw update :(

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11159) Tonyk válasza Ákinard (#11153) üzenetére


Tonyk
veterán

" "Transmission igen."
Erről van valami elérhető leírás egyszeri embereknek?"

Minek? Saját csomagkezelőjében megjelenik egy kattintás és megy! Abszolute egységsugaru userre van kitalálva. Ha extrákat is akarsz vele, term. lehet mókolni, de alapfeltétel egy FFP fennléte a nas-on.

Sohasem volt velük gondom (koppkopp)
Na hát nekem volt. Se pénz se posztó helyzet alakult ki. Aztán egy 3. fél kicsit tököt szorongatott... S.@arh.zi egy társaság!

"Amúgy ha 2 router van, meg lehet csinálni, hogy bármelyik routerre csatlakozik egy gép, mindig lássa?"

Meg! Kérdés meg tudod-e!? :) A második routernek csak a lan portjait kell használni, és úgy kell beállítani a lan címét, hogy az első router dhcp-pooljában ne legyen benne, a WAN portjába nem megy semmi!

Cat 5e kábelek vannak bent. Ha az említett öreg Dlink routereket kikukázom menne a gigabit?

Cat5-e jó gigabitre (mondjuk nem lenne baj, ha nem 220 mellett futna végig a lakásban, de ettől még a nyilván gigabites router nagyobb sebességet produkálna, mint a 10/100-as.)

"Amúgy mit tudna pl egy hasonló (azonos kategóriás, 2 rekeszes stb.) Synology amit ez nem tud?"

Húh, ebből szoktak kiindulni a flameear-ok. Tekintsünk ettől most el. ;)

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#11160) Tonyk válasza Ákinard (#11154) üzenetére


Tonyk
veterán

"Ezzel a TM-mel hogy megy egy torrent letöltése? Letöltöm a torr fájlt, és egy html weboldalon meg tudom nyitni a torrentklienst ahol betöltöm ő meg jól letölti?"

Pont ugyanúgy mint utorrenttel. A transmissionnek van webes felülete, de van hozzá remote controller is, az meg mint az utorrent.

(#11158) biker

Az emlegetett router 8TB-ig tud hdd-t kezelni, ha az valakinek nem elég, az tényleg nyúljon a zsebébe. De az is elég gáz lenne, hogy ha egy sima hdd csere miatt fw-ért kéne rohangálni.

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#11161) Multibit válasza Tonyk (#11160) üzenetére


Multibit
veterán

Az emlegetett router 8TB-ig tud hdd-t kezelni
Router? :U

Az a baj, hogy sokan, ha megpróbálnak "jövőbelátni", kiindulásképpen erősen a jelenben ragadnak. Kicsit szabadabban kéne gondolkodni! Nem tudom, hogy egy éve pl. hányan gondolták volna, hogy a nagy szávszél robbanás miatt ekkora beindulás lesz (sőt, mikor tavasszal erről az értesülésemről írtam a Digi netes topikban, egyesek erősen kételkedtek). A jól ismert "elég lesz az még sokáig" kezdetű bölcsességek elhangzottak bizonyára az akkori favorit TP-Link 1043 v1 routerekre és hasonló társaira. Igen, vannak akiknek elég, de vannak akiknek nem! De említhetném a HD korszakot is. Ugye HDD kapacitásigény tekintetében mekkora változás volt a divx éra után. Persze ez sem érint mindenkit, de a lényeg az, hogy a fejlődést nem szabad alábecsülni!
Ezt nem kizárólag neked írtam, hanem mindekinek, aki 10 évre akar a jelenlegi hardvereivel berendezkedni.

(#11162) Tonyk


Tonyk
veterán

Bocs, igazad van : NAS -t akartam írni.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#11163) biker válasza Tonyk (#11160) üzenetére


biker
nagyúr

nincs ilyen hdd, így nem támogathatja.
max 2x4TB ha kétlemezes (bocs, de nem tudom, melyikről beszélünk pontosan) ami ma erősen átlagos, mert van 5 és 6TB lemez már
a ma 3 éves nasok már a 3TB lemezekkel is szívóznak, soknak 2TB a limit. Mit teszel 3 év múlva, ha csak 10TB a legkisebb lemez?

nincs értelme 5-6 évre tervezni. a lemez se fog eddig élni, a 3 év garis lemezt 4 évesen már erősen rizikó használni szerintem.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11164) Tonyk válasza biker (#11163) üzenetére


Tonyk
veterán

"nincs ilyen hdd, így nem támogathatja."

Én nem azt mondtam, hogy van ilyen, hanem, hogy ekkora méretig lehet bele pakolni. Nem mindegy!

4TB erősen áltagos??? :Y SOHO kategóriáról beszélgetünk!

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#11165) biker válasza Tonyk (#11164) üzenetére


biker
nagyúr

soha nem tesz értelmes ember 2 lemezt raid0 vagy jbod-be, így a 2x4tb = 4tb raid1-ben
igen, erősen átlagos, mert soho esetén 80%-ban BD filemk fognak landolni rajta. Nálam pont nem, hanem 1.300.000 file :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11166) Tonyk válasza biker (#11165) üzenetére


Tonyk
veterán

Na, a jbod-dal mi bajod van házi körülmények között?
raid1: Én meg mondjuk pont a BD filmeket nem tükrözném. Látod mennyire más igények vannak!
Akinek fontos a raid1 az úgy használja, akinek meg nem az meg amúgy. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#11167) biker válasza Tonyk (#11166) üzenetére


biker
nagyúr

én sem filmeket tárolok rajta, mint jeleztem. de 2 vgy több lemezes eszköznél két választásod van, raid1 vagy a többi értelmetlenség
jbod és raid0 esetén ha az egyik lemez meghal, minimum az azon lévő adat ugrik, de esélyes hogy az egész kötet helyreállíthatatlan lesz.
ekkor jobb, ha két egy lemezeset veszel, vagy olyan két lemezest, ami külön diskként is kezeli a két lemezt.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11168) Tonyk válasza biker (#11167) üzenetére


Tonyk
veterán

"ami külön diskként is kezeli a két lemezt."

Van egyáltalán olyan, ami nem kezeli külön a két lemezt?

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#11169) Egon válasza biker (#11165) üzenetére


Egon
nagyúr

Még a "buta" Zyxel NSA-320-am is négyféleképpen tudja kezelni, ha kettő merevlemezt pakolok bele: raid0, raid1, jbod és ún. "individual disk". Utóbbi jjelenti azt, hogy teljesen külön kezeli a lemezeket: ha létrehozol egy mappát a NAS-on, ki kell választanod, hogy melyik lemezen hozza létre...
Ergo 2x4 TB lehet 8 TB is... :U

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#11170) Tonyk válasza Egon (#11169) üzenetére


Tonyk
veterán

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#11171) biker válasza Egon (#11169) üzenetére


biker
nagyúr

az én dlinkem mintha nem ajánlott volna fel ilyet, és nem is értem, mire jó ennyi meghajtó.
ez gondolom olyan "betegség" mint a sokba partícionált merevlemez mánia, hogy lehessen C-ről D-re másolgatni valamit. :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11172) biker válasza biker (#11171) üzenetére


biker
nagyúr

látom, én leszek a hülye, mert meg se fordul a fejemben, hogy egy sok lemezes nas-t arra pazaroljak, hogy a teljes ABC fent legyen a totalcommanderben.
elnézést, tegyetek így, és használjátok egészséggel

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11173) Egon válasza biker (#11171) üzenetére


Egon
nagyúr

az én dlinkem mintha nem ajánlott volna fel ilyet

A d-linket hagyjuk: nem véletlenül kerülendő.

és nem is értem, mire jó ennyi meghajtó.

??? Eddig az volt a problémád, hogy 2x4 TB is csak 4 TB, a jbod nem biztonságos stb. Mégis, hogy a fenébe lehetne másképp megoldani, hogy ha van kettő lemezed, akkor lásd a teljes kapacitást, a jbod és társai hátránya nélkül?!? Ha egy bármilyen gépbe beteszed a fenti vinyókombinációt (legyen mondjuk egy asztali gép), ott is ugyanez a helyzet, nem?!?
Egyébként a két vinyót így is fel lehet mappelni egyetlen betűjelre (próbáltam, működött), ergo win alatt egyben látod az egészet... Mondjuk ilyen esetben nem tudom windows alól hol lehet új könyvtárat létrehozni - valszeg a gyökérkönyvtárban nem lehet.

z gondolom olyan "betegség" mint a sokba partícionált merevlemez mánia, hogy lehessen C-ről D-re másolgatni valamit.

Rendszerlemez esetén (amennyiben relatíve nagy diszkről beszélünk (500 GB és felett)), mindenképpen van értelme kettéparticionálni a lemezt. Vagy mondjuk ha csak egy diszk van a gépben - ellenkező esetben csúnyán meg lehet szívni egy újratelepítést.
Én is marhaságnak tartom, amikor sok-sok partíció kerül létrehozásra, de nem gondolom, hogy adott esetben ne lehetne megindokolni (nekem perpill. az otthoni gépemben van 1 SSD és 2 merevlemez; összesen 4 partíció van rajtuk).

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#11174) biker válasza Egon (#11173) üzenetére


biker
nagyúr

ez meg az én betegségem, tudom, hogy ha egy eszközbe két lemezt lehet dugni, mindjárt raidbe teszem :)
viccet félretéve, mindig is rühelltem a sok lemez közti másolgatást, és keresgélést, melyik lemezen mennyi hely van és hova mi fér. Ezért sosem csináltam ilyet.

a particionálásról meg 2005 ben, utolsó windowsos gépemnél letettem, mert normális rendszert lehet újratelepíteni adatvesztés és minden program újratelepítése nélkül, így értelmetlen a rendszert különtenni egy partícióra, az adatokat egy másikra.

A macminiben is ssd+hdd van, de fusiondriveban, tudom, ez meg egyfajta jbod, de ez live backuppal mentve mintha tükrözve lenne, így nem releváns a hiba rajta.
ezért az is értelmetlen számomra, hogy ssd-re menjen a rendszer, a hdd-re meg az anyagok, mert ezt a rendszer megoldja helyettem, én meg dolgozom közben.

Tudom, ezek olyan hightech dolgok, amikre egy mezei win usernek még éveket kell várnia, bár a win 8.1 talán már upgradelhető és reinstallálható az összes program újratelepítése nélkül, így 2014-ben, és talán 2020-ra lesz fusion drive itt is....
linuxon zfs-el már készül a fusion drive lassacskán

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11175) Tonyk válasza biker (#11171) üzenetére


Tonyk
veterán

"hogy lehessen C-ről D-re másolgatni valamit."

Hogy ennél a példánál (és windowsnál) maradjunk. Ugye milyen szar az amikor a dokumentumok és a komplett levelezés adatbázisa a pl. a D-n van és egy rendszer újratelepítésnél nem kell előtte órákat mentegteni, hanem reinstall után kb 3 kattintás és minden a régi. De Linux alatt sincs ez másképp, max nem C,D meg másnak hívjuk a partíciókat, hanem becsatoljuk őket a filerendszer alá. De itt is célszerű legalább a /home-ot külön dobni. Szóval nem véletlen van ez a partíció dolog :)

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#11176) biker válasza Tonyk (#11175) üzenetére


biker
nagyúr

nem tudom, milyen az "órákon át adatmentés újratelepítés előtt" több okból
- folyamatos backup van OSX-en (time machine) és dejadup Linuxon amiket én kezelek, így a teljes hdd halál se izgat nagyon
- a home mappa és az applications mappa érintetlen reinstall után, így ha csak nem formázod a lemezt, nem lesz baja. (nincs registry, ami miatt kötelező az újratelepítés)
- 2005 óta nem telepítettem újra, csak kompletten migráltam, vagy upgradeltem, 2005 óta csak a rokonságés kollégák windowsait telepítgettem, na ott igen, keresek, mentek, keresek, visszaállítok ment

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11177) Ákinard válasza Multibit (#11156) üzenetére


Ákinard
aktív tag

Szerintem te is értetted, hogyan írtam :) Nem 1-2 évre veszem, ha ellátja majd feladatát 5 év múlva is akkor rendben van.

(#11178) Ákinard válasza Tonyk (#11159) üzenetére


Ákinard
aktív tag

"Minek? Saját csomagkezelőjében megjelenik egy kattintás és megy! Abszolute egységsugaru userre van kitalálva. Ha extrákat is akarsz vele, term. lehet mókolni, de alapfeltétel egy FFP fennléte a nas-on."

Oké, akkor menni fog. Igaz nem igazán tudom momentán mi az FFP de majd utánaolvasok :))

"Meg! Kérdés meg tudod-e!? :) A második routernek csak a lan portjait kell használni, és úgy kell beállítani a lan címét, hogy az első router dhcp-pooljában ne legyen benne, a WAN portjába nem megy semmi!"

Igazából most is ez a konfig működik, de ez a dhcp poolos történetre nem emlékszem hogy csináltam meg. Lehet csak ennyit kellene megtennem. Majd megnézem.
A printszervernél lett volna lényeges, de annak időközben elhalálozott a tápegysége, így cseppet sem zavart a dolog miértje, hogy miért nem működött a másik routerről :)

"Cat5-e jó gigabitre (mondjuk nem lenne baj, ha nem 220 mellett futna végig a lakásban, de ettől még a nyilván gigabites router nagyobb sebességet produkálna, mint a 10/100-as.)"

A teljes hosszán kb 1,5 méteren fut együtt 230as kábellel, a többi részén vagy egyedül vagy más ethernettel.

"Húh, ebből szoktak kiindulni a flameear-ok. Tekintsünk ettől most el. ;)"

Hát nem volt cél flamewart indítani, csak tárgyilagosan vártam a választ, nem az "én apukám erősebb" stílusú akkor is megmondom, hogy ez is tudja azt vitát gondoltam :)
Nagyon hiányzik ebből a topikból az első hsz-es okossággyűjtemény.

Apropó, néztem a WD red-et van ahol 3 van ahol 5év garival osztják. Mitől függ ez? Vagy valamelyik elírás csak?

Amúgy megrendeltem a Zyxelt, még meggondolhatom, meg netes vásárlás miatt van további 14 nap. De úgysem :))) Ma lett belőle raktáson, így befigyelt a 8e-s kedvezmény. És most jobban is hangzik mert az iPonnál épp majdnem 40 ezer a gép...
Úgyhogy előre is elnézést, de ha nem megy valami akkor jövök segítségért... :)))

(#11179) Multibit válasza Ákinard (#11178) üzenetére


Multibit
veterán

Apropó, néztem a WD red-et van ahol 3 van ahol 5év garival osztják. Mitől függ ez? Vagy valamelyik elírás csak?
Nem elírás, inkább afféle vevőcsalogató.
WD HDD garancia

Én is 5 év garival vettem a Seagate-jeimet, pedig nem ad annyit rájuk a gyártó.

(#11180) Upo


Upo
addikt

Edigitalban most nincs 325V2, nyomhatom a kupont, holnap lejár. Erről mi a vélemény? Tudom, csak 256 ram van benne, de a squeezecenter és idevices támogatást meg tudja.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#11181) Ákinard válasza Upo (#11180) üzenetére


Ákinard
aktív tag

Holnap nézz rá az edigitalra, lehet lesz raktáron a 325v2. Én is hétvégén addig molyoltam, hogy rewndelhető-re váltott, de hétfő reggel 8-9 körül már volt. Mintha reggel átvették volna az árut. Érdemes figyelni. (Mondjuk most az utolsót én vittem el, engem kell utálni :-P)

Multibit: köszi, mondjuk most nem is találok 5 év garival...

(#11182) Upo válasza Ákinard (#11181) üzenetére


Upo
addikt

:O Te szemétláda!!!! :DD

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#11183) Z0mbi


Z0mbi
senior tag

sry rossz thread :D

[ Szerkesztve ]

(#11184) Tussky válasza Tussky (#11122) üzenetére


Tussky
tag

Erre valaki?

(#11185) Ákinard


Ákinard
aktív tag

Iponnál egy nap alatt 3100 ftot drágult a 3Tb-s WDred....... :(((

(#11186) Z0mbi válasza Ákinard (#11185) üzenetére


Z0mbi
senior tag

nem lett az dragabb. az orszag teljesit jobban es ezert erosebb az euro. (nem a forint gyengebb)
ennyi :)

(#11187) DJ. Ru$y válasza Upo (#11180) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ugorj rá, nálam most rendelhetőnek írja.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#11188) Ákinard válasza Z0mbi (#11186) üzenetére


Ákinard
aktív tag

:)
Már 4700 a különbség tegnaphoz képest :-((((((

(#11189) DJ. Ru$y válasza Ákinard (#11188) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

"Mindenhol máshol" 30 körül van még mindig.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#11190) -=RelakS=-


-=RelakS=-
veterán

D-Link DNS-320L -el van valakinek tapasztalata? Tud raid-et, és elég szolid ára van.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#11191) Intelligencs válasza -=RelakS=- (#11190) üzenetére

Szolid a tudása is. :) Ha jó ár/érték arány kell, akkor Zyxel. Ha meg kompromisszummentesség, akkor Synology/QNAP.

The Amiga, Born a Champion

(#11192) -=RelakS=- válasza Intelligencs (#11191) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Nézem, nézem, de nem nagyon veszem az adást, hogy miért érné meg 2-3-szor annyiért a többi.

Ami azt illeti, a követelmény ott kimerül, hogy a belső hálózaton legyen egy tároló, amihez nem kell, hogy egy egész számítógép fusson.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#11193) -=RelakS=- válasza -=RelakS=- (#11192) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Közben a ZyXEL 320S fogyasztásától kicsit leesett az állam :]

Ha ez jobb, mint a D-Link, akkor szerintem ez lesz :)

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#11194) Intelligencs válasza -=RelakS=- (#11192) üzenetére

Nézd, két kollégám vett DNS320L-t, egyik már meg is szabadult tőle, a másik sem igazán elégedett vele. Egyszerűen rossz a szoftvere, és a vas is harmatgyenge.

A smallnetbuilder - ami egy elég jó oldal hálózatos kütyükről - sem magasztalja nagyon, a userek egy része is utálja.

"Closing Thoughts

It's not that the DNS-320L is a bad NAS. But there are better options out there. For a bit more money, ZyXEL's NSA325 will get you as many features as you'd like, better performance and USB 3.0 port for much faster backups."

User reviews

Hardware is OK, but firmware and software are crap

Having a reasonable hardware, the device sports very poorly written software interface. The firmware upgrades bring you new icons and screen skins, but do not fix any problems. Lets face it: D-Link programmers cannot program."

Tök ugyanezeket mondták a kollégáim is, hogy semmi hibát nem javítottak ki, egyszerűen nincs hozzá egy értelmes firmware. Nekem is a DNS323-asomhoz volt kilenc firmware upgrade, aztán semmi? A Synology meg évekig tolja a szupportot, 4-5 évig is elérhető minden frissítés, új DSM. A Dlink a fasorban sincs.

The Amiga, Born a Champion

(#11195) -=RelakS=- válasza Intelligencs (#11194) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Köszi, ez még egy ok a ZyXEL mellett :)

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#11196) BLOODSHOT


BLOODSHOT
senior tag

Sziasztok,

épp nas vásárlása előtt vagyok.

SYNOLOGY DiskStation DS414 Ezt a modellt néztem ki.

Kérdésem az lenne, hogy ebben 4db rack van.

Tudja őket külön külön is kezelni a gép vagy csak mint 1 drive-ot raid-be kötve?

Arra gondoltam hogy lenne egy raid 1-be kötött páros és 1 különálló vinyó első körben.

Ezt meg lehet vele csinálni?

A másik fontos kérdés, hogy a gépemen nincs USB 3 csak 2 és FireWire 800/400. Hogy tudom akkor a leggyorsabb sebességet elérni?

üdv :R :R :R

Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.

(#11197) AiRLAC válasza BLOODSHOT (#11196) üzenetére


AiRLAC
addikt

1. megoldható
2. Tekintve hogy Ethernet hálózaton csatlakozol a NAS-hoz (Network Attached Storage), mindegy hogy nincs USB 3.0 ;) Gigabites hálókártyád van?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#11198) Multibit válasza BLOODSHOT (#11196) üzenetére


Multibit
veterán

Nem kell a gépedbe USB3, viszont egy - lehetőleg gigabites - router jól jön :K

(#11199) Dragon


Dragon
tag

Sziasztok!

Olvasva a hozzászólásokat, arra jutottam, hogy nem tudok dönteni, melyik lenne az alábbi feladatokra jó?

- Folyamatos működés ;)
- Minimum 2TB tárolása, 2TB mehet a másikba. Azaz kettő rack bay.
- Biztonsági mentés egyikről a másikra meghatározott időben.
- 4 gép kiszolgálása
- Megfelelő sebesség

Ár? Max 120e Ft ;)

Köszi

(#11200) Intelligencs válasza Dragon (#11199) üzenetére

Ha az árlimitet merevlemez nélkül értetted, akkor Synology DS214+. Nekem az elődje van, a 213+, mint egy álom. Mindent tud, amit akarsz, sebességére sincs panasz. És WD Redekkel még nagyon halk is.

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.