Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11101) Z0mbi válasza Multibit (#11100) üzenetére


Z0mbi
senior tag

ezt nem is vitatom. ez a router brutal mit visz az arahoz kepest. csakhat nem kene meg naskent es letolto szerverkent hasznalni.
ezt a kutyut abszolut nem banom (merlint nyomok rajta es azzal nagyon szepen megbizhatoan megy)

(#11102) Tussky


Tussky
tag

Sziasztok,

A héten elgondolkoztam,hogy egy NAS nagyon jól jönne nekem,otthon van is elfekvőben két darab 1TB-os vinyóm,amin nincs semmi,így az nem is lenne költéség. A topikot olvasgatva Zyxel 325V2-t látom mint ajánlott NAS-t. Valamilyen szinten ha kicsit mókolgatni kell,az nem lenne gond,de jó lenne ha az alábbiak gond nélkül mennének/illetve tudná az eszköz:

-Lehetőleg halk legyen
-2 vinyót kezeljen
-Torrent kezelés
-Filmek lejátszása a NAS-ról LAN-on, wifin keresztül
-Remote-ba lehessen elérni és menedzselni a file-okat wifin illetve akár neten keresztül is ( ehhez gondolom fix IP kellene, illetve valamilyen VPN megoldás ) akár másik gépről,akár okostelefonról
-TV-n le lehessen játszani a videó file-okat, ( mkv, avi ) felirattal együtt.

Árban maximum 50-ig mennék el. Amit még néztem,az Qnap illetve Synology NAS-ok, utóbbihoz google playen találtam alkalmazást is,bár nem tudom ez mennyire létkérdés.

(#11103) Multibit válasza Tussky (#11102) üzenetére


Multibit
veterán

-Filmek lejátszása a NAS-ról LAN-on, wifin keresztül
Wifi-n mindig bizonytalan a lejátszás. Ideális körülmények között összejöhet, de ez nem a NAS-on múlik.

-TV-n le lehessen játszani a videó file-okat, ( mkv, avi ) felirattal együtt.
Ez sem a NAS-tól függ, hanem a tévétől és - ha van - a DLNA szoftvertől. Mediaplayerrel könnyebb lenne az életed.

(#11104) Gsx-rr válasza Z0mbi (#11090) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Nekem 212p van és nagyon meg vagyok elégedve vele. Örülök ,hogy nem Syno 213j-t vettem.

Mondjuk csak azért ,mert ez olcsóbb volt ,és legalább megy a Plex rajta.

(#11105) jojoe85


jojoe85
újonc

Kérdeztétek hogy milyen prifériába szeretném használni a nas-t! Az internetem nem nagy, 10Mbit-es, a routerem egy Tp-link Tp-WR542G ami a leírás szerint 54Mbps. A tv amin filmezni szeretnék az egy Samsung UE32D5000. Hamarosan újabb tv vásárlását is terveztem amely pont egy LG lenne (LB630V). Minden hasznos javaslatot és tanácsot megköszönnék, az olvasottak szerint a routerem harmatgyenge ehhez, igaz? Illetve az LG tv-knél mi a gond?

(#11106) escape válasza Tonyk (#11095) üzenetére


escape
aktív tag

Köszönöm, megfogadom a tanácsot. :R

Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

(#11107) stickermajom


stickermajom
addikt

Sziasztok!

MyCloud-rol valtanek kicsit komolyabb NAS-ra. A felhasznalas tovabbra is torrent/mediacenter. Amik kellenek: Transmission, Flexget, miniDLNA, 2 rack, stabil mukodes.

Synology DS213j-t nezegetem nagyon, a kezelofelulet megvett kilora. Esetleg van valami mas az arkategoriajaban?

Udv

(#11108) Lino


Lino
csendes tag

Sziasztok,

gondolkozom NAS vételén de elég kezdő vagyok a témában -kár hogy a topik elején nincs összefoglaló mankó :(- , szóval segíthetnétek picit..

Ha a jelenlegi gépből rakom át a winchestereket akkor azt azonnal tudja kezelni vagy formázni kell? (ntfs)
Milyen sebesség érhető el wifi hálózaton ha pl laptopról akarok a nas-ra lőni cuccokqat.. (TP-Link 150mbps n routerem van)
Nas-hoz lehet külső winyót lőni, tudja azt is kezelni?
Lehet jó nas-t kapni 30-35ezer kőkemény magyar forintért?(Mit ajánlotok?)

előre is köszi

(#11109) Lino válasza Lino (#11108) üzenetére


Lino
csendes tag

Még valami: ha tv-ről szeretnék 95%-ban divx filmet nézni akkor azt lehet? USB-n kell összekötni vagy megy wifi-n is?

Jelenleg simán pendrive / külső winyó.. Illetve nekem LG-tvim vannak: 32lv3400 és 42ls620s

(#11110) Tonyk válasza Lino (#11108) üzenetére


Tonyk
veterán

"Ha a jelenlegi gépből rakom át a winchestereket akkor azt azonnal tudja kezelni vagy formázni kell? (ntfs)"

Formázni kell

"Milyen sebesség érhető el wifi hálózaton ha pl laptopról akarok a nas-ra lőni cuccokqat.. (TP-Link 150mbps n routerem van)"

Milyen wifi kártya van a gépben? Ha tudja a 150Mbitet akkor ennek jó eséllyel a fele lesz meg otthon (nem labor körülmények között), tehát olyan 75Mbit környéke, de inkább alatta, 6-7-8 MB/sec

Nas-hoz lehet külső winyót lőni, tudja azt is kezelni?

Lehet, az esetek 99.9%-ában. Külső eszköz már lehet NTFS.

"Lehet jó nas-t kapni 30-35ezer kőkemény magyar forintért?(Mit ajánlotok?)"

Ebben az árban Zyxel NSA325v2 igen korrekt választás.

szerk:
Még valami: ha tv-ről szeretnék 95%-ban divx filmet nézni akkor azt lehet? USB-n kell összekötni vagy megy wifi-n is?

Lan vagy wifi. USB nem játszik.

"LG-tvim vannak: 32lv3400 és 42ls620s"

Pont az LG tévékkel van a legtöbb szívás a dlna alatt a feliratkezelés miatt (Elméletileg a 2014-es verziókkal már nincs ilyen gond). Általában beválik pl zyxel esetében a twonky mediaszerver mellőzése a nason és FFP alól a minidlna feltelepítése. A többi már a tv-n múlik...

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#11111) Lino válasza Tonyk (#11110) üzenetére


Lino
csendes tag

Köszi a válaszokat!!!! a formázás nem túl jó hír mert tele van minden.. :(
Akkor alapesetben ha gép-nas közt akar vki nagy file-t másolni akkor érdemesebb a külső w. gondolom.

Egyenlőre filózok hogy helyhiány végett eladom az asztalit és veszek egy notit+nast

(#11112) Ákinard


Ákinard
aktív tag

Akkor én is felteszem a magam kis kérdését :)

Hosszú ideje filózom egy NAS vásárlásán.
Nálam az a helyzet, hogy helyből mindig hiányom van, szeretek filmeket sorozatokat letölteni, ezek erősen foglalják a helyet. Van egy WD TV Live streaming médialejátszóm, hozzá Samsung UE32EH5000W TV-m. Eddig a laptopon megosztott mappából "lőttem át" a médialejátszóra a tartalmakat, de a torrent és a filmezés folyamatosan terheli a gépet, ráadásul a seedhez mindig mennie kellene.

Van egy külső 1T-s meghajtóm de az is kezd megtelni, gy úgy gondoltam kellene egy NAS, ami éjjel-nappal torrentezik, ha kell, nem kell miatta a gépet bekapcsolnom. Emellett elérhetem róla a filmeket a médialejátszóval, illetve hálózaton a család bármelyik gépe eléri a tartalmakat róla. (Vagy adott esetben 1-1 mappát)

Egyelőre 1 darab 3 terrabájtos HDD-ben gondolkodtam (Ez a WDRED 3TB), mert elsődleges a hely most, viszont a későbbiekben nem zárom ki, hogy adatbiztonság miatt ezt a "tükrözős" (raid?) megoldást választanám, de még egy +30 ezres HDD most nem fér bele a keretbe, de lehet fél éven belül bele fog. (Fontos dolgok úgyis mentve vannak legalább 2 helyen most is.)

Kérdés, hogy ha esetleg úgy adódik, hogy mégsem veszek bele 2. lemezt, akkor lényeges a többletenergia felhasználása az 1 lemezes verzióhoz képest? Egy 20W kontra 22,49 W miatt nem dőlök kardomba azért de mondjuk többszörös energia esetén meggondolnám kell-e 2 lemezes.

Egyelőre a Zyxel NSA325v2-t néztem. Az a helyzet, hogy panelban lakom, nincs garázs ahová eldugnám. Mennyire hangos? A hálózatom kialakítása miatt az ágyam mellett a fejemtől úgy 1-2 méterre tudnám elhelyezni, vagy kinti szobába más fejétől 2-3 méterre, tehát folyamatos zavaró búgás esetén halott a dolog... Mennyire hangos ez a verzió?A korábbit olvastam, hogy az volt. Buherálni szeretek, de garanciás dolgokat nem, tehát nem vállalnám a venticserét-fúrásfaragás megoldást.

Egyáltalán mennyire ajánlott ez a modell? Azt tudni kell, hogy a WIFI annyira nem érdekel, úgyis kábelen megy a normális kommunikáció.
Jelenleg 2 régi Dlink DI-524-es router van a rendszerben, ezek NEM gigabitesek. Viszont a DIGI 100 megabitre emelte fel a netem sebességét, ezt sem tudja rendesen használni a NAS, ezért a két router a NAS projektben cserés lenne egy gigabitet támogató megoldásra. Bírná a 100 megabites netet?

Torrentezni NAGYON szeretnék vele. Az nem érdekelne, ha egyszerre nem tud 50 torrentet fel/le tölteni, de a kliensben igencsak lenne 100 vagy annál több torrent is. Bírná? Attól nem esek kétségbe, ha nem azonnal szívja le a fullHD filmet, és nem használja ki teljesen a 100 megabitet.

Vállalkozó kedvű vagyok, leírások alapján megcsinálok "mókolásokat" de a programozáshoz, ide-oda kódoláshoz nem értek. Tudnám használni a torrentet és a többit?

Úgy KB összefoglalva:
Zyxel NSA325v2:
- Fogyasztáskülönbség jelentős az 1 vagy 2 lemezes verziónak?
- Mennyire zajos?
- 100 megás nettel elbírkózik?
- Soksok torrent a kliensben, abból kevesebb aktív fel/le töltéssel elbírkózik? Közben TV-re tudja lőni az adatot?
- A gépen egy hálózati meghajtóként látni fogom, és dobálhatok rá adatot, ahogy kedvem tartja, mintha beépített merevlemez lenne?
- Vállalkozó kedvű tudatlan userként be tudom állítani?
Felhasználás: tárhelybővítésre, rengeteg torrent tárolásra, a mentett filmek TV-re átlövésére (médialejátszóval, ilyen dlna akármi egyelőre nem érdekel, amíg ez a TV-m életben van :) )
- Milyen router ajánlott hozzá? Tudja a gigabitet, és a wifi se 3 megabit legyen :) Ha egyszer beruházok akkor jó legyen.
- Ha netán úgy döntök, megy mellé másik lemez, de nem ilyen tükrözéssel, hanem tárhely további bővítésére akkor a gépen 2 meghajtót tudok majd látni, vagy csak azt tudja, hogy egyiket tükrözi a másikra?

Azt hiszem hirtelen ennyi, előre is köszi :)

Jah, és akit érdekel: a Zyxel NSA325v2 most 29.900 pénz az extreme digitalban kuponakcióval. Nem vészesen olcsó, iponnál 31 és 39 között ingadozik fel-le ez most fixen ennyi lenne.

[ Szerkesztve ]

(#11113) jojoe85 válasza Ákinard (#11112) üzenetére


jojoe85
újonc

Köszi, hogy kiírtad az akciót! Észre sem vettem, elsiklottam felette mikor nézegettem! :)

(#11114) biker válasza jojoe85 (#11113) üzenetére


biker
nagyúr

Pcx-ben is ennyi

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11115) Tonyk válasza Ákinard (#11112) üzenetére


Tonyk
veterán

"Kérdés, hogy ha esetleg úgy adódik, hogy mégsem veszek bele 2. lemezt, akkor lényeges a többletenergia felhasználása az 1 lemezes verzióhoz képest? Egy 20W kontra 22,49 W miatt nem dőlök kardomba azért de mondjuk többszörös energia esetén meggondolnám kell-e 2 lemezes."

Nálam egy lemezzel az Zyxel NSA320 írás közben 15W két lemezzel írás közben (egyik lemezről a másikra) 18W

"de garanciás dolgokat nem, tehát nem vállalnám a venticserét-fúrásfaragás megoldást."

Lehúzom - rádugom venticsere. Nem kell fúrni faragni. A hang kérdés is emberfüggő. Engem pl nem zavar ha pl megy egy gép mellettem, más meg süketszobában szeret aludni. Hallani halottam már 325v2-est, egyáltalán nem vészes. Ha a süketszobás típus vagy, egy ellenállással kiegészített toldóval lefojtható, garanciavesztés nélkül (ilyet még otthon is elő lehet állítani kis számolgatás(ellenállás méretének kiszámolása) után pár forintból.).
De be lehet dugni szekrénybe (előszoba szekrény), szekrény tetejére, wc-be, spájzba, stb. Nem kell ezt nézegetni. Megy oszt' jóvan.

"Bírná a 100 megabites netet?"

Épp a határon van, talán egy picit alatta. Nyilván nem mindegy, hogy épp 456 kapcsolatot vagy csak 40-50-et kell neki lekezelnie. Tehát terhelésfüggő. Viszont többek között én sem értem, hogy minek egy nas-nak pl. 100 megabiten mennie? Munkából, akárhonnét belenyomod a letöltést, mire hazaérsz lenn van a cucc. Jöhet éjszaka, napközben, szinte lényegtelen, hogy 10 vagy 12 MB/sec.

"igencsak lenne 100 vagy annál több torrent is. Bírná?"

Transmission igen. (mert hogy két kliens van benne). A gyári menüből elérhető kliens felejtős. Felesleges is rá az idő míg az ember megnézni.

"- Fogyasztáskülönbség jelentős az 1 vagy 2 lemezes verziónak?"

nincs. annyi amennyit a +1 winyó kér.

"- Mennyire zajos?"

Bőven-bőven belefér kategória (nálam). Van topicja, ott kaphatsz pontos választ.

"- 100 megás nettel elbírkózik?"

lsd fentiek.

"- Soksok torrent a kliensben, abból kevesebb aktív fel/le töltéssel elbírkózik? Közben TV-re tudja lőni az adatot?"

lsd fentiek. Ha torrenttel szétgyilkolod a cpu-t, nyilván kevesebb erőforrás jut a streamre. Én is torrentezek (nem seedszerver vagyok) a nsa320-al, ha jön torrent lefelé (50mbit), gondtalanul megy megy a hd a tv-re. Tegyük hozzá, hogy gigabites a hál.

"- A gépen egy hálózati meghajtóként látni fogom, és dobálhatok rá adatot, ahogy kedvem tartja, mintha beépített merevlemez lenne?"

Nyilván be kell állítani a gépet, hogy meghajtóként lásd. Alapesetben hálózati erőforrás.

"- Vállalkozó kedvű tudatlan userként be tudom állítani?"

Be.

"- Milyen router ajánlott hozzá? Tudja a gigabitet, és a wifi se 3 megabit legyen :) Ha egyszer beruházok akkor jó legyen."

Azt szoktam mondani, mindegy csak a Tomtato fw. menjen rajta. TP-Link és társai így kiesnek.

"- Ha netán úgy döntök, megy mellé másik lemez, de nem ilyen tükrözéssel, hanem tárhely további bővítésére akkor a gépen 2 meghajtót tudok majd látni, vagy csak azt tudja, hogy egyiket tükrözi a másikra?"

Lehet két külön tárhely (itt nincs meghajtó, megosztások vannak), a két tárhelyet lehet egybe fűzni, lehet tükrözni.

"29.900 pénz az extreme digitalban kuponakcióval."

Az ár felettébb jó! A helyet már nem kedvelem annyira, de ez csak a privát példám indokolja.

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#11116) Z0mbi


Z0mbi
senior tag

Na atvettem a NSA325v2 ot tegnap.
Gyors reakcio mivel nem volt idom vele sokat bajlodni :( viszont mivel volt mar NSA 310 em igy tudom hova kell nyulni)
Osszessegeben jo. Nem hangos, tetszik a vinyo ki be rakasa valamint nagyon kulturalt megoldasnak talaltam hogy a vinyot a kerethez rogzito csavarok egy gumi harangba mennek be ami csillapitani hivatott a vinyo rezgeseit. Zyxelhez kepest ez eleg igenyes.

A szoftver nem valtozott szinte semmit az elmult 3-4 evben. ugyan az a look'n'feel.
Vannak benne franko ujitasok itt ott (CPU -t zabalo processzek, stb)

Ami nagyon fajt:
a routeremen logo kulso vinyot kiszereltem a keretbol, beraktam a NAS ba es hajra.
Latom hogy nem latom a vinyot :( csak a disk ott figyel amivel krealhatok egy volume-t. Nos ez azt jelenti hogy formazza :( 2tb s vinyo szerencsere csak felig van igy 'csak' 1 terat kellet talalni az otthoni eszkozokon.
(ext3 as a vinyi)
ennek nem orultem. (persze ha kulso usb kent radugtam ugy ment minden tovabbi nelkul. )

Hat egyelore csak ennyi. Majd ma remelem befejezem a masolast, es megformazom, megnezem mit tud a gbit halozatomon (RT-AC56U + Gbit switch, szinten zyxeles ill egy Mede8er 600 as)
ami a lenyeg hogy menjen rajta a bd iso :)
egyelore tetszik

(#11117) Tonyk válasza Z0mbi (#11116) üzenetére


Tonyk
veterán

"a routeremen logo kulso vinyot kiszereltem a keretbol, beraktam a NAS ba es hajra. Latom hogy nem latom a vinyot :( csak a disk ott figyel amivel krealhatok egy volume-t"

A (soho) nasok mindig formázzák a saját igényeikre megfelelő módon a belső köteteket.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#11118) Z0mbi válasza Tonyk (#11117) üzenetére


Z0mbi
senior tag

mostmar tudom :)
valszeg a journaling miatt van

(#11119) escape válasza Ákinard (#11112) üzenetére


escape
aktív tag

Már csak az edigitalban lehet értelmes áron kapni, a pcx is felnyomta egy tizessel az árat.

Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

(#11120) Multibit válasza escape (#11119) üzenetére


Multibit
veterán

Általában nem az ED-ben vásárolok, de a routeremet olyan jó áron adták, ráadásul ingyenes házhozszállítással, hogy nem tudtam kihagyni.

(#11121) escape válasza Multibit (#11120) üzenetére


escape
aktív tag

Én is csak azt veszem meg ott, ami jó áron van, általában a PCX-nél vásárolok, de egyikkel sem volt még különösebb gondom. Holnap megyek a ZyXelért, remélem tudja majd amit kell.

Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

(#11122) Tussky


Tussky
tag

Esetleg saját nast építeni mennyivel drágább? Ahogy nézem egy 50-es keretből sokkal erősebb gépet lehet össze rakni, mint a készen kapott megoldások és egy freenas telepítés sem tűnik atom fizikának. Bár ha jól sejtem akár egy Win7 is futhatna mint OS a nason.

(#11123) Z0mbi válasza Z0mbi (#11116) üzenetére


Z0mbi
senior tag

No, ma ment tovabb a teszteles, es nagyon tetszik amit latok.
Ugye nem is fogok belemenni a routerrel valo tapasztalataimhoz hasonlitasba.
65MB/s iras LAN on (egy switch kozbe van iktatva) es 95-98MB/s olvasas.
Ez nagyon bejon. Nemhogy nem szaggat a BD iso de gyorsabban tekerek bele mintha a laptopomon jatszanam :D
szovak faking najs.

egy pici kis gebasz: lehet nem hangos a ventije, de mivel nagy a doboz igy az ad neki egy kis egeszseges akusztikat es azert hallani az egeszet hogy megy. De ez nem akkora problema mert el lesz ugy dugva hogy csak levegot kapjon..,.

(#11124) Z0mbi válasza Z0mbi (#11123) üzenetére


Z0mbi
senior tag

no minden ezkozon kinyomtam a jumbo frame et es meg gyorsabb lett a tortenet :) 70MB/s 100MB/s iras olvasas gbit halozatomon :)

(#11125) Rederik válasza Z0mbi (#11124) üzenetére


Rederik
tag

Szia,

S ezek a sebességek mekkorák maradnak, ha közben megy egy kis torrentezés is?

(#11126) Zjunior válasza stickermajom (#11107) üzenetére


Zjunior
veterán

Én is azzal szemezek, szerintem nincs jobb ebben a kategóriában nála:/...

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#11127) Z0mbi válasza Rederik (#11125) üzenetére


Z0mbi
senior tag

torrent nem memnt kozben. plane nem a beepitett (TM en volt 4 job de azok epp seed modban es senki nem vitte)

(#11128) #02644736


#02644736
törölt tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, igaz lehet nem ide illik, de Synology fórumot nem találtam.
Van egy Synology DS213j NAS-om, és be szeretném rajta állítani, hogy a Download Station este 10-től másnap reggel 8-ig fusson minden nap. Ezt be lehet rajta állítani? Keresgéltem a neten, de nem találtam erről semmit (lehet rosszul kerestem)
Tudna valaki ebben segíteni?

(#11129) Elemental válasza #02644736 (#11128) üzenetére


Elemental
addikt

Azt, hogy csak meghatározott időben fusson, tudtommal nem lehet.
Viszont be lehet ütemezni. 8-22-ig beállítasz rajta alacsony sebességet, pl 10kbps le/fel, 22-8 között pedig korlátlan.

DS- beállítások- általános- letöltés ütemezése- speciális ütemezés- ütemezési terv.

[ Szerkesztve ]

(#11130) Gsx-rr válasza #02644736 (#11128) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Van Synology forum:

http://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_10201-10250.html#msg10244

(#11131) #02644736 válasza Elemental (#11129) üzenetére


#02644736
törölt tag

Köszi!

(#11132) #02644736 válasza Gsx-rr (#11130) üzenetére


#02644736
törölt tag

Köszi!

(#11133) Zjunior


Zjunior
veterán

Milyen winyót érdemes venni a Nasba ?
1-2Tb
Jöv7en megveszem a Syno213j-t ha nincs jobb alternativa:)

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#11134) Gedeon31 válasza Zjunior (#11133) üzenetére


Gedeon31
addikt

A WD RED erre lett kitalálva folyamatos működésre.

(#11135) Zjunior válasza Gedeon31 (#11134) üzenetére


Zjunior
veterán

Van belole kismillio fajta:)

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#11136) Möhe válasza Zjunior (#11135) üzenetére


Möhe
addikt

RED-ből? méret alapján igen,de kivitelből a RED az ami NAS-ra van kitalálva

(#11137) Patice válasza Zjunior (#11135) üzenetére


Patice
nagyúr

A WD10/20/30/40 EFRX jelölésűeket nézd. :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#11138) Zjunior válasza Möhe (#11136) üzenetére


Zjunior
veterán

5200rpm 64mb, ezekre gondoltam, ezek szamitanak-e:)
Köszi Patice

[ Szerkesztve ]

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#11139) biker


biker
nagyúr

Vettem egy Shuttle KD21-et, 2 nap alatt végleg meg is feküdt.
még az 1T eddigi adatunk felmásolását se bírta idegekkel, AFP többször lehalt, a végén az SMB is, majd az omninet dyndns se frissül többet, és a login page se enged be, illetve belépés után akármit nyomsz, kidob időtúllépéssel, minden usert, reset után is
szuper eszköz, 43e Ft-ért... mégis ráteszek egy lapáttal, és veszek egy synology 213j-t

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11140) Multibit válasza biker (#11139) üzenetére


Multibit
veterán

Milyen meggondolásból esett erre a csodára a választásod? Még ha olcsó lenne, megérteném. Itt biztos nem ajánlotta senki.
Ezzel sokan elégedettek itt a fórumon.

[ Szerkesztve ]

(#11141) biker válasza Multibit (#11140) üzenetére


biker
nagyúr

A tesztek alapjan (kulfoldi forrasok) eleg jol szerepelt
Teljesen passziv 55 fokig

Sajna zyxel nem tud afp megosztast, igy mac kornyezetbe kuka, a time machine mentesi mappat szimulalja afpn, de az egesz lemezt nem
Ezt mar meg is rendeltem mikor kiderult ez a kis csalafintasag

Amig jol mukodott (fel nap) gyors volt es csendes
Aztan meggajdult

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11142) Zjunior válasza Zjunior (#11133) üzenetére


Zjunior
veterán

Jah, Mac-kel hogyan bírkózik meg a syno Ds213J?:)

[ Szerkesztve ]

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#11143) biker válasza Zjunior (#11142) üzenetére


biker
nagyúr

Mi a kerdes???

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11144) biker válasza Zjunior (#11142) üzenetére


biker
nagyúr

Beszeljukmac.com userek eseten 10-bol 11 ezt ajanlja

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11145) Zjunior válasza biker (#11144) üzenetére


Zjunior
veterán

Értem, akkor az lesz!:)
KÖszi!:)

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#11146) kazuma92


kazuma92
csendes tag

Sziasztok!
Szeretnénk venni egy NAS-t. 2db 2terrás vinyót tennénk bele és meg szeretnénk úszni 30 alatt. Torrent az lényeges lenne rajta illetve az egyszerű kezelhetőség. Mit ajánlanátok? Előre is köszi. (:

(#11147) Z0mbi válasza biker (#11144) üzenetére


Z0mbi
senior tag

az csak azert van mert feher ;)

(#11148) biker válasza Z0mbi (#11147) üzenetére


biker
nagyúr

:) igazad van, a síma 214-et ajánlják, mert se meg j az "gagyi otthoni" és egy igaz hithű maces szarik a pénzre, és a legjobbat veszi.
no de nekem egy 256 user max (64 egyidejű) eszköz elég 3 számítógépre, nem kell a nagytesó 2048 user/128 egyidejű

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#11149) Z0mbi válasza biker (#11148) üzenetére


Z0mbi
senior tag

mikor nezegettem enis ezeket (egy hete :D) es vegul a mindenre orvossag lett (325 v2)
azert konstataltam hogy rendesen elgurult a gyogyszer ezen a teren.
pl Synology DS412+ ami meg mezitlabas konzumereknek van (tehat nem 19 es rack be kell becsusztatni)
atom proci, gb ram meg mitomenmi. De vegul rajottem hogy a plane az ezekbe hogy real time kodoljak mondjuk raakasztott IP kamera kepeit.
azert az derek...

(#11150) Richvargas válasza Gsx-rr (#11104) üzenetére


Richvargas
tag

Ha a tudást és a használatot (könnyebb, jobb, simább, stb...) nézzük, akkor melyik jobb választás?
- Synology DS213j
- Qnap TS-212 (sima, P, E)
Van valakinek viszonyítási alapja?

Gsx-rr: "Örülök ,hogy nem Syno 213j-t vettem." Miért?

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.