Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#63790) Kreg91


Kreg91
újonc

Sziasztok!

Négy év után laptopról váltanék asztali pc-re 1-1,5 héten belül rendelném meg (remélem ez nem túl korai érdeklődés). Két hónapja már végignéztem a fórumokat, akkor össze is válogattam az alkatrészeket érdekelne, hogy még jó-e (feltéve ha az volt).

Cél: Játék full hd/max graf, tuning nélkül
Ami van: Egér, fejhallgató
Keret 250k

kell:
Alaplap: Gigabyte GA-B85M-D3H
Processzor: Intel core i5-4570
Videókártya: ASUS GeForce GTX760-DC2OC-2GD5
Memória: Corsair Vengeance Kit (CMZ8GX3M2A1600C9R) (2X4GB)
Merevlemez: 1TB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 64MB cache winchester (WD10EZEX)
Ház: Zalman Z11 Plus
Táp: FSP 550W Raider 80+
Optikai meghajtó: Samsung SH-224DB/RSMS
Monitor: LG 22EA53VQ-P
Billentyűzet: Sharkoon Skiller

Néhány kiegészítés/kérdés:
-Nem nagyon mélyedtem bele, de ha jól értettem az ssd haszna, hogy a win pár másodperc alatt betölt, de én úgy érzem ki tudom bírni, hogy 1-2 percet várok, és így spórolok 14k-t

-A gtx 760 legolcsóbb változatát néztem ki, a drágább változatok kicsit nagyobb órajellel mennek, de megérik a 10-15k pluszt? Vagy akár egy olcsóbb pl r9 270x is elég lenne? (tudom van erre topik, de hátha itt rögtön erre is tudtok választ adni)

-A memóriából itt egy ehhez hasonló lowprofileos kék volt ajánlva, mégis azért döntöttem emellett, mert 3 helyett 10 év garancia van rá és olcsóbb is, de nem tudom, hogy elférne-e ezen az alaplapon a gyári proci hűtő mellett.

-Honnan érdemes megrendelni? Én az aqua.hu-t néztem mert aránylag jó árban van és megfelelő garancia idővel (pcx alkatrészenként akár 1-2 ezerrel is olcsóbb, de soknál éveket spórolnak le a garanciából, persze lehet, hogy ez csak elírás a honlapon?)

-Láttam már gépet belülről, de a "szerelés" része a vga cserét eddig nem haladta meg, mennyire kell félnem, hogy egyedül az útmutatók alapján raknám össze?

-Végül pedig van olyan kábel, amit pluszba kell venni? (ha jól láttam akkor egy dvi vagy hdmi biztos kell mert se a monitor se a vga nem tartalmazza, ebből mi a bestbuy?)

Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, de nem szeretnék semmit a véletlenre bízni ekkora összegnél. A válaszokat előre is köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.