Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3701) niyabinghi válasza Lauda (#3698) üzenetére


niyabinghi
tag

Is-is. :D
Azér' mer' megszakértették a lenyírt füvet. :))

(#3702) Lauda válasza Winner_hun (#3700) üzenetére


Lauda
félisten

Akkor már haladtok a "felnőttség" felé. :DDD Roni is gyakran egyensúlyozik ha olyan nehéz helyet kell levizelni, régebben volt, hogy fel is dőlt jelölés közben, mert nem ment a 3 lábas móka. :DDD De hogy azt a 20 liter cuccot honnan veszi sétánként, fogalmam sincs, még a séta végén is képes előrángatni magából 1-2 decit, ha olyan intenzív helyet jelöl meg, csak úgy fröcsöli az anyagot, van ahova meg csak odapöttyent és kész, lehet így gazdálkodik a lehetőségeivel, amit az előző pontokon összespórol, azt odatolja a számára fontosabb helyekre. . :D

A kocsi körüli mászkálás nálunk is hasonló, persze csak azóta, mióta egyszer rámentem én is a lábickóra, de szerencsére csak hámsérülés lett, mert a nyikkanásra időben reagáltam. :R 1 hét alatt elmúlott, azóta a pár méteres távot megtartja, ha jár a motor. ;)

Remélem nem lett baja a kutyusodnak. :) Átmentél a lábán teljesen, vagy hogy volt?

niyabinghi: Oksi, így már világos minden. :D :K Igen ari pofijuk van, aztán képes nekik mindent elnézni a gazdi. :D

[ Szerkesztve ]

(#3703) Winner_hun válasza Lauda (#3702) üzenetére


Winner_hun
félisten

Álltam be, a kocsi előtt kolbászolt, volt már ilyen, aztán valahogy a bal első kerék alá került a jobb első lába. Azt hallottam hogy felvisít, aztán 3 lábon odébbmegy. Beálltam, megnéztem hogy hogy van, megnyomkodtam a lábát, nem nyöszörgött, mentem becsukni a kaput, már rohangált is, nem is fájlalta. Szerencsére "olcsón" megúszta:) illetve megtanulta.

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#3704) niyabinghi válasza Lauda (#3702) üzenetére


niyabinghi
tag

Én már nem dőlök be a gyufaárus kislány nézésnek. Pedig nagyon megy nekik. :U

(#3705) Lauda válasza Winner_hun (#3703) üzenetére


Lauda
félisten

Akkor szerencsésen végződött az eset. :K

Nálunk kicsit keményebb volt, legalábbis számomra. Szóval megvolt a nyikkanás/fékrelépés, de szerencsétlen ott ugrált mellettem 3 lábon és visított, először nem reagáltam le, hogy mivan, nagyon meg voltam ilyedve, később megértettem, hogy segítséget kért a gazditól, mert fájt neki a lába. Hívom gyorsba a dokit, ő persze mondja, hogy hozhatom is a kutyeszt, 10 percen belül ott voltunk. Megnyomkodta neki a lábikóját é szerencsére semmi komoly nem történt, csak a bőrke nyúzódott le, írt rá krémet és nem is volt később semmi gond, egészséges, mint a makk. :K De tanult belőle és én is, ha nem látom hol jár éppen a kutyus, már szállok is ki, még egyszer nem fogog fájdalmat okozni neki, független attól, hogy azért ebben ő is bent volt rendesen. :DDD ;)

(#3706) spammer


spammer
veterán

Jaj ne is mondjátok a kocsival ki és beállást... Amíg kisebb volt, okosan leült távol a teraszon, most meg ha jövök, állandóan a kocsi előtt ugrik, mögötte fut stb., nem lehet tőle normálisan közlekedni, hiába pofázik neki az ember.. :) Jó, azért persze van pár méter távolság, csak félek, mert az a pár méter neki 1 ugrás és hopp, már a kocsi előtt van. Rá kellene valahogy szoktatni, hogy ha jön a kocsi és nyílik a kapu, akkor zúzzon fel a teraszra és vágja vigyázzba magát, mint egy kiskatona :D

De ezt elgyakorolni, 1 milliószor, esélytelen..

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#3707) Lauda válasza spammer (#3706) üzenetére


Lauda
félisten

Azt kéne, hogy valaki ki-be járkál a kocsival, Te meg állsz a teraszon és odahívod, leülteted, dícséret+jutalom falat és gyakorolni sokszor, bár ha nem hívja oda senki, akkor lehet nem működik. De van egy biztos megoldás, berácsozod a teraszt és felzárod. :DDD

(#3708) GabN73


GabN73
addikt

(#3709) Lauda


Lauda
félisten

(#3710) GabN73 válasza Lauda (#3709) üzenetére


GabN73
addikt

Time Warp-pont azt a részét láttam :D

(#3711) kircipeti válasza Lauda (#3698) üzenetére


kircipeti
senior tag

Biztos fajtafüggő ez is. Én még olyan Német Juhászt nem láttam, amelyik nem így viselkedett volna.

Marpedig a Gonzo sem tamad ra a kanokra. Viszont a suliban szokott lenni egy olyan kan nemetjuhasz, aki direkt vadaszik a Gonzora... A csajok egymas kozott viszont surubb az osszetuzes.

Winner_hun grat. a 3labu hugyozashoz nektek is :)) ugy latszik, hogy 11honap korul alakul ki bennuk valami, amitol igy (is) nyomatjak.

GabN73 szep a szeme a dognek. A filenev alapjan kankutya. Mennyi idos?

(#3712) Lauda válasza kircipeti (#3711) üzenetére


Lauda
félisten

Akkor 1:0 oda. :P

(#3713) Tothgera30 válasza GabN73 (#3708) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Szép kutyus :R ! Nekem egy fajtiszta fehér pulim van :K , és Rudi névre hallgat :B . Előtte egy fekete puli kutyus volt a csládban ;) , ő volt Bobi :P , csak őt sajnos megölte egy véreb :O , de család még most is siratja :W , nagyon szerettük :U .

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#3714) Winner_hun válasza Tothgera30 (#3713) üzenetére


Winner_hun
félisten

Fajtatiszta;)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#3715) Tothgera30 válasza Winner_hun (#3714) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Hoppsz már rasszista kategórába megy :B ! Szóval fajtatiszta :K ! Ilyen alapon írhattam volna hogy fasiszta :Y !

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#3716) Bibby válasza Bibby (#3625) üzenetére


Bibby
addikt

A kiltix nem védett. 5 hónapos volt még csak, igaz már érte nedvesség de bíztunk benne hogy jó. Nem volt az, a kutyusban kullancsot találtunk.
Ma furán levert volt, nem evett semmit ma, a vizelete sötétebb színűvé vált. Irány doki, 41 fokos láza volt, doki szerint egyértelmű babéziás tünetek, megkapta a szurit. (Nagyon fájt szegénynek.) Talán már semmi baj nem lesz, gyorsan cselekedtünk.

Pont tegnap jött meg az újabb kiltix nyakörve, nagyon remélem többé nem lesz probléma.

Gyűlölöm a kullancsokat. :(

[ Szerkesztve ]

Ελευθερια η θανατος

(#3717) blueMerle válasza Bibby (#3716) üzenetére


blueMerle
veterán

Nekünk a Kiltix bevállt pedig skót juhászom van, brutális bundával. A nedvességre nagyon oda kell figyelni, sajnos, elég egy kicsi belöle, és dobhatod el. Ez van...
Mondjuk az én kutyámon 2 darab Kiltix nyakörv van, állatorvos tanácsára, a hatalmas bunda miatt. Semmi baja töle :)

És mi aztán tényleg mindent kipróbáltunk: olcsóbb nyakörvek, drágább nyakörvek, spray-k, cseppek,...talán a Frontline csepp még ér valamit, de csak nagyon rövid ideig, legfeljebb 1 hónap. A hypermarketes bobi nyakörvek és társaik pedig a vicc kategória: SEMMILYEN védettséget nem nyújt, annyira nem, hogy a szomszédom kutyusában a 3 napos 550Ft-os Bobi vagy milyen nyakörv alatt vígan éldegélt egy kullancs...ez több mint durva.

Tökéletes védelem nem létezik, ezt tudomásul kell venni. Olyan nincs hogy ezt ráteszem és nem megy bele kullancs. Ellenben lehet védekezni és csökkenteni az esélyét.

És még egy apróság, jótanács: nekünk, kutyasétáltatóknak is elkell a védelem, én évek óta az OFF sprayt használom, egy-egy fújás a lábakra és menekülnek a kis fekete átkok az ember elöl. :K A hátránya hogy nagyon kicsi kiszerelés és drága.
A spórolósabbaknak alternatív megoldás a Diffusil. Bár nem emberre van kitalálva, de mikor nem tudok OFF-hoz jutni, vagy elfogy, ez is tökéletesen megfelel. Soha semmi bajom nem volt töle, és hatásos. Ebböl szintén elég 2 apró fújás az ember lábára/cipöre. Elönye hogy nagy kiszerelés és nagyon olcsó, nálunk a DM-ben 2,46Eur, ami kb. 730Ft. És iszonyat sokáig kitart, nekem még a tavalyi van meg, pedig volt hogy napi szinten használtam.

Bízom benne hogy a kutyusodnak nem lesz semmi baja :K

[ Szerkesztve ]

(#3718) niyabinghi válasza spammer (#3706) üzenetére


niyabinghi
tag

Ha jó a helybenmaradása az ebzetnek, akkor leülteted, marad és ki tudsz állni a kocsival. Utána visszamész, jutalom, ünneplés és mindenki boldog. Én így csinálnám. Ha nem marad ott, akkor kicsit gyúrni kell erre a helybenmaradósdira, de szerintem kis gyakorlással kivitelezhető.

(#3719) niyabinghi válasza GabN73 (#3708) üzenetére


niyabinghi
tag

Szép kutya.

(#3720) niyabinghi válasza Bibby (#3716) üzenetére


niyabinghi
tag

Jobbulást a kutyádnak!

(#3721) kircipeti válasza Bibby (#3716) üzenetére


kircipeti
senior tag

Jobbulast a kis kocosnak! Majd irjal, hogy mi van vele!

(#3722) Tothgera30 válasza Lauda (#3705) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Nekem volt egy hasonló esetem :K ! Tehát egy tavaszi napon a kutyunak tüske ment a lábába :K . Először észre sem vettem, de később látszott hogy sántít :N . Meg akartam nézi a lábát, de nem engedte, inkább elvonult :( . Másnap reggel fájdalmas pillantásokat véltem felfedezni a tekintetében, végül beadta derekát :U , és odabicegett 3 lábon hogy húzzam ki a tüskét a jobb első lábából :C ! Kihúztam, fertőtlenítettem, és délután már boldogan szaladgállt :C !

Az enyim is állandóan ott szaladgál az autó, motor körül :K , persze csak akkor ha be is van indítva ;) . Gondolom szereztne megállítani :R , vagy terelni :W , mert végüli is puli és benne van a vérében :F .

[ Szerkesztve ]

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#3723) spammer válasza niyabinghi (#3718) üzenetére


spammer
veterán

A maradásra rá lehet bírni egy bizonyos esetekben. Ha viszonylag nyugodt, nem megyek nagyon messze és stb.. Néha meg makacs, és jön :) Kísérletezni ezzel nehéz, mert annyit nem ér meg, hogy elüssem (najó, nem, nyilván figyelek, de nem kockáztatok) vagy hogy kirohanjon az utcára ha valamit meglát.

Szóval a maradásra kell gyúrni nagyon, csak hát még tiszta kölyök, hiába 10 hónapos :) Lassan kezd komolyodni azért, csak hát kis makacs.

Bibby: Jobbulást a kutyusnak, drukkolok, hogy ne legyen komoly baja. Én is rühellem ezeket az élősködőket :(((

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#3724) niyabinghi válasza spammer (#3723) üzenetére


niyabinghi
tag

10 hónaposan még nem késtetek le semmiről. :)

(#3725) Tothgera30


Tothgera30
Ármester

Volt kutyusom (sajnos már elhunyt) - Bobi - 1 2

Mostani kutyusom - Rudi - 1 2

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#3726) Lauda válasza blueMerle (#3717) üzenetére


Lauda
félisten

Frontline csepp még ér valamit, :Y

Ott van valami gond, mert a Frontline min 2 hónapig megvédi a kullancsoktól. :K

[ Szerkesztve ]

(#3727) Bibby válasza Lauda (#3726) üzenetére


Bibby
addikt

A frontline egy hónapig véd kullancsok ellen, és ez általában igaz az összes spot on készítményre. Ne írj olyat amiben nem vagy biztos mert másokat félrevezethetsz.

Ελευθερια η θανατος

(#3728) Psych0 válasza Tothgera30 (#3725) üzenetére


Psych0
őstag

rudi úgy néz ki mint az én bodzám

[ Szerkesztve ]

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#3729) Loretto


Loretto
veterán

No ha a kiltix szóba került. Miben nyilvánul meg az érzékenység a nyakörvre? Csak mert Buffard torok alatti lebenyénél lett egy folt, ragad is, de a bőre meg ki van dörgölődve. Márhol semmi, keddig levettük a kiltixet, akkor meg dokihoz. Eddig semmiylen más problem nem jelentkezik, eszik iszik emészt fut.

Soirée...

(#3730) máyköl


máyköl
veterán

Ma hoztunk az állatmenhelyről egy kutyust. Nagyon ari... Reméljük, hogy este nem fog sírni, nem fog elszökni, és nem fogja feltúrni a kertet. Viszont van rá 2 hét garancia. :) (vissza lehet adni ha nem tetszik). Még ivartalanítani kell, ezt megcsinálják jövő héten.

Igaz az, hogy a lány kutyák nem jönnek ki a lány kutyákkal, hanem csak az ellenkező nemű kutyák vannak el egymással!? :)

Segítenétek, hogy-hogy tanítsam be a kutyát pár dologra. Pl. ha azt mondom, hogy üljön le akkor üljön le, ha eldobok egy botot visszahozza stb. :U

[ Szerkesztve ]

(#3731) kircipeti válasza máyköl (#3730) üzenetére


kircipeti
senior tag

Gratula a kutyihoz! Majd kerunk kepet rola.

Ez azert igy nem igaz, hogy nem jonnek ki egymassal a szukak, de az teny, hogy kozottuk a legnagyobb az esely az osszetuzesre. Szuka-kan, kan-kan kozott ritkabb az eset. Kutyasuliban van par igen kemeny szuka, akik eleinte (nemelyiket kesobb sem) nem turnek meg mas szukat maguk kozeleben, aztan idovel megbekelnek veluk. Par hete tortent, hogy jott egy uj szuka juhasz, haver a szinten szukaval kozelitett fele es kb 5m-rol ugy egymasra mordultak, hogy ihajj. En meg lazan odamentem hozzajuk a kannal es jatszottunk. Suliban ezt tudjak is a szukasok, hogy vigyazni kell veluk, ha uj szuka van a lathataron.

Nem a leultetessel kezdenem, hanem egyaltalan a setaltatassal. Nyakorvet ra, porazt a jobb kezedben fogod, kutya bal oldaladon van. Kiadod a "labhoz" vezenyszot es bal labbal kilepsz mellole, elindul veled a kutya. Ha nem jon rendesen, akkor kiadod ujbol a "labhoz" vezenyszot, ostorcsapasszeruen megrantod a porazt magad fele, hogy szepen jojjon melletted, majd megdicsered balkezzel (vegigsimitod a hatat) es mondod is neki, hogy "ugyes vagy", "okos vagy". Ezzel igy lavirozhattok egy darabig. Lenyeg h ne vizisielj a kutyaval, magyaran ne feszuljon a poraz.
Leultetni ugy kell, hogy kiadod az "ul" vezenyszot, jobbkezzel felfele emeled a porazt, kozben bal kezzel lenyomod a farat es megdicsered.
Fektetest ulesbol tanitod, lehuzud a porazt a foldfele es a marjanal lenyomod balkezzel, elotte persze "fekszik" vagy "hasal" vezenyszo, majd ha szepen lefekudt, akkor varsz egy kicsit, felulteted ("ul" vezenyszo, felfele huzod csak a porazt) es megdicsered (fektetesben nem dicsersz).
Ezeket lehet kesobb "ott fekszik", "ott ul" szavakkal bonyolitani, ennek az a lenyege, hogy helyben maradjon. Pl. leulteted, kiadod az "ott ul" parancsot es jobb (!!!) labbal ellepsz tole, mondjuk kezdesnek csak elorol megkerulod, ha helyben maradt, akkor miutan beersz melle varsz par mp-et es megdicsered. Ha nem maradt helyben, akkor visszaulteted es nem szidod meg. Fektetes ugyanez, csak ott miutan megkerulted, akkor elobb felulteted es utana dicsered meg (fektetesben nem dicserunk).
Kb. ennyi, ezekbol el lehet indulni.

Bot visszahozas az sztem megy osztonszeruen, legalabbis nalunk ment, csak lehet nem adja oda, amikor visszaer :DD ezen ugy lehet segiteni, ha adsz neki cserebe valamit (pl. kaja, masik jatek). Szoval amikor fut vissza, akkor eloveszed mondjuk a kajat, kutya lefekez elotted, felfele tartod a kajat, a kutya felnez ra, leul, kiesik a cucc a szajabol, odaadod neki a kajat, megdicsered. Eloszor nem dobod persze messzire a jatekot. Ja es eldobaskor itt is mehet a valami vezenyszo.

[ Szerkesztve ]

(#3732) Lauda válasza Bibby (#3727) üzenetére


Lauda
félisten

Igen, ez van ráírva, de lazán belefér a 2 hónap. Hosszú évek óta ezt használom, szóval nem vezetek félre senkit. Te is ezt használod?

Tothgera30: Na akkor szerencsésen végződött a műtét. :D Autót általában szeretik körülugrálni egészen addig, míg nem kerül alá valamelyik lába vagy a farka. Roni is így volt, azóta megadja a tiszteletet. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3733) niyabinghi válasza Lauda (#3726) üzenetére


niyabinghi
tag

Területenként változó, nekünk a frontline nem jött be nem hogy két hónapig, egyig sem. Korábban tettem fel ide receptet amit én használok kullancs ellen.

(#3734) Lauda válasza niyabinghi (#3733) üzenetére


Lauda
félisten

De hogy nem jött be? A bőrére rácsepegtetted és mégis volt rajta kullancs? A fipronil idegméreg számukra, ezt semmilyen kullancs nem éli túl. :U Talán nem jól használtad és le tudta nyalni, de ha jól ráteszed, akkor nem lesz rajt kullancs ez tuti.

[ Szerkesztve ]

(#3735) niyabinghi válasza Lauda (#3734) üzenetére


niyabinghi
tag

akkor errefelé valami mutáns dögök laknak, mert simán belement a kutyába.

(#3736) Bibby válasza Lauda (#3732) üzenetére


Bibby
addikt

Ez kb olyan hogy az élelmiszerekre is korábbi lejárati dátum van írva, mert addig tudják garantálni... nem, én nem használom, de biztosan nem kísérleteznék ilyennel azután amit most átéltünk az ebbel. A gyártó egyértelműen írja az egy hónapot.

Ελευθερια η θανατος

(#3737) Kidus válasza niyabinghi (#3733) üzenetére


Kidus
őstag

Probald ki az Advantix-ot, szoktak dicserni.

Assuming Control

(#3738) Kidus válasza Lauda (#3734) üzenetére


Kidus
őstag

Van valoban ilyen, viszont 2-3 megbizhato marka van, amit allatpatikaban lehet kapni, a Frontline csak az egyik. Ha nem mukodik nala, probalni kell masikat.

Assuming Control

(#3739) Lauda válasza niyabinghi (#3735) üzenetére


Lauda
félisten

Vagy rosszul tetted rá, mert a fipronilt nem éli túl egy kullancs se.

Bibby: Gondoltam egyből, hogy nem ezt használod, ezért is kérdeztem. Én sem kísérletezgetek, a véletlen hozta így, az 1 hónap szvsz azért van odaírva, hogy többet vegyél belőle, nem kell mindennek bedőlni. 2 hónapig biztos védelem a kullancsok ellen, ez nem csak a saját, hanem több kutyás ismerős tapasztalata is. :K

(#3740) niyabinghi válasza Kidus (#3737) üzenetére


niyabinghi
tag

Köszönöm, de az az igazság, hogy nekem bejött ez a saját kotyvalék. Igaz, gyakrabban kell vele bekenni a kutyát, de garantáltan jó és nem mérgező.

(#3741) niyabinghi válasza Lauda (#3739) üzenetére


niyabinghi
tag

Lehet, hogy balfasz vagyok pár dologban, de ezt tutira nem lámáztam el, nem megitattam a kutyával. :N :DD

(#3742) máyköl válasza kircipeti (#3731) üzenetére


máyköl
veterán

Köszi, szépen, megpróbálom alkalmazni őket. :)

(#3743) Tothgera30 válasza Psych0 (#3728) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Az meglehet! Ő egy 2001-es születésű fehér puli!

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#3744) Tothgera30 válasza Lauda (#3732) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Igen, szerencsére jól végződött! Nem nagyon szeretem mikor az autó/motor körül ugrál. Félek hogy elütöm!

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#3745) rétisün válasza Tothgera30 (#3725) üzenetére


rétisün
veterán

most nézem csak, még egy pulis a topikban! :C nagyon szép a kutyusod! :R az én pulimról itt van egy csomó kép, hadd dicsekedjek vele :D március 26-án múlt 3 éves.

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#3746) máyköl


máyköl
veterán

Sziasztok! Az új lány kutyánkat, ma képtelen voltunk egy jó 4 órára itthon hagyni. Mire hazaértünk azt láttuk, hogy nagyon nincs jó kedve. Utána anyukám észrevett, hogy a hasánál kicsit véres. Ez ilyenkor mennyire normális? Lehetséges, hogy közben átugrotta a kerítést egy fiú kutya és...? Nagyon rossz kedve van, hányt is egy kicsit, kivolt neki rakva étel ital, egy falatot nem evett. Megakartuk sétáltatni de egyszerűen nem engedte. Hányt is egy kicsit.. Húztuk a pórázt de nem volt hajlandó jönni. Milyen tanácsokat tudnátok adni, mit tegyünk ilyenkor? Köszönöm a segítséget előre is!

Máyköl

(#3747) Tothgera30 válasza rétisün (#3745) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Köszönöm szépen, a tied is gyönyörű (már amennyire egy puli lehet) :R ! Nagyon szép, csak nagyon nem lehet befolyásolni, mert kicsit "önfejű" :W (mint én :B )! Tehát nem nagyon szereti hogy ha parancsolgatok neki, inkább meg kell kérni szépen :Y ! Illetve nem szereti ha nyírom a szőrét, vagy ha fűrdetem, pedig esedékes lenne már :K . De van neki macskája is, együtt nőttek fel, és vele szokott játszani :U !

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#3748) rétisün válasza Tothgera30 (#3747) üzenetére


rétisün
veterán

a szőrére a miénk is kényes, azonnal odanyúl az orrával, ha próbáljuk kicsit fazonírozni :D sose kapott oda még, hogy harapna, csak tolja el a kezünket, hogy ejnye már, az az én bundám :((( egyszer lett megnyírva, de sztem már nem is hagyná magát. fürdetés után lehet kicsit igazgatni, akkor "lefagy" egy darabig :) és hagyja

így került hozzánk:

itt nyírás után már kicsit nő a bundája:

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#3749) Tothgera30 válasza rétisün (#3748) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Igen ismerős, az enyim is odanyulkál. Nem harap, csak az orrával piszkál, vagy eltolja a kezem! A fűrdetésnek meg az eleje nehéz, mikor meglátja a vizet, illetve a vízbe való bejutás, de mikor eljutunk odáig hogy benne is van, akkor már egész tűrhető (ahogy írtad "lefagy")! De most már esedékes lenne ez a fűrdetés és a nyírás, mert nagyon koszos szegénykém, és most már (a jó időre hivatkozva) kinnt is lehet fürdetni. Az én kutyumnak annyi még a "különlegessége" hogy nem mindeggy hogy szólunk hozzá. Tehát ha kiabálnék vele, akkor egyértelműen morog rám (kiskorában "el volt kapatva"), így szépen kell vele beszélni, és akkor szótfogad! Pedig néha kihúzza a gyufát, és akkor elborul az agyam.
Ui.: Látom te házban is tartod. Az enyimnek nincs olyan nagy szerencséje, nállunk, kutya, macska az udvaron lakik, persze külön házikóban! De a macska mindig beszökik a házba, nem tudom hogy csinállja!

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#3750) niyabinghi válasza máyköl (#3746) üzenetére


niyabinghi
tag

"Utána anyukám észrevett, hogy a hasánál kicsit véres. Ez ilyenkor mennyire normális?"
Hát szerintem ez nem normális semmilyen esetben sem. :( Ha rosszul van, irány a doki.

"kivolt neki rakva étel ital"
Víz mindig legyen előtte friss, de de én kaját soha nem hagyok kint, felesleges.

"Húztuk a pórázt de nem volt hajlandó jönni."
Tegnap vittétek haza, ugye? Nem biztos, hogy én a második napon már ráncigálnám bárhová is. Szokja meg a kis helyét, a környezetét, elég nagy váltás neki a menhely után begazdásodni. Adj neki egy kis időt megnyugodni, feldolgozni a történteket. Ki tudja, mi történt vele korábban? A póráztépkedéssel azt fogjátok elérni, hogy utálni fogja a sétát. Ne akarj mindent egy nap alatt megoldani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.