Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6959) Bile Demon


Bile Demon
őstag

[OFF]Én is táp választási dilemmába kerültem.
A régi tápom egy 300W PFC nélküli DTK, a jobb fajta 3007-es tipus macron belsővel, idén lesz 5 éves, de azt már nem várom meg, kiszolgált. Kevés halkabb tápot láttam, ezért is tartottam ki mellette. Mondjuk túl sok levegőt nem is mozgat a ventilátora.

Tavaly elött akartam először lecserélni a tápot a 3. szülinapja alkalmából amikor Core2-t vettem, gondoltam egy táp még belefér.
De belefutottam a 400W Deltás chieftekkel abba a problémába, hogy túlterheli az UPS-t és azonnal lekapcsol. Kipróbáltam egy új UPS-t egy 1000VA KEBO-t, ami állítólag SMART topologiájú, de az is csak néhány másodpercig bírta el a gépet, miközben hangosan rezonált. Az UPS jó mert pl a porszívót :) simán meghajtja és a régi táp is megy vele fél órát. így végül maradt a régi táp, gondoltam úgyis megváltás neki a kisebb fogyasztású konfig (Core2 + 7600GT) a P4 + 9800XT után. Ez így igaz is volt.

Mostanában beújítottam egy 8800GT-t és problémamentesen működik minden, de ahogy számolgatom a 12V-os ága ennek a tápnak már túl van terhelve, 15A-t adnak meg rá, de szerintem annál azért többet kajál a gép, 3.2GHz-re tuningolt Core2 meg a 8800GT alapon, ez már biztos megeszik 180W-ot, és akkor ottvannak még a vinyók (3db)...
Power mérővel nézve max 290W a felvétel a hálózatról, ez még OK lenne, de ennek nagy része a 12V-os ágon...

Az hogy új tápot kell vennem az nem kérdés. Az viszont igen, hogy milyet?
A topicot átolvasva nem kérdéses, hogy FSP 350PNF (az UPS miatt). Egy dolog nem tetszik benne, hogy 70% hatásfokot adnak meg rá, gyanítom hogy a maximumnál kisebb terhelésre ez jobb valamivel, de én még jobbat szeretnék... 85%-ost ha lehet :)
Mivel 3-4-5 évre veszem az ár nem számít. (Nagyobb fogyasztású konfigot nem akarok, mármint amire nem elég a 300W. SLI nem lesz. Legfeljebb Quad Core, de az is az alacsonyabb fogyasztású. Így nem kell 4-5-600W-s táp)[/OFF]

Amit vennék szívesebben a PH!-s tesztet látva az a Zalman 360B-APS. Kérdés, hogy ilyennel van e tapasztalata valakinek APC Back UPS CS 650-re vagy másmilyen álszinuszos UPS-re kötve? Vagy mindenképpen felejtsem el az aktív PFC-t? Tapasztalatokat várok.

Bruhe

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.