Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-23 08:56:57

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65477) Agony válasza LanyUs (#65472) üzenetére


Agony
aktív tag

Pont ugyanez volt a helyzet nálam. Jobb gluteus mediusba valami gyulladás, ami május végére már teljes sántításba ment át.

Akkor tartottam a maratoni felkészülésben 33K@4:00-nál, de úgy döntöttem elengedem, mert valószínű úgyse nyáron kéne megfutni az első maratonom és ha tovább erőltetem, akkor az ősz is megy a kukába. Szóval 4-6 hétig futás off, helyette minden más (bringa, séta, úszás, erősítés, stb..), aztán kb. július közepétől kezdtem el újra felépíteni 70K/hétről, most tartom 85K/hétnél.

A faromban továbbra is érzem a húzódást, de most nem olyan vészes, mint májusban volt, ezt próbálom kordában tartani masszírozással, nyújtással, erősítéssel, hengerezéssel, stb... aztán meglátjuk hogy megy.

A https://www.dynamicrunner.club/ -ot hirdetések ajánlgatták orrba-szájba. Aztán utána néztem a Facebook oldaluknak (https://www.facebook.com/iloverunningmagazine/) és elég masszív követőtábora van, úgyhogy gondoltam nem lehet annyira sz*r. A lényeg, hogy itt neki a heti 1-2 db 30-60 perces erősítésen/nyújtáson van a hangsúly, hanem minden napra van valami, de csak 15-20 perc, ami azért jóval könnyebben beilleszthető a programba. Mostanában úgy csinálom, hogy futás után rögtön lenyomom a terhestornát is ;] , ha meg kimarad egy nap akkor azt másnap vagy hétvégén pótlom.

Ha érdekel, akkor regisztrált be az oldalukra (7 napig ingyenes), nézz körül hogy mik vannak, pörgess bele a videókba, stb... aztán mond le az "előfizetést", mert én azt a 7 napot lehet, hogy hasznosan töltöttem és megmaradt a teljes oldal tartalma. :U ;)

Start with a whisper, end with a scream!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.