Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#137937) Gabesz87


Gabesz87
veterán

Sziasztok. Aposom tervez a közeljövőben PC-t venni az oregecske Toshiba laptopja helyett. Ebben segítenek neki csak nem tudom merre induljak. Erősen árérzékeny úgyhogy leginkább használt garis cuccokban gondolkodom. Vagy komplett használt konfigokban, de ott meg úgyis mindig van valami ami nem annyira szimpatikus. Úgyhogy talán inkább darabokban kukáznam össze.

1. Mire fogod használni a gépet? Leginkább netezés, semmi komoly irodai vagy professional munka, illetve némi játék, de nem a legújabb címekkel. Single/multiplayer vegyesen. De többnyire single.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? Semmivel, komplett gép kellene. Esetleg ha a Toshiba laptopot nem adják el, abból a HDD-t adattárolásra felhasznalnank. Méretét és típusát nem tudom. Billentyűzet és egér akad az sem szükséges.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Ház, táp, RAM, SSD/hdd, VGA, alaplap, meg azért valami alap DVD olvasó
4. Mennyi a kereted rá? Nem tudok még pontos összeget, meg hogy erre a célra mennyiből lehetne egy gépet kihozni használt cuccokbol, de olyan 150.000 Ft körül gondolkodom.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) Jelenleg van egy 17" monitor, 1280x1024 felbontással, de ezt nyilván egy nagyobbra cserelnenk. Nekem otthon van 2 a gepemhez, de nem igazán van kihasználva, úgyhogy valószínűleg odaadnank egyet: LG 22" FHD, nincs freesync vagy g-sync.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Intel/Nvidia párti vagyok, de jelen esetben az ár a döntő. Amikre első körben gondoltam: G4560 CPU+GTX1050TI VGA köré épülő konfig.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.