Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#88698) Razputyin


Razputyin
csendes tag

Sziasztok. Szeretnék 1-2 hónapon belül összerakni egy új PC-t és ehhez kérném a tanácsotokat, anyagilag kötött vagyok, így szeretném a maximumot kihozni abból a pénzből, ehhez viszont már nem biztos, hogy elég a tudásom.

Szóval, egy középkategóriás AMD PC-t szeretnék (tudom, hogy az Intel lehet jobb lenne, de most ki akarnám ezt próbálni, plusz mivel a VGA a legdrágább, egy hónappal később venném, addig a proci gpu-ja ki tudná szolgálni az igényeim.) játékra használnám főleg, de nem vágyom rá, hogy mindent maxon tudjon futtatni, a lényeg, hogy 2-3 évig ki tudjon szolgálni és el tudja indítani a megjelenő játékokat közepes felbontáson akadások nélkül, valamint a már megjelenteket is jól tudja futtatni. Fejleszteni nem akarok rajta később, sem plusz VGA-t be rakni (1 elég, így az alaplap is nyugodtan lehet 1 PCIe busszal el látva), valamint a RAM-ból is elég lesz szerintem a 2 szlot (gondolom 8 giga kellene 1600 mhz-el, ezt viszont nem tudom, hogy elég lehet-e 3 év múlva is), ha lejárt a 2-3 év, oda adom valamelyik rokonomnak kompletten a gépet én pedig majd veszek akkor egy komolyabb újat.

Szabad utat adok a fantáziátoknak, a videokártyával kapcsolatban én egy ATI R9 280X-re gondoltam, valamint videokártya nélkül a gépre lenne kb 100-120 ezer ft-om (plusz ugye 1 hónappal később a VGA 50-65 közti ára) A lényeg, hogy minimalista legyen a gép és minden ki tudjon mindent használni maximálisan, pl nem akarok olyan procit, ami bőven le tudna kezelni egy GTX 970-et is, mert azért a 280X nem az a kategória, valamint a tápból is ha elég egy 500-550W-os, akkor felesleges 650-eset venni, nem kell modulálisnak lennie sem, nem zavarnak a kábelek, mivel a ház sem kell, hogy csili vili legyen, annyira nem lesz túl hajtva a gép, hogy nagyon nagy szellőzése legyen. Ja és elfelejtettem írni, hogy nem akarok winyót most így elsőre bele, azt majd veszek pár hónap múlva, amikor már szükséges. Egy SSD-t szeretnék 120 GB körül, főleg az árát nézve. Nem baj, ha 2 perccel lassabban lép be a rendszer, annyival nem tud többet egy 10 ezerrel drágább, hogy nekem meg érje azt venni.

Szóval összegezve: gép (AMD alaplap, proci, memória (2*4gb 1600 mhz?), táp, ház, ssd (120 gb)) kb 100-120-ból és a VGA (R9 280X?) kb 50-65-ből.

Köszönöm a segítséget, már most hálás vagyok, ha el értél idáig, mert elég hosszú lett az írásom.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.