Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#33101) SeniorTilla válasza Lewzke (#33099) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Nem tudom menniy idős vagy, de ha foglalkoztál akkoriban notebookkal, akkor tudnod kell, hogy jópár évvel ezelőtt (6-7) jöttek be a fényes kijelzők. Előtte CSAK matt volt. A fényes bevonat extra volt, újabb technológia, mint a matt. Sokkal szebb képe volt a fényes kijelzős gépeknek, mint a mattnak. Ez általában most is igaz.

A fényerőhöz a felületnek semmi köze, ez csakis a kijező háttérvilágításán múlik :)

MNorbert92: a fényes terjedt el, a gépek túlnyomó többsége ma már fényes felülettel van. Nem véletlenül.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#33102) Jazz válasza SeniorTilla (#33101) üzenetére


Jazz
veterán

Én is utáltam a fényeset. Rüheltem amikor behozták és nem lehetett mattot kapni. Egyszerűen katasztrófa. Szabadban meg egyenes használhatatlan.
A bevonat miatt amúgy fényerő is csökkent valamelyest.
Ha meg az ember csak sötét szobában laptopozik, minek laptop? És nappal is zavaró szobában. Egyszerűen egy elvetélt ötlet, hogy egy kijelző úgy tükröződjön mint egy tükör. Aláírom hogy teltebbek a színek meg jobb a kontraszt, no de milyen áron.
A lényegét veszíti el a laptop. Csak barlangba meg pincébe viheted magaddal. Bányászoknak kiváló. Ja nem. Tükröződik benne az alagút lámpa....:)

(#33099) Lewzke: sony S15, Acer V3, HP Dell workstation-ök, meg egyéb verziók. Ha rendelésre veszed, össze is állítják neked, és úgy gyártja le a HP. A HP-nak az 1milliárdos színtere 30bit-en meg magáért beszél, dreamcolor. Ezek a mattok. (amikről én tudok).

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#33103) SeniorTilla válasza Jazz (#33102) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ne haragudj, de ez butaság. Amikor behozták, alig lehetett fényeset kapni, és a legtöbben azt keresték, mert olyan szép képe volt.

A szabadban, napsütésben a matt kijelzős képernyőt sem látni rendesen. 4 éve van fényes kijelzős gépem, előtte is - amióta lehetett kapni - csak ilyen volt. Hidd el, bármelyik komoly üzleti vagy IPS-es gépet megtarthatnám magamnak, ha akarnám, de nem teszem, mert a fényes kijelzős gépemnek olyan képe van, amit a mattok egyike sem tud. Még az eltiebook sem. Tökéletesen használható szabadban is, de én 99%-ban zárt helyen használom. Minek nyomkodni az utcán a gépedet, ha a szobában, a hotelban, vagy a lakókocsiban is lehet? Egyébként Zamárdiban és Gárdonyban heteket használtam ugyanezt a gépet a lakókocsi elősátrában félárnyékban, júliusi napsütésben, hibátlanul lehetett rajta dolgozni. A fényes felület csak kikapcsolt állapotban tükör, ha van rajta kép, akkor nem. Mellettem most is van egy 150x180-as ablak DK-i fekvéssel, tehát mindig van fény bőven a szobában...

Feleségemnek matt kijelzős sony SVS13-as gépe van. Az enyém körberöhögi fényerő és képminőség terén. Kint napsütésben ezt sem látni rendesen, csak ha árnyékba mész vele. Pedig felső kategóriás gép, minőségi kijelzővel és jó képpel.

Szóval ne túlozzunk itt kérem szépen, nem kell elrettenteni a többieket a fényes kijelzőtől csak azért, mert neked nem tetszik. :)

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#33104) Jazz válasza SeniorTilla (#33103) üzenetére


Jazz
veterán

Csak simán szubjektív. Én elhiszem hogy neked jobban bejön a fényes.
Nem értek egyet a használhatósággal amit írtál. Amúgy szerintem egy felnőtt önálló ember eltudja dönteni hogy mi a jó neki.:)

Csupán arról van szó, hogy jeleztem, hogy a lentebb hozzászólóval értek egyet, és bizony, a szemet is fárasztja a folyamatos szelekció a tükröződő kép és a kijelző között, a többi hátrányáról nem is beszélve.
És autóban, vagy bárhol, lámpa mellett, állandóan állítani kell, helyezkedni kell a kijelzővel, hogy ne tükröződjön bele semmi.

Szerintem teljes tévedés laptopra, de még asztali kijelzőre is. Azok is mind mattok. No akkor hogy van ez? Pedig azok aztán egy helyben állnak. Még oda is vicc egy tükröződő kijelző.
Notira meg aztán végképp, aminek pont a mobilitás a lényege.
Nem a felhasználók akartak tükrös kijelzőt, a gyártók nyomatták. Szinte mindenki mattot keres, és kénytelen a pro kategóriában vásárolni, eme buta trend miatt, vagy minek nevezzem.

De ahogy a kollega is mondta, ízlések és pofonok. Sötét szobába jobb a tükrös, mert ott úgy is mindegy.
No de hogy az összes többi szituációban nincs hátránya, vagy elenyésző, ez egyszerűen nem igaz. Mindent meglehet magyarázni, de azért ne vezessük félre az embereket.:)

free your mind

(#33105) Lewzke válasza SeniorTilla (#33101) üzenetére


Lewzke
őstag

tudom milyenek voltak régebb, van egy 11 éves Toshiba notim, amit apumnak adtam, az is matt kijelzővel rendelkezett. a fényes kijelző inkább trendből jött be, nem valami extra technológiaként, hogy javítson is valamit. én tudom miről beszélsz, mert tényleg élesebb a képe a glare bevonat nélküli kijelzőnek, de az a kis plusz nem ér annyit, mert nagyon tükröződik fényes helyiségben. a fényerőnek meg annyi köze van hozzá, hogy kompenzálnod kell a fényerővel a tükröződés fényét.

(#33106) SeniorTilla válasza Lewzke (#33105) üzenetére


SeniorTilla
veterán

olvasd el a hsz-ed, elírtál benne valamit :)

A fényerőnek semmi köze hozzá, nem kell kompenzálni semmit. Mérd le fényerősség-mérővel. Nekem 13 év alatt több ezer gép ment át a kezeim között. Tudom milyenek a kijelzők, hidd el.

A fényes kijelző pontosan megfogalmazott extra volt, nem trend. Mi 10-15 ezerrel drágábban adtuk a megjelnésekor azokat a gépeket, amik fényesek voltak, és vitték mint a cukrot.

Olyan nincs, hogy divatból egyszercsak rábiggyesztenek a gyártók egy plusz felületet a képernyőre, ami plusz pénz a gyártáskor, csak ezért, hogy rosszabbat csináljanak az előzőnél. Ezt nem gondolhatod komolyan :N

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#33107) SeniorTilla válasza Jazz (#33104) üzenetére


SeniorTilla
veterán

De igen, igaz. Ne haragudj, de akkora butaságokat írsz... azt hittem komolyabban foglalkoztál a kijelzőkkel, ha már dreamcolor és ips a kívánságod. A vertikális látószög miatt kell a nem ips kijelzőket állítgatni, nem a felület fényesége vagy mattsága miatt. A mattot is kell, a fényest is. Ezt nem tudtad? Te hány évet használtál fényes kijelzős gépet?

Asztali LCD monitorok mind mattok? Ezt honnan veszed? Enniyre tájékozatlan vagy? Nekem itthon is van 2-3 HP 20"-os LCD monitorom, amik fényesek. Van matt is, van fényes is. Sosem vennék mattot a gyenge színek és kis kontraszt, halvány feketék miatt.

Itt te próbálod félrevezetni az embereket és saját magad, nem én.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#33108) Lewzke válasza SeniorTilla (#33106) üzenetére


Lewzke
őstag

a kompenzálást arra értem, hogy a tükrüződő napfény erősebb mint maga a kijelző fényereje és nem látod rendesen a képet, ezért növelem a fényerőt. nem értem miért olyan nehéz ezt felfogni, vigyél ki a napra egy anti-glare bevonatút és egy a nélkülit, fordulj a napnak hátat és nézd meg, hogy melyiket látni jobban. a professzionális monitorok és notebookok területén szinte mindegyik tartalmaz anti-glare bevonatot, ha jól emlékszem az Apple és pár ritka kínai gyártó árul anti-glare bevonat nélküli IPS monitort. ezt technológiai haladásnak nevezed én meg visszalépésnek, attól ,hogy ez megy jobban manapság még nem jelent haladást. pont az Apple volt az aki az ilyen fényes felületeket becsempészte a piacra és mindenki átvette tőle, ez simán trend szerintem. Nem mindegy, hogy erőlteted a szemed vagy sem. Én egyedül sötétebb helyekre vennék, bevonat nélkülit. Pont.

[ Szerkesztve ]

(#33109) Jazz válasza SeniorTilla (#33107) üzenetére


Jazz
veterán

Csak óvatosan fogalmazz....tőlem mikor olvastál személyeskedést, vagy hogy lebutáztalak volna?
Azt hittem értelmes szakmai diskurálást folytatunk...lehet túl sokat vártam.
Főleg ha én megadom a tiszteletet....ehhez tartsd magad.

" SeniorTilla: A vertikális látószög miatt kell a nem ips kijelzőket állítgatni, nem a felület fényesége vagy mattsága miatt."
Ezt reagáltad arra, amit írtam, azaz:

"Jazz: És autóban, vagy bárhol, lámpa mellett, állandóan állítani kell, helyezkedni kell a kijelzővel, hogy ne tükröződjön bele semmi."

Alany, tárgy, állítmány. Tükröződés kompenzálását kiküszöbölő állítgatásról beszéltem. Azaz 90°-ban nézed a kijelzőt, ideális szögből, de egy felkapcsolt lámpa, vagy szabadtéren a nap, vagy autóban az üveg stb.... pont olyan szögben verődök vissza, hogy szembesüt. Mit csinálsz? Helyezkedsz, vagy állítod a dőlésszöget.
Mellesleg amit írtál, az sem igaz. Ugyan mit kéne állítgatni mondjuk egy gyenge TN panelon? A legjobb amit tehetsz, hogy 90°-ban nézed. Ez nem állítgatás, ez egyszeri beállítás.
Na ki a buta? Itt én le is zárom. Részedről a hsz.-ek az ego-ról szóltak, és nem a szakmaiságról. Sajnálom, mert úgy mond tiszteltelek, mert rengeteg laptop fordult meg a kezeid között, de az első lebutázásnál ezek semmivé foszlottak....:(

free your mind

(#33110) SeniorTilla válasza Jazz (#33109) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Nem azt mondtam hogy buta vagy, hanem hogy amiket állítasz az butaság. Ez egy fórum, te is azt írsz amit alkarsz, én is. Legfeljebb nem válaszolsz ha sértőnek érzed, vagy felhívsz és találkozunk egy személyes megbeszélésre.

A TN panelt állítani kell, ha változik a függőleges betekintési szög, az ips-t nem kell. Ha változó pozícióban ülsz a gép előtt pl. egy autóban, akkor állíttani kell, hogy rendesen lásd. Ezt írtam, és ez így is van.

Sajnálom hogy megsértődtél, de nem tudtam ellenvetés nélkül hagyni azokat az állításaidat, amikben a valósággal ellentétes dolgokat állítottál. A gyakorlat engem igazol, mert sokkal többen használnak fényes kijelzős gépet, mint mattot. Ez tény, és az emberek többsége nem hülye, hogy a rosszabbat válassza.

Volt már ilyen vita párszor itt a fóumon, és biztos lesz is. Egyiknek sem lett lezárása, nem lettek a vélemények közelítve. Félremagyarázásokkal, a gyakorlattal ellentétes állításokkal lehet dobálózni persze, de nem kell azt mondani, hogy csak az jó, amit te szeretesz. Ez egyébként jellemző az elitebook és business vonal fanjaira, szerintetek minden más szar. Na ez az, ami fel tud bosszantani, mert a tények pont a fordítottját mutatják.

Most is a reggeli nap besüt az ablakon a kijelzőmre, és - mivel kép van rajta - semmi tükröződés nem látható, se fényerő csökkenés, se szem-erőltetés. Aki nem hiszi, járjon utána :)

Lewzke:
Nagy fényerejű helyen (pl. napsütésben) használva MINDEN monitor fényerejét növelni kell, hogy rendesen lásd. Ezért van a matt kijelzőkön is automata fényerőszabályzás (a normálisabb gépekben). Ott is meg kell növelni a háttérvilágítás fényerejét, nem csak a fényeseken.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#33111) Jazz válasza SeniorTilla (#33110) üzenetére


Jazz
veterán

Szó sincs sértődésről, csak stílusról.

" A gyakorlat engem igazol, mert sokkal többen használnak fényes kijelzős gépet, mint mattot. Ez tény, és az emberek többsége nem hülye, hogy a rosszabbat válassza."
1.: Nincsen reprezentatív mintád, kik használnak többet. 2.: Még ha lenne is, abból sem lehet konzekvens következtetéseket levonni (azért vettek többet mert olcsóbb, vagy jobb volt a marketing, és egyéb külső befolyásoló tényezők hatására.....és ezek hány %-át teszik ki a tudatosan választó vásárlóknak). 3.: De még ez a két pont együtt sem jelente semmit. Csupán azért mert többség, még nem fogadható el automatikusan észérvként.
A piacot 95%-ban tükrössel telítették a gyártók, és főleg a közép-alsó szegmenset, mattot szinte egyáltalán nem lehetett kapni, nem volt választásuk az embereknek, kénytelenek voltak tükröset venni, mert ez volt kint az MM polcain. --> majd ebből te levonod azt a következtetést, hogy jobb a tükrös, mert abból többet adtak el mint mattot?? :F
Na ez is egy újabb félremagyarázás.

"Félremagyarázásokkal, a gyakorlattal ellentétes állításokkal lehet dobálózni persze, de nem kell azt mondani, hogy csak az jó, amit te szeretesz."
Ebből az összetett mondatodból kapásból két állítás nem igaz.
1.: Gyakorlati példát írunk, nyilván tapasztalatból.
2.: Szinte minden hsz.-ben amit írtunk ki lett emelve a tükrös előnye. Még ebben is "politikailag korrektek" voltunk. Javíts ki ha tévedek.

"Most is a reggeli nap besüt az ablakon a kijelzőmre, és - mivel kép van rajta - semmi tükröződés nem látható, se fényerő csökkenés, se szem-erőltetés. Aki nem hiszi, járjon utána"
Mint írtam, újra írom. Ízlések és pofonok. A reggeli nap besüt a tükrös kjelződre, és ez neked így megfelel és tetszik... Használd egészséggel.

"Ez egyébként jellemző az elitebook és business vonal fanjaira, szerintetek minden más szar."
Ez se igaz. Én is szemztem pl. vaio E17-el. Sőt Acer V3-772G. S15-öt is szimpatukus, ha lenne belőle 17"-os. És egyik se elite se nem business. Valaki azt mondta hogy az acer hulladék, szét fog esni, nem tartós, máshol meg azt hogy ez régen volt igaz....nem tudom. Kipróbálni sem tudom tartósan. Árban kedvező a papír-tudás mellett. IPS-es Matt kijelzője 1:1000, viszont színtere nem a legjobb, sRGB-t ilyen szinten fedi le: [link]
Ez pedig a Vaio S15 Tükrös [link] Ez se jobb. Csak egyenletesebben hiányos.
Eddig az Acer a befutó. De ha valaki tud mutatni jobbat, miattam hívhatják azt trabantnak is, akkor az lesz a favorit. De egyenlőre nem tudok olyat, ami lenyomná az Acer V3-772G: 17" FHD Matt IPS 1:1000 kontraszt kb.80-90% sRGB színtér, i7-4702MQ, 1TB, GTX760M, és olyan 280br ár.
(Az ideális egy Dell 8770w lenne DreamColor kijezővel, 1milliárd szín, 30bit/pixel, messze túlnyúlik az sRGB színteren, és még az adobe-ot is majdnem tökéletesen lefedi. Csa fél milla felett van az ára.)

"Volt már ilyen vita párszor itt a fóumon, és biztos lesz is. Egyiknek sem lett lezárása, nem lettek a vélemények közelítve."
Mert nem tudtok vitázni. Az is egy műfaj. A másik közelendőjére reagálj. Cáfolj észérvekkel, vagy fogadd el. A személyeskedést és ego-t kerülve, helyett, a logika útját követve. Ez ilyen egyszerű.:)

Lewezke azt mondta hogy a szokásosnál jobban. Nyilván erre értette. Erre te meg azt reagálod neki, hogy "minden kijelző fényerejét meg kell növelni túl világos helyen". Na ez a ferdítés, meg az ehhez hasonlók.:)

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#33112) SeniorTilla válasza Jazz (#33111) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Na most már nyelvtanfórum is lett a HP fórumból.

Be kellene fejezni ezt a vitát, szerintem neked nincs igazad, szerinted meg nekem. Nem hiszem, hogy bárkit érdekel - ahogy engem sem - a filozófiai eszmefuttatásod itt, ahol szakmai dolgokat kell megbeszélni.

Ismétled önmagad, személyeskedsz, és nem tapasztalati, gyalkorlati, észérvekkel támasztod alá az állításaidat, hanem már elmentél egy olyan irányba, aminek a témához semmi köze. Ilyen emberrel nem lehet vitatkozni, illetve lehet, de nem érdemes. Te akarod nekem megmagyarázni, hogyan kell? Ne a parlamenti közvetítésekből indulj ki, ha szakmai vitát akarsz folytatni valakivel.

Kár erőlködnöd, nincs igazad.

Azt se felejtsük el, hogy te kértél tőlem tanácsot privátban, nem én tőled. Én válaszoltam neked, 16 levelünk van. Ott még normálisan írtál nem úgy mint most itt. Ha nem fogadod el mások véleményét, minek kérsz segítséget? (költői kérdés, ne válaszolj rá).

Remélem sikerül valami normális kijelzőt szerezned, bár kétlem ;] Olyan jó sosem lesz neked, mint amilyen nekem van. ;)

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#33113) Jazz válasza SeniorTilla (#33112) üzenetére


Jazz
veterán

Le se reagálom ezt a ferdítés halmazt. Tisztára mintha magadról írnál. És pont az ellentettje annak amit én "képviselek".
"Be kellene fejezni ezt a vitát, szerintem neked nincs igazad, szerinted meg nekem."
Nem. Te hajtogatod hogy neked van igazad, én meg észérvekkel kommunkálok mindig a közölt dolgaidra reagálva, ego-t mellőzve, logikus vitát folytatva. De borzasztó egyoldalú a dolog, és egy szakadék van a kettő között. Ezért kell befejezni.:)

"Olyan jó sosem lesz neked, mint amilyen nekem van."
SVS 15 matt színtere: [link] kontrasztarány 1:555
SVF15 glossy színtere: [link] 1:500
Acer 772G IPS matt sRGB színtere [link], kontrasztarány 1:1000
Dell 8770w sRGB színtér [link] Elitebook. ;)

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#33114) Lewzke


Lewzke
őstag

(#33115) Jazz


Jazz
veterán

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#33116) SeniorTilla válasza Jazz (#33113) üzenetére


SeniorTilla
veterán

HDX9000-et kihagytad. ;)

Amúgy neked milyen géped van?

A két fénykép igazi ferdítés, hogy a szavadat használjam. Nézd meg, milyen idő van az egyiken és a másikon. Az elsőn szikráázó napsütés, ki is vannak égve a fehérek a gynege fényképező miatt. A másikon borult idő van. Ez nem igazol semmit, csak azt, hogy a srác "kicsit" segített bizonyítani az igazát.

Lehet, hogy te tesztekből tanulsz, de én a saját szememnek és a rengeteg vásárlói visszjelzésnek hiszek. Nem a katalógusérték érdekel, hanem az amit látok.

Mindenkinek javaslom, aki gépet akar venni, hogy győződjön meg saját szemével a valósgáról, és ne a katalógusbúvároknak higgyen, mert az ilyen válemények alapján nagy csalódás érheti.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#33117) szabeska


szabeska
addikt

Sziasztok! Tegnap beszereztem egy hp laptopot quadro fx770m vga-val, a win8 egyből le is rántotta hozzá a 327.31-es drivert. ez furcsa, mert a legutóbbi stabil a 327.23-as az nvidia honlap szerint. emellett, a 240mb-os vagy a 190 mb-os driver a jó onnan, mert 2 is van, s nem tudom melyiket kell feltegyem, nyújt-e egyik többet mint a másik... az egyik csak a noti kártyákhoz jó, a másik pedig az összeshez. ha egyáltalán feltegyem, vagy maradjon fent a rejtélyes 327.31-es microsoftos, amit a gép leszedett?

[ Szerkesztve ]

F1

(#33118) szabeska válasza szabeska (#33117) üzenetére


szabeska
addikt

Lejárt a szerkesztés. Tehát, a 3 közül melyik kell nekem?

ez,ez, vagy a microsoftos 327.31-es? Játszanék rajta, azért kérdezem, melyikben van PhysX és társai...

[ Szerkesztve ]

F1

(#33119) Jazz válasza SeniorTilla (#33116) üzenetére


Jazz
veterán

Tessék. Ezt lentebb linkelték. Így már talán nem tudsz mibe belekötni.

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#33120) stevewonder


stevewonder
aktív tag

Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem. Egyik barátom 8530p notija makacskodik. Mostanában egyre többször fordul vele elő az, hogy indítás vagy ébresztés után nem reagál semmire. Ventik felpörögnek, de nem csinál semmit. Az talán támpont, hogy két lakat ikon ilyenkor folyamatosan villog.
Köszönöm előre is. :R

(#33121) kopogo válasza stevewonder (#33120) üzenetére


kopogo
tag

milyen lakat ikon?
caps lock illetve num lock???

(#33122) SeniorTilla válasza szabeska (#33117) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Hagyd fent a legújabbat és próbáld ki vele. Általában gyorsabb.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#33123) szabeska válasza SeniorTilla (#33122) üzenetére


szabeska
addikt

Köszi :)

F1

(#33124) KisBundi


KisBundi
őstag

Sziasztok! Van egy HP DV6-osom 6770-el és i5-el. Na most szeretnék a VGA-hoz újabb drivert felrakni innen, de vhogy nem sikerül. Az AMD felrakja, de az intelét nem, pedig tartalmazza azt is elviekben! Ha más Intel drivert rakok fel akkor nem tudok a két VGA között váltani és mindig csak az intel akar menni.. :F
Tudnátok kis segítséget nyújtani vagy másik drivert ajánlani? :)

(#33125) Szakiii válasza KisBundi (#33124) üzenetére


Szakiii
addikt

Nekem ugyan ez a helyzet csak proci kicsivel nagyobb de szerintem az mindegy. A gyári driverrel működik minden de frissíteni nem tudom mert vagy egyik vagy másik nem okés.

(#33126) magyarchris


magyarchris
csendes tag

Sziasztok!

Egy HP NW9440 laptopba bele lehet tenni egy Nvidia GO 7900GS karit?
FX 1500m volt benne, de nem működik. Azt olvastam, hogy a két kártya kb ugyan arra az alapokra épül.

Vagy hol tudnám megnézni, hogy kompatibilis-e a kártya bele?

(#33127) KisBundi válasza Szakiii (#33125) üzenetére


KisBundi
őstag

Nekem az is elég lenne ha a 6770-est tudnám működésre bírni..:/

(#33128) Szakiii válasza KisBundi (#33127) üzenetére


Szakiii
addikt

Szintén, de hibá rakom fel a legfrissebb drivert nem jó neki, akkor se ha letörlöm a gyárit és tisztán felrakom. 1-2 játéknál meg már kiírja hogy jó lenne frissíteni a drivert.. (pl wow.)

(#33129) reggiee


reggiee
csendes tag

Sziasztok!

Vásároltam egy Pavilion 15-e010sh típusú lapost. Driverek tekintetében a hp igencsak le van maradva, például a bluetooth drivert nem ennek a típusnak az illesztőprogramjainál találtam meg, hanem egy g7-2250sh-nál.
Az úgynevezett probléma a következő, az eszközkezelőnél már csak 2db ismeretlen eszközt látok.
Azt hiszem minden létező drivert felpakoltam a hp oldalról, nem jövök rá mi lehet az a kettő eszköz.

Találkoztatok már ilyen jellegű dologgal?

(#33130) SeniorTilla válasza KisBundi (#33124) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Külön driver van a két VGA vezérlőhöz, gondolom ezért nem megy. Telepítsd a gyári intelt, aztán az amd-t, és utána frissítsd az amd-t. Az intelt felesleges.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#33131) SeniorTilla válasza reggiee (#33129) üzenetére


SeniorTilla
veterán

A bluetoothnak nem kell drivert installálni, win7 és 8 alatt megy a beépített driverrel.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#33132) reggiee válasza SeniorTilla (#33131) üzenetére


reggiee
csendes tag

Pedig fel kellett telepíteni a bluetooth drivert, addig nem látta a win8. Az az érdekes, hogy látja mindkét videokártya drivert, az intelt is és az amd-t is. És még mindig van 2 ismeretlen eszköz, mi lehet az ?

(#33133) SeniorTilla válasza reggiee (#33132) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Merevlemez-védelem és a quicklaunch buttons szerintem.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#33134) Shrike7973


Shrike7973
senior tag

Üdv,

Újratelepített Windows, vagy esetleg Linux esetén érdemes keresni ICC színprofilt egy 8650w EliteBook notebookhoz? Itteni ph! tesztekben olvastam a színkalibrálásról, bizonyos notebookokhoz mellékelnek is icc fájlt a teszthez. Az operációs rendszer telepítésével mennyire jó default érték állítódik be?

(#33135) eastsider


eastsider
nagyúr

hali
egy Elitebook 8460p-nél elég a service tag gari érvényesítéskor? vagy kell a számla stb?
enyémnél egyszer se kérték a számlát anno, csak a kódot nézték (6930p)

(#33136) gerii válasza stevewonder (#33120) üzenetére


gerii
addikt

Üdv!
HP honlapján vannak infók, de röviden:

LEDs blink 1 time - CPU CPU not functional
LEDs blink 2 times - BIOS BIOS corruption failure
LEDs blink 3 times - Memory Module error not functional
LEDs blink 4 times - Graphics Graphics controller not functional
LEDs blink 5 times - System board General system board failure
LEDs blink 6 times - BIOS BIOS authentication failure

[ Szerkesztve ]

(#33137) ro_bert17 válasza eastsider (#33135) üzenetére


ro_bert17
őstag

Egy bő fél éve vettem egy 8460p-t. Felhívtam a HP supportot ez ügyben. A vonal másik végén lévő hölgy arról tájékoztatott, hogy alapértelmezetten a szériaszám ellenőrzése elegendő. Eltérő esetben a vevő számlával igazolja a vásárlás időpontját, és ez határozza meg a garanciális szervizeltetés érvényes időtartamát.

(#33138) eastsider válasza ro_bert17 (#33137) üzenetére


eastsider
nagyúr

szóval, ha sértült, vagy stb a szériaszám, akkor kell csak a számla

(#33139) Gesta28


Gesta28
tag

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy a déli híd javítható-e?
HP Pavilion DV6000-ről van szó egyébként, ami már átesett egy északi híd, és egy vga javításon. :)

Remélem még orvosolható a probléma, mert nem akarok új alaplapot bele, legalábbis nem mostanában. :)

(#33140) ro_bert17 válasza eastsider (#33138) üzenetére


ro_bert17
őstag

A supportos kis hölgy arra hozott fel példát, amikor "problémás" esetben eltér a számlán lévő dátum, és az online rendszerben szériaszámra visszaellenőrzött dátum. (értelemszerűen a legtöbbször későbbi a vásárlás dátuma, mint a HP nyilvántartása, ugyanis ha jól tudom ez utóbbi kb. a nagykerbe érkezés ideje. De ebben nem vagyok teljesen biztos, vannak itt tőlem tapasztaltabbak is ezen a téren aki vagy megerősíti, vagy megcáfolja).
Magyarán mondva a support szerint elég a szériaszám a garanciális javíttatás esetén. Viszont ha pl. 2 hónappal a HP oldalán feltüntetett dátum után viszed garanciális javíttatásra, akkor számlával kell igazolnod, hogy az még nem járt le.

(#33141) magyarchris válasza magyarchris (#33126) üzenetére


magyarchris
csendes tag

Senki? :(

(#33142) reggiee válasza SeniorTilla (#33133) üzenetére


reggiee
csendes tag

Köszönöm a segítséget a két ismeretlen eszköz kipipálva. :)
Az egyik tényleg a merevlemez védelem volt, a másik pedig HP Wireless Button volt.
Azt javasoltad, hogy az amd videovezérlőt frissítsem. Az amd honlapjáról tegyem?

(#33143) SeniorTilla válasza reggiee (#33142) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ez próbálkozás lesz. Általában elfogadja a gyártói drivert, de nem árt, ha csinálsz egy rendszer-visszaállítási pontot.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#33144) albi31 válasza magyarchris (#33141) üzenetére


albi31
senior tag

és kitől tudsz hitelt érdemlő, normális Nvidia VGA-t vásárolni minimum 6hónap garanciával?..mert ha ilyet nem tudsz,akkor felejtsd el!

(#33145) magyarchris válasza albi31 (#33144) üzenetére


magyarchris
csendes tag

szerintem az most mindegy, hogy honnan/kitől vásárolok. csak azt szeretném megtudni, hogy működne-e benne :)

(#33146) albi31 válasza magyarchris (#33145) üzenetére


albi31
senior tag

..ne hary,de akkor nem tudok segíteni!

[ Szerkesztve ]

(#33147) magyarchris válasza albi31 (#33146) üzenetére


magyarchris
csendes tag

nem értem miért kell ilyen hangnemben beszélni, mikor csak meg akartam tudni valamit.
Úgy tudtam, hogy itt a fórumozók kedvesek, és segítőkészek, de ez kicsit ellent mond most.

Semmi baj, de kicsit kedvesebben is írhattad volna.
Köszönöm azért, keresgélek akkor máshol. Hátha.. :)

[ Szerkesztve ]

(#33148) albi31 válasza magyarchris (#33147) üzenetére


albi31
senior tag

akkor legyél szíves,idézd,hogy mi is az a nem megfelelő hangnem? :F ..én annyit írtam,hogy nem tudok segíteni!!! :F ..másrészt,én kérdeztem valamit,amire te leráztál,akkor mit is vársz?Gondolkodj el!

[ Szerkesztve ]

(#33149) gerii válasza magyarchris (#33126) üzenetére


gerii
addikt

Kezd azzal hogy MXM II vagy III a kártya foglalata! Szerintem II, szóval a csati egyezhet.
A második kérdés hogy befér-e a házba, vagyik ugyanolyan-e az alapterület, hűtőbordák.
Én régebben egy 8600M helyére kerestem valamit, és az ATI kártyák is jók voltak bele, egy kis köszörülés után!
Notebookreview.com-on vannak ilyesmi topicok, vagy google-be keress rá, ott is kidobhat ilyen átalakítással foglalkozó oldalt.
A harmadik ami fontos hogy a vBIOS megegyezik-e. Van olyan cég aki egyedi vBIOS-t tesz bele, és semmi nem egyezik meg vele.

Saját példám:
8600GT M helyére kellett valami. Egyedi vBios-a volt, tehát semmilyen NVIDIA kártya nem volt jó hozzá.
Viszont az ATI kártyák közül a 3650-es jó volt, illetve még pár modell.
Mindkettő MXM II-es, ugyanúgy néznek ki, tehát befér a másik helyére, de a hűtőbordából ki kell venni pár milit Dremel-lel.
Mindezt leírták pontról pontra valami oldalon,onnan tudom én is.

(#33150) szabeska


szabeska
addikt

Sziasztok!

Quadro FX770m notebook vga-hoz melyik drivert tegyem fel?

QUADRO NOTEBOOK DRIVER RELEASE 325
vagy
GEFORCE R326 GAME READY DRIVER

Mi a különbség a kettő között? Mindkettő támogatja a kártyámat. Csak játszanék, nem használok CAD-et, és semmi hasonlót sem.

[ Szerkesztve ]

F1

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.