Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#43101) n_stolz


n_stolz
tag

Konyhai munkalap témában kérdeznék. Mennyire szoktátok rátolni a falra? Szóval mennyi rést hagyjak el a faltól? Megy rá vízvető...

Köszönöm! :C

n_stolz

(#43102) MrChris válasza kavalkád (#43100) üzenetére


MrChris
nagyúr

Készítettem egy csak maró asztalt a Makita 3709 Élmaróhoz. Lehetett pont hozzá való alu felső lapot venni az ebayen aminek nagyon örültem. Persze ez nem nagy teljesítményű cucc, nem ajánlott bikázni. Sajnos a sín elég gyenge, sajnáltam venni odavalót, 5-10ezerért mérik méterét, talán csak rendelésre, a megfelelő C aluprofilt meg csak nagy mennyiségben messziről, rendelésre... Valszeg két 4x20-as alut fogok szintbe süllyeszteni és lecsavarozni. Ajánlom az állítható támaszt is odatervezni.

(#43103) mdk01 válasza n_stolz (#43101) üzenetére


mdk01
addikt

Teljesen...

(#43104) pali923 válasza n_stolz (#43101) üzenetére


pali923
aktív tag

Én ugyan igazi amatőr vagyok, de abban szinte biztos vagyok, hogy nem jó, ha víz folyik a munkalap és a fal között. Vagyis csatlakozom az előttem szólóhoz. :)
Utoljára anyám lakásában telepítettem konyhát 4 éve. A falig toltam, és a csatlakozásnál kihúztam némi sziloplaszttal. A vízvető talán a 80-as évek találmánya, ez meg itt már a 21. század. :)) Bár boltokban még lehet kapni, de a 16 éves konyhánkban sincs, csak sima szilo a fal mellett, azóta is működik. De az is lehet, hogy azóta vannak még jobb megoldások.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#43105) pali923 válasza kavalkád (#43100) üzenetére


pali923
aktív tag

Mivel mi is a youtube-ról, újságokból meg innen merítünk ihletet, mi is ilyet csinálnánk. :D
A méreteket nyilván érdemes a meglevő cuccokhoz (no meg a helyedhez) igazítani, legyen az a fűrész vagy a marógép, esetleg hozzá való betét. Ha még nincs meg valami, akkor előbb azt érdemes beszerezni, vagy legalábbis a méretének utánanézni.
Egy dolog fontos szerintem: minden gépet célszerű volna valahogyan bedobozolni, feltéve, hogy a tüdőd és az egészséged fontos. Az elszívást akkor is érdemes megcsinálni hozzá, de az sajnos sosem 100%-os. Dobozolva mégis kisebb a probléma. Vagyis ha ez csak váz, akkor ok, de töltsd meg mindenképpen.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#43106) Soká válasza kavalkád (#43100) üzenetére


Soká
senior tag

Kérlek, ne értsd félre, amit mondok. Jó esetben, aki barkácsol, van alapvető érzéke ahhoz, hogy mi hogyan jó, mit mekkorára érdemes méretezni. Ezt azért mondom, hogy ha megnéztél elegendő YT videót a témában, akkor nagyjából tudnod kell, hogy mi az, ami számodra fontos lehet. Tehát ha magadnak tervezel, akkor célszerűen figyelembe veszed, hogy:
1. mit akarsz megmunkálni (forgácslap? tömörfa? nagy tábla? szélezetlen palló?
2. mekkora a műhelyed?
3. milyen gépeket akarsz beépíteni
4. milyen személyes elvárásaid vannak (pontosság, esztétika, hatékonyság, sokoldalúság, mozgathatóság, ár, kiegészítők, elszívás stb.)

A lényeg, hogy a szempontjaidat kellene tudni pontosan végigzongorázni, és ha ezeket tudod, akkor már nem az lesz a kérdés, hogy milyen legyen, hanem, hogy az adott elképzelésedet hogyan tudod realizálni.

Jelen rajz esetében még ott tartunk, hogy a sketchup-ot már k. jól tudod kezelni (hogy irigylem... :) ) de a tárgy még nagyon nincs megtervezve. Vagyis ez még bármilyen lehet. (de az asztallapod azokkal a süllyesztett sínekkel eléggé el fog gyöngülni ha nem lesznek benne merevítések)

Minden esetre nagyon jó, hogy idejében kérdezel! Sokkal rosszabb az, amikor valaki a kész dolgot mutatja meg és nincs szíve szólni az embernek, hogy ezt nem így kellett volna... Te még egyelőre nem rontottál el semmit. :)

Szóval, első körben azt kell tudni, hogy mire is akarod használni pontosan és milyen gépeket akarsz beépíteni?
Mert ha azt mondod, hogy a parkside gépeidet akarod beépíteni, akkor valószínűleg a leginkább költséghatékony megoldás a javallott, ha viszont drága, nagyteljesítményű gépeket, akkor ne sajnáld ki az asztalból az anyagot.

(#43107) kavalkád válasza Soká (#43106) üzenetére


kavalkád
aktív tag

Először is köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek!

Igazad van, hogy nem írtam meg mi is a cél, szóval pótolom. Adott egy kb. 30 m2-es pince ahol egy hobbi asztalos műhelyt szeretnék kialakítani. Vettem nemrég egy Einhell TS-TC 2025-ös gépet az OBI-ban, ami szépen vág, de a vezetővonalzója egy tragédia, csak egy oldalon rögzül és vágás közben úgy mozog mint a viharzászló a vízparton, ráadásul kicsi is. ezért arra gondoltam, barkácsolok hozzá egy értelmezhető méretű asztalt és egy lendülettel beleintegrálok egy marót is, hogy ne kelljen 2 külön munkaállomást készítenem. Azt szeretném, ha komplett táblákat is tudnék vágni vele (2500*1250), rétegelt lemez, fenyő, kemény fához hülye vagyok. Lesz hozzá külön leszedő asztal is, (ami tulajdonképpen egy összeszerelő asztal lesz), ezért azt nem tervezek hozzá. Ami érdekelne az elsősorban hogy méretezésügyileg helyes-e, magas vagyok, ezért 95 magas az asztal, és úgy kombináltam, hogy alkalmas legyen 60cm-es vágásra is (tábla keőőbe vágása).

Az például, hogy az anyag kigyengülésre gondolni kell a sínek miatt eszembe sem jutott, szóval jobb ha merevítést tervezek majd bele, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem. Ilyen és ehhez hasonló gondolataitokra vágyok :)

(#43108) aszamóca válasza kavalkád (#43100) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Ne tégy kézi körfűrészt asztal alá, bármilyen videón is látod mennyire tuti. A negatívumait, buktatóit sehol nem mutatják be, pedig akad bőven..
De ha nem hiszed el, és mindenképp a saját károdon szeretnéd megtapasztalni, akkor tervezd olyan merevre, erősre mint a tervezett háromszorosa. A faanyagból készülő asztallap sérülékeny (a csúszásmentes rétegelt is) kerüld a használatát.
Párhuzamvezetőt alul felül rögzítősre tervezd, beállíthatóan.
Használj újraindítás védett, könnyen elérhető be/ki kapcsolót.
Tábla vágására inkább hagyományos kézi körfűrészt használj vezetővel, a lapszabász gép nem hobbiműhely kategória, pláne házilag.

[ Szerkesztve ]

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#43109) Soká válasza kavalkád (#43107) üzenetére


Soká
senior tag

Azt neked kell tudnod, hogy miként is is lehet azt az Einhellt megszabadítani az asztalától és beépíteni. Elképzelhető, hogy nem is olyan egyszerű... Arra talán figyelj majd, hogy a beépítésnél lehetőséged legyen finomhangolni majd a párhuzamosságot, és derékszöget.
Ami a táblák vágását illeti. 0 tapasztalatom van ezügyben, én meg sem próbáltam komplett táblákat tolni az asztalon. Ha ilyen helyzet volt, bakra állítottam a táblát, kézi körfűrésszel nagyjából felvágtam méretre a darabokat, utána készrevágtam vagy készremartam. Van némi kétségem azzal kapcsolatban, hogy Te valaha is képes leszel elsőre méretre szabni egy teljes táblából egy alkatrészt.

Ami az ergonómiai kérdéseket illeti, ha magas vagy, akkor nyilván csináld magasabbra az asztalt mint a tipikus gyári előírások. Az az igazság, hogy én mindig tapasztalati úton magamra szabva csinálom az ilyesmit és nem azt nézem, hogy mit mond a "szabvány". Odaállok egy asztal mellé és érzem, hogy annál magasabb/alacsonyabb lenne jó. Az enyém 86,5-re "sikeredett" (180 vagyok) és nekem jó. Ha túl magas egy asztal, akkor nehezebben tudsz átnyúlni az asztal felett, amikor mondjuk áttoltad a munkadarabot a körfűrészen. A rajzodon a görgők miatt úgy látom a lábfejed befér a szerkezet alá, az fontos, hogy kényelmesen tudj közel állni az asztalhoz.

Ami számomra kérdéses, az asztallap anyaga és merevsége. Sajnos a forgácslap nem a merevségéről híres. Minél vastagabbra csinálod, annál többet veszel el a fűrészlapból. Szóval, érdemes élére állított lapokkal merevíteni, de úgy, hogy a géphez hozzáférj és tudd szerelni, állítani. Az asztalod élét szerintem mindenképpen vedd körbe valamilyen keményfával, műanyaggal vagy akár fémmel. A párhuzamvezető is meghálálja, ha tud mibe rendesen kapaszkodni.

Közben látom, más is írt...

(#43110) MrThompsoN


MrThompsoN
csendes tag

Sziasztok!

Mi a véleményetek az Abraboro keményfémlapkás fúróiról? Megérik az árukat? Van ettől a márkától egy menetfúró készletem, amit teljesen elégedetten használok, hétvégi barkácsoló szinten. (Bár fába többször fúrtam velük menetet, mint fémbe. :) )

A hagyományos acél élű forstner fúrókkal nincs sajnos jó tapasztalatom, nagyon hamar elvesztik az élüket. Rétegelt lemez, időnként keményfa fúrására is használnám, illetve nagyon ritkán előfordulhat műanyag is. Szeretném akkus fúrógéppel is értelmesen használni. Az eddig használt fúróimnál ez nem nagyon működik, teljes testsúllyal ránehezedek a fúrógépre és még úgy sem viszi igazán jól. Vagy lehet, hogy én csinálok nagyon rosszul valamit?

(#43111) Winner_hun válasza MrThompsoN (#43110) üzenetére


Winner_hun
félisten

teljes testsúllyal ránehezedek a fúrógépre és még úgy sem viszi igazán jól

Bocs, erről osztálytársam jutott az eszembe. Nyomja a fúrót, füstöl az anyag de csak nem készül el az a lyuk. A forgásirány volt csak fordított...:DDD

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#43113) MrThompsoN válasza #05304832 (#43112) üzenetére


MrThompsoN
csendes tag

Köszi a tippet. Akkor ez felejtős, mert néha jól jönne, ha kézzel is tudnék ekkora furatot fúrni.

@Winner_hun: azért a forgásirány csak jó volt :D

(#43114) monti0222w


monti0222w
addikt

Lenne egy kérdésem, mivel ez írányban nincs tapasztalatom ezért kérdezek, aksis dekopír fűrészt szeretnék venni, de mennyivel gyengébb mint a vezetékes társai? Jelenleg vezetékes van, de egyik kollégám fűti a fejemet ezzel, végülis van benne ráció. Pláne ami a vezeték mentesség illeti! :K

(#43115) aszamóca válasza MrThompsoN (#43110) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Én innen rendelem a keményfémlapkás forstnereket. [link]
Egyedül a szállítási idő ami hosszú. Áraik viszont verhetetlenek. Utoljára egy MDF munkaasztalba furkáltam lyukakat vele, ami nem egy egyszerű folyamat, de megoldotta.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#43116) MrThompsoN válasza aszamóca (#43115) üzenetére


MrThompsoN
csendes tag

Köszi a tippet. ebay-ről még sosem rendeltem, de mindent el kell kezdeni egyszer. :)

(#43118) aszamóca válasza #05304832 (#43117) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Hát, az éremnek három oldala van. A te véleményed, az én véleményem, és a tények....

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#43120) yooccoo válasza #05304832 (#43117) üzenetére


yooccoo
aktív tag

pont ugyanolyan kinézete van mint a nagynevű boschnak :P

(#43121) yooccoo válasza aszamóca (#43108) üzenetére


yooccoo
aktív tag

várom a negatívumokat az asztalba épített körfűrészgéppel kapcsolatban

(#43122) kavalkád válasza yooccoo (#43121) üzenetére


kavalkád
aktív tag

gondolom gépe válogatja, először én is azt terveztem, hogy kézi körfűrészt építek bele, de az én körfűrészemnek a talpa nem öntvény és sajnos oldal irányba tud "nyegleni" az egész szerkezet, nem valami stabil. nagyoló vágásra jó, de másra nem túl biztos és sok ilyen olcsóbb gépet láttam aminek lemez a talpa és nem öntöttvas. a másik két probléma pedig a beállítás, macerás emelni/süllyeszteni/dönteni, hacsak nem szeret valaki az asztal alatt bujkálni.
ezek az én meglátásaim, gondolom a kolléga is ilyesmire gondolt.

(#43123) yooccoo válasza kavalkád (#43122) üzenetére


yooccoo
aktív tag

a magasságállítást is meg lehet kulturáltan oldani,legegyszerűbb kivitelben autóemelővel

(#43124) yooccoo


yooccoo
aktív tag

mielőtt elkezdem hirdetni, beírom ide pár nap erejéig ..
van egy használaton kívüli Freud párostiplizőm (casalstól vették)
érdekelne valakit?
6-8-10-12-es kések biztosan vannak hozzá meg mindenféle tiplik is

(#43125) jeriko2 válasza monti0222w (#43114) üzenetére


jeriko2
tag

Az akksis szerszámok nem feltétlenül gyengébbek mint a vezetékesek, viszont lényegesen rövidebb ideig használhatóak. A fizikaórákon tanultak szerint egy 18V-os, 2Ah-s akkumlátor 18*2W-ot tud egy órán keresztül, illetve 2-szer ennyit fele ideig, tízszer ennyit tized ideig. Ami ugye 360W 6 percig. A dekopírok nagy része 500-800 W körüli, de azért azt hozzátenném, hogy maximális teljesítményüket ritkán (csak nagy terhelésnél) adják le. Nem véletlen, hogy leginkább a csavarozókban terjedt el az akumlátor: egy csavar betekerése 1-2 másodperc csak.

Szóval el kell dönteni, hogy a vezetékmentesség fontosabb-e az árnál (mert lényegesen drágábbak az akksi miatt) és az üzemidőnél. Ha kint kell fűrészelni egy mező közepén, akkor nyilván - egy asztalosműhelybe pedig (ahol néha folyamatosan kell mennie sokat) egyértelműen vezetékest vennék.

Ez például egy elég alap makita, viszont amit tud, azt jól tudja (egyenes vágás, merőleges stb). Mire kinövöd, profi asztalos leszel :)

(#43126) jeriko2 válasza st6969 (#43090) üzenetére


jeriko2
tag

Ezekben van egy elektromágneses fék, ami alapból fékezi a lapot, de amikor áramot kap, kiold. Valószínű valami gond van vele, ha garanciális, vidd vissza.

(#43127) monti0222w válasza jeriko2 (#43125) üzenetére


monti0222w
addikt

Köszönöm a válaszodat, végülis területen dolgozok és van úgy hogy a kábel az zavaró tényező elég sok esetben, ezért is gondolkodok az aksis megoldásokon. Na meg az ifjú kollégám beszél ezekről a megoldásokról, rendszerekről, csak ő az olcsóbb szegmensét célozta meg az anyagi okok miatt.
Egyébként nem akarok profi asztalos lenni, parkettás vagyok és nem a laminált parketta a műfajom, bár abból is lehet szép dolgokat kihozni, fával dolgozunk, a hagyományos parketta minden tipusával.
Általad ajánlott dekopír fűrész ellen nincs semmi kifogásom, ahogy a márka miatt sincs, de mivel nem ez volt a kérdésem lényege, nagyon is tárgytalan az ajánlásod. Van otthon is saját vezetékes és céges is, az aksis meg egyelőre fekete ló a számomra, érdekelt volna egy összehasonlítás Pro és kontra alapon.

(#43128) kavalkád válasza monti0222w (#43127) üzenetére


kavalkád
aktív tag

vegyél egy akksisat egy tartalék akkuval, amig az egyikkel dolgozol a másikat töltöd.

(#43130) monti0222w válasza kavalkád (#43128) üzenetére


monti0222w
addikt

Köszi szépen, igen erre a megoldásra is gondoltam. :)

(#43131) aszamóca válasza yooccoo (#43121) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Ugye a gépet nem arra tervezték, amire használni szeretnénk, ez már eleve gondolkodóba kellene hogy ejtse a népeket.
Ha egy ilyen gépet fejjel lefelé megfordítva használunk akkor jönnek a problémák. A pontos magasságállítás, (persze lehet kisebb nagyobb sikerrel kókányolni mindent hozzá) a dőlésszöget sem fogja stabilan tartani, a fejjel lefelé súlya elhúzza, lehet akármilyen présöntvény alutalp. Nem beszélve ennek a beállításnak a körülményességéről idejéről. (pl. Ha beállítod 22,5 fokra, rögzíted, és megnyomod a lapot, kapásból elmászik 22,7-8 környékére. A vágandó anyagot nyomod neki az is elviszi pár tizeddel a szögeket. Szóval istentelenül időrabló, kényelmetlen, nehézkes, pontatlan a használata ilyen céllal.
A másik, hogy a gép nem erre való, ezért a mechanikája sem kultiválja az e-fajta terhelést. A Leírásában ezt közlik is, hogyha asztalba építed, a gari ugrik. Legalábbis a Bosch GKS 85G prof. leírásában benne van. Munkavédelmileg sem helyénvaló a használata, persze lehet készíteni hozzá vészgombot, újraindítás védelmet, bla bla, de ha gáz van?
Én sem hittem el, mikor itt pár éve felhívták a figyelmemet ezekre, Úgy gondoltam, nálam nem lesznek gondok, mert én majd stabilabbra, masszívabbra, erős profi gépet felhasználva, jobbra elkészítem.
Miután elkészültem vele, pár hónap után rájöttem, hogy nemhiába óvtak tőle itt páran. Szétszedtem, és vettem egy gyári Bosch Professional GTS 10 XC-t, aminek a használhatósága, pontossága, komfortérzete lényegesen jobb, és ugye ez arra való amire szeretném használni.
Elég sok videót megnéztem mielőtt belefogtam, Igazából egy asszinkronmotoros dönthető süllyeszthető gép lenne az igazi, de ennek az elkészítése, meghaladja a képességeimet, és szerintem sokakét, mert nem túl sok ilyet találtam a NET-en, talán egyet. Ha meg külső esztergályos, marós, CNC-s, stb, iparost bízok meg, akkor drágább, mintha megvennék egy ilyet. Bari készített egyet, de még ő is egy gyári kommutátoros fűrész egységet használt fel hozzá.
Én csak óvni szeretném a csalódástól azokat, akik e-felé hajlanak.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#43132) aszamóca válasza #05304832 (#43119) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Tudod mit? Igazad van. Ez csak a magamfajtának jó. ;)

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#43133) monti0222w válasza #05304832 (#43129) üzenetére


monti0222w
addikt

Ok, köszönöm szépen, jó géped van szerettem én is a Milwaukee márkát, bár mást részesítek előnybe, az ár miatt, de nem vagyok márka buzi. :N

(#43136) ttower


ttower
aktív tag

Sziasztok

Augusztusban szeretném összerakni végre a konyhaszekrényemet tölgyből/dióból és kéne pár szerszám hozzá. Milyen sínes körfűrészt illetve állványos fúrót ajánlanátok egy kombinált 150-200e Ft keretig? Illetve amin még vacillálok egy gérvágó fűrész. Van esetleg olyan hármas kombó ami beleférhet a 200e-e keretbe?

Más: Tömör dió konyhapultot mivel érdemes kezelni? Nem lesz nagy mennyiségű víznek kitéve, férfikonyha, inkább esztétikum és kenyérmorzsatűrés a fő szempont.

Előre is köszi

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#43137) Soká válasza #05304832 (#43134) üzenetére


Soká
senior tag

". Ez egy szakmai fórum, bárki formálhat véleményt egy termék minőségéről, ezzel csak segítünk másnak, szerintem."

Ha szakmai fórum lenne, akkor azt is leírhatnád, hogy szerinted miért nem bizalomgerjesztő az ami a fotón szerepelt. Én például - bár nem vagyok mérvadó - a fotó alapján nem láttam semmi rosszat.
Szerintem leginkább azzal segítünk egymásnak, ha leírjuk a magyarázatot is nem csak annyit, hogy vacak.

(#43138) Soká válasza ttower (#43136) üzenetére


Soká
senior tag

A konyhapultot olajjal, viasszal, de, hogy melyik márkát azt valószínűleg a pénztárcád határozza meg. Csak ezért megvenni a hozzávalókat, nem éri meg... A legolcsóbb megoldás ha valakitől kölcsönkérsz és kifizeted az elhasznált mennyiséget, a második az ikeás behandla olaj és talán az auro keményviasz.

(#43139) szergey válasza yooccoo (#43124) üzenetére


szergey
csendes tag

Szia!
Ő az?
Üdv

(#43141) yooccoo válasza #05304832 (#43140) üzenetére


yooccoo
aktív tag

ha már ennyire bele akarsz menni. akkor beszéljünk róla, hogy miből áll össze a vídialapka :DDD
amúgy meg szerintem nincs ezzel a szerszámmal semmi baj ..
semmi jogalap nincs rá, hogy ennyiért ugyanolyan minőségű szerszámot várjunk el, mint mondjuk egy dimar

(#43142) Soká válasza #05304832 (#43140) üzenetére


Soká
senior tag

Most nincs időm alaposan megszemlélni a fotót, de így már érthetőbb, mire gondolsz. A porkohászati termékek felülete kicsit más mint a sima fémeké... Én elsősorban azt néztem, hogy nem ultravékony lapok voltak beforrasztva mint a leggagyibb termékekbe.

(#43143) pigsty


pigsty
aktív tag

Üdv!
Konyhába sarokpolcot készítek. 85x36-s falap fogja két oldalról tartani a 35 sugarú ívelt sarokelemet.
Mindegyik falemez vastagság 18 mm.
Könyvek, kisebb konyhai cuccok kerülnek rá. 3 polclap lenne összesen, egyik terhelése sem lenne több kb 10 kgnál, szerintem.
A sarokelemet az oldallapokhoz mivel érdemes rögzíteni? Mindegyikből van otthon, azért kérdem, melyik a jobb: inkább fatiplivel vagy (ressier) fém csavarral? Ha utóbbi, milyen hosszú legyen? Hány ponton fúrjam, elég oldalanként 2 db rögzítési pont? És ha fatipli, kell-e faragasztó itt?
Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

(#43144) pjg válasza pigsty (#43143) üzenetére


pjg
csendes újonc

Szerintem fatipli 8x35mm-es, vagy 20 -as Lamello keksz. 10 - 15 cm-enként. Természetesen ragasztva.
A facsavart nem használom ilyen helyre.

(#43145) pjg válasza yooccoo (#43141) üzenetére


pjg
csendes újonc

Nekem is van ilyen. Több méretben 10-től 60mm-ig.
Viszi a fát, forgácslapot, mint a vajat. Szép a vágásfelület.
Ennyiért kiváló ár/érték arány.

(#43146) pigsty válasza pjg (#43144) üzenetére


pigsty
aktív tag

Köszi, van otthon 4 db 8x35 fatipli, és 7 db 8x30, utóbbiak is jók még? De ha ezen múlik, veszek még ;)
35mm-t 2 vagy 3 tiplivel osszam? Az alsó, legnagyobb terhelésre tervezett polclapot több ( 3 ponton) tiplivel rögzítem szerintem. Faragasztó természetesen lesz.

Anyám konyhájába 30 és 8 éve 2 különböző faszekrényeknél is azt látom, facsavarok (pontosabban: pozdorjacsavar) vannak, hosszú és vékonyak, kb 6-8 centisek, meglepő hosszú polcokat és nagy terhelést bírnak, de ott szemközti éleknél van a csavarozás, ilyen sarokpolcunk nem volt még,amit összerakok most.

Teherbírásról jutott eszembe, érdekes, egy 30 centi széles lapon csúszkált egy dugig megrakott szerszámos fiók a szobámban, amikor egyszer teljesen kihúztam, súly miatt leszakadt a lap, a csavar kb helyén maradt; az is pozdorja lemez, mondjuk a sügér úgy fúrta a pozdorjacsavart bele, majdnem a lap tetejénél volt, még csak nem is középvonalba,persze hogy az anyag nem bírta. Igénytelenségből, egyszerűbb és gyors munka miatt fúrtak mindenhova pozdorjacsavarokat nekünk polcokba?

Ott csavarok helyett alul ez a ketté osztott kis fém 2 és 1 centis fémpöcök tartja (polctartó csap, ma is tanultam egy szakszavat), 4 ponton, szerintem az nem szakad ki. Érdekes, teljes fa polcoknál is jó ideje látom ezt a megoldást, néha méter hosszú polcoknál is. Ez a csap nagy tömegeket is elbír?

Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

(#43147) pjg válasza pigsty (#43146) üzenetére


pjg
csendes újonc

Jók.
3 tipli.

(#43148) KrAt


KrAt
veterán

Sziasztok,

erre a kivetőpántra: [kép] ez az ajtócsapódásgátló: [link] plug-and-play? :)

[ Szerkesztve ]

(#43149) Winner_hun válasza KrAt (#43148) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ez nem CLIP-es pánt hanem csavaros. Küldd el a képet és kérdezd meg tőlük, igen rövid időn belül válaszolni fognak;) Elvileg jó, gyakorlatilag passz.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#43150) KrAt válasza Winner_hun (#43149) üzenetére


KrAt
veterán

Szuper, köszi :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.