Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#43451) thyeby válasza Szalmakutya (#43449) üzenetére


thyeby
őstag

Folyamatosan izgalomban tartasz.

Valamelyiket meg fogod venni, és én nagyon várok egy értékelést első kézből egy alaposabb használat után.

"még mindig jóval nehezebb a Bosch, pedig nem öntvény."

Vedd azt is számba, hogy kurblis hasítóék, meg tolószán. (Egyik se nikecelből van)

Jól belenéznék mindkettőbe, lássam, mi van a motorháztető alatt.
Egyik ezért, a másik azért vonzó.

(Egyszer eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha rendelnék a tengeren túlról egy Delta-t. Sok szűk keresztmetszete van annak is, de mindent űberel, hogy nagyon pontosan lehet vele dolgozni. Miért nincs mifelénk ilyen? :F )

Több fa van, mint asztalos!

(#43452) thyeby válasza -Ben- (#43448) üzenetére


thyeby
őstag

Erre indulj vadászni!

Több fa van, mint asztalos!

(#43453) pali923 válasza Szalmakutya (#43449) üzenetére


pali923
aktív tag

a Bosch asztala egyenesebb
WTF? Mi van? Mit jelent az, hogy egy asztal egyenesebb? Csak 0,5mm-hajlik be középen, nem 1mm-t? Akkor már inkább a Workzone, az töredékáron görbül. :D

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#43454) pali923 válasza thyeby (#43451) üzenetére


pali923
aktív tag

Az usából rendelés gondolatával én is eljátszottam, meg is találtam a céget, aki hazahozná emberi áron. Még talán elfogadható árú gépet is találni, ha az ember sokat keres. Az biztos, hogy egy ilyen gép végleg megoldaná a problémát. Már csak az áramellátást kell megbuherálni, az is költség.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#43455) aszamóca válasza Szalmakutya (#43449) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Lengyel öntvényasztalos.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#43456) pali923 válasza aszamóca (#43455) üzenetére


pali923
aktív tag

Lehet, hogy ez inkább cseh? (Nem mint ha nem lenne mindegy, gondolom.) Milyen lehet ennek a motorja? Egy helyen kerestem meg az árát, átszámolva 260.000 fölé jön ki. Az Axminster is árul öntvényasztalos gépet ennél olcsóbban, és állítólag ott sem 100% az élmény. Szóval kéne róla némi tapasztalási információ is.
Azért azt jó tudni, hogy talán van élet az aldis, lidlis világon túl is. :))

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#43457) Szalmakutya válasza pali923 (#43453) üzenetére


Szalmakutya
tag

Igen, valamennyit mindegyik hajlik. Ilyen görbe világban élünk. De gondolom nem mindegy hogy hol és hogyan.

Wandel az egyik videójában egy nagy csiszolt márványlapot használ sík referenciának, de azért beméri egy bizonyos módon, biztos ami biztos. Minden tökéletes. Aztán nem jön ki mégse.. és akkor jön rá, hogy nem sík az a márványlap, hanem egy nagyon nagy sugarú gömbfelszín, de nem nulla görbülettel.. vsz a csiszolási módszer miatt. Aztán hogy tudta e ezt előre, és videót csinált belőle, az kérdés, de jó poén, az biztos.

Vegyünk egy csúszó gérvágót. Mondjuk az enyémnek, ha kihúzom (kb 35 centiset lehet vele vágni) akkor van egy 1mm-es holtjátéka. Mármint el tudom húzni annyit jobbra-balra. Ezzel a felfüggesztéssel nehéz is elképzelni, hogy ne legyen. De simán el tudom képzelni, hogy ez mégse akkora baj, mert egy profi meg tudja fogni úgy, hogy pontos legyen a vágás.

Pont a Bosch 10 XCről mutatja egy német srác, hogy ha balról állítja be a sínt, akkor kitér egy millivel, ha jobbról, akkor pontos.

Ezek nekem nem bajok. Ha kitanulható egy gép és nem kell folyton állítgatni meg baszakodni vele, akkor szerintem jó.

(#43458) Szalmakutya válasza thyeby (#43451) üzenetére


Szalmakutya
tag

A Deltára én is rátaláltam, elég jónak tűnik.

De még ha hazahozatná is az ember, azt hiszem elég macerás lenne működtetni. Más a feszültség, de a frekvencia is, ha jól tudom.

Én azt nem értem, miért nem árulnak szettet, amiből az ember maga rakja össze a gépét (a felfüggesztésre meg arborra gondolok). Végülis a dobozt mindenki rá tudja szabni. Egy öreg kanadai mester csinál ilyet még, állítólag jó is, de nincs emailje, csak telefonja :)

(#43459) thyeby válasza pali923 (#43453) üzenetére


thyeby
őstag

:DD

Több fa van, mint asztalos!

(#43460) thyeby válasza Szalmakutya (#43458) üzenetére


thyeby
őstag

Elmondanám, van egy félbehagyott projektem.

Vettem egy használt DeWalt radiálfűrészt 70 ezerért. 15-ért hoztam haza.
Ennek vagy 2-3 éve. Még nem vágtam vele, mert van kottyanása, azt meg kell javítani. Kell bele egy új fűrésztárcsa, és kell rá egy új mágneskapcsoló. Úgy tűnik, minden javítható. Aztán már csak egy nagyon sík asztallap kell az állványra.
Ha mindez összejön, akkor gyakran használt igáslónak ígérkezik.
Sajnos nem volt még időm rá, hogy foglalkozzak vele.
Igazából csak akkor akartam beszámolni erről, ha siker lesz a vége.. Ha meg mégse, a méhészeknek tovább tudom adni annyiért, amennyit ráköltöttem.

Több fa van, mint asztalos!

(#43461) thyeby válasza Szalmakutya (#43457) üzenetére


thyeby
őstag

Tudni kell, hogy őrült nehéz nagy síkfelületet, nyílegyenesen futó dolgokat produkálni nagyobb hosszon.
(Tulajdonképpen ez egy matematikai probléma. Gondolj csak bele: A víztükör a limit. De a föld gömbölyű - bár van sok lökött laposföld hívő. Tehát az óceán felszíne kúvájúl nem sík.)
Mégis: Nem mindegy, hogy mennyire sikerál megközelíteni azt a kurva görbe vízfelszínt.

Szóval Wandel nem poénból poénkodott ezzel.

Több fa van, mint asztalos!

(#43462) thyeby válasza Szalmakutya (#43458) üzenetére


thyeby
őstag

"Én azt nem értem, miért nem árulnak szettet, amiből az ember maga rakja össze a gépét"

Régi téma. Tulajdonképpen megvalósítható, ha van elég elszántság.Két jó alkatrészt kell levadászni: emelőmechanizmust, és asztallapot. A többi már könnyebb, de ahhoz is meg kell borzolni a seggünkön a szőrt.
Bari fórumtársunk belekezdett egy asztali körfűrész építésébe. Félkész volt, amikor láttam. Kurvajónak ígérkezik.

Több fa van, mint asztalos!

(#43463) ahenobarbus válasza Szalmakutya (#43458) üzenetére


ahenobarbus
tag

üdv,

> De még ha hazahozatná is az ember, azt hiszem elég macerás lenne működtetni.
> Más a feszültség, de a frekvencia is, ha jól tudom.
Nem macera, az amerikából hozott szerszámok simán használhatóak egy 220-110-es transzformatorral, a barátnőmnek van 110V-s flex, körfűrész, nyúztam őket már párszor gond nélkül így.

uff, ocs

(#43464) aszamóca válasza ahenobarbus (#43463) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Nos igen, csak egy 110/230V-os transzformátor ára, ami akár 2kW is lehet, pluszban olyan 30000 körül van.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#43465) Szalmakutya válasza thyeby (#43461) üzenetére


Szalmakutya
tag

Igen. Talán önteni lehetne ilyet. Néztem is hogy szoktak e valami nagyon finom betonból lapot önteni.. de nem nagyon szoktak (van rá soksok ok hogy miért nem). De még az is lehet hogy a felületi feszültség miatt az se lenne egyenes.

Ami a fűrészeket illeti, van egy bolt ami elvileg mindkettőt tartja, és nem virtuális, lehet hogy megmondom nekik hogy ha mindkettőt megnézhetem alaposan, az egyiket viszem. Ha belemennek, akkor már csak egy embert kell szerezni, aki meg is tudja nézni alaposan a helyszínen, mert az nem én vagyok. :)

A Bosch-ról ami tényleg egy nagyon kipróbált régi modell, itt egy egész hasznos videó, német, lassú, alapos, hogy másfél év használat alatt mit kellett megbuherálnia rajta, mi jó és mi nem jó.

https://www.youtube.com/watch?v=1pZyNJ_H3ws&t=455s

A Dewalt-ról nem találtam hasonlót, de tényleg nagyon sokan szeretik Amerikában. Csak hát mindkettő jobsite saw, és nagyjából arra is viszik, van egy 12-18 hónapos meló, vesznek rá egy új gépet és szétnyúzzák. Viszont gondolom ott nem annyira számít a tizedmillis pontosság.

(#43466) Szalmakutya válasza aszamóca (#43464) üzenetére


Szalmakutya
tag

Én azt olvastam valahol, hogy a frekvenciakülönbség komolyabb motoroknak már árt hosszú távon. De nem értek hozzá úgyhogy lehet hogy marhaság.

(#43467) aszamóca válasza Szalmakutya (#43466) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Asszinkron motoroknál a 10Hz különbség mindössze fordulatszámváltozást eredményez. A kommutátoros (univerzális) motoroknál, nincs ilyen gond, mert ott a fordulat nem frekvenciafüggő.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#43468) -Ben- válasza thyeby (#43452) üzenetére


-Ben-
veterán

Köszönöm szépen! :R Ami meglep, hogy ezek közül szinte az összeset szórással kell felhordani. Nyilván totális amatőrségemből fakad, de azt gondoltam, hogy ecsettel kellene..... :F

[ Szerkesztve ]

(#43469) thyeby válasza -Ben- (#43468) üzenetére


thyeby
őstag

A gyakorlatban az asztalosok zöme - így jómagam is - festőt bíz meg a szórással. Mert profi felszerelés és profi szaktudás dukál a milézihez.
Ha lúd, legyen kövér - és itt nem csak erről szól a dal. Szerintem legtöbbször bőven megéri a felárat. Őrült jó minőségű lakkokkal szolgál a Milesi.

De ha már magad akarod, és nem szórással, akkor szerintem inkább lakkhengerrel hordd fel, s ne ecsettel.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#43470) thyeby válasza aszamóca (#43467) üzenetére


thyeby
őstag

Elgondolkodtam azon, hogy helyes minden részletre odafigyelni. Nagyon bölcs dolog. De az ember néha hajlamos a túlkomplikálásra. (A világ egyszerű. Mi tesszük bonyolulttá.)
A magam részéről nyúznám simán a mi frekvenciánkkal szívfájdalom nélkül. Aztán ha maga a gép bevált, csak a motor nem bírta, hát tehetek én bele hazai motort hasonló krafttal, hasonló fordulatszámmal. Igaz, ez hízlalhatja a számlát, de: Mi a szart nem képes egy fűrészfan-buzi azért, hogy legyen végre egy kúl tablesaw-ja?

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#43471) yooccoo


yooccoo
aktív tag

Amennyiben fenyo fureszarura kellene festenetek ugy, hogy az anyag sem gyalulva, sem csiszolva nem lesz, mivel csinalnatok?
Minta megy ra, nem telibe szinezve..
Feher es kek szinben.. zomancfestek?
Ismeros reszere kell csinalnom par disztablat

(#43472) yooccoo válasza thyeby (#43444) üzenetére


yooccoo
aktív tag

Ez azert szarul esett most :P

(#43473) thyeby válasza yooccoo (#43472) üzenetére


thyeby
őstag

Nehogy magadra vedd már, Szenszei!

Hát hányszor kérdeztelek már bazmeg!
Ha megbántottalak, visszaszíjom! :B

Több fa van, mint asztalos!

(#43474) thyeby válasza yooccoo (#43471) üzenetére


thyeby
őstag

Vájá, mingyá kikeresem, nekem mivel sikerült kúlra!

Több fa van, mint asztalos!

(#43475) thyeby válasza yooccoo (#43471) üzenetére


thyeby
őstag

Az unitop nálam nagyon nyerő.

Igaz, kicsit drága 5-6 ezer HUF/kisbödön, de jól fed, színtartó, könnyű felhordani, nem issza magába a fa nyakló nélkül, és elég húsos réteget ad. Matt (legalábbis amit én eddig kipróbáltam), és mind nagyon jól néz ki - én már vagy négy színt is próbáltam. A boltban nyócvannyócezer színt választhatsz, ott helyben keverik. A legkisebb mennyiség egy cca 1 kilós bödön.
Ami fontos: Felhasználás előtt addig kell keverned, míg nem zsibbad a könyököd. Ha ezt elmúlasztod, nem is fed, nem is szárad, és a szín se fog egyezni.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#43476) -Ben- válasza thyeby (#43469) üzenetére


-Ben-
veterán

Értem. Mit gondolsz, nagyon nagy hülyeség lenne egy szép színű beltéri lazúrral lefesteni és arra egy magasfényű színtelen lakkot húzni?? :F Valami ilyesmi...

[ Szerkesztve ]

(#43477) -Ben- válasza -Ben- (#43476) üzenetére


-Ben-
veterán

> mondjuk ez jobban megnézve kültéri, de a beltéri menü alatt van.. Inkább ez.

[ Szerkesztve ]

(#43478) thyeby válasza -Ben- (#43477) üzenetére


thyeby
őstag

:K

Pont ezt akartam válaszolni, hogy kérj inkább oldószeres pácot, direkte az általad választott lakk alá.

Több fa van, mint asztalos!

(#43479) aszamóca válasza thyeby (#43470) üzenetére


aszamóca
aktív tag

A házilag épített körfűrész gondolata sokakban felmerül, amikor a hazai ellátottságot vizslatja az ember.
Ugye vagy igénytelenebb, és elfogadóbb, akkor megfelel a lemezből készült occóság, vagy vesz valami öntvényasztalost kétszáz környékén amiért már szívja a fogát, esetleg még a szürkeöntvény-asztalos kínai vonal van 300 környékén, de ezeket meg fél megvenni az ember a hallottak alapján. Ezeket állítgatni, pontosítgatni, kókányolgatni kell. A Hammer, Rojek, stb. meg alapból 1milla felett indul, ezt egy hobbista nem fogja kiadni, csak ha "pénz ékszer" nem számít nála. :)
A külföldről behozható használt, ill új gépek meg elenyésző számban lehetnek szerintem, a behozatali pluszköltségek, ill. használt esetben zsákbamacska, mit is vettél miatt. USA-koknál valóban vannak jó nyálcsurgató cuccok, de ezeket behozni?!::::
Van esetleg a használt, többmázsás, kiszuperált régiség, amit daruval kell mozgatni, de az macerás egy kis műhelynek, a 3fázis, méret, súly, problémák, ill. a több százezres ár miatt.
Ekkor jön a "majd csinálok én egy f@szát magamnak" gondolat.
Nem lehet az olyan nehéz, bevágok egy kézi gépet egy lap alá, oszt csinálok neki valami asztalt gondolatmenet sokakban felmerül, csak amikor elkészül a mű, és vág vele az ember párat, akkor szembesül vele az szegény feje, hogy nem ezt szerette volna, de akkor már késő.
Na most házilag ugye egy olyan gépet összerakni, aminek nútolt, sík köszörült szürkeöntvényasztala van, pontos, strapabíró döntő, emelő mechanizmussal ellátott, halk, gondozásmentes asszinkronmotoros meghajtású, és még mobil is legyen, nem igazán egyszerű.
Egyetlen egy olyan házilag készültet találtam a neten ami asszinkronos és dönthető is, ezt.
Valamiért nem igazán találni otthon készült kategóriában egyetlen tökéletesen megcsináltat.Vajon miért? ;)

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#43480) -Ben- válasza thyeby (#43478) üzenetére


-Ben-
veterán

Már csak az a kérdés, hogy ezt hogyan tudom megrendelni? A közelben lévő üzletek lakossági felhasználók számára fenntartott cuccokat forgalmaznak, ez meg ipari. (?)

(#43481) thyeby válasza -Ben- (#43480) üzenetére


thyeby
őstag

Mondom, hívd fel a milézit!
Ajánlanak lakkot is pácot is, forgalmazót is.
Jómagam pl a kültéri XGT-jüket a lidi melletti maszek festékestől vettem. Nála van 1 l-es is, 4 l-es is, 20 l-es is.

(Meg kell jegyezzem zárójelben, hogy tudd: Más a pác, és más a lazur. Nem keverendő. Előbbi színez, utóbbi véd.)

Több fa van, mint asztalos!

(#43482) thyeby válasza aszamóca (#43479) üzenetére


thyeby
őstag

Minden szavad megáll a lábán, amit írsz.
Valóban sokan kókányolnak, és esnek pofára miatta. De lehet profit építeni. Én már több megvalósítással találkoztam. Nagyon átgondolt, jól megtervezett, alapos akkurátussággal megépítettek is vannak, amikbe mindösszesen soksok munkaóra és pénz ment bele. Csak ugye, akinek sikerült jól megépítenie, hát bolond lesz eladni.

Több fa van, mint asztalos!

(#43483) aszamóca válasza thyeby (#43482) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Én a Bariét láttam, abban fantasztikusan jó ötlet a döntőmechanika csúszócsapágyazása!
Ha a meghajtása nem egy másik fűrészből kitermelt egység lenne, hanem asszinkronmotorral megvalósítva, az már igencsak jó lehetne.
Az a gond, hogy elképesztően sokba van egy ilyen elkészítése, csak a beletett aktív/nonproduktív munkaórákat nem számolják, plusz az elérhető géppark, iparosok, utánajárás, stb. is igen jelentős költséggel járnak. Ha tételesen mindent kiszámolnánk, szerintem közel ott lenne, mint a profik alja.....
Szóval, semmi nincs ingyé...

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#43484) thyeby válasza aszamóca (#43483) üzenetére


thyeby
őstag

Tljesen osztom a véleményem.

Én pl nem sajnálnék se időt se pénzt, se fáradtságot. Tetszene egy ilyen megépítése. Ám kényszerülök a Hammerről ábrándolni, mint elérhetőbb célról, mert nem engedi az időm az ilyen babrás pöcsöléseket.

Egyébként elgondolkodtam rajta, hogy a plebs imád fújolni, kritizálni minden szirszar hibát. És tehetséggel is teszi ezt. Azonban amikor valaki maga épít magának, akkor már nem igazán releváns kiakadni annak hibáin.
Szóval elvárásban nincs hiány, abban már a profizmus szintjére léptünk. Elnézem pl a japán asztalosokat. Rengetegen maguknak készítik a szerszámot. És olyan profi szerszámot, ami a kereskedelemben nem nagyon van. Ők csak egy konyhakés megélezésén játszva elpöcsölnek egy fél délutánt. Mi meg szidjuk az élezőműhelyt, mert nem azt a minőséget kaptuk, mint amit egy japán sensei elvár.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#43485) epmd


epmd
tag

Gyalugép,ha valakit érdekel.[link]

(#43486) pali923 válasza -Ben- (#43480) üzenetére


pali923
aktív tag

Én hasonló problémával szembesültem néhány hónapja, kértem is itt tanácsokat. Egy meglevő pácolt/lakkozott konyhaszekrényt bővítek, vagyis az eddigi nem hétköznapi színhez kell alkalmazkodnom. Győrben már legalább 2 helyen forgalmaznak Milesi cuccokat maszekoknak is. Szerintem lehet ilyen boltokat találni máshol is. Az volt az elképzelésem, hogy keresek valami hasonló színű lazúrt, vagy pácot, amiből később is akármikor tudok venni ugyanolyan színűt. Aztán a milesisek eltanácsoltak ettől, mondván, ilyen színt nem találok úgysem. Viszont van itt egy elég komoly festékbolt, ahol bármilyen festéket, pácot kevernek. Oda is mentem, csináltak nekem vagy 3-4 színmintát, hogy kipróbálhassam, és az egyik működik. Ilyet ezután bármikor tudnak majd keverni, ha elfogy. Így pácolok/lakkozok én is.
Viszont egy előzetes próbát érdemes csinálni, a lakk fel tudja oldani a pácokat néha. Én már jártam így, nem lett nagy baj belőle, de a pácolt felület kicsit elszíneződhet.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#43487) pali923 válasza aszamóca (#43483) üzenetére


pali923
aktív tag

No meg nem árt hozzá az a tudás és precizitás, ami pl. Bariban megvan. Ez sem jellemző minden barkácsolóra, legfeljebb igyekszünk törekedni rá - több-kevesebb sikerrel. :))

Aztán meg az amcsi gépek miatt azért eszi a méreg a szegény magyart, mert egy nálunk nyálcsorgatós Bosch vagy DeWalt áráért ott egy sokunk által csak megálmodott öntvényes, aszinkron motoros gépet is adnak, nem kis asztallal, egyebekkel. Csak mire ide eljutna... Nem akarjuk felvenni az USA-t az Unióba? :D

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#43488) Szalmakutya válasza pali923 (#43487) üzenetére


Szalmakutya
tag

Szállítás, áfa, vám és rögtön dupla az ár.

Az ukránok vagy a lengyelek nem gyártanak valami jót?

(#43489) thyeby válasza Szalmakutya (#43488) üzenetére


thyeby
őstag

Inkább az olaszok fele kacsintgatnék. Mondjuk ott a Bernardo-juk, és bár évek óta vadászok infót róla, eddig nem sokat tudtam meg, mit ér egy Bernardo?

Több fa van, mint asztalos!

(#43490) thyeby válasza pali923 (#43487) üzenetére


thyeby
őstag

"Nem akarjuk felvenni az USA-t az Unióba?"

Nna, még a' hiányzana! Egy szaros fűrészér' cserébe? :F
Inkább fizetek áfát, vámot, postát. Eccer!

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#43491) Szalmakutya válasza thyeby (#43489) üzenetére


Szalmakutya
tag

Olasz körfűrész? Hát amúgy ha EU akkor nyilván Németország. Csak az drága.

Az amcsi amazonon nekem is mindig összefut a nyál a számban. Van mindenből elég rendes, bevezető áron. Gyalu, fűrész, stb. Ott az is elég bevett hogy maguk műszárítják a fát. A múltkor láttam egy tök jó kanadai videót ahol a pasi megmutatja a saját vákumos szárítókamráját (kínai) egy hidraulikus prés nyomja össze, és mikrohullámmal fűtik de nem kell neki sok. Kibugyog a víz a fából, két hét alatt megvan. Ha valakit érdekel, megkeresem.

Ez már azért a high end de rengeteg embernek van solar szárítókamrája, ami tényleg nem nagyon drága.

(#43492) epmd


epmd
tag

Még egy gyalugép [link]

(#43493) thyeby válasza epmd (#43492) üzenetére


thyeby
őstag

Nagyon nem tetszik az az alu asztal.

Több fa van, mint asztalos!

(#43494) Winner_hun válasza epmd (#43492) üzenetére


Winner_hun
félisten

Normális körfűrész-maró kombit nem tudsz nekem:B Holnap felhívom, bár kicsit tartok tőle hogy áprilisi hirdetés lévén már nincs meg. Ár legyen mondjuk max. ~500k.
Elővágó nem feltétel de nem is hátrány. Dönthető fűrészlap kell. Oldalkocsi kell és legyen levehető (vagy mindegyik ilyen?:B), kevés a hely, ha kell akkor fel lesz rakva.
A woodholz-os linkeket már átnéztem, ez elég közel lenne..

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#43495) epmd válasza thyeby (#43493) üzenetére


epmd
tag

Azt hiszem a Dewalton is ilyesmi van,háromszoros áron.Hobbizni szerintem nem rossz ennyi pénzért valakinek. :)

(#43497) epmd válasza Winner_hun (#43494) üzenetére


epmd
tag

Sajnos nem tudok,csak nézegettem a használt gépeket hátha találok valami jó asztali fűrészt jó áron,de csak ezeket a gyalugépeket találtam. :)

(#43498) Winner_hun válasza #05304832 (#43496) üzenetére


Winner_hun
félisten

Tirol messze van, ebbe itt már belefutottam, de az árat nem tudtam megnézni. Volt regisztrációm (elvileg...), nem enged be. Regisztráltam, nem jön az aktiváló link (ha egyáltalán küldenek).

Nem akarok két külön gépet. Helyet nem akarok neki fenntartani, ritkán lesz használva az eddigi tapasztalatok alapján (van most külön, igaz csak valami házi-barkács csoda, valamikor régen szerezte még apám), kb. a helyet foglalja csak).

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#43500) thyeby válasza epmd (#43495) üzenetére


thyeby
őstag

Igen, a DeWalton is alu van. Épp azért nem vettem se kombigyalut tőlük, se szalagfűrészt. És tudod, milyen volt? Még meg se törték az asztal éleit. Hogy fog abba akadni a fűrészáru, amikor tolnád rajta? :F
Anno direkt ezért utaztam át Debrecenbe, hogy megbabráljam, mert meg akartam venni. Hát nem kellett 10 másodperc a boltban, míg eldőlt: Otthagyom a jóvételt.

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.