Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe


SyMbioTe
Ármester

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#163417) wmaki


wmaki
friss újonc

Sziasztok!

Habár fejlesztő vagyok, hardverben elég durván le vagyok maradva, így szeretnék kérni egy kis segítséget. Jelenlegi munkaeszközöm már csaknem 10 éves, megérett a cserére.
Szóval az alap koncepció az, hogy melós (és mellette hobbi) konfig kell programozáshoz, semmi csicsa, semmi RGB meg LED meg dizájn. (Van egyáltalán ilyen alternatíva?)
Legfontosabb, hogy strapabíró, megbízható, igásló legyen. Nem örülnék neki, ha pár hét(hónap) munka kimaradna a garancia ügyintézése miatt...

1. Mire fogod használni a gépet?
Meló - meló - hobbi. Azaz:
Egyik oldalról (munka) Ubuntu + apache2 + Chrome-sok-sok-sok-tab + NetBeans egyszerre; ezen felül ha úgy van virtuális gép(docker), és Android Studio, Android emulator ne okozzon neki gondot. Fontos, hogy legyen mindenhez normális Linuxos driver.
Másik oldalról (hobbi) Windows10 + Adobe Lightroom, Photoshop friss verziói feltétlenül zökkenőmentesen, hatékonyan fussanak. Ne okozzon gondot továbbá videorenderelés: Vegas, AfterEffects és társai. Elvétve Autodesk Inventor, Blender.
Semmi játék.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmim nincs :(
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gépház, tápegység, alaplap, proci, videokártya, RAM, HDD, SSD, procihűtő, 2db monitor.
4. Mennyi a kereted rá?
2db monitorral együtt 600.000 Ft. A 2 monitor már (majdnem) biztos, tehát a gép maga kb. 460.000 Ft.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
A tervezett monitorok 2db AOC 27p2q; azaz 1920x1080px, D-SUB, DVI, HDMI, DisplayPort.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Intel konfigot szeretnék mindenképp.

Amit eddigi szerény tudásommal összeválogattam, pár hetes olvasás; tesztnézés; fórumbújás után:
- Monitor: 2db AOC 27p2q ( kipróbálom a függőleges monitoron kódolást :D )
- Ház: Deepcool Kendomen (Tökmindegy hogy néz ki, csak masszív legyen, praktikus és könnyen szerelhető. Ezt dobta ki az árukereső a legolcsóbbak között, jó értékeléssel :DDD )
- Táp: Seasonic Focus GX 550W (moduláris, megbízható legyen)
- Lap: Asus vagy MSI; B460 chipset ATX... (Ez még kérdőjel, de ahogy olvastam nekem elég a B460)
- Proci: Intel 10700 (nem K és nem F), nem húznám
- Proc hűtő: BQ! Pure Rock 2
- RAM: 2x16GB Crucial 3000MHz
- HDD: 2db 1TB Seagate 3.5' Barracuda
- SSD: 512GB Samsung 970Pro M.2
- VGA: Egy nagy kérdőjel. A terv valamilyen Asus vagy MSI 1050 esetleg 1650. Főleg ez itt a kérdés, nem vagyok tisztában a mai videokártyák teljesítményével. Lehet, elég nekem az "olcsó" 1050?

A kérdésem, hogy a fent részletezett konfigurációban láttok-e kivetnivalót, esetleg valamelyik alkatrész a többihez képest overkill, vagy épp nem elégséges? Persze egyéb tanácsokat is szívesen fogadok.

Köszönöm hogy eljutottál idáig :D :R
És persze külön köszönöm a válaszokat.

A végére pedig egy kis OFF
Miért van az, hogy ma mindennek jól kell kinézni? Nem találtam (szinte) az általam keresett kategóriában olyan alaplapot, hogy ne világítson / ne legyen rajta mindenféle katonai meg egyéb design. Jó, megértem hogy gaming, és hát ott igazán fontos hogy a 120FPS mellett az arcodba villogjon még a gép is. De úgy gondolom, hogy ennek lehetne egy bizonyos termékvonala, és a többi alaplap legyen meghagyva egy alacsonyabb árú kategóriában, hasonló tudással/minőséggel, csicsa nélkül.
De ugyanez gépházzal: Nem találtam (eddig) olyan alternatívát, hogy masszív, nagy és kényelmes legyen; emellett nem ablakos és picit olcsóbb.
Csak én érzem így? Vagy túl öreg vagyok?
Bocsi :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.