Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2778) Geryson válasza darnellsmith (#2771) üzenetére


Geryson
addikt

Mivel előre "tervezett" kutyáról van szó, így a névvel is tudtok előre tervezni (természetesen ebben az esetben nem menhelyi kutyákról beszélek). Mi úgy csináltuk, hogy olvasgattam a hírdetéseket és nézegettük a kenneleket majd a számunkra árban és mentalitásban megfelelőhöz elkezdtünk sokat-sokat járni a kiskutyák 2 hetes korától fogva. Annyit tudtunk, hogy 2 szuka lesz így elkezdtük a neveket is kikeresni. A 2 kutyanév meglett és azt hiszem 1 hónapos korában a nevek a törzskönyvvel és chippel be lettek adva a szakhatóságoknak (ekkor még nem voltak kiválasztva a kutyák!). Aztán amikorra visszajöttek a papírok és a chippeket be kellett ültetni (ez olyan 2, 2 és fél hónaposan volt) addigra már egészen biztosan tudtuk, hogy melyik 2 kislány legyen és nekik lett beültetve a chip.

A dolog lényege igazából az, hogy így a törzskönyvi név is egy az egyben a mi ötletünk és a kutya kiválasztása is a mi hosszú választási procedúra eredménye. Amúgy sokan úgy csinálják, hogy van a törzskönyvi név és van egy sima hívónév, amit a gazdi talál ki.

Ha nincs konkrét tenyésztési, verseny vagy hasonló terved a kutyákkal, akkor én is körbenéznék a menhelyeken, sok bűbájos kutya van ott!

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.