2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • CPU hűtő FAIL képet keresek

    Anno látta valahol egy képet, egy kolléga felcsavarozta az alaplapra a CPU hűtőt, facsavarral. Utána bement a szervizbe, hogy nem indul a gép. konkrétan át volt fúrva a lap négy helyen, és úgy volt felcsavarozva...

    Akárhogy keresem a képet, nem találom. Próbáltam magyarul, angolul is, de nem bukkanok rá...Valakinek rémlik?

    Samus 10 éve 6

  • 96 kB

    A mostani játékokat lassan már saját HDD-n, vagy a Prémium kiadásokat SSD-n kellene kiadni, akkor mennyiségű helyet igényel csak a telepítő. Jó, néha tartalom is van mögötte.

    Mit gondoltok, 96 kilobyte mire lenne elég, ha játékról van szó? Talán egy rövid scriptre futná belőle.

    Valamikor régen létezett egy német kis garázsfejlesztő csapat, a .theprodukkt, pár demó mellett alkottak egy egyszerű játékot, aminek a neve .kkrieger lett.

    A játék egyetlen .exe fájlból állt, és mindössze 97280 bájt helyet igényelt.

    A grafika sem volt semmi. 2004 áprilisában debütált a német Breakpoint rendezvényen, és első helyet ért el a "96k game competition" versenyen.

    Akinek kedve van hozzá, nézze meg, próbálja ki. FPS stílusú, az egér kicsit érzékeny, minden kicsit kezdetleges, de itt, ebben az esetben tényleg a méret a lényeg. Az irányítás a megszokott WASD, Space, bal egérgomb, illetve számok 1-5ig a fegyvereknek.

    Youtube Gameplay:

    A játék béta, a debütálás óta nem változott, ingyenesen elérhető bárki számára.

    Folytatás...

    Samus 10 éve 1

  • MP3 lejátszó?

    Bizony. A minap erősen elkezdtem gondolkodni, hogy kell nekem egy MP3 lejátszó. Amivel csak zenét hallgatok. Nem érdekel semmi hangzatos feature, kép, meg videólejátszás, ekkora kijelzőn minek. Csak zene, és egy kis rádió. Ennyi a kívánságom. Igenám, de ez a műfaj kihalni látszik. Borzalmasan magas áron kaphatóak az ilyen kütyük, el sem hittem, mikor láttam. Egy márkásabb, értelmes eszköz, akár csak 2 GB memóriával, ami nem nagyon bővíthető, már 10k felett indul nálunk. És alig van kínálat.

    Használ még valaki ilyen eszközt? Valami Sandisk Sansa Clip Zip kaliberű termék kellene (ez is 15k+, Amazonon fele ennyi, de USA Only).

    Eddig a Nokia N82 szolgáltatta a muzsikát, de sajnos az idő (mát több, mint öt év) eljárt felette, egy ideje már nem az igazi a jack foglalat (becsúszik a házba három millimétert, bedugott csatlakozóval kell kihúzni, hogy működjön a vezetékes távvezérlés, és szóljon is...), az AD-54 adapter is kontaktos. Gondoltam még, hogy veszek egy Sony Ericsson MW600as kütyüt, és a telefonomon hallgatom tovább a muzsikát, így kapok távvezérlést és rádiót is (a ZTE GXIN utóbbinak híján van), vagy hallgathatom tovább a Nokiáról is. Viszont ezt az adaptert nem ismerem, nem tudom, hozza-e a vezetékes hangminőséget, ugyanazt a basszust, mint amit eddig megszoktam (van egy sima régi Perception Digital PD-205-II típusú lejátszóm, azzal alig van basszus, pedig régen rongyosra hallgattam még a Nokia előtt).

    Folytatás...

    Samus 10 éve 25

  • Candy Box 2 \o/

    Emlékeztek még a Candy Box című hihetetlen hangulatos ASCII játékra?

    A képen a "vándor" látható

    Most vettem csak észre, ahogy ellátogattam a mentésemhez, hogy jön a második rész, egész pontosan október 24. dátummal.

    Kíváncsian várom :)

    Hivatalos weboldal: Candy Box 2

    Samus 11 éve 13

  • Felemás érzés

    Tízből kilenc fogorvos ezt ajánlja embernek tetszik az új külső.
    Benne felemás érzés alakult ki. Itt vagyok már hat és fél éve, ebből aktívan hat éve. Nagyon megtetszett az egyszerű külső. A lehetőségek bővültek, és egész sok kényelmi funkciót kapott a kedves közönség.
    Naponta elég sok időt töltök itt, olvasgattam, néha hozzászólok témákhoz, próbálok segíteni, vagy épp én kérek segítséget. Valahogy viszont kimaradt, hogy új külső lesz. Anno volt róla szó, de a HA utáni porfelhőben elveszett a téma.

    Tegnap este pedig belépek, és ez fogad. Néztem, mint borjú az új kapura. És, most őszinte leszek, nekem nem jön be. Se elsőre, se másodszorra, se sokadszorra. Tetszett, hogy különc volt az oldal, nem egyenkülső volt.

    Arról nem is beszélek, hogy kaptunk egy csili-vili, de funkcióban igencsak vérszegény felületet. Egy dolog, ami jó lett, hogy a privát üzenetet jelzése a főoldalról is elérhető...

    Ellenben eltűnt a saját oldalamról a frissült rész (régen bal oldalsávban volt, a sok bejegyzés közül mindig az volt elöl, ahol legutóbb hozzászóltak), ez egy ritka hasznos dolog volt. Láttam a reakciókat.

    Folytatás...

    Samus 11 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.