2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Sorozatajánló: Chernobyl

    Pár napja láttam Indexen az HBO új minisorozatának beharangozóját, ami egy általam "kedvelt" témát dolgoz fel, állítólag új szemszögből.

    Nem is telt el sok idő, és el is jött az első rész. Én pedig csak néztem, mint a moziban szokás.

    Csernobilról mindenki hallott, így, vagy úgy, de ismerik a történetet. Rengeteg dokumentumfilm készült ezzel kapcsolatban (magát a robbanást szerintem legjobban a Discovery World, A Nulladik Óra című dokumentumfilmje mutatta be), így érdekes húzásnak tűnt egy újabbal előállni.

    Maga a sorozat öt részből fog állni. Részenként egy óráról beszélünk. Nem lövök le nagy titkot, hogy a robbanás csak egy motívum, már az első rész legelején bekövetkezik. Jelenleg a második rész közepénél tartok, és elmondhatom, hogy valami zseniálisra sikerült eddig. Nagyon jól bemutatja az akkori állapotokat, és sajnos hamar világossá válik, hogy itt nem feltétlen egy ember hibájáról van szó, hanem egy eszme miatt történt, ami történt.

    Folytatás...

    Samus 5 éve 87

  • Természetes kiválasztódás?

    Az írás apropóját egy tegnap esti esemény adta. Úgy döntöttem hét elején, hogy elvállalom az éjszakás után a szombat délutáni túlórát, szóval teljesen kipihenten mentem hazafelé negyed tízkor :D

    A hatos úton közlekedem, mert máshol nem is tudnék. Tegnap remek idő volt (fújt a szél, teljesen el volt borulva, nulla holdfény látszott), a megszokott százas tempóban haladtam, ilyenkor este minimális a forgalom, néhány teherautó és pár személyautóval fut össze az ember csak. Nem is volt semmi esemény egészen addig, amíg el nem hagytam Nagypeterdet. Akik ismerősek errefelé, tudják, hogy a következő településig aránylag szellős az út, mindkét oldalt szántóföld. Haladtam is, amíg a távolban egy kereszteződésben meg nem pillantottam két erős piros fényt. Ez akkor még jó 300 méterre volt, de csak nem távolodott, hanem még közelebb került. Vagyis valaki erősen fékez, vagy megállt. Ez a szakasz egy kanyarban van, itt van egy körülbelül 20 méteres erdei sáv, ment már itt át előttem borz is. Gondoltam vadat látott. Mikor már 50 méter sem volt, hirtelen csökkent a fény intenzitása, láttam is, hogy egy szürke autó volt a tettes, elindult. Elég tempósan.

    Folytatás...

    Samus 5 éve 86

  • Boldogok a lelki szegények

    Boldogok a lelki szegények, mert övék a tükör és a fényképezős telefon.
    És beszívá az oxigént az ő mellkasába vala és az feszíté a levegőt a push upos melltartójában.
    A másik veré magát göthös hasára és bár csak 35 kilós hím vala, azt hiszé, hogy kockás a hasa és ő ettől préda lészen.
    Az agyilag is gyengébbik nem példánya, száját csücsöríté, malaszttal teljes, mert képeit váltogatá míg összevadászá azt a keserves 12 lájkot az ő szánakozóitól.
    Ettől az Úr magasra emelé az ő gyermekének egóját, mely magasságból ha le kéne esniök, azonnal szörnyet halnának az Úr nagy kegyelmében.

    Samus 5 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.