Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2051) Abu85 válasza HSM (#2041) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Elég sok a bugreport, szóval van benne programhiba. Majd idővel javítják.
Amúgy túl sok értelme nincs a tesztnek, mert az Elementalban olyan effektek és eljárások vannak, amik már nem alapértelmezettek a motorban. Azóta ezeket újakkal cserélték. SVOCT-vel lett volna értelme, de azt kivették sajnos. Látható, hogy visszaesett a minőség az eredeti videóhoz képest.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2052) HSM válasza Zorel (#2047) üzenetére


HSM
félisten

De most komolyan... :) Egy éve váltottam az 5850-emről egy rövid 7870 kitérő után 7950-re, 7970-re, és azt kell mondjam, mindennel tudtam kitűnően játszani, egyáltalán nem volt semmi kifogásolható. :N A 290-es, amit vettem 4-5 napja, az is teljesen jó, semmi gond nincs vele, minden megy rajta, ahogy mennie kell. Mivel tudhat ennél többet az NV, ha ez is hibátlan? :U

Nem mellesleg anno a GTX260-asomtól épp a rosszabb driver miatt lettem újra Ati-s... A 4850 után driveresen akkora visszalépés volt, mint a ház, pedig akkor is ez folyt a csapból is, mennyivel jobb az NV driver. Annyira jó volt, egy hét után mentem venni 4890-et helyette. :U Pedig minden szóba jöhető béta/nem béta drivert kipróbáltam hozzá, friss windózt is kapot. :(

(#2048) Firestormhun: Köszi a tippet! Így már a 64bites lefutott FRAPS-al, ha kilőttem az MSI AB-t. :R
Eredmények (min, max, avg):
947/1250Mhz:
27, 58, 47.269
1100/1400Mhz:
31, 61, 50.991

Nekem ebből gyanús, hogy CPU-limites lehettem a tuningolatlan 4670K i5-el, vagy mégsem vette be a kikapcsolt V-syncet, mert elég fura nekem az eredmény. :DDD

(#2049) daveoff: A felső kategória viszont nem az ár/értékől szól! :N Itt már az számít, mi az, amit rászánsz pénzt, és abból mi az, ami a legjobban megfelel az igényeidnek. ;)
A 280X-et csak azért hoztam fel, mert az meg 70K aprón, van benne erő is bőven, és a 130K-s használt 290X meg jó esetben gyorsabb nála 30-50%-al, miközben árban majdnem a duplája.

(#2051) Abu85: Köszi az infókat! Nagy kár azokért az effektekért, mert az "eredeti" korai videók nagyon durván jól néztek ki. Ez is elmegy, de azért már korántsem olyan nextgen élmény. :(

[ Szerkesztve ]

(#2053) szasanyi


szasanyi
félisten

Milyen sok, szép post... jó kis topik ez! :DDD

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#2054) Abu85 válasza HSM (#2052) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Meglehet érteni őket. Azért az nem jó dolog, ha hirtelen összeomlik a rendszer és sötét lesz a játék. [link] - itt van a különbség. Sajnos nem stabil az effekt, és hát láthatod, hogy ha leáll, akkor az fáj a színekre nézve. :D
A Sony csinálta meg egyedül az Voxel Cone Tracinget stabilan, valós időben. Az tényleg jól működik, persze ők nem az Octree-re mentek rá, hanem eleve a PRT-re. PS4-en ez lesz a brutáleffekt az érkező exkluzívokban.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2055) szasanyi válasza Abu85 (#2054) üzenetére


szasanyi
félisten

Bele is húzhatnak, hogy bizonyítsák a PS4-gyel azt, amit a PS3-nál ígértek! No, meg nem mellesleg ~17k egy játék. :U

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#2056) Firestormhun válasza Abu85 (#2051) üzenetére


Firestormhun
senior tag

Ez az Elemental demo ami kikerült a netre csak egy sima Particle Effect sample demo az SDK-ban fejlesztők részére, nem a publikum elkápráztatására szolgál. Amúgy meg a legújabb UE4.1 build-ből van fordítva.

...

(#2057) Abu85 válasza szasanyi (#2055) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Azzal nem lesz gondjuk. Engem jobban izgat, hogy a PC-re mit találnak ki. Ha reálisan nézzük, akkor GI-ra két értékelhető alternatíva létezik ma.
Valszeg a legtöbb játék az Enlighten új verzióját fogja erőltetni. A mostani CPU-s számítás még többletterhelés és extra késleltetést jelent, de GPGPU-val is megoldható. Most, hogy az ARM megvette őket, biztos átrakják DC-re vagy OpenCL-re. Asszinkron compute mellett szuper sebessége lesz.
Jobb minőséget ad az LPV, de számításigényesebb is, viszont cserébe egyszerűsíti a volumetrikus fényszámítást.
Opció esetleg a VPL, de ez a jellemző leképzőkhöz nem ideális.
A SVOCT szerintem álom. Maximum az SVPRTCT mehet, de az nem minden architektúrán oldható meg jól. A 3D textúra mérete sem ideális.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2058) Abu85 válasza Firestormhun (#2056) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ez az eredeti demó, csak ennyire le kellett butítani a motort. Úgy nem adhatsz ki játékot, hogy bármelyik pillanatban elsötétülhet minden. Nagy ötlet volt az eredeti GI, jó volt a minősége, de ha nem stabil, akkor dobni kell. Helyére a Lightmass került, de a motor alapértelmezetten már Enlightent használ, csak az Elementálban ezt már nem cserélték be, felesleges is lenne.
Az Unreal Engine 4-be számos korábban tervezett effekt nem került bele. Egyszerűen vagy nem volt stabil, vagy kevés volt a 8 UAV/pipeline.
Ezt az Epic is megsínylette. Csúszott a fejlesztés és el is kellett adni a GoW jogokat az életben maradáshoz.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2059) HSM válasza Abu85 (#2058) üzenetére


HSM
félisten

Nagy kár ezekért. :( Szomorú, amikor a buta HW-ek miatt esnek el remek fejlesztések....

(#2060) Zorel válasza daveoff (#2049) üzenetére


Zorel
senior tag

(#2049) daveoff: Oké, de én elolvastam és elfogadom a tapasztalatodat nem pedig lebaromságoztam, mint HSM.

(#2052) HSM: Több dolgot is tudnék mondani, hogy miben jobb az NV, de nem megyek ebbe bele, mert felesleges már a fentiek alapján is. Ha neked megfelel az AMD semmi gond, sokan beérik a kevesebbel, de örülök neki és használd egészséggel!

(#2061) Abu85 válasza HSM (#2059) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Valójában nem a hardverekkel volt a gond. Az API korlátozta a lehetőségeket. Később, ha elterjednek a modernebb API-k, akkor vissza lehet térni az eredeti koncepcióhoz. Esetleg next gen konzolokra meg lehetne csinálni az extrákat, de az UE4 fő terepe inkább az ultramobil piac lesz, tehát ennek rendelik alá a fejlesztéseket is. A licencelést is ennek megfelelően lőtték be.
Egyébként mindegyik nagy motorlicencelésre szakosodott cég a mobil irányba megy el. Egyszerűen a napnál is világosabb, hogy a nagy kiadók házon belül fejlesztik a motorokat. A megszokott területeken kvázi megszűnt a felvevőpiac.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2062) HSM válasza Zorel (#2060) üzenetére


HSM
félisten

Bocsánat, kicsit sokat olvastam ezt az "NV-n szebb az élet" dolgot az elmúlt 1-2 napban, és besokalltam. Igazából ha elégedettebb vagy NV-vel, tökéletesen megértem, hogy eszed ágában sincs váltani. Ugyanígy vagyok én is, eszem ágában sincs váltani AMD-ről, mert nekem is ugyanúgy bevált az AMD, mint neked az NV. Viszont kellemetlen azt olvasni oldalakon keresztül, mikor olyan dolgokkal szidják az AMD karikat és főleg drivereket, ami nem igaz. :R (Pl. hogy AMD-n csak szívás van játék helyett, meg hasonlók.)

"Ha neked megfelel az AMD semmi gond, sokan beérik a kevesebbel, de örülök neki és használd egészséggel!"
Na, látod, ez veri ki nálam a bizosítékot rendszeresen! Nem értem, miért gondolod azt, hogy az AMD "kevesebb" lenne? Én abszolút nem tapasztalom ezt! Nekem arra van szükségem, hogy a játékaim szépen fussanak, és ezt maximálisan meg is kapom. A driverekkel sincs semmi gondom. Mi kellene még egy VGA-tól, amitől több lehetne? :F Nyugodtan fejtsd ki, komolyan érdekel.

(#2063) Zorel válasza HSM (#2062) üzenetére


Zorel
senior tag

Hihetetlen a fanatizmusod, de lehet, hogy csak én vagyok már öreg ezekhez. Ami a biztosítékodat illet félreértetted. Azt a kiinduló pontra értettem miszerint a kérdés az volt, hogy megéri a 780Ti?!. Mindenki tudja, hogy erősebb mint a 290x viszont az utóbbi olcsóbb nála, de ez igaz a házon belüli 780 vs 780Ti vagy a 290 vs 290x-re is. Ennek ellenére sokan a "kistestvért" választják, mert "beérik a kevesebbel is."

Visszatérve arra, hogy miben több. Rengeteg kártyám volt itt is ott is,de nem szeretnék senkit untatni ezzel, szóval csak röviden a nem olyan régről. Aki ismer itt tudja, hogy volt 7970 CF-em, majd single 7970-em is. CF első naptól fogva használhatatlan volt. Driver hiba, rengeteg microlag BF3-tól elkezdve mindenhol...Egy kártyával microlagok, illetve random driver összeomlások. Eladtam őket, 1 hétre amíg nem tudtam mit vegyek bekerült a gépbe egy single 7850. Az feltette az i-re a pontot, random BS még sokszor böngésző alatt is. Gar csere, a következőnél már csak pár óránként jelentkezett játékok alatt. Aztán vissza NV-re 670-re esett a választás. Stabil, erős, elégedett voltam vele, aztán jött hozzá a tesója SLI-be. Soha nem gondoltam volna, hogy annyira hibátlanul tud működni egy kétkártyás rendszer, CF után egy álom volt...Szóval nálam továbbra is fontos a megbízhatóság a gondtalan, micralag mentes játékélmény. :R

[ Szerkesztve ]

(#2064) HSM válasza Zorel (#2063) üzenetére


HSM
félisten

Jaaa... Így már értelek. :R Igazad van, beérem ~10%-al kevesebb teljesítménnyel, ha fele árban kapom. ;] (Átlag 290X árak vs. az enyém, ugye, nem akartam AMD-ről váltani, NV-ket most nem néztem.)

Nem gondolom magam fanatikusnak, csak egyszerűen nem akartam a bevált piros oldalról az ismeretlen zöldet kipróbálni, amikor árban is előnyösebb volt a piros. :) A 4850 idején nem voltam elégedett a driverrel, ezért is próbálkoztam meg a GTX260-al, de az mégrosszabb volt. :DDD Most ilyen problémám nem volt.

A CF AMD oldalon elég problémás, az nem csodálom, hogy nem tetszett. Érdekes amúgy, hogy mikrolaggolt nálad az egyszem 7970 is, nálam nem volt vele ilyen gond, pedig én a falnak megyek a legkisebb laggoktól is.
Ilyen előzményekkel megértem, hogy feláll a szőr a hátod az AMD név hallatán is. Ugyanakkor vannak userek, akiknél semmi ilyen gond nincs. :) Nekem egyetlen fagyásom nem volt egyik karimmal sem, se a 7970-ekkel, se a 280X-el, se most a 290-el, pedig napi legalább 6-8 órát megy a gép, amiből jó esetben azért fél óra játék, és nem volt még gond. :) Nyilván, az olyan eseteket nem számolom ide, amikor a tuningot tesztelgetem, és kevésnek bizonyul a fesz, vagy soknak az órajel, és fagy, az nem a kari sara. :)
Szóval nálam is pont ez van az egyszem 290-esemmel, gondtalan, lagmentes, stabil játékélmény, nekem is ezek a legfontosabbak. :R

(#2065) daneeeeee válasza daveoff (#2049) üzenetére


daneeeeee
aktív tag

"És amivel a legtöbbet játszom, a BF4-ben jobb a 290X"
Ezt valahogy meg is kellene mérni. Ha esetleg valakinek van ezzel kapcsolatban ötlete, ne tartsa magában.
Illetve ha kitart a lelkesedés még több játékot bevehetnénk a házi tesztbe, például egy-két gyöngyszemet tavalyról (Hitman Absolution, Crysis 3, Bioshock Infinite stb) vagy idénről (Thief, Daylight) szóval lehet szavazni. :)

(#2042) hpeter10: Frankó eredmény, azonos órajelen +8-10% a titan/290X pároshoz képest. :R

(#2063) Zorel: Érdekes ez a CF. Ezek szerint mindenkinél máshogy működik. Én kb egy évig használtam 7970 cf-et és teljesen elégedett voltam a teljesítménnyel. Pedig az egy év alatt volt fent minden fajta driver, tökéletesen ment minddel. Problémám inkább a termelődő meleg levegő mennyiségével és a zajjal volt.

[ Szerkesztve ]

(#2066) Zorel válasza HSM (#2064) üzenetére


Zorel
senior tag

Értelek és ahogy írtam is csak a tapasztalatom osztottam meg, úgy ahogy most Te is. A lényeg, hogy ezekre nem kell egyből ugrani és lebaromságozni, mert ezek a tapasztalatok viszonylag szubjektívek. Örülök, hogy elégedett vagy és használd egészséggel jó sokáig!! :R

(#2065) daneeeeee: Ezt támogatom. :) Leginkább a BF4 miatt, mivel elég erősen AMD-s játék kíváncsi lennék a különbségekre...

[ Szerkesztve ]

(#2067) HSM válasza Zorel (#2066) üzenetére


HSM
félisten

Köszi! A lényeg, hogy mindketten elégedettek vagyunk a jelenlegi cuccunkkal. :R

(#2068) szasanyi válasza HSM (#2067) üzenetére


szasanyi
félisten

A billentyűzeted elkopott az előző - sztem fölösleges - díszkörökben, és láthatóan nem volt könnyű eljutni eddig a mondatig. De mivel annyira ismerlek már nem lepődtem meg, csak sztem még Zorel PH!órumtárs nem "beszélgetett" veled. :DDD Beleolvasva a topikba, többnyire itt is ez megy: az enyém jobb... nem, az enyém... sztem pedig ez jobb... stb. :O
Ezt csak azért írtam le, mert ha vki tényleg kíváncsi az miért nem korrekt, hiteles adatokra épülő összehasonlításokat tesz? Enélkül a topik címéhez hozzá kell ígyni, hogy ... oltogatós topik. Azonos teljesítménykategóriájú termékeket boti br árukkal, teljesítmény / teszt adatokat összehasonlítva ugye, mellőzve a fölösleges technoblablát és csak a látható valóságot értékelve tehát korrekt módon kell összehasonlítani. Azt itt hadd jegyzem meg, hogy a vörös oldal képviselőinek a zászlólengetéshez nem ártana kipróbálni azt a rondazöldet is. ;) Ti. a légből kapott, esetleg fals infókon és tesztadatokot alapuló vélemények nem érnek sokat, márpedig felhasználói tapasztalat nélkül (esetleg nem is elfogulatlanul) érvelvi vmi mellett és erről vitatkozni és/vagy győzködni bárkit... :N Hozzáteszem, és vice versa érvényes!

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#2069) daneeeeee válasza szasanyi (#2068) üzenetére


daneeeeee
aktív tag

"Ezt csak azért írtam le, mert ha vki tényleg kíváncsi az miért nem korrekt, hiteles adatokra épülő összehasonlításokat tesz?"

Ööö... feljebb találsz néhány tesztet.
Igazából szerintem rengeteg potenciál van ebbe a topicban, jó pár kérdésre megtudnánk együtt találni a válaszokat (pl: régóta keringő pletyka itt a fórumon, hogy régi játékok jobban mennek NV-n mint AMD-n. Nos többek között ezt is ki lehetne deríteni) Szóval nekem vannak ötleteim és gyanítom másoknak is van, csak a vállalkozó kedvű kollégákból ne fogyjunk ki. :D

"Azt itt hadd jegyzem meg, hogy a vörös oldal képviselőinek a zászlólengetéshez nem ártana kipróbálni azt a rondazöldet is."

Megtörtént! Véleményem is van, de nem szeretnék se háborút, se hittéríteni szóval hagyjuk.

(#2070) Abu85 válasza Zorel (#2066) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A BF4 AFR módja nem elég jó. Egyedül Mantle alatt van mindig skálázódás, de DX alatt vannak helyzetek, ahol egyszerűen a kényszeres AFR által kínál QoS nem teszi lehetővé, hogy jó legyen. Se az SLI, se a CF nem skálázódik megfelelően.
Régóta téma már, hogy az API-ból kellene direkt elérést adni mindegyik GPU-ra, de ez egyelőre szabvány szinten még csak álom. Most kezdődött el valami OpenGL-en, mert az NV és az AMD összeállt, hogy elkészítsék a GLX_AMD_gpu_association kiterjesztés ARB változatát, de minimum lesz belőle egy EXT változat. Ez lesz az első szabványosítási kísérlet a jó QoS-es multi-GPU-ra.

A BF4-ben láthatók a limitek. Még a direkt optimalizálás nélküli Mantle multi-GPU is veri a DX-es AFR-t.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2071) Habugi


Habugi
addikt

Nekem speciel az utóbbi pár évben nem volt szerencsém felsőkategóriás NV-vel ellátott gép elé ülnöm, pedig megfordultam jópár előtt. Nyilván sokan élnek alacsony igényekkel esetleg félreértésben. ;]

Na most ez oltogatásnak számít? Annak is szántam és mi ezzel a gond? Szerintem semmi!! :R
Nyilván megfigyeltétek már Ti is hogy ez az (aktív) virtuális összehasonlítgatás dolog sokkal jellemzőbb a felsőkategóriákat birtoklókra. Sosem olvastam még olyan jellegű hozzászólást 50k-s VGA-val rendelkező embertől hogy "NV-vel minden szebb és jobb", pedig ha valahol lehetne adni egy ilyen kijelentésre akkor az a közép alja/közép kategória, ott fordulhat elő leginkább az hogy nem 25fps hanem teszem azt 30.

Nyilván mások az egyes igényszintek is, aki 150k-s VGA-t vesz (én ennyiből komplett configokat rakok össze amiken pöpecül megy a bf4 fullhdben :K ) nem fullhdban operál, több kijelző, 4k-ra készül esetleg hobbi lényeg az hogy mindenkinél más. AMD vs. NVIDIA topik, most komolyan, férjen már bele egy kis oltogatás, ne legyen már elvárás a szívek szállodája színvonal, 100+k-s kártyákat "versenyeztettek" az pénz, néha kell is a hangulathoz egy-egy beszólás.

Tök jó amit az útóbbi pár napban bedobtatok ide teszt formájában, már azon gondolkodtam hogy beszállok a buliba egy FX/280x-el, ami csak annyiból problémás hogy a TV asszonyka territórium és egyedül az fullhd képes nálunk, mivel nekem tökéletesen elég az 1680 évek óta, nem mellesleg helyhiányom van a sarokasztalon. Mindegy, sztem ez egy kicsit ilyen köszönjük emese szintűre sikerült de mindegy, leírtam.

Versengés, versenyszellem, összevetés. Nincs azzal semmi baj ha van néha egy-két erősebb szóváltás, természetes dolog a vak fanatizmus egy bizonyos szintjéig, mint ahogy azt már máshol leírtam FX vs Intel kapcsán is, az FX tulajok nagy része tisztában van vele hogy gyengébb a procija mintha intelt vett volna, de ettől még simán bedobja a mélyvízbe összehasonlítgatni az intelekkel, nyilván azt fogja keresni hogy miben jobb az övé(vagy legalább olyan) a másik fél meg azon lesz hogy ezt fúrja ez tök normális amíg nem idióta modon teszik ezt. Ennek ugyan itt most pont semmi köze a szóbanforgó "vitához", csak párhuzamra hozható vele maximum. Még egyszer mondom nekem nagyon bejött ez a "szakmaibb" megközelítés amit felmutattatok, nem csak fps-ekkel dobáloztatok, terhelés/hőfok grafikonok stb. Ne rekedjen meg az egész azért mert valaki "beemózik"! :U :R

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#2072) HSM válasza szasanyi (#2068) üzenetére


HSM
félisten

Engem pedig csak az érdekel, mit tud különböző játékokban húzva a másik oldal. ;) Én amit tudtam megmértem a topikban, képekkel, mindennel. Többet nem tudok hozzátenni. Senkinek nem bántottam a gépét, vagy az önérzetét. :N (Kivéve egy esetet, de azt ugye megbeszéltük. :) )
Ugyanakkor olyankor mérges tudok lenni, amikor olyan posztokat olvasok, hogy AMD-n nem lehet játszani, meg drivergondok vannak, amikor merőben az ellenkezőjét tapasztalom. ;)
Most egy darabig maradok piros, mert nagyon olcsón tudtam venni egy új Giga WF3 290-et, amivel ráadásul meg vagyok elégedve. Ha majd nem leszek, vagy látok meggyőző NV eredmények, akkor majd megfontolom a váltást, de legalábbis a zöld oldal kipróbálást, de addig nekem elég, ha a kíváncsiságom kielégíem itt pár önkéntes mérésének megcsodálásával. ;)

Béke! :R

[ Szerkesztve ]

(#2073) gbors válasza Habugi (#2071) üzenetére


gbors
nagyúr

Sosem olvastam még olyan jellegű hozzászólást 50k-s VGA-val rendelkező embertől hogy "NV-vel minden szebb és jobb"

akkor itt van egy - az ár / teljesítmény és hang / hőmérséklet területén kiváló ASUS 7770-től azért szabadultam meg, mert folyamatosan voltak vele kisebb-nagyobb nyűgök. bezöldültem, és ezek megszűntek.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#2074) sethonore


sethonore
csendes tag

Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulok az itt lévő szakikhoz. Van 2 kártya amik közt vacillálok. Egy GIGABYTE GTX760 OC [link] És egy SAPPHIRE R9 270x 4GB DUAL-X [link] Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni? A GTX760 50.000ft a SAPPHIRE R9 270x pedig 48.000ft. Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm.

Jónás Zoltán 06308855746

(#2075) SetCHOO. válasza sethonore (#2074) üzenetére


SetCHOO.
aktív tag

Hali!
Pontosan ugyan ezzel a kérdéssel olvasgattam a PH-t és más oldalakat. Végül a hosszú távú igényeim miatt a R9270x-re esett a választásom.
- Árérték. Mindig is fontosnak tartottam!
- Full HD-ben mindenre elég a kártya teljesítménye
- Időtálló architektúra (GCN)
- Manthle a 4Gb Vram miatt már nem panaszkodhat. (Remélhetően dx12 is sima ügy)
- A jövőben fillérekért építhető belőle CF és 4GB Vram máris jobban érvényesül. (Alaplapom is 2x16)
- Vram igényes alkalmazások. Pl Skyrim, ha rajongója vagy akkor szempont :)

Hosszabb távon csak nyerhetsz a r9 270x 4Gb-os verzióval.

[ Szerkesztve ]

(#2076) HSM válasza SetCHOO. (#2075) üzenetére


HSM
félisten

A 270X, hogy mindenre elég? :Y Ja, 15-20FPS-el, talán. Nekem a 280X volt az ideális, pl. Tomb Raiderben maxra, +2X-es SSAA-ra, Crysis 3-ra is elkél az ereje 2X-es SMAA-hoz. Persze, borzalmas rossz minőségű képmosó FXAA-val vagy AA-nélkül most még elég egy 270X, ezt aláírom, de a nyers erő kicsit kevéske benne.

A CF az oké, csak az a baj, hogy még ha az FPS ideális esetben közel duplázódik (kevésbé ideális esetben romlik is egy kártyához képest, ha nem lövöd ki a CF-et) a valós játékélmény közelsem fogja elérni azt, amit egy GPU biztosít papíron ugyanazzal az FPS-el.

(#2077) daneeeeee válasza HSM (#2076) üzenetére


daneeeeee
aktív tag

Mások az igények (melyet nagy részben szab meg pénztárcánk mérete) így szerintem nem érdemes előhozakodni azzal, hogy mi mire elég illetve mire nem.
A 270X különben egy tisztességes teljesítményű kártya el lehet vele játszadozni fullHD-ben. Nem lehet majd mindent maxmax-ra állítani, ez igaz.
De szerintem kompromisszum mentes megoldás amúgy sem létezik. Használtam én is 7970-et (volt hogy kettőt is) és ott is volt kompromisszum.

sethonore: Ha a teljesítményt nézzük a 760 jobb illetve mivel az gigabyte 3 év gari vonatkozik rá ellentétben a Sapphire 270X-el. A 4GB VRAM pedig tök felesleges egy ilyen kaliberű kártyánál csak a Mántlis-játékokban lehetne esetleg profitálni belőle, különben nem nagyon.

[ Szerkesztve ]

(#2078) Zorel válasza sethonore (#2074) üzenetére


Zorel
senior tag

Kérdés nélkül a 760-at választanám! +2k-val kerül többe, de cserébe kapsz ~+10% teljesítményt +1 év garanciát! Ráadásul a Giga WF3 hűtő az egyik leghalkabb és leghatékonyabb hűtő a piacon.

(#2079) Drevike007


Drevike007
csendes tag

Eladó SOS

http://hardverapro.hu/apro/nvidia_quadro_2000_3

<<< Gyury >>>

(#2080) HSM válasza daneeeeee (#2077) üzenetére


HSM
félisten

Igen, de úgy mondanám, tuningos 280X vagy 290 minimális kompromisszum, míg a 270X-nél már azért szignifikánsan több dologról kell lemondani, pl. SSAA, vagy más szép élsimítás sok játékban (pl. Tomb Raider, Crysis 3 tuti) szóba se jöhet max grafikán, míg ezzel a másik kettővel igen.

Nyilván a pénz megszabja, meddig nyújtózhat az ember, ezzel nincs is semmi baj, csak attól még sajnos nem lesz elég mindenre a kari Full-HD-n. :N

(#2081) SetCHOO. válasza HSM (#2080) üzenetére


SetCHOO.
aktív tag

Igen, a pénz és az igények az nagyúr!
Egy átlag pc-s felhasználónak tartom magam és ebből a szempontból nézve nekem a R9 270x jön ki jobban. FullHD-ban pl nekem nem igényem az élsimítás. Azon a felbontásom nekem szépnek tűnnek az élek. (ízlések és pofonok) :) A lóvé az meg olyan, hogy ha lenne, se lenne elég. Szóval középkategóriában 50e egy VGA-ra számomra bőven jó!

(Jobban vennék én is egy R9 280-at, de akkor a nyári dugi bulizós pénzemet ölném bele. Na azt már NEM!) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2082) the_mad


the_mad
aktív tag

Hogy "NV-vel könnyebb az élet", azt azért nem mondanám. Én idén január végén cseréltem az ASUS 7950 DCU2 V2 karimat, egy GTX780 Lightningra. Azóta, az a VGA megdöglött, sebaj kaptam helyette másikat. Olyan hibákat produkál, amik AMD-vel sosem fordultak elő. Ráadásul olyan játékokban, ahol az indítás után egy kellemes női hang azt mondja, hogy: "Nvidia". Szerintem ez vérciki. Az általam próbált összes sponsored by Nvidia játék hibát produkált. Random FPS droppok, fagyások, képernyő illesztő összeomlások (AC4, Metro LL, Batman: Arkham Asylum), a Just Cause 2-ben meg bugzott minden, az árnyéktól kezdve a vérig. Ezek a játékok tökéletesen futottak 7950 alatt, egyedül a Metro viccelt meg az alapértelmezetten bekapcsolt Physx-szel, de ezen fícsőr kikapcsolása után az is hibamentesen futott. Driver hibába nem igazán futottam bele egyik oldalon sem. Talán a 6870X2-vel az egyik béta driver fosta össze magát a BF BC2 alatt, de ez is megoldódott 4 nap alatt, amikor is kiadták a rendes drivert.
Ettől függetlenül nekem tetszik a 780. Azért is választottam a zöldeket, mert az R9 szériának csapnivaló a minősége, tisztelet a kivételnek.

[ Szerkesztve ]

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#2083) bombibmw válasza the_mad (#2082) üzenetére


bombibmw
veterán

Általában azt mondják,hogy többen járnak a fórumokra azok,akik elégedetlenek a kártyájukkal,mint azok,akik elégedettek.
Én nem vagyok egyik oldalnak sem elkötelezett híve,de azt vettem észre,hogy Nvidia oldalakon ez a tendencia bizony megdőlt.
Nekem eddig sem AMD-vel,sem Nvidia-val nem volt soha gondom,de az azért látszik a hozzászólásokból,hogy bizony AMD téren sok a gond.
Lehet,hogy drágább az Nvidia,de megéri a felárat.

[ Szerkesztve ]

(#2084) daveoff válasza bombibmw (#2083) üzenetére


daveoff
veterán

Ez az állítás maximum akkor lehetne megalapozott, ha tudnánk, hogy milyen arányban oszlanak meg a két gyártó kártyái a felhasználók körében. És ha tudnánk is ilyen adatokat(ami így fórum szinten esélytelen), akkor is csak úgy lenne értelme összehasonlítani, ha kb. 50-50% lenne az arány a két gyártó között. Ráadásul annyiféle topik van, annyiféle szériával, hogy végképp nincs értelme erről beszélni.

Én azt mondom, hogy nincs lényegi különbség a két gyártó kártyái között, mindkettőnek van előnye, és hátránya, a másikhoz képest, a többi már csak a szimpátián múlik! :R

LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®

(#2085) HSM válasza the_mad (#2082) üzenetére


HSM
félisten

Abban egyetértünk, hogy AMD oldalon jelenleg a gyártói karik között több a gagyi, igénytelen, mint NV oldalon. Gondolom, ennek az az oka, hogy az AMD próbál árban alávágni az NV-nek. Alaposabban meg kell AMD-n nézni, milyen kártyáért ad ki pénzt az ember, mint NV-nél. :K

Ugyanakkor a jobbminőségű termékek nagyon prímák AMD oldalon is. :R

[ Szerkesztve ]

(#2086) jani04 válasza HSM (#2085) üzenetére


jani04
aktív tag

Szia.Nekem asus 7850 volt.Életemben annyit nem szívtam kártyával mint azzal.Mikrolagtól kezdve a driver hibákon át volt minden.Engem leginkább a mikrolag idegelt.Az öcsém nem veszi észre a laggot.Azt mondják nem mindenki érzékeny rá.Átadtam az öcsémnek a kártyát és vásároltam egyasus gtx 660 ti-t.Azóta ilyen gondom nem volt.Szóval annak ellenére,hogy vonzó árcédulája van nekem egy esetben lesz még egyszer amd kártya a gépemben.Ha az nvidia bedől.Akinek megfelel az amd vegyen azt.

(#2087) HSM válasza jani04 (#2086) üzenetére


HSM
félisten

A 7850-et nem ismerem. 7950-em volt sokáig, azzal semmi mikrolagg nem volt sehol, a 7970-eimmel sem, a 280X-eken sem, és a 290-en sem. :N

Én is állati érzékeny vagyok a mikrolaggokra, a legkisebbtől is falra mászom, és mégis remekül elvagyok AMD-vel. Annak idején is ez volt, hogy NV-n kevesebb a mikrolagg, vettem NV-t, és egyik játékban az volt a jobb, másikban az AMD (4890 1GB vs GTX 260 216SP 896MB).

Szerk.: Van egy sejtésem, mi lehetet a gond.... A PowerTune limitet felhúztátok a 7850 kártyán? Mert ha nem, akkor simán dobálhatta az órajeleket. A 7850-ekre szerettek spórolásból nagyon alacsony DP limitet adni.

[ Szerkesztve ]

(#2088) jani04 válasza HSM (#2087) üzenetére


jani04
aktív tag

Én megmondom őszintén már nem tudom miket próbáltam de amit ajánlottak gyakorlott amd tulajok azt mindent megpróbáltam.

(#2089) Attix82 válasza HSM (#2087) üzenetére


Attix82
őstag

A mikrolagg mástól lehet, amikor felrakom a windowst frissen + VGA drivert akkor mikrolaggokat látok én is, aztán ahogy rakom fel a programokat úgy az is megszűnik....tehát valami ütközés lehet valamivel és vár valamire abban a pillanatban. Csak még nem tudtam rájönni mi az ami megjavítja ezt a dolgot :)

Amúgy vaj simán fut az AMDn is a játék.

BF4 Mantle: meglepően nagyon simán fut a 290-el, a 280xel annyira nem jött be (állítólag arra még nem írták meg) . Viszont szükség is van rá, mivel valami korlátozás lehet DX alatt mert 290-sel is be be esett az FPS 48ra is akár (280Xnél is ), se a CPU se a GPU nem ment 100%on....

Bekapcsolod a Mantlet rögtön kisimul és az FPS se esik be :C

[ Szerkesztve ]

(#2090) Locutus


Locutus
veterán

Watch Dogs:
"The game also looks great on both generations of consoles. On new-gen systems the game will run at 900p on PS4 and 792p on Xbox One, at 30 frames-per-second on both consoles."

Most ilyenkor mi van az AMD-s csodahardverrel ami a konzolokba lett téve? :F

[ Szerkesztve ]

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#2091) Gainka válasza Locutus (#2090) üzenetére


Gainka
őstag

Én ugy tudom a ps4-en ful hd-ban, míg a xboxon 900-ban fog menni.

(#2092) Locutus válasza Gainka (#2091) üzenetére


Locutus
veterán

Igen, pár napja még úgy volt, most viszont ezt a tegnapi cikkben erősítették meg az UBI blogon.
Szóval se 1080p, se 60fps nem lesz, PS4-en se.

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#2093) odorgg válasza Locutus (#2092) üzenetére


odorgg
addikt

A felhasználók legalább 80%-nak fogalma nincs miaz az 1080p, meg a 60 fps. Pont ők a konzolok célközönsége, és ezért tipródik egy helyben a fejlődés konzolon. Ha a több millió user verné a tamtamot az 1080p-ért, meg a 60 FPS-ért, akkor már rég megvalósították volna. Pár ezer háborgó felhasználó nem szempont. Nem fog a kedvükért dollármilliókat senki bele ölni a fejlesztésekbe.

Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg

(#2095) Locutus válasza odorgg (#2093) üzenetére


Locutus
veterán

És akkor most az AMD hardver mégsem váltja meg a világot benne?
Ettől volt hangos a sajtó egy évig, hogy úgy kenterbe verik majd a PC-t, hogy ríni fogunk mint a kölkesmenyét.

Erre most ugyanott tartunk, ahol az előző generációval. Egy centivel se előbbre. Egy átlag középkategóriás PC színvonalát (se) tudja felmutatni...

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#2096) Locutus válasza #17954112 (#2094) üzenetére


Locutus
veterán

Azt, hogy ordas nagy öngól volt a konzolokkal példálózni a fenti hír fényében :DDD

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#2097) Abu85 válasza Gainka (#2091) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem. Nem alkalmazták a PS4-re és az X1-re sem az aszinkron compute-ot, és még a DMA transzfert sem csinálták meg nemhogy shared memre, de még aszinkronra sem. Ez az egyelten next-gen játék, ami DMA transzfernél leállítja a futószalagot. Eredetileg valóban úgy tájékoztatták a Sony-t, hogy a PS4-re meglesz a 60 fps és az 1080p, csak akkor még úgy volt, hogy a kidolgozott optimalizálásokat beépítik. Ezek nélkül viszont a teljesítmény több mint a felével esik. Vagy csúszik még negyed-fél évet, vagy kiadják mindenre úgy, ahogy van. Esetleg év végére befejezik és jön egy patch.
A legtöbb eljárást láthatóan pre-gen konzolokra építették. Az X360 és a PS3 verzió alig néz ki rosszabbul, mint a többi, pedig ezek majd egy évtizedes hardverek.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#2098) Locutus válasza Abu85 (#2097) üzenetére


Locutus
veterán

Már így is halasztották vagy fél évet. Most akkor vajon mi az oka, hogy mégsem "jól" van megírva az a program? Vagy erre is majd csak évek után tudnak "jól" programozni, mint PC-n a GCN-re? Kiváncsi lennék mi áll e mögött...

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#2100) Locutus válasza #17954112 (#2099) üzenetére


Locutus
veterán

Természetesen, a sok-sok $ mindig nyomós.

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.