Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15401) pufancska válasza turbobusa (#15394) üzenetére


pufancska
tag

Már volt hasonló kérdés és elszomorítalak, erre nincs kész tutorial, mert ahány kép annyi fajta megoldás. És még egy nehéz munka is. Ha egyáltalán nem értesz hozzá, akkor inkább linkeled a képet hátha valaki megszán, vagy ép gyakorolni akar. Az első hozzászólásnál kezd, ha mégis magad akarod, sok munka és gyakorlás lesz, de megéri.

(#15402) ViZion válasza total90 (#15400) üzenetére


ViZion
félisten

caps-lock vált precise cursor-ra.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#15403) Dluinet válasza ViZion (#15402) üzenetére


Dluinet
nagyúr

a probléma leírásából nem jöttem rá

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#15404) total90 válasza ViZion (#15402) üzenetére


total90
veterán

Akkor tűnik el a "kör"... gondoltam az lehet a gond, de ha képet mutat róla... :B

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#15405) BonFire válasza turbobusa (#15399) üzenetére


BonFire
veterán

• Elsősorban piszok jól kell tudni kijelölni, kivágni, kimaszkolni dolgokat. Ehhez nagy rutinnal kell kezelni az eszközöket.
• Tisztában kell lenni a szabályozásokkal. Ha két képnek eltérő a felbontása, mindig a nagyobbat kell a kisebbhez méretezni, sosem fordítva, de még így is kijöhetnek a minőségbeli különbségek. A színeket, kontrasztot, fényeket, árnyékokat be kell tudni hangolni, ismerni a gradiációs görbéket, csatornakeverőt, színegyensúlyt állítani, hogy a két kép közötti különbségeket kiküszöböljük. Olykor zajt kell csökkenteni, olykor zajt kell generálni, néha életleníteni, néha élesíteni.
• Számtalan esetben retusálni kell, hiányzó darabokat klónozni, vagy semmiből képzelet után megfesteni, kipótolni. Ismerni kell, hogy ezeket a csalásokat hogy lehet úgy elkövetni, hogy észrevétlenek maradjanak.
• A lehető legjobb alapanyagokkal kell rendelkezni. Ez általában a legnehezebb feladat. Sok esetben csak kis felbontású, rossz körülmények között készült és csúnyán agyontömörített kép áll rendelkezésre, ebből tényleg nehéz olyat kihozni, hogy ne lehessen észrevenni. Az ilyen munkának a fele művészet.

Javaslat, készíts saját arcképről fényképet, és előbb erre próbáld rátenni. Ha meg tudod csinálni, hogy anatómiailag se legyen torz, jó szögben álljon, színárnyalat, textúra ugyanilyen legyen, plusz még a kép repedezéseit is rá tudod tenni, akkor már jó úton jársz. Ez az első feladat. Tutorial nincs hozzá, csak a feladat van. Láss hozzá.

Ezt öt éve csináltam, az akkori tudásommal. Ma már jobbat csinálnék.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#15406) Des1gnR válasza total90 (#15400) üzenetére


Des1gnR
őstag

Igen, az volt, még soha nem sikerült eddig produkálnom és nem találkoztam vele :R
ViZion: :R

Dell G3 3779 || Samsung S23+ || Samsung Watch 5 Pro || Oculus Quest 2 || Creality Ender 3 V2

(#15407) Kloden


Kloden
senior tag

Nem tudom volt-e már ez, de pusztulok: link :DDD

"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."

(#15408) BonFire válasza Kloden (#15407) üzenetére


BonFire
veterán

Beteg! :O

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#15409) Jinxb1rd


Jinxb1rd
addikt

Nem emlékszem, hogy kértem-e már ezzel a munkámmal kapcsolatban véleményt tőletek. Ha igen, akkor bocsánat, bár mondjuk azóta tuti megváltoztattam :)

Mivel 4 hónapja dolgozok rajta, nehezen ítélem meg, hogy jó lett-e a design (Lehet hozzászokott a szemem).
[link]

We are only Stardust...

(#15410) hólabda


hólabda
csendes tag

Sziasztok!
Neked is örülök Bonfire.
Most is tanácsért jöttem. Windows Professionál van a gépemen, ami nem lényeges, mert ismerem, de....
Valamit kitöröltem, mert nem szereti a photoshopot (az új próba verzió lenne). Nem engedi fölrakni, azt írja ki hiányzik egy fájl. Csak azt nem tudom mi??????
A béta verzió fenn volt, csak elszúrtam egy rossz fonttal, ezért töröltem. Azóta kínlódok.....Képtelen vagyok kideríteni, mit töröltem le..
A régi ps üzemel rajta, a két részes, csak már elszoktam tőle...
Köszönetem!

(#15411) Balinov válasza hólabda (#15410) üzenetére


Balinov
félisten

hibauzenet nem mondja meg konkretan, mit hianyol?

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#15412) ViZion válasza Jinxb1rd (#15409) üzenetére


ViZion
félisten

Logót jobban kiemelném, így beleolvad. Amúgy tetszik, jók a színek. Sok a latin szöveg ;] :D
Nyitva tartás 2 szó. Mail cím nem kattintható alul. A "Termékek elérhetősége..." szöveg jobb lenne, ha még 1 mm-el kisebb és még halványabb lenne, mert így aki nagyon elszánt még el tudja olvasni ;]
Nem variál, 0-0-0, vagy picit halványabb, mert ez szemkifolyós :)
Úgy összességében lehetnének picit nagyobb betűk a menüben oldalt szvsz, de lehet csak öregszem.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#15413) BonFire válasza Jinxb1rd (#15409) üzenetére


BonFire
veterán

Ez szerintem majdnem tökéletes dizájn. Ha rám lenne bízva, csak annyit alakítanék rajta, hogy a céglogóban a nevet kontrasztosabbá tenném. fehéren a világosszürke ugyanis nem túlságosan domináns, egy cég- vagy oldalnév pedig számít! Egyébként sikerült teljesen ízlésesre megcsinálni. Mindenből annyi van, amennyi kell, nem több. A tipó is nagyon jó.

(A nyitvatartás/nyitva tartás örök vita, nekünk még általánosban úgy tanították, hogy összetett szó=egybeírandó, viszont a helyesírási szabályok is változnak néhány évtizedenként. Válaszd, amit te jónak érzel.)

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#15414) hólabda válasza Balinov (#15411) üzenetére


hólabda
csendes tag

Nem[L:/dl/upc/2013-01/15/222752_newpmfduhnkywmde_no_progi.jpg](IMG:/dl/upc/2013-01/15/222752_newpmfduhnkywmde_no_progi.thumb.jpg)

(#15415) Kloden válasza Jinxb1rd (#15409) üzenetére


Kloden
senior tag

+1 a Nyitva tartás külön írására és a logó kontrasztosítására.

És ha bal oldalt rákattintok valamire akkor nagyon halovány szürkével jelenik meg a szöveg, Termékeink elérhetősége néven, azt alig lehet így olvasni. (vagy csak a monitorom kontrasztja kakaó :D ) Egyébként szuper az oldal szerintem!

"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."

(#15416) Fire/SOUL/CD válasza hólabda (#15414) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Temp mappa ne legyen kihelyezve. Amúgy elég lényeges, hogy melyik Windows Pro-ról van szó(mert XP-től W8-ig bármi lehet) és ebből a hibaablakból meg biztosan nem CS6-ot telepítesz, mert az nem ilyen.

(kinézete alapján XP-t használsz, CS6 nem kóser)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#15417) BonFire válasza hólabda (#15410) üzenetére


BonFire
veterán

Szia, örülök, hogy látlak (jöhetnél gyakrabban is erre)!

Nem megfelelő telepítés, illetve uninstall okozhat ilyen problémát, mindenesetre jó lenne, ha a hivatkozott hiányzó fájl nevét lemásolnád, arra rá lehet keresni. De mivel valószínűleg úgy is újratelepítés oldja csak meg a gondot, előbb nem árt kilomolni alaposan. Három programra lesz szükséged, leírom, mit hogyan csinálj.

Letöltöd és telepíted a Revo Uninstaller Freeware változatát. Ezzel a programmal indítod el a Photoshop letakarítását. A listában megjelenő Photoshopot kell törölni. Kiválasztod a negyedik (legbrutálabb) opciót, és hagyod, hogy végigfusson az uninstaller (uninstall előtt ne felejtsd el inaktiválni a Ps-t!). Ha végzett, a Tovább gombra kattintva előkeresi a Registry-ből a vonatkozó dolgokat, illetve a kapcsolódó mappákat és töredék fájlokat. Ez eltart egy darabig, hadd keresse. Amit kijelöl vastagon kiemelve, azokat a dolgokat kipipálod, majd a Törlésre kattinva törlöd. Ezek után a Revo Uninstaller befejezte az eltávolítást.

Annak ellenére, hogy a Revo elég alapos, nézz utána, nem maradt e véletlenül meg a programmappa a C:\Program Files\Adobe alatt. Ha igen, töröld kézzel.

A Revo után jön a CCleaner nevű freeware registry pucoló, és ennek segítségével kigyomláljuk, amit a Revo véletlenül mégis meghagyott. Ezt elég csak alapértelmezetten futtatni, és a hibákat kitörölni. Aztán lehet bezárni.

A harmadik okos program a registry-t szkenneli át a megadott kulcsszóra keresve. Ez a RegScanner, és a kézimunkát meggyorsítja. Magyar nyelvű, de egyértelmű a működése. Alapbeállításon kell futtatni. Beírod keresendő kifejezésnek, hogy „Photoshop”, és elindítod a keresést. Nagyon sok vonatkozást fog találni, amit egy ablakban meg is jelenít. Fontos, hogy a programot Adminisztrátori (rendszergazdai) üzemmódban futtasd, különben nem fogja engedni a törlést! A találatokat ki kell jelölni, és törölni Ctrl+Delete-tel. Fontos! Lesznek olyan bejegyzések, amelyeket esetleg nem enged törölni. Ezt úgy kell hagyni. Ennyi a maradék, ennél többet felhasználóként nem lehet tenni.

Újraindítod a rendszert!

Megkezded az új, szűz telepítő futtatását (rendszergazdai üzemmódban). 64 bites Windows esetében érdemes 64 bites Photoshopot telepíteni.

Esetenként előfordulhat, hogy csatoltan a Bridge több példánya is felkerül, lesz pl CS4, CS5 és CS6. Hadd legyen, elfér, enni nem kér.

Ha telepítéskor kipipálod, hogy fontokat ne telepítsen, akkor is fog fontot telepíteni, csak nem annyit.

Így próbáld.

Az OS az XP-nek tűnik, leírhatnád, melyik változat, plusz a Photoshop verzióját is.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#15418) hólabda válasza Fire/SOUL/CD (#15416) üzenetére


hólabda
csendes tag

XP persze,
Hogy is van ez a temp mappa? Megvan a mappa a c meghajtón a helyi lemeznél, de hova tegyem át?
Szájbarágósan kérem.

Cs6 amivel próbálkozok, mivel a bétát elfogadta a masina egyszer. Tudom én hogy ezen a masinán nem lesz 3d, azért mindig pendriw segítséggel megyek a képpel, de a többi tudása is jó lenne...

(#15419) Fire/SOUL/CD válasza hólabda (#15418) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"Hogy is van ez a temp mappa? Megvan a mappa a c meghajtón a helyi lemeznél, de hova tegyem át?"
Sehogy. pont az a lényeg, hogy az Adobe termékek allergiásak, ha ki van helyezve a TEMP mappa(nem az eredeti helyen van), mert már a telepítésénél lehetnek gondok, illetve pl a PS biztosan nyavalyog a Scratch file miatt indításkor. Ha nem helyezted ki, akkor nem az a gond.

XP SP3 a minimum(naprakész frissítéssel), ami kell a CS6-nak, de így is lehetnek gondok, főleg, ha előtte már egyszer egy béta telepítve volt.
Az egyetlen járható út az, amit BonFire javasolt, azaz mind a HDD-t, mind a registry-t kitakarítani(ez utóbbival vigyázz, mert az egész OS-t be lehet borítani vele).

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#15420) hólabda válasza BonFire (#15417) üzenetére


hólabda
csendes tag

Köszi, de nem indokolt a takarítás, annyira, mert a villám a nyáron elintézte és új a benne levő agy(win). A lényege hogy nem telepítettem még sok programot, nem is lehet sok szemét.
Ha leveszem a takarító progit, elviszi a másik ps-t is?
Indokolt a kérdésem, mert nem mentettem le minden saját ecsetet(mintát, stb..), csak a mappába van.
Másként kérdezem, mennyire takarít?

(#15421) hólabda válasza BonFire (#15417) üzenetére


hólabda
csendes tag

Ugyan már, csak 32 -es a masinám...

(#15422) hólabda válasza BonFire (#15417) üzenetére


hólabda
csendes tag

Megcsinálom a hétvégén, mert ha bajt csinálok, több idő lesz.

(#15423) hólabda válasza Fire/SOUL/CD (#15419) üzenetére


hólabda
csendes tag

Oké! 3-as a szervízpakkom, a frissítéssel sem lehet gond. Csak a ps 2 ért fáj a szívem, mert neki is a gépen a helye...

(#15424) hólabda válasza BonFire (#15417) üzenetére


hólabda
csendes tag

Ezt is kérdezted, csak közbe leszedtem a két programot, a Ccleanert nem, hiszen a gépemen van...

Microsopt Windovs XP Professional (2002 verzió, 3 szervízcsomag)

Elnézést, de közbe másfelé is voltam...

(#15425) hólabda válasza hólabda (#15424) üzenetére


hólabda
csendes tag

Kihagy ma...
A ps az Adobe lapjáról van.

(#15426) BonFire válasza hólabda (#15420) üzenetére


BonFire
veterán

„Ha leveszem a takarító progit, elviszi a másik ps-t is? Másként kérdezem, mennyire takarít?”

A takarító program azt takarítja le, amire te utasítod. Azt mondtad, új Photoshopot szeretnél telepíteni (de nem megy) ezért használod a régit. Erre javasoltam én, hogy akkor uccu, szedd le a régit (Revo Uninstaller, CCleaner, RegScanner, kigyomlál, levakart rendszert újraindít stb). A saját beállításaidat amúgy is külön mappában javallott tartani, ecseteket, gradienteket, swatch-okat, mert minden új telepítésnél ezek borulnak különben. Mondjuk tartani a vincseszteren egy Install mappát, és abba rakni ezeket a cuccokat. Nekem is úgy van évek óta.

Tehát ha uninstallálod a Photoshopot, akkor értelemszerűen a Photoshop lekerül a gépedről, és tehetsz fel újat, bár nem zárja ki egymást két eltérő verzió megléte sem. (Nekem a múltkori cirkusz óta még mindig fent van a CS is meg a CS6 is és elférnek egymás mellett.) De nálad valószínűleg összeakadnak a dolgok, azért nem boldogul a telepítő.

Vagy már kevesli az XP-t, és ideje lenne nyugdíjba küldeni. Szerezz be egy 64 bites Windows 7-et (a 8 még nem eléggé kiforrott), egyre nagyobb lesz a szakadék az XP és az újabban megjelenő programok között. Nem beszélve a 32 bit memóriakorlátairól, ami ugye, mint tudjuk, a Photoshopnak sosem elég. Nekem a 2008-as notim jobban hasít Win7-tel, mint XP-vel anno. XP-nek abban az egy esetben van létjogosultsága, ha olyan öreg a gép, hogy nem írtak hozzá 7-es drivert. Ha van hozzá minden driver, nincs ok rá, hogy még mindig az XP-t használd. Úgyis csak a szopás van vele, és egyre több szopás lesz.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#15428) hólabda válasza BonFire (#15426) üzenetére


hólabda
csendes tag

Sajnos a pénztárcám ezt nem engedi, más módon meg nem szeretném.
Köszönöm a segítséget.

(#15429) BonFire


BonFire
veterán

Elrettentő tipó. A Helyi TV hirdetménye az állatorvosi ügyeletről. Az csak egy dolog, hogy a tipó csapnivaló, margó nulla, olvashatatlan szöveg, de milyen állatok vannak a háttérben? Elefánt, strucc, oroszlán, zsiráf és orrszarvú, mert Nyírbátorban jellemzően ilyen háziállatokat tartanak az emberek. Mondhatni hemzseg tőlük a környék. :O

Már csak a majom és a krokodil hiányzik az afrikai faunából.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#15430) Dluinet válasza BonFire (#15429) üzenetére


Dluinet
nagyúr

A megrendelőnek hiába mondod, hogy egy boldog/nevető ember kell a képre macskával vagy kutyával.
Erre az a válasz, hogy ők nem emberekkel foglalkoznak. Az elfelejtik, hogy aki a pénzt adja azaz ember lesz.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#15431) ViZion válasza BonFire (#15429) üzenetére


ViZion
félisten

Ma én is majd bepipiltem: szomszéd városka központjában, főfőfőbuszmegállóval szemben ócópicikínaji bolt turkáló. A régi cég (100 Ft, minden száz Ft) sárga piros táblái voltak a falon több helyen, amit a buszról is lehetett látni. Az egy dolog, h felraktak annó 4-5 db A3 táblát, mert ócó és nem kell tervezni, csak logó, kész... a kínai szép lila X-eket fújt rá, mert ez a bót nem az... :D :W
Még fotózni is elfelejtettem, de nem is tudtam volna a sírástól... :O

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#15432) BonFire válasza Dluinet (#15430) üzenetére


BonFire
veterán

De ezért nem fizetett senki, mert ez közérdekű információ, és a helyi tévének keresztelt egyszemélyes gittegylet gyártja ezeket a hirdetéseket PowerPointban clipart képekkel és rettentő sok ízléstelenséggel, és a helyi kábelen vetítik non-stop ezeket a közérdekű információkat. A tévét az Önkormányzat tartja fent, természetesen az adófizetők pénzéből.

Még az sem érdekli őket, hogy egy CRT tévén az apró szöveg nagy része olvashatatlan az alacsony felbontás miatt, meg egyszerűen margó nélkül kilóg a képből (mondjuk egy telefonszám vége), mert ahogy vénül a képcső, úgy mászik széjjelfele a kép rajta, ők full HD monitoron szerkesztik, azon jól mutat, az meg, hogy a néző nem tudja elolvasni? Kit érdekel, amikor így is, úgy is megkapják érte a pénzüket? (Közpénzből.) :(((

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#15433) Jinxb1rd


Jinxb1rd
addikt

ViZion, BonFire, Kloden:

Köszönöm a véleményeiteket! Mivel nagyjából nagyjából ugyanazokat soroltátok fel, ráúszok a hibák javítására. :R

Nyitvatartás szó mellett vagyok, szerintem szebben néz ki, többet látom így. :DDD

[ Szerkesztve ]

We are only Stardust...

(#15434) Dluinet válasza BonFire (#15432) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Hátakkor mi a gond? Pénz megvan, munka megvan, ízlésrombolás TV-ből megvan.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#15435) delta9


delta9
senior tag

Free Adobe Source Sans Pro
(Egyébként, akit érdekel, böngéssze az oldalt, vannak használható ingyenes fontok)

(#15436) lakisoft


lakisoft
veterán

Sziasztok,

Photoshopben 2 azonosnak tűnő képről, hogyan lehet megmondani hogy mi a különbség? Van erre lehetőség?
üdv,
lakisoft

(#15437) lakisoft válasza lakisoft (#15436) üzenetére


lakisoft
veterán

Mert van egy ilyen megoldás:
[link]:
All image processing packages should make this easy. I'll show you how to do it in Mathematica, if you have access to this system. Mathematica is a programming language, but it's really easy to do these kinds of manipulations, so if you have access to it (e.g. through a university site license), I recommend you give it a go!

First, import the image:

img = Import["http://farm1.staticflickr.com/62/171463865_36ee36f70e.jpg"]

Recompress it using JPEG compression

img2 = ImportString@ExportString[img, "JPEG", "CompressionLevel" -> 0.35]

Now take the difference of pixel values, converting them first to floating point numbers to ensure that negative values are preserved.

diff = ImageSubtract[Image[img, "Real"], Image[img2, "Real"]]

Not much is visible on the difference image (the difference is tiny), and negative values are clipped to black. So let's rescale all values to fill the whole dynamic range (the minimum will be scaled to 0, the maximum to 1):

ImageAdjust[diff]

ImageDifference gives the absolute difference of the two images, and produces no negative numbers. This is the operation you are more likely to find in image processing packages, especially GUI ones (Photoshop, GIMP).

ImageDifference[img, img2]

We can also take a single RGB channel, for example the red one, and visualize the positive and negative differences using 'opposing' colours:

ArrayPlot[0.5 + ImageData[First@ColorSeparate[diff, "Red"]],
ColorFunction -> "RedGreenSplit", ColorFunctionScaling -> False]

Here's the same thing, with the differences amplified 5 times. The JPEG artefacts are more recognizable now.

ArrayPlot[0.5 + 5 ImageData[First@ColorSeparate[diff, "Red"]],
ColorFunction -> "RedGreenSplit", ColorFunctionScaling -> False]

The advantage of using a programming language is that we can easily automate this and see how the difference changes for "compression levels" between 0.1 and 1.0:

Grid@Partition[Table[
ArrayPlot[
0.5 + ImageData[
First@ColorSeparate[
ImageSubtract[Image[img, "Real"],
Image[ImportString@
ExportString[img, "JPEG", "CompressionLevel" -> c],
"Real"]], "Red"]], ColorFunction -> "RedGreenSplit",
ColorFunctionScaling -> False],
{c, 0.1, 1, 0.1}
], 5]

Azt hiszem egyszerűbben is meglehet mondani, 2 képről hogy azonos-e van nem.

(#15438) lakisoft válasza lakisoft (#15437) üzenetére


lakisoft
veterán

És találtam egy ilyet is: [link]:

Yes, the difference mode is the way to do this, keeping Jeff's point in mind. In film/video, this technique is called a "Difference Matte," and it's not widely used, because it usually doesn't work all that well. However, if you still want to try it, here's what to do:

1) Open the no-vase image and press F7 to bring up the Layers Palette.

2) Open the vase image and, holding down SHIFT, use the Move Tool to drag it into the no-vase image (the SHIFT key will ensure that the vase image is centered).

3) The vase image should now be the upper layer in the no-vase document. Change it's blend move (at the top of the layers palette) from Normal to Difference.

This will make everything turn black EXCEPT for whatever is different in the two images -- i.e. the vase.

4) With the magic wand tool, click any black pixel. All the black pixels will become selected.

3) From the menu, choose Select > Inverse. Now just the vase will be selected.

4) Press Command+J (PC: Control+J) to copy the selected vase to a new layer.

5) Set this layer's mode to Normal.

6) Drag the middle layer (the original vase layer) to the trash.

Hint: Learn how to use Quick Masks. They will help you deal with the problem that Jeff mentioned.

(#15439) Cheche


Cheche
csendes tag

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ikonok készítéséhez. Elsősorban honlapra szeretnék , olyanokat mint például az aprod.hu -n is található a kategória megnevezése fölötti ikonok. Hogyan kell ezeket létrehozni? Fényképből rajz, vagy esetleg saját magam előállítani, mi lehet ennek a technológiája? Köszi a segítséget.

(#15440) Dluinet válasza Cheche (#15439) üzenetére


Dluinet
nagyúr

így

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#15441) BonFire válasza lakisoft (#15438) üzenetére


BonFire
veterán

Túlbonyolítod. A két képet egymásra teszed (két külön rétegként), és a felső összhatásmódját Difference-re állítod. Itt ki fognak bukni a különbségek. Akkor is, ha csak tömörítési minőségbeli különbségek vannak. Egy 80-as kép szebb, mint egy 60-as, a kisebb értékű pixelesebb, cakkosabb. Ezek a különbségek is előbukkannak Difference összhatásmódban.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#15442) lakisoft válasza BonFire (#15441) üzenetére


lakisoft
veterán

Nagyon köszönöm. :R

(#15443) Aaron14


Aaron14
őstag

Sziasztok!

Fotózni tanulok másfél éve egy budapesti iskolában, és szeretnék az utómunka egyes területein fejlődni.

Retusálni a bőrhibákat, szemet, hajat nagyjából már megtanultam, viszont a színekkel bajban vagyok.

Hiába retusálom ki szépen a képeimet, valami mégis hiányzik belőle, és ez szerintem a színekkel függ össze.

Például itt van egy kép: [link]

...és itt van egy másik, amit én készítettem: [link]

Hogyan tudok hasonló bőrtónust, hasonló "noise" hatást elérni az általam készített képen?

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#15444) jhos910 válasza Aaron14 (#15443) üzenetére


jhos910
aktív tag

Hali!

Nem tudom miért akarsz te arra a kislányra sötétbarna bőrt erőltetni miközben abszolút nem illik hozzá.

Meg eleve a te képed egy erősen fényelt sőt már kiégetett fotó míg a referencia kép egy lágyan fényelt.
Alapvetően a fotód szerintem nem arra való, hogy ilyen napbarnította bőrt varázsolj rá.

De ha szeretnéd mégis megpróbálni akkor amikre szükséged lesz:
- Maszkolás (csak a szükséges területre használd a barnítást)
- Adjustment layer-ek a bőrszín módosításhoz (több úton is el tudod érni a kívánt hatást)

Bonfire blogjában úgy gondolom találsz hozzájuk való tutorialokat.

De az nCore könyvtárból ha kölcsönzöl Photoshop Mesterképző-t akkor ott mindent elmondanak szépen.

(#15445) bacus válasza Aaron14 (#15443) üzenetére


bacus
őstag

Lehet nálam van valami hiba? Már többször előfordult, hogy a képfeltöltés oldalról belinkelt linkeket nem tudom megnyitni.

A linkedre kattinva ezt akarja megnyitni. Ez nálam valami böngészőbeállitás hiba? Mert nem látom a képet..

http://kepfeltoltes.hu/view/130120/TEST_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#15446) BonFire válasza Aaron14 (#15443) üzenetére


BonFire
veterán

Úgy látom, megelőztek. De.

Ha te tanulsz fotózni, annyit már észrevehetnél, hogy a két kép készítésének körülményei olyan messze vannak egymástól, mint ide a Bahamák. Ha olyan hatású képet akarsz készíteni, akkor az ott kezdődik, hogy megpróbálod a világítást ugyanúgy beállítani. Lámpákat annyit, és olyan szögben, hogy úgy essenek az árnyékok, ahogy szándékod szerint végül ki kellene néznie. Ezt a modellt simán beterítetted valami iszonyat lámpával, de úgy, hogy ki is égett minden rajta, csak a két szeme pislog ki a nyerstészta arcból, úgy néz ki, mint a jegesmedve hóviharban. Ebből a képből te még használhatót sem igen fabrikálsz, nemhogy olyan hatásút, mint amilyet belinkeltél.

Abban a fotós iskolában nem foglalkoznak a megvilágítással? Szerintem azzal kéne kezdeni. Ilyen kiégett arcokat én is tudok lőni a 14 000 Ft-os kompaktommal, ehhez nem kell fotósnak lenni.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#15447) pufancska válasza BonFire (#15446) üzenetére


pufancska
tag

Azért na, nem úgy van ám, ahogyan írod. Nincs ez annyira kiégve. Az arcon csak az orr íve van kiégve az is egy picurkát, illetve az állon, de az tényleg már csak egy szösszenetnyi, a ruhán meg az a fehér csík, az viszont tényleg rossz, de mindez orvosolható. Ami igaz, az igaz másfél év tanulás után ilyen hibát nem követünk el. De tévedni emberi hiba, többet kel gyakorolni. A másik képet el kell felejteni, mert ebből olyat nem csinálsz. Viszont vámpír az lehetne belőle.

[ Szerkesztve ]

(#15448) Jinxb1rd válasza bacus (#15445) üzenetére


Jinxb1rd
addikt

Én se tudtam megnyitni, úgyhogy megnyugodhatsz

We are only Stardust...

(#15449) bacus válasza Jinxb1rd (#15448) üzenetére


bacus
őstag

Én közben megtaláltam a hibát, sok DNS szerver nem ad vissza rá jó ip cimet, de a google dns-e igen.

Át kell állitani a dns -t 8.8.8.8 -ra, bőngésző újraindit és már le is jött a kép.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#15450) BonFire válasza pufancska (#15447) üzenetére


BonFire
veterán

Igazad van, így sokkal jobb: mintha most lépett volna ki az Ördögűzőből! :DDD

Van énnékem vagy 4 db profi fotós ismerősöm, és nem a normális gépek és eszközök helyett használják a Photoshopot, hanem kimondottan utómunkára. Keretezni, feliratozni, szépiázni. Egyikük nagy természetfotós, remek makrókat lő pókokról meg harmatcseppekről, és elmondása szerint nem nagyon használja a Ps-t, mert nincs rá szüksége.

Másikuk vegyesen fotóz mindent, esküvőt, koncerteket, reklámtermékeket. Mindannyian a lámpákkal, derítőkkel, vakukkal és a drága gépekkel bütykölnek, tudják jól, hogy egy elkúrt beállítást már nem lehet kifércelni Photoshoppal.

Birta Péter fotói
Gomba fotói

Ezek itt ketten két nagyon jó barátom. Ők fotóznak, és Shoppingolok. ;)

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.