Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14751) jhos910 válasza pufancska (#14700) üzenetére


jhos910
aktív tag

Nem tudom sikerült e megoldanod a gondot. De van, hogy nem dobja ki a filter listába a telepített pluginokat ezért az edit / preferences / plug-in menüpontban be tudod tallózni és nagy valószínűséggel működni is fog :)

(#14752) Stanchore válasza BonFire (#14750) üzenetére


Stanchore
senior tag

Hát elnézést, hogy nem tudok olyan egyértelműen fogalmazni, amiből egyből érthető lenne mit kérdezek. Vettem a fáradtságot és elolvastam amit linkeltél, de erre nem találtam választ. Nem tudom mivel érdemeltem ki ezt a stílust, de kérlek adjuk már meg egymásnak a megfelelő tiszteletet. Én még az életben nem oltottam le így senkit, azért mert nem értettem mit kérdez, pedig sok más dologban én is hasonló pozícióban vagyok, mint te ezen a téren.

A kijelölés és kijelölés létrehozása közt mi a különbség? Igen, miközben elkezdek kijelölni (körbevágni pl egy tárgyat) valamit, aközben szeretnék pl mágneses lasszóról átváltani sokszög lasszóra, ha egy olyan területhez érek, ahol egy hosszú egyenes vonalra lenne szükségem, majd visszaváltani a mágnesesre. Ennyi lett volna a kérdésem.

Köszönettel: Illés Norbert

Origin / Steam: Stanchore

(#14753) MmDorian


MmDorian
őstag

sziasztok!

srácok, valakinek nem ismerős ez a font ? [link]

(#14754) kiskornel válasza Stanchore (#14749) üzenetére


kiskornel
addikt

Kijelölést hibával együtt befejezed. Mikor végeztél akkor lehet korrigálni a következőképp:
Van a jobb felső sarokban 4 ikon, aminek van pár funkciója:

Balról az
1. új kijelölés, a régi törlése
2. hozzáadás a kijelöléshez
3. kivonás a kijelölésből (amit újonnan kijelölsz, azt kitörli a már meglevőből).
4. a keresztezett kijelölések metsztete? lesz kijelölve

Ezekkel lehet utólag korrigálni a sokszög lasszó által kijelölt területet. :K

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#14755) pocokxx válasza MmDorian (#14753) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Talán még EZ hasonlít rá a leginkább.

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#14756) ViZion válasza kiskornel (#14754) üzenetére


ViZion
félisten

Neeeem. Ne nehezítsd :D
shiftet nyomva hozzáad, altot nyomva kivon a kijelölésből. Ha ott kattogtat csak az idő megy...
Másik a gyorsmaszk. Bár ez csak a nem szabályos alakzatoknál jó, szabályosakra gyorsabb a lasszó vagy a pen. Kijelölés nálam úgy zajlik, h ha a háttér kb homogén, akkor Warázspálcával pár klikk, majd ha szabályos alakzat, akkor lasszóval (polygon ált.) hozzáadok-kivonok. Szabálytalannál eleve jobb a maszkolás, ott X-el lehet váltani, hogy eltűnjön vagy előjöjjön rész. Ezt is kb. körbelasszózom, utána ecsettel szépen, jobb az eredmény, mint lasszóval. Persze kinek mi. Ha valami fontos és kb. szabályos, akkor Corelben / Iluban körberajzolom, mentés, majd berántom smart objectként PS-be, ez adja a legjobb eredményt.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14757) kiskornel válasza ViZion (#14756) üzenetére


kiskornel
addikt

Én csak fotós dolgokat csinálok PS-ben, ennyire nem kell tudnom, de az a PRO válasz, amit te írtál.
Néha én is használom a módosító billentyűket, könnyű kitalálni melyik-melyik, mert odarak egy + v egy - t.
Az X-es váltás számomra új info, legközelebb ezt is kipróbálom. Köszönöm. :R

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#14758) Stanchore válasza kiskornel (#14754) üzenetére


Stanchore
senior tag

Köszi, a leírásban is megtaláltam már. :) Ezzel két lépcsőben meg tudom csinálni amire gondoltam. Az átváltás dolgot csak azért kérdeztem, hogy lehetséges-e, hogy egy lépcsőben már a kivágási folyamat közben tudjak úgy vágni, hogy ne kelljen utólagosan korrigálni. De végül is nem vesz el sok időt... Dióhéjban ilyen és ehhez hasonló képeken kell különböző vágásokat módosításokat csinálnom, mivel elég sok kopott, meg lekerekített rész van, sokszor a mágneses lasszó elhúz másfelé. Ezeken a területeken jött volna jól, ha addig ideiglenesen át tudok váltani a sokszög lasszóra. De mostanában már inkább a kerekített részeket is sokszöggel vágom.

Origin / Steam: Stanchore

(#14759) MmDorian válasza pocokxx (#14755) üzenetére


MmDorian
őstag

köszi. :R

(#14760) ViZion


ViZion
félisten

25 hihetetlen kép a múltból.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14761) ViZion válasza ViZion (#14760) üzenetére


ViZion
félisten

Igazán fantasztikus, úgy látom mással is dolgoztatnak az ügyfeleim! :D

Nekem a kedvencem, amikor küldök pl. névjegykártya _terveket_ egy db, de több oldalas pdf-ben, és jön a válasz: Tetszik, mikor mehetek érte? :O

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14762) BonFire válasza Stanchore (#14752) üzenetére


BonFire
veterán

Milyen oltás, te miről beszélsz???

Azzal kezdtem, hogy ebben a kommentben belinkeltem neked azt a cikket, ami kimerítően leírja a kijelölőeszközök használatát, valamint megemlítettem a gyorsmaszkot is, szintén kikeresve és eléd téve, amit most kiskornel és ViZion is megerősített, mire te, hogy annyi infó van benne, hogy azt te nem bírod felfogni, majd utána elkezdesz olyanokat kérdezni, amit nem kérdeznél, ha akár egyszer is átfutottad volna a leírást! Erre leírom neked a gyorsbillentyűt, amellyel az eszközök között tudsz váltani, hogy ne kelljen már fáradnod a cikk elolvasásával, és akkor jön a besértődés?

A kijelölés és a kijelölés létrehozása között az a különbség, hogy az egyik folyamatos igeidő, a másik meg befejezett. Magyarán, amíg fel nem engeded az egér gombját, addig még folyamatban van a kijelölésed, mint munkafázis, ha meg már felengedted, akkor már létrehoztál egy kijelölést, amit ezek után tetszőleges eszközzel korrigálhatsz. Addig kellett volna eljutni a próbálkozásban, hogy csinálsz egy kijelölést egyik lasszóval, majd a fölösleget kijavítod a tutorial szerint (ja, majd' elfelejtettem, hogy nem olvastad, bocs!).

De tudom, már megint én vagyok, aki olt, meg flémel, mert nem megyek oda hozzád, ültetlek a térdemre, és fogom a kis kezedet az egérrel, míg dolgozol, mert elolvasni egy tutorialt fárasztó, de önérzet az van egy szekérderékkel!

Bravó! :C

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14763) BonFire válasza ViZion (#14761) üzenetére


BonFire
veterán

Volt, hogy 26 variációt csináltam egy logóhoz (betűtípus, betűstílus, elhelyezkedés néhány variációt kiad), A-tól Z-ig betűkkel jelöltem a variációkat (ugye 26 betű van pont az angol ABC-ben), és aszongya az ügyfél:

– Király! Csinálnál egyet a weboldal fejlécébe is?
– Melyikből? Mert ezek variációk.
– Igen? És mi a különbség?

Itt kezdtem agyfaszt kapni, mert nem nyilvánvaló számára a különbség a „LogoNév”, a „LogoNév”, a „LOGONÉV” és a „LOGONÉV” között. Egy pár száz szavas emailben elmagyarázom neki, erre ő:

– A második oldalon az első oszlopban felülről a negyedik jó lesz (csak tudnám, minek fárasztom magam a betűzéssel vagy számozással...), csak szedd már le előle azt az „N” betűt, az hogy került oda?

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14764) ViZion válasza BonFire (#14763) üzenetére


ViZion
félisten

Kellene egy ilyen oldal magyarul is, ahová lehetne ezeket gyűjteni.... :D
Anyaggal el lenne látva!

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14765) Stanchore válasza BonFire (#14762) üzenetére


Stanchore
senior tag

Arról beszélek, hogy olyan hangnemben írtál vissza nekem, mintha a seggedből rángattál volna ki, holott szerintem nem adtam rá okot. Nem vagyok egy sértődős ember, a válaszomból sem hiszem, hogy erre lehetett volna következtetni, egyszerűen megkérdeztem, mégis mivel érdemeltem ki ezt a stílust? Tényleg nem tudom... Azt, "hogy annyi infó van benne, hogy azt te nem bírod felfogni" (nem ezt írtam) arra írtam, hogy tegnap megnéztem jó pár tutorial videód (kb 10-12-t), meg jó pár írást is elolvastam, amikben rengeteg számomra új infó volt, amit nyilván csak többszöri olvasásra, megnézésre fogok tudni megjegyezni (ezért is írtam, hogy "egyenlőre"). De ez nem azt jelenti, hogy nem is szeretném tanulni a program használatát. Tehát az, hogy "(ja, majd' elfelejtettem, hogy nem olvastad, bocs!) megint csak egy szükségtelen "oltás" volt részedről.

Ha ez a különbség a kettő közt, akkor jól írtam először is, kijelölés közben, ami még egy befejezetlen folyamat, szerettem volna megváltoztatni a kijelölő eszközt mágneses lasszóról sokszög lasszóra. Nem azt nem tudom megcsinálni, hogy egy befejezett kijelölést utólag korrigáljak, azt megértettem elsőre is, szimplán csak érdekelt, hogy tudok-e változtatni a kijelölési folyamat közben a kijelölő eszközömön. De most már valahogy nem is érdekel :)

Én tényleg nem vitázni jöttem ebbe a topikba, de olyan degradálóan fogalmaztál, ami számomra nem fér bele és nem azért, mert az önérzetem nagyobb az átlagnál.

Többiektől elnézést az offért! :R

Origin / Steam: Stanchore

(#14766) BonFire válasza Stanchore (#14765) üzenetére


BonFire
veterán

Tényleg nem tudok az ellen tenni, ha valaki készakarva meg akar sértődni, és mindenáron a mártírt kívánja játszani. Ez legyen mindenkinek a saját dolga, de engem nem fogsz tudni belevonni a játszmádba, mert inkább kikerülöm.

Tudod mit? Akár meg is haragudhatsz is rám, az nem nekem fáj, hanem neked. Attól én még nyugodtan alszom. Részemről ennyi.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14767) Stanchore válasza BonFire (#14766) üzenetére


Stanchore
senior tag

Szó nincs erről, de ezt le is írtam :) Na de tényleg nem offolok tovább, uh részemről is ennyi!

Origin / Steam: Stanchore

(#14768) Tamoo válasza delta9 (#14729) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

- logó,
- névjegykártya,
- levélpapír,
- webdesign főoldal terv.

Azért ez nem kevés meló vagy bejön de nemvalószínű alapon. Bruttó 250e-ért, kíváncsi lennék hány "komolyabb grafikus" áll neki.

(#14769) delta9 válasza Tamoo (#14768) üzenetére


delta9
senior tag

Ha munka nélkül lennék, akkor én rászánnám munkakeresés közben a szabadidőm, ha egyébként más pénzkereseti lehetőségem nem lenne a láthatáron.

(#14770) Tamoo válasza delta9 (#14769) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Úgy persze.... ha időmilliomos az ember egy próbát megér.

(#14771) BonFire válasza Tamoo (#14770) üzenetére


BonFire
veterán

Igazság szerint a komplett arculattervezés általában team-ben szokott történni, már csak azért is, mert több szem többet lát, több és jobb ötletből lehet válogatni. És meg is kritizálják egymás munkáját. Ekkora munkát inkább grafikai stúdióknak szoktak kiadni. Nem mintha egy ember képtelen lenne ezt megcsinálni, csak sok munka, és nem biztos, hogy megtérül az ára. Teszem azt, valaki belefektet 80-100 munkaórát az egészbe, és sosem látja viszont még az óradíját sem. És pont az a baj az ilyen pályázatokkal (amit már sokszor leírtunk, azért is nem akartam újra leírni…) hogy neveznek pár százan-ezren, dolgoznak vele nem is keveset, és nincs még fájdalomdíj sem, semmi. A győztes mindent visz, és még nem is biztos, hogy szakmai szemmel nézve a legjobb munka nyeri el a fődíjat, hanem a pályáztató cég szubjetkív döntést hozó, szakmailag kívülálló vezetése.

Azt pedig már millió helyen megtapasztaltam, hogy nincs az embereknek ízlése, ha arculatról van szó. Általában a legszivárványosabb, legcifrább fonttal díszített szarok kerülnek ki győztesen. Főleg az ilyen ad-hoc vállalkozásoknál, mint pl ez a textilipari izémizé.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14772) ViZion válasza BonFire (#14771) üzenetére


ViZion
félisten

Még mindig NEM jól látjátok, az a baj. :((

Kiírnak egy versenyt, rászánnak az egészre 300.000 Ft-ot, abból 250-et kiosztanak, kész.
VISZONT: lesz nekik tucatnyi template, amiből gazdálkodhat a saját grafikusuk, amivel tucatnyi melót lefedhetnek...

Legyünk őszinték: low budget szinten (ahol én is munkát vállalok) nem fér bele időben, hogy sokat agyaljak egy-egy melón. Ha van instant valami ötlet, akkor jó, ha nem, akkor irány a net... Nem, nem lopok el grafikákat vagy ilyesmi, de ötleteket igen (többnyire csak részeket, kompletten schmittpalizni ;] nem lehet, nem is érdemes, meg amúgy sem tökéletes amit találok).

Ez van fotópályázatoknál is: nevezz, nyerhetsz nyalókát. Viszont a nevezéssel hozzájárulsz, hogy használják a képed. Paff... pici pénzből több vinyóra való képet kapnak, ha a fele kuka, akkor is megéri. És a győztes lehet ismerős is... :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14773) kiskornel


kiskornel
addikt

Van itt az irodába egy Konika-minolta nyomtató Bizhub c253.

Melyik papír lenne jobb hozzá:
[link] vagy [link]

a4-esben az első papír tök jól teljesített (a 170g/mm2-es)

Esetleg másik papírt, ami lézereshez ajánlott?
Egyáltalán a 2. alkalmazható lézerhez?

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#14774) pufancska válasza kiskornel (#14773) üzenetére


pufancska
tag

Mit szeretnél nyomatni? Mert az nem mindegy!

(#14775) pufancska válasza ViZion (#14772) üzenetére


pufancska
tag

Hol kell lájkolni a hozásszólást? Ezért nem pályázok, mert ingyen adom oda a cuccaimat.

(#14776) BonFire válasza pufancska (#14775) üzenetére


BonFire
veterán

Erről beszélünk. Mivelhogy vak tyúk is talál szemet, előfordulhat, hogy a 12 éves Vér Istvánka teljes véletlenségből egy olyan ütős logót készít, amely nagyon megtetszik, node! Vér Istvánka nem a mi munkatársunk, ezért kizárt, hogy ő nyerje a pályázatot. Mivel az elbírálásnál semmilyen objektív szempont nincs (mint pl közbeszerzésnél a munka ár/érték aránya), azt hozok ki győztesnek, akit akarok. Átutalom neki a lóvét, aztán úgyis a „családban” marad, mert mondjuk nem hivatalos munkatárs.

Vér Istvánka logótervét meg jó pénzért eladom valakinek, akinek logó kell, és mindenki jól jár. Az ügyfél azért, mert jó logót kapott tőlem, én azért, mert ingyen szert tettem egy jó logóra, plusz még a pénzem is visszakerestem, Istvánka meg azért, mert megtisztelve érezheti magát, hogy egy ilyen volumenű projektben ő is részt vehetett, és még nevezési díjat sem kértem, mert rendes vagyok.

És Istvánka amúgy sem reklamálhat, mert 18 évesnek hazudta magát 12 éves létére, és különben is, jobb, ha kussol, különben kiküldöm az apukájához a BSA-t, hogy nézzenek már körbe náluk szoftverügyileg… :O

Ki van ez találva!

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14777) kiskornel válasza pufancska (#14774) üzenetére


kiskornel
addikt

Tájképeket, fotókat... erdős képek, madaras képeim, néhány portré kép... A4-es faliképek már vannak, egész jól mutatnak, pedig csak HD felbontásból lettek nyomtatva.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#14778) delta9


delta9
senior tag

Ezeket már kitárgyaltuk párszor for sure. De nézzétek egy kicsit más szemszögből is. Egy ilyen pályázatra annak kell beadni valamit, aki egyébként is ráér mert épp semmi meló kilátásban, mert pl. munkanélküli vagy uborkaszezon van stb., akkor lehet találni bruttó 250k-t. Ha valaki ilyen cipőben jár, annak vesztenivalója nincs, legfeljebb az idő, amt egyébként pl. a Diablo 3. előtt ülve töltött volna :). Ha nem is nyer, portfólióba következő munkahelyre akkor is jó. Azt azért mégsem lehet megoldani, hogy egy cég kiír egy pályázatot és függetlenül attól, hogy a nyertes pályázó akár 200 ezer, akár 2 millió forintot is kap, az összes többi pályázót kifizetik. A nyeretlen pályázatoknál nincs vigaszdíj, igen, ezt be kell vállalni. Nem kötelező, ez lehetőség. Arculaton gondolkozni, brainstormingolni meg lehet akár mosogatás közben is, az még csak nem is feltétlenül elvesztegetett idő. :) Felmerült itt hogy ez egy textilipari cég. Nem! A kiíró az Óudai Múzeum és annak egy új állandó kiállításához kapcsolóik a kiírás. Ez nem egy nyereségorinteált gazdasági társaság!

(#14779) ViZion válasza kiskornel (#14773) üzenetére


ViZion
félisten

170g/mm2-es kicsit vastag, nem? ;] vagy sok az m?
Felhívod a konicát, és megmondják. sztem a vékonyabb elég, ha az ügyfél mást kíván, akkor meg azt.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14780) kiskornel válasza ViZion (#14779) üzenetére


kiskornel
addikt

:)) Tényleg... Egy m-mel több van. Jó nagy baki.

Az ügyfél én vagyok. :) Szerintem is a vékonyabb lesz. Tesco-s keretbe falikép lesz.

Köszi

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#14781) pufancska válasza kiskornel (#14780) üzenetére


pufancska
tag

Én ha papírt (fényképpapírt, fotópapír) választok, mindig arra törekszem, hogy minnél nagyobb legyen az a szám 240g/m2 alatt A4-ig nem nagyon vásárolok. A papír márkáját nem nézem. Én canon IX6550 nyomtatót használok.

(#14782) kiskornel válasza pufancska (#14781) üzenetére


kiskornel
addikt

Az nekem már túl vastag... Tapasztalatom szerint a minőség és a súly közt nincs arányosság. Vékonyból is van olyan, amit arany árban mérnek.

Ezen a 170gsm-mes papíron is meglátszanak a görgőnyomok. Hiába állítom 240-esre. Biztos xar ez a része a nyomtatónak, ahogy a HP-nak is az volt.

Köszönöm a hszeket. :)

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#14783) ViZion válasza pufancska (#14781) üzenetére


ViZion
félisten

Attól függ, mit nyomtatsz. HA fotót magadnak, akkor tégy ahogy akarsz. De egy plakátnak minek 150 g-nél nagyobb? Kidobják, kész. Te meg fizeted a cuccot, termékdíjat, stb.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14784) pufancska válasza ViZion (#14783) üzenetére


pufancska
tag

Ez, igaz, de ő magának nyomtatja, ha jól értettem. Mondjuk azt is írta, hogy egy üveglap mögé teszi, tehát, akkor tényleg mindegy. Viszont én sokat nyomtatok magamnak és kézbe veszem a papírt.

(#14785) forceberg


forceberg
veterán

PS / LR-ban melyik lehet az erősebb kutya?
C2D Celeron E3400@ 3GHz (+ HD4850) vs. Core i5 3210M 2,5GHz (int. VGA HD Grapics 4000)?

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#14786) BonFire válasza forceberg (#14785) üzenetére


BonFire
veterán

A legsutább Intel is kenterbe veri a legjobb Celeront. Az i5-ös nem rossz darab. Az integrált VGA is annak a javára dönti a mérleget.

DEVISZONT!

Photoshophoz elsősorban sok-sok ram kell. A proci se kutya, ha pl egy számításigényes feladatot kell megcsinálni, mondjuk egy Zoom Blur-t Best beállítással 10 Mpixeles képen. Itt már kijön a processzor sebességéből adódó különbség, vagy nagy kép Liquify esetén (bár utóbbinan teljesen újraírták a motorját, és 32 biten szakít, 64 biten viszont a grafikus gyorsítás teljesen összebarmolja a képet, ha meg kikapcsoljuk, akkor ugyanott vagyunk, mint a régi motorral...)

A sok ram azért kell, hogy ne a merevlemezre irkálja magát a progi, mert az iszonyat frusztráló bír lenni, amikor a vinyóról kezdi el összekaparni magát, aztán képelemenként áll fel a GUI is másfél-két perc alatt.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14787) ViZion válasza forceberg (#14785) üzenetére


ViZion
félisten

A két proci között generációs szakadék van. Nem is egy. A legújabb (3. generációs, Ivy Bridge, 22 nm, 2 mag/4 szál, launch date: june 2012...) i5 vs egy régi, de butított C2 Duó Cerka (45 nm, 2 mag, ) CPU közül melyiket vegyem...? Nehéz kérdés :D
Ne csak a frekit nézd, mellesleg abban is jobb az i5, a turbo core miatt. Fogyasztásban is jobb. Ramot vegyél mellé, kész.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14788) forceberg válasza ViZion (#14787) üzenetére


forceberg
veterán

A Cerka az asztali gép, az i5 meg laptop lesz, pár napon belül kapom meg, lehet, hogy ma. 4-4GB RAM van bennük... A laptop hw-éhez nem nagyon nyúlhatok, bár egy SSD legalább jó lenne bele. Az asztaliban SSD van.

BonFire: THX

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#14789) ViZion válasza forceberg (#14788) üzenetére


ViZion
félisten

Gyártótól függ, de ált. a ram berakás nem okoz gari vesztést... Van ahol a HDD csere sem, ezt kérdezd meg, és akkor HDD helyére SSD, a DVD helyére meg a HDD kerül, kész. Laptopos topikokban segítenek miből mit.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14790) BonFire válasza forceberg (#14788) üzenetére


BonFire
veterán

Egyébként itt összehasonlíthatod a processzorokat: [link]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14791) delta9


delta9
senior tag

Ps troll humor:

[link]

(#14792) ViZion válasza delta9 (#14791) üzenetére


ViZion
félisten

úúúúbazzzz... :D
Lefotózom!

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14793) BonFire válasza delta9 (#14791) üzenetére


BonFire
veterán

Ez büntet! :DDD

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14794) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Nem tudom, hogy ez a téma inkább weblapkészítés vagy photoshop-e, úgyhogy ide is beteszem:

Valaki csinált már e-üdvözlőlapot?

Egyik ügyfelem ilyet szeretne kérni és nem tudom hogy kezdjek neki. Egyszer csináltam egy html-es hírlevelet, itt is valami olyasmiről lenne szó? Valami leírást nem tudok, vagy megfelelő angol kulcsszavakat amik alapján értelmes találatokat kaphatok a googlen? :S

Arra is gondoltam, hogy az egészet grafikába csinálom meg, de a gmailen például alapból tiltva vannak a képek megjelenítése.

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#14795) Met válasza Inv1sus (#14794) üzenetére


Met
nagyúr

Gmail-en is és még egy csomó vállalati rendszeren, ne egybe grafika legyen hanem a text külön mert akkor azt látja és lekéri a képeket ha érdekli, nem rögtön a kukába dobja.
Csinálni még nem csináltam:D Esetleg windows live mail-be?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#14796) ViZion válasza Inv1sus (#14794) üzenetére


ViZion
félisten

Vannak ilyen oldalak, ahonnan lehet küldeni. Ahogy Met is írta: valami szöveg, esetleg kép (nem animált, nehogy spamba hajítsa, vagy le se töltse). Onnan egy link az animált ilyen-olyan mozgó bigyóra...
Innen indulj... :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14797) qamu74


qamu74
őstag

Lenne egy kérdésem.
Sziasztok!
Igaz Gimppel kapcsolatban,de sebaj.
Hogyan tudok két képet egymásra rakni(úgyhogy az egyik alsó,a másik felső legyen)?
Valahogy így.

(#14798) BonFire válasza qamu74 (#14797) üzenetére


BonFire
veterán

Nyitsz egy akkora doksit, amelyikbe mindkét kép belefér, majd bekopizod őket külön rétegre és a mozgató eszközzel eligazítod.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14799) peron válasza Inv1sus (#14794) üzenetére


peron
tag

Hali,

alapvető különbség az ecard és az e-dm között:
- az ecardot valamilyen alkalmazás generálja, (lehet szerveroldali vagy esetleg flash is), a már meglévő template képekből, amihez a user csak a címzettet (vagy cimzetteket) adja meg, és esetleg az üzenet szövegét. Itt nem sok mindent tudsz mérni (gondolom a statisztika az fontos az ügyfélnél), ha nem vagy pro és nem te fejleszted le az appot.

-edm: ezt te csinálod, itt sokkal szabadabban lehet mozogni, perszonalizált üdvözlö vagy akár konkrét ajánlat?
Szinte bármi, ha az edm készítés szabályait rendesen betartod, annál kevésbé kerül fogadó oldalon spam-ba, van annál többször nyitják ki a levelet, ami a sikeresség záloga lehet. Ide viszont kell egy edm küldő szervert bérelni (címlista nagyságától függő, havi 10 dollártól kb). Nem árt ha vágod a html-t, css-t, azon belül is az inline style-okat táblázatokat és még sorolhatnám, stb.

Ha megvan a döntésed szívesen segítek, nem egy edm kampányon vagyok túl, 23 ezres címlistát kezelek, csak egy ügyfélnél.

(#14800) Inv1sus válasza peron (#14799) üzenetére


Inv1sus
addikt

Nekem csak egy sablonféleséget kellene csinálnom lényegében, semmi nagyobb dolog.

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.