Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11276) malnabokor


malnabokor
senior tag

Sziasztok!

Segítséget/tanácsot szeretnék kérni.
Van egy ADATA 710-4T merevlemezem, amely egyik percről a másikra megszűnt rendesen működni.
Röviden a történet és "tünetek":
NTFS-re volt formázva, 2.6 TB adattal. Le szerettem volna másolni az adatokat, hogy átformázhassam exFat-ra. MacOS-re volt kötve, eltávolíttattam, arrébb vittem pár métert, és mikor visszakötöttem egy gépre, már nem ismerte fel. Windows 10 és 11 alatt )több géppel próbáltam) az alábbiakat látom:
- A merevlemez rendesen felpörög
- Windows 11: USB Mass Storage van csatlakoztatva
- eszközkezelőnél a lemezmeghajtóknál ott van a "JMICRON JMS579 USB Device, a köteteket beolvasva: Lemez: Disk 1, Típus: ismeretlen, állapot: nem inicializált, partíció státusza: nem használható, kapacitás 0 MB
- lemezkezelőnél megjelenik a Lemez 1, mint ismeretlen, és nem inicializált lemez. Kezdésként feldobja, hogy inicializáljam, de azt elindítva "Nem megfelelő funkció".
- cseréltem a kábelt is, de ugyanez a szituáció

Adatokat tekintve talán megvan minden máshol (talán - ugyanis a szüleim használták ezt a lemezt, és ők nem rendszereznek úgy, mint én, így sajnos nem vagyok benne biztos).

Ha van még valamilyen itthoni lehetőség, leírással szívesen megpróbálom, de alapvetően Budapesten tartózkodom, így akár elvinném valamilyen megbízható helyre bevizsgáltatni.
Mit ajánlotok, merre induljak el, esetleg ezek alapján lehet sejteni, mi lehet a hiba?

köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.