2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • És még azt mondják, hogy az élet szép...

    Szép a f@szt szép. Hulla részegen, vagy beszívva biztos az. Ma reggel arra ébredek, hogy a postafiókomban egy levél csücsül (meg egy SPAM, de az nem lényeg), ami azt jelzi, hogy a népszerű emberadatbázisban (nevezzük egyszerűen iWiW-nek) egy új üzenettel lettem gazdagabb, amit egy lány írt. Mily meglepő. Múlt pénteken randiztam vele, tegnapazt írta, hogy szeretne újra találkozni velem, és hogy pozitívak a benyomásai. Most pedig jön a gondolkoztam rajta (ha valami így kezdődik, és egy lány mondja, ezentúl hátat fordítok neki, és otthagyom...) sajnálom, az életem jó úgy, ahogy van, nem szeretnék változtatni rajta. De mit is érdekel ez engem? Rengeteg lány van még odakint.
    Persze, csak megtaláltam, aki teljes mértékben megfelel az általam ideálnak nevezett eszményképnek. Rutinosabbak még emlékezhetne rá, leírtam a Társkereső című bejegyzésemben, csak a sok megjegyzés hatására kivettem belőle. Nem kellett volna.
    Ennyi.

    Samus 15 éve 18

  • Nokia N82 - Lesz-e hibamentes valaha?

    Újabb hiba, kijelző, pixelpaca... a helye körülbelül ugyanott, ahol az előző volt, csak ez most pici, kb. egy vízcseppnyi. A színek újra piros, kevés sárga ponttal. Újra szerviz lesz, valószínű újra két hónap, mire megjön az alkatrész...
    Gratulálok Nokia...és gratulálok magamnak, amiért olyan hülye voltam, hogy olyan márkát választottam, amit alapból nem szerettem...a következő Samsung vagy LG lesz...

    UPDATE:

    Nehogymár jól érezzem magam: a kamera fedél elszállt. Hiába húzom le, semmi sem történik, nem aktiválódik a kamera. Ha olyan progit indítok, ami bekapcsolja a kamerát (Panoman, például), és elhúzom a fedelet, akkor van kép. Ennyi. Megkérdezem a készülékcserét. Szerintem a kamera mikrokapcsolója szállt el, de már nem nagyon érdekel. Fő funkció, nehogymár működjön.
    Most néha működik, néha nem...

    Samus 15 éve 5

  • X3100

    Ez az Intel csoda semmire sem jó...nem hozza egy GF5200 teljesítményét...hiába, több dedikált memória kell, mint 4 MB...

    Nem fut a Codename: Outbreak (elindul, de a főmenü képe ottmarad, egérkattintás hallatszik, de nincs más a képen, csak a háttér, és a zene szól) 2002-es játék.
    Nem fut rendesen a Soldier of Fortune. High-on megy pöcc nélkül, kivéve, ha valami történik (lőni kell, ajtó nyílik, metró hangja, ahogy érkezik), ekkor irdatlan lag lesz egy fél másodpercre. Nem swappol, nem tölt, csak megakad, utána 50 FPS...ha leveszem balanced-re és 800x600-ra, ugyanez.

    Hiába játszok a kompatibilitással, semmi sem történik.

    Ezt az integrált VGA-t nem játékra tervezték...vagy a támogatottság hiányzik, vagy nem tudom...vicces, de a World of Goo reccsenés nélkül fut 60 FPS-el (imádom :) )

    Kifogytam a régi FPS klasszikusokból. Valami ötlet?

    Megvolt:

    Return to Castle Wolfenstein (vagy háromszor)
    Medal of Honor - Allied Assault - Spearhead - Breakthrough
    Call of Duty első pályán megy, másodikon irdatlan lag. Kivéve, ha a földet nézem, akkor megy, de úgy nem olyan...
    Max Payne
    Serious Sam: Second Encounter szaggat (olyan, mint a Cod, második pályától van a gond)
    Mafia megvolt.
    Unreal Tournament

    És még pár, de egyszerre ennyi jutott eszembe.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 17

  • CCM

    50 ccm. Hivatalosan egy B kategóriás jogosítvánnyal maximum 50 ccm henger űrtartalmú motort vezethetünk. Ez eddig rendben is van. Viszont mi a helyzet akkor, ha valaki megtuningolja, új hengerszett, stb. És a motor máris 70 ccm lett. Ámde papíron (a gyári papírjain) még 50, és külsőre sem változott semmi. Mi történik, ha a rendőr megállít? Tudja ellenőrizni, hogy mekkora a motor?

    Majd valamikor a távoli jövőben szeretnék egy robogót vásárolni, autó helyett. Rájöttem, amire nekem kell, arra egy jobb nagy testű robogó is megteszi, a fenntartása lényegesen olcsóbb. Tippek ezzel kapcsolatban is jöhetnek, ha esetleg van valaki, aki annyira elvetemül, hogy ide téved.

    A best egyértelműen a Gilera Runner 50, de sajnos ennek csillagászati ára van.

    A másik Aprilia SR50 (ha lehet, akkor az injektoros...helyett a karburátoros :) ).

    Harmadik Piaggio NRG Power DT (léghűtéses, mert az olcsóbb...).

    Folytatás...

    Samus 15 éve 11

  • FAT32

    Miért? Miért? Miért?
    Történt a következő dolog pár órája.
    Húgom nagyon meg akarta nézni az Alkonyat című filmet, egy ismerősömtől megkaptam, persze becsomagolva, darabolva, ahogy illik, pendrive-on (8GB-s cucc). A hatalmas intelligenciaszintemmel elkezdtem kicsomagolni az eszközre (hiba1). Majd miután tájöttem, hogy nem fér rá, ha rajtamarad a tömörített is, szépen elkeztem törölni a darabokat, amelyeket már felhasznált, hogy legyen hely (hiba2). Haladtunk is szép sorban, majd egyszer csak a winrar hibát dob ki. A 4GB-nél nagyobb fájlokat csak az NTFS fájlrendszer támogatja (hülyeség, az ext3 is pl.). 'Nyád. Ugye a darabokat töröltem, enny lett volna. Maradtam film nélkül. Viszont felvetődött bennem pár kérdés. A winrar miért nem szólt, hogy hééé, amit ki szeretnél tömöríteni, nem lesz jó a megadott helyre, tedd máshová. Kettő. Miért van ez a maradni FAT32? NTFS nem jó pendriver, mert sok infót ír mindenről, lassan de biztosan a sírba vinné az eszközt. Kérdem én, miért nem használunk egy értelmes fájlrendszert, ami olyan, mnt az NTFS (korlátlan mérettámogatás), de egyszerű, mint a FAT, és gyors és biztonságos, és univerzális. Miért nincs egy olyan rendszer ide is, mint DVD-nél az UDF?
    Tudom, én voltam a hülye, de ezek a kérdések akkor is költőiek. Inkább ezzek foglalkoznának a tudósok, nem népirtó fegyverek elkészítésével.

    Samus 15 éve 3

  • A szavakon belül össze vissza vannak a betűk

    Üdv,
    sűrgős segítségre lenne szükségem. Nemrég találtam egy érdekes írást, itt is fent volt, de a neten bukkantam még rá. A lényege, hogy ha az ember olvas, a szavakat összességében észleli, nem betünként, vagyis egy szón belül a betűk sorrendje mindegy, ha az első és utolsó betű a helyén van. Erre volt egy pár soros szöveg, így össze vissza, ezt keresem, de nem találom. Akinek megvan, légyszí dobja be egy hozzászólásba. Köszönöm!

    Köszönet cizoe-nak a válaszért :R

    Amit kerestem:

    Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát, melyin serenrodbn vnanak a bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslo és az ultosó bteuk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteut mgaát, hneam cska a szót eszgébéen.

    A cmabritgei emegyeten kéüszit eikgy tnuamálny áitllsáa sznreit a szvkaaon Bleül nicsn jlneestögfée akann, mkénit rdeeözndenk el a btüek: eyegüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen. Ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlö, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jlneeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.

    Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysersáíi fmonisáokgkal!

    Samus 15 éve 14

  • DarkPirates

    Üdv mindenkinek,
    ismét sikerült találnom magamnak egy másik online játékot, miután az Ogame nevű ocsmányságról bannoltak, mert iskolából nem lehet játszani...(kedvesek...). Ez a Darkpirates. Lényege: fogalmam sincs. Fejleszd a hajód, utazzgass ide-oda, gyűjts pénzt, és csatázz. És most a csatázz részhez szólnék hozzá. Valahogy elegem van abból, hogy békésen, senkinek sem ártva fejlődök, erre megtámadnak. Tegnap veszítettem 6000 kreditet (már majdnem összejött az 50000), ami három napi "munka". Egy szemétláda volt kedves, és megtámadott. Ma újra megtámadtak, de itt én nyertem, és persze egy árva kreditet nem szereztem...Azt hiszem hamarosan ezt is abbahagyom, mert ez így unalmas és idegtépő. A Maffiózó.hu-n is játszom, ott is vannak ilyen tetves szemétládák, de elég régóta vagyok ott, így sikerült jól megerősödnöm. Egyik osztálytársamat megtámadták, kirabolták, rengeteg pénzt vettek el tőle. A lány írt neki, hogy adja vissza a pénzt, mert kell. Erre mindenféle szép szót vágott hozzá a farok. Persze utánna valami oknál fogva rám is rámszáltt valaki, megtámadott, meghalt...előfordul. Ezután, jelezvén, hogy ő milyen bátor, újra letámadott, és újra meghalt (8 percre...). Kezd elegem lenni abból, hogy a nagyarcú parasztok a menők, aki csendben akar fejlődni, azt pedig nem hagyják békén.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 4

  • Pieces

    Sum41 - Pieces

    I tried to be perfect,
    But nothing was worth it,
    I don’t believe it makes me real.
    I thought it’d be easy,
    But no one believes me,
    I meant all the things I said.

    If you believe it’s in my soul,
    I’d say all the words that I know,
    Just to see if it would show,
    That I'm trying to let you know,
    That I’m better off on my own.

    This place is so empty,
    My thoughts are so tempting,
    I don’t know how it got so bad.
    Sometimes it’s so crazy,
    that nothing can save me,
    But it’s the only thing that I have.

    If you believe it's in my soul,
    I’d say all the words that I know,
    Just to see if it would show,
    That I'm trying to let you know,
    That I'm better off on my own.

    On my own...

    I tried to be perfect,
    It just wasn't worth it,
    Nothing could ever be so wrong.
    It’s hard to believe me,
    It never gets easy,
    I guess I knew that all along.

    If you believe it’s in my soul,
    I’d say all the words that I know,
    Just to see if it would show,
    That I'm trying to let you know,
    That I’m better off on my own.

    Darabok

    Folytatás...

    Samus 15 éve 0

  • Miért esik szét az oldal?

    Üdv újra,

    érdekes dolog történik mostanában a Logout-al, az oldal mintha szétesne, rosszul jelenik meg a böngészőben. Nálam legalábbis. FF2 (legutolsó kiadás 2.0.0.20) és FF3 (legfrisebb 3.0.8) és Internet Explorer alatt is ez a helyzet. Érdekes, hogy míg a Prohardver is ilyen, addig a Mobilaréna tökéletes, akárcsak az ITCafé és a Gamepod, a Fototrend megintcsak rossz. Régebben, ha töröltem a cache-t, megjavult, ám már ez sem segít. Olyan, mitnha a stíluslapot nem tudná rendesen beolvasni. Mindenhol ez van, nem csak a főoldalon. Az oprendszer (már ha számít valamit) Windows XP Professional SP2 (folyamatos automata frissítés, legalábbis amíg volt...). Suliban (Portable FF3, az említett) érdekes módon jó, ám itthon indítva a Portable FF3 ugyanezt a hibát produkálja. Suliban is XP Pro van, de SP3.

    Figyelmeztetés: Hiba a(z) 'display' tulajdonság értékének értelmezése közben. A deklaráció el lett dobva.
    Forrásfájl: http://logout.hu/css/index_v13.css
    Sor: 72

    Figyelmeztetés: Hiba a(z) 'display' tulajdonság értékének értelmezése közben. A deklaráció el lett dobva.
    Forrásfájl: http://logout.hu/css/common_v17.css
    Sor: 412

    Figyelmeztetés: ',' vagy '{' keresése közben váratlanul vége lett a fájlnak. A szabálykészlet figyelmen kívül hagyva rossz szelektor miatt.
    Forrásfájl: http://logout.hu/css/common_v17.css
    Sor: 578

    Folytatás...

    Samus 15 éve 7

  • My Little Pony

    No comment.

    [link]

    Samus 15 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.