Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#298401) Andreas21


Andreas21
csendes tag

Kozossegi media, safari, hivas, fotozas/videozas. Tehat tenyleg olyan dolgokra gondolok amiket surubben hasznal egy felhasznalo. Jatek mellett meg nem probaltam (mivel nem jatszom mobilon).

(#298402) ittakary válasza Andreas21 (#298398) üzenetére


ittakary
nagyúr

Erről is olvastam Twitteren

CPUban feszültséget és órajelet növeltek, így érték tudtak kisajtolni a CPUból +10%-ot tavalyhoz képest

emiatt viszont NAGYON melegszik a telefon - egyrészt ez a tapintás miatt kellemetlen, másfelől viszont a CPU visszavesz az órajelből kb 10-15-20 perc után pl játék közben

Hát nem ez a legsimább iPhone bevezetés az biztos ...

(#298403) markknight válasza ittakary (#298402) üzenetére


markknight
veterán

De amúgy vajon mire nekik, nekünk az a +10%? Még egy 11-12 Pro is pörög rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#298404) Ringman válasza M1995 (#298153) üzenetére


Ringman
nagyúr

Hosszabb előzmény lista

már emiatt önmagában megérte frissíteni, teljesen megdöbbentő, hogy ennyi ideig csak nyúlfarknyi előzmény volt a rendszerben, komolyan nem hittem el, mikor iphone-ra váltottam.

(#298405) M1995 válasza markknight (#298394) üzenetére


M1995
aktív tag

Jaj, a lightning témát ezerszer kibeszéltük, de azt sem érted.
Első 4-5 generációban volt a 30 tűs, egy rakás kiegészítőt eladtak vele, de kellett új modern, USB-C még sehol, microUSB egy szar volt, ezért megcsinálták a lightningot 2012-ben ami akkor fényévekre volt és hogy ne háborogjon a több száz millió vevő pár év múlva megint cserélhetik a kiegészítőiket amikor jött volna már a C (amiben az Apple is benne volt), ezért azt mondták egy évtizedre lightning. 1 milliárd feletti user táborra nőtt az iPhone, ekkora hajó lassan fordul. Mesélj milyen "zsákutcába" ment be szerinted az Apple, amikor uralják az okostelefon piacot, diktálni tudnak trendeket és kimagasló vevői elégedettség, növekvő Androidról váltók száma?
Amikor MacBooknál irányt mutattak az iparnak na ott a csak C akkor meg az volt a baj? Meg azt is leírtuk ezerszer átlag user az életben nem köti össze kábellel, hiszen ott az iCloud és AirDrop. (Kérlek még említsd meg a Magic Mouse-t is, hogy töltés közben nem lehet használni, ezt szokták még elsütni valami nagy ászként, miközben aki használja vagy gondolkozik tudja 5 perc alatt belemegy egy napi használat, hát akkor a kritikusok is csak járnak WC-re, inni egyet.)

"Ha jövőre újra lenne jack dugó akkor annak is örülnétek"
Ez ismét csak a te képzeleted.

[ Szerkesztve ]

(#298406) markknight válasza M1995 (#298405) üzenetére


markknight
veterán

Azért kell egyfajta szerelemi kapcsolat ahhoz, hogy azt a köztudottan elrontott Magic Mouse töltési irányt jónak tituláld. De még ha nem is értem (mivel általában mindig ezzel a szóhasználattal emeled ki magad az átlagból, prime M1995-nek titulálva) szerencsére itt vagy nekem és mindig megmondod a tutit, hogy értsem a dolgokat. Ha valamiért, ezért jár a respect++ :D

[ Szerkesztve ]

(#298407) kchris78 válasza markknight (#298394) üzenetére


kchris78
veterán

Persze hogy zsákutca. De régen hatalmas felzúdulás volt mikor a régi 30pin csatit lecserélték lightning-ra. (törölve) Mostmár minden USB-C-s MacBook iPadek kiegészítők.. sokkal elviselhetőbb egy csere. Ugyanabba a pofonba nem akartak szerintem még egyszer belefutni. A MacBookokra is visszatették a HDMI-t meg az SD kártyaolvasót meg a töltőt.. (szóval valamilyen úton módon de képesek a változtatásra :D )

A fizikai gomb esetén meg nehéz az összehasonlítás mert a két gomb egész egyszerűen más célt szolgál... Azt a gombot amit leszedtek az nem arra van/volt hogy a zsebedben tartva elnémítsd.. Vagy miközben tartod egy kézzel a telefont exponálj (ezt a home buttonnal nehezebb előadni). Értem mire gondolsz mert így hogy programozható a funkcionalitása lehetnek átfedések, de nem írnám ezt az egészet a cég általi gonosz marketing számlájára.

[ Szerkesztve ]

(#298408) M1995 válasza markknight (#298406) üzenetére


M1995
aktív tag

De csak azok szerint "köztudottan elrontott", akik nem is használják. Igazából fordítva érvényes a Magic Mouse példa: igazi kákán is csomót kereső Apple haternek kell lenni ahhoz, hogy akkora ügynek tartsák az egér alján van a csatlakozó, hiszen a gyakorlatban nem ügy, mert ha éppen rosszkor merül le 5 perc alatt belemegy egy napi használat, ezen mit nem fogsz fel? Cserébe úgy néz ki ahogy Ive megálmodta. Azt teljesen elfogadom, aki azt mondja azért szar szerinte mert túl lapos, az egy valós indok, hát akkor irány MX Mastert venni, de a töltés kapcsán csak bolhából csináltak elefántot. Szerintem inkább probléma amikor szintén nem olcsó MX Mastert vettem, hogy szar microUSB, csak 3-tól lett USB-C de még a mai verziót is úgy árulják a receiver még mindig USB-A.

#298407
Így van, de hiába magyarázod ezt neki.

[ Szerkesztve ]

(#298409) bbendre válasza noorbertt (#298338) üzenetére


bbendre
őstag

Én a mai napog ezt használom a watch7-en

Iphone 13 Pro Max &̶ G̶o̶o̶g̶l̶e̶ P̶i̶x̶e̶l̶ 8̶ P̶r̶o̶

(#298410) Imilenni válasza ittakary (#298402) üzenetére


Imilenni
addikt

Kíváncsi vagyok az akkumlátorra milyen hatással lesz ez.

Press "F" to pay respects.

(#298411) markknight válasza M1995 (#298408) üzenetére


markknight
veterán

Csak nem értem miért jó, hogy lemerül munka közben, majd előveszem a kábelt, elmegyek cigizni vagy csak simán 5 percet várok, hogy utána ha végeztem a munkával és elhúztam a géptől, akkor ismét bedugjam otthagyjam mondjuk pár órára, majd ismét elrakjam a kábelt. Miért nem lehet meló közben tölteni? Ez utóbbi lenne életszerű, nem ez a kierőszakolt pirula amit próbálsz velem lenyeletni. Még jó, hogy az elektromos autókat nem kell felborítani és úgy tölteni.. Magic Keyboardnál mindenesetre nincs ilyen baj. Hmm.. De ez már nagyon off, és sok kalóriát elégettünk már mindketten ennek fejtegetésével, szerintem felesleges.

(#298412) kchris78 válasza ittakary (#298402) üzenetére


kchris78
veterán

Ez milyen, belsős infó? Szerencsére ezen utólagosan is tudnak finomhangolni frissítésekkel. (Android appokkal régen én is tekertem ezeket az értékeket fel-le :D. Ha szerencséje volt az embernek stabilabb példányt fogott ki és feszültsége csökkentés után sem fagyott meg :D.) Nem is értem amúgy, mert 3nm és azt gondolta mindenki hogy überf.sza fogyasztás és aksi idő lesz. :((( Lehet tényleg meg kell várni a 16-ot amikor újrahangolják a hardvert is.

(#298413) Aszpirin válasza M1995 (#298408) üzenetére


Aszpirin
senior tag

Csak halkan jegyezném meg, hogy akik nem használják TALÁN pont ezért nem használják, mert már használták, és TÉNYLEG elrontott.

Én is közéjük tartozom. Nem érdekel, hogy 5 perc alatt fel lehet tölteni használhatóra, ha pont akkor kell beiktatnom azt az 5 percet, amikor a legrosszabb. Kb 2 hétig használtam intenzíven és valahogy PONT akkor merült le mindig, amikor a legkevésbé volt 5 percem (szóval pls. ne magyarázd meg nekem, hogy a gyakorlatban egyáltalán nem ügy) - aztán elővettem a 2009-es iMac-em megtartott MagicMouse 1-esét, és a MAI NAPIG azt használom. Ha tölhető kell, tudod feltalálták a tölthető elemeket. Eneloop 1900mAh, durván sokáig tartanak, és ha kifogynak, csak kicserélem két feltöltöttre, és 20 másodperc múlva tudom folytatni, akár egy teams-meeting kellős közepén is, különösebben kínos jelenet nélkül. És ha még van 20 másodpercem, akkor rögtön teszem is töltőre a lemerülteket, hogy majd kéznél legyenek... Lássuk be, a Magic Mouse 2, 3 az Apple egyik legelbaltázott lépése, és jogosan utálja őket a nagy többség. Egy szégyen az a cucc.

Megjegyzem, amúgy a Lightning-ot jobban kedvelem, mint az USB-C-t, és egyáltalán nme örülök a kilátásnak, hogy ezentúl az USB.-C a jövő az iPhone-ok számára is. Arra is megvan az okom, de lehet, hogy ez az én balfaszságom. Azért megkérdem: próbáltál már látatlanban bedugni egy USB-C-t mondjuk egy iMac hátuljába, úgy, hogy azt ne kelljen magad felé fordítsd, vagy ne kelljen mögétornásznod az arcod annyira, hogy lásd a lyukat? Mert nekem az egy igazi kínlódás, még a csak egyirányban bedugható USB-A-t is könnyebben lököm a helyére. A MacBook oldalába egy fokkal - de csak egy kicsivel - könnyebb. Remélhetőleg az iPhone-on egy kicsit még egyszerűbb lesz a művelet, hogy ne sírják vissza a Lightning-gal elkényeztetett Apple-userek a Lightningot.
És akkor most jöhetnek az "én csukott szemmel is egy másodperc alatt bedugom" :D jellegű kommentek.

[ Szerkesztve ]

(#298414) kchris78 válasza markknight (#298411) üzenetére


kchris78
veterán

Ha elem kell bele és épp lemerül (egér billentyűzet bármi) épp este akkor addig nem fogod tudni használni amíg ki nem nyit a bolt ha nincs pótelem. :D Szerintem az nagyobb szívás.

[ Szerkesztve ]

(#298415) markknight válasza kchris78 (#298414) üzenetére


markknight
veterán

Tölthető elemeket használok és mindig van mit mire cserélni ha beüt a krakk :P

[ Szerkesztve ]

(#298416) kchris78 válasza markknight (#298415) üzenetére


kchris78
veterán

:D. Akkor fekészült vagy :). Én azért használok rendes Longlife AA elemet az egeremben mert annyira keveset fogyaszt hogy az kevesebb egy NiMH elem önkisülésénél, töltögethetném emiatt. Van benne egy rendes "tartóselem", mióta megvettem nem is kellett cserélnem (1+ év).

(#298417) markknight válasza kchris78 (#298416) üzenetére


markknight
veterán

Gyerek mellett nem tudok nem felkészült lenni, vannak legók meg autók és egyéb dolgok amik kérik az elemet :D Ha tehetem amúgy én is enloopot használok mint aszpirin, nagyon jók.

[ Szerkesztve ]

(#298418) Aszpirin válasza kchris78 (#298416) üzenetére


Aszpirin
senior tag

De hát akkor 1+ éved van venni tartalékelemeket nem? és ezzel meg is van a válasz a korábbi hozzászólásodra.
Ja, és az önkisülésre: a fehér (1900 mAh) Eneloop-ok egy év alatt max. 15-20%-ot veszítenek töltöttségükből, ha nincsenek használatban. Féelmetesen jók. (azt kell venni, nem a nagyobb kapacitásút, mert ezesetben a kevesebb több)

[ Szerkesztve ]

(#298419) M1995 válasza Aszpirin (#298413) üzenetére


M1995
aktív tag

Megértem neked nem jött be. Én nem érzem akkora problémának, a design győzött a funkció felett, de mégsem akkora ügy, mint aminek beállítják. Ive akart egy szép lapos egeret, ne legyen szem előtt a port, ne legyen görgő, hát megcsinálta. Alacsony akkunál figyelmeztetés, és tényleg pár perc töltés ha pont rosszkor merül le, emlékeztetőt beállítani heti egyszer tölteni ha intenzíven használod, ha ez neked macerás akkor figyelgesd az elemeidet, az kényelmes? Ha szerinted annyira elbaltázott miért veszik, miért nem kaszálták el? Ugyanaz amikor az iPhone 60 Hz-ről kiabálják mennyire elbaltázott, aztán közben mégse akkora ügy. Lehetséges a következő MM verzión nem az alján lesz, ahogy a MacBook design is fordulatot vett Ive távozása után, visszakerült SD slot például. Viszont előbb tudom elképzelni a MagSafe megoldást egy jövőbeli Magic Mouse-nál és akkor kábellel sem kell szórakozni, csak odarakod és mindig töltve vár. Emlékeztek a bejelentett AirPower cuccra, amiből visszatáncoltak? Ott volt az a koncepció telefont, órát, AirPods tokot csak ráhelyezni.

Lightning fizikai kialakítása számomra jobban tetszik, meg itt a kábel is egységes. Engem még sokáig nem érint az USB-C iPhone téma, de nem lesz probléma.

[ Szerkesztve ]

(#298420) Aszpirin válasza M1995 (#298419) üzenetére


Aszpirin
senior tag

Hogy miért veszik? Hát mert az iMac-ekhez azt adnak, vagyis iMac-kel együtt veszik. Szerintem nagyon kevesen vesznek Apple egeret külön, nem csereként az iMac-hez, de ha vesznek is egyszer, soha többé. Hogy miért nem kaszálták el? Mert akkor kellene fejlesszenek egy másikat az iMac-elhez. Szerintem :)

(#298421) MADcat válasza Mindent bele (#298396) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Akkor olyan mint volt. Pedig majdnem megvettem. :(

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#298422) Scrake^;DD


Scrake^;DD
aktív tag

Ipad gyári 20w töltője ok iphone 11-el ugye?

Sempre... al tuo fianco! 1926.

(#298423) Gubu0101 válasza Scrake^;DD (#298422) üzenetére


Gubu0101
veterán

Teljesen.Mikor mit toltok vele en is van,hogy telefont van mikor fulhallgatot.

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#298424) Scrake^;DD válasza Gubu0101 (#298423) üzenetére


Scrake^;DD
aktív tag

Köszi! Csak most lett véve egy 11 és ugye csak a lightning usb c kábel van hozzá, adapter nincs. De így akkor az ipad adapterrel lesz töltve :R

Sempre... al tuo fianco! 1926.

(#298425) Gubu0101 válasza Scrake^;DD (#298424) üzenetére


Gubu0101
veterán

Iphone-om tobbnyire xiaomi 40W-os toltovel toltom :D Ugy is szabalyozza maganak a toltest,tobbet nem vesz fel.

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#298426) M1995 válasza Aszpirin (#298420) üzenetére


M1995
aktív tag

Nem szaporítom tovább a szót, a design szubjektív. Ha valakinek nem jön be, ne használja. Én csak annyit mondok, akartak egy szép, lapos egeret. Egy Lamborghinire se mondjuk elbaltázott mert nehéz kiszállni belőle és nem fér bele sok csomag, mert nem azért csinálták.
Rengeteg másik egér közül lehet választani a többi gyártótól, olyat amilyen a Magic Mouse csak az Apple csinál, akkor ez miért fáj? Semmit nem nyernénk, ha az Apple is csak szokványos görgős egeret csinálna. Magic Mouse, Magic Trackpad (az se jó?) vagy 3rd party egér, lehet választani.
Amúgy ha nem koptak meg emlékeim, az MX Mastert kifejezetten rossz volt töltés közben használni, egyszerűen zavart a kábel, inkább nem hagytam lemerülni. Nem volt probléma.
Szerintem kitárgyaltuk, adjuk át a terepet az új iPhone vásárlók kérdéseinek.

iOS 17 klassz újításairól már sokat írtam, most pár dolog ami még mindig bosszant:

App Library: továbbra sem lehet saját kategória szerint, vagy a nézetet változtatni, marad a Spotlight és saját folder módszer

Widget: másik méretet nem lehet változtatni, el kell távolítani, újra kirakni kívánt méretben
Főképernyőre tett widget: nem lehet a nevet kikapcsolni, teljesen felesleges, úgy kellene ahogy a Today View oldalon szerepel

Settings: kategóriákhoz nem nyúltak, pl. auto-brightness lehetne a fő display menüben, nem a kisegítőben, szerencsére Spotlightból gyorsan elérni, ezért nem akkora ügy
Viszont sok elemre nem lehet rákeresni se a Settings tetején, se Spotlightban: pl. Music kapcsán "Crossfade" és "Dolby Atmos" keresésre semmi, de a "Sound check" keresésre szépen kidobja a vonatkozó részt, hát ez így vegyes.

Apple Music: kereső buta, továbbra se kezeli ha egy betűt elírsz, kimarad, a beállításokat az appból is el kellene érni gyorsan
Notes: gyorsjegyzetet nem lehet zárolni

Záróképernyő: továbbra se lehet kikapcsolni, változtatni a kamera, lámpa ikonokat

(ennél nagyobb bajunk ne legyen)

(#298427) Aszpirin válasza M1995 (#298426) üzenetére


Aszpirin
senior tag

Az eredeti Magic Mouse a kedvencem. A mai napig azt használom. Ennyit még hozzá szerettem volna tenni, mert úgy tűnik, nem volt egyértelmű.

[ Szerkesztve ]

(#298428) madkiller válasza Gubu0101 (#298425) üzenetére


madkiller
őstag

Nekem az furcsa kicsit, hogy mindenhol azt olvasom, hogy 27Wal lehet max tölteni, de gyári töltőfejet csak 20Wosat találtam. Ezt nem teljesen értem.

(#298429) Lefty válasza Aszpirin (#298420) üzenetére


Lefty
addikt

En macbook-hoz vettem magic mouse-t, de nem gondoltam, hogy ilyen szar. En visszakuldtem. Lagos, a gesture-ok hasznalata vele eleg idegesito, a gorgetes meg el is ment, de a lagot nem birtam ugy csokkenteni, hogy ne zavarjon.

(#298430) BossBoss válasza madkiller (#298428) üzenetére


BossBoss
őstag

Nyilván tudsz hozzá venni nagyobbat.

(#298431) Zsolt,72 válasza madkiller (#298428) üzenetére


Zsolt,72
Topikgazda

35 Wattos, az Apple kínálatában: [link] .

(#298432) Gubu0101 válasza madkiller (#298428) üzenetére


Gubu0101
veterán

Gondolom gyartanak egy fajta toltofejet es ezt adjak a legtobb tipushoz vagy mindhez.Ha erosebbet szeretnel,akkor vegyel magadnak kb :D

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#298433) galaxys80 válasza Aszpirin (#298420) üzenetére


galaxys80
veterán

Én például MacBook -hoz vettem anno és nagyon szeretem.
Ha szükség lenne új egérre más nem jöhetne szóba nálam.

(#298434) bbendre


bbendre
őstag

imádom, hétvégén nem nagyon van időm olvasni a fórumot. Várom, hogy ki mit ír az új telefonról és az iOS17-ről.
Erre meg a "Medzsik máusz meg a felbórított elektromos autó" a téma :F

Milyen a 15ProMax kamera? Valaki tesztelte már itt?

Iphone 13 Pro Max &̶ G̶o̶o̶g̶l̶e̶ P̶i̶x̶e̶l̶ 8̶ P̶r̶o̶

(#298435) hp16


hp16
tag

Sziasztok!
Egy barátom vett ma egy 12 Pro-t, a 11 Pro-ja után. Próbálgattuk a kamerát, minden körülmény között rosszabb képet csinált mint a 11P, a 12P tényleg rosszabb, vagy hibás lehetett az újabb?
A fátyolosabb, zajosabb, életlenebb képek készültek a 12 Pro-val( fent bal oldali a 12p, lennt a jobb oldali)

[ Szerkesztve ]

(#298436) Major Lion válasza hp16 (#298435) üzenetére


Major Lion
senior tag

Töröld meg a lencséket :) :D

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#298437) markknight válasza hp16 (#298435) üzenetére


markknight
veterán

Én 13 Pro-val is rendre rosszabb képeket produkáltam (főleg mikor sötétebb volt) mint 11 Pro-val ugyanolyan fényviszonyok közt. Nem akartam elhinni.

(#298438) madkiller válasza Gubu0101 (#298432) üzenetére


madkiller
őstag

Vennék csak úgye nem találtam hozzá 27wosat az Apple kínálatában :D Az a 35ös dupla Cs fej meg van azt láttam én is.

(#298439) Qtyii


Qtyii
tag

Lehet egy iPhone-t (esim benne) úgy ujrainditani törölni hogy az esimet is törlik? Nem tolvajlasi a acél...épp hogy az hogy ezért megéri e az esimet választanom. Rendes sim van most benne... De ha elhagyom vagy lopják a telefont akkor legalább nem tudnák kivenni az esimet és úgye nem tudnák feloldani a telefont és így a helyzetet így tudná telefon küldeni mobilneten.
Azt nemtudom hogy simán törölni lehet e ez esetben a telefont vagy ígyegy darab tégla lesz csak? ami ráadásul bekapcsolva neten adja a helyzetét folyamatosan?

(#298440) boltvarazs válasza markknight (#298437) üzenetére


boltvarazs
csendes tag

És ez később változott a frissítésekkel? Vagy mi (volt) az oka?

(#298441) Zsolt,72 válasza Qtyii (#298439) üzenetére


Zsolt,72
Topikgazda

Ahhoz, hogy a Beállítások menüpont alatt: [kép] eljuss az eSIM törlése pontig, feloldott állapotban kell(ene) lennie az iPhone-nak.

A telefon a gyári visszaállítás előtt megkérdezi, hogy megtartod-e az eSIM kártyát vagy sem, viszont ehhez a művelethez jelkód és Apple ID jelszó szükséges: [link] .

(#298442) markknight válasza boltvarazs (#298440) üzenetére


markknight
veterán

Passzolom, onnantól nem próbálkoztam és elengedtem az esti fotózást. Amíg büszkén mutogattam haveroknak, hogy kb full sötét szobában milyen képet csinál a 11 Pro, addig a 14 Pros zajos képet még magamnak is alig mertem megmutatni.

[ Szerkesztve ]

(#298443) boltvarazs válasza markknight (#298442) üzenetére


boltvarazs
csendes tag

Ez azert igy eleg gaz. Asszony (igaz sima 11-eset) most akarom lecserelni valami ujabbra (14), h az a nehany kep amit csinal, jobb minosegu legyen, de igy lehet h nincs ertelme...

S23 mellett egy 14 pro van meg a csaladban, de belterben keszult fotok sokkal rosszabbak. Korabbi osszehasonlitasi alapunk nincs.
Akinek megjott a 15 pro, mi a tapasztalata fotozas teren, korabbi modellekkel osszehasonlitva?

(#298444) sgeza válasza madkiller (#298438) üzenetére


sgeza
veterán

Miért akarsz túlárazott Apple-t venni? "Ugyanabban" a kínai gyárban készítik azt is, mint például az ehhez hasonlókat. Nekem konkrétan ez a típus van, és mindenfélét töltök vele itthon, teljesen jó minőségű.

[ Szerkesztve ]

(#298445) Mindent bele


Mindent bele
kezdő

Kedves szakértő fórumozók!
Van a családban 2 iPhone (egy nekem, céges, egy a lányomnak) és egy iPad (szintén a lányomnak).
Családi megosztást használunk.
Sajnos azt én telefonom le kell adnom, és egyelőre nem lesz új iPhone nálam.
Ha a régin kikapcsolom a keresést, factory resetet csinálok és eltávolítom az Apple fiókomból, akkor hitelesítő kódok nem tudnak megjönni rá. Ezután hogyan fog ez működni és ha új telefont veszek utána gond nélkül fogom tudni aktiválni?

(#298446) sgeza válasza Mindent bele (#298445) üzenetére


sgeza
veterán

Nem kell egyesével a műveleteket elvégezned. A menüből indított minden törlése funkció arra hivatott, hogy mindent elvégezzen. Meg kell adnod az Apple fiókod kódját, és ennyi. Nem értem, hogy ez a hamis infó miért terjed mindenhol, hogy mindezt végig kell csinálni (Android fórumokban is). Persze rosszat nem teszel vele, de felesleges plusz munka.
A kód sms-ben is meg tud érkezni a megadott számra. Adj meg egy olyat a fiókbeállításaidban, amit használsz!
Új telefonba pedig simán belépsz az egyébként létező (mert gondolom nem törlöd) Apple fiókoddal.

[ Szerkesztve ]

(#298447) Zsolt,72 válasza sgeza (#298446) üzenetére


Zsolt,72
Topikgazda

Nem értem, hogy ez a hamis infó miért terjed mindenhol, hogy mindezt végig kell csinálni (Android fórumokban is).

Elképzelhető, hogy régebben még szükségesek voltak a fenti plusz lépések, és azóta változott a helyzet.

A Témaösszefoglaló szintén így tákékoztat: [kép] .

(#298448) Mindent bele válasza sgeza (#298446) üzenetére


Mindent bele
kezdő

A 2 lépcsős azonosítás kikapcsolását és a megbízható eszköz törlését is elvégzi?
Úgy tudom, hogy ezeket nem, mivel az Apple oldalán ez mind le van írva, hogy külön kell.

(#298449) Griff55


Griff55
senior tag

Aki erstés, nektek se megy már egy ideje az arc alapú belépés a netbankba? Miért vették el ezt? Csak számkóddal enged már be egy jóideje.

PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256

(#298450) sgeza válasza Zsolt,72 (#298447) üzenetére


sgeza
veterán

Szerintem régebben sem kellett, csak van egy ilyen berögződés, és automatikusan így csinálják sokan.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.