2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mi van veled Google?

    Idegesítő. Szemét. Utálom. Régen a legjobb kereső volt. Letisztult, egyszerű. Aztán jött a javascript-es előtűnés effekt. Kissé csicsa, induláskor picit lassít, de látványos, jó, tetszik. Utána átvariálták a keresést, bal oldalt elfoglalja minden szemét. Utálom. Nem lehet visszakérni a fenti egysoros régi verziót. Megszoktam, szakadjanak meg. De amit most csináltak. Háttérkép a nyitóoldalon...Persze, biztos szép és hasznos, de nekem k....ra nincs szükségem rá, feleslegesen lassítja a betöltődést és plusz adatforgalmat generál. És: nem lehet eltávolítani. Muszáj valami háttérnek bent lennie. Ha a fehéret választom, akkor pedig a pofámba tolja az átlátszó, üveghatású betűket, ami csak b....a agyam felfelé. Kérdés: van lehetőség a régi, sima google nyitóoldal használatára, vagy keressek más keresőt? A google kérdések-válaszok között elvileg a bal oldalt középen van egy Háttérkép eltávolítása opció, de sajnos ez, mint olyan nem létezik. Nincs ilyen gomb/link. De nem csak nekem nincs...Ötlet?

    Samus 14 éve 34

  • Multifunkciós nyomtató és költségei

    Bedöglött a nyomtatóm. Valószínű csak a hulladéktinta tároló telt meg, ha ez, akkor 3000, ha más, akkor több, de nem lesz megcsináltatva. Nézegettem Tesco-ban multifunkciós nyomtatókat, mert én nem nyomtatok (Húgom és Anyám használja), viszont a szkenner jól jönne néha...Láttam is jó kis HP gépet (F2420), csak egy baj van vele. Érdeklődtem boltos haveromnál, hogy mi az általános tapasztalat. Nos, a HP minőségi cucc, szépen nyomtat, de a patron horror...Ebben a típusba a 300as patron megy (van XL-es is), olyan 5500-6000 körül mozog (fekete, és még ennyi a színes is). Lehet tölteni, de azt nem tudja megmondani, hogy hányszor. Így kérdésem lenne, aki multifunkciós nyomtató használ, HP (2xxx széria) vagy Canon gépen (itt MP széria érdekel, leginkább 260, de bármelyikről jöhet infó), és tölti a patront. Egyet hányszor lehet tölteni? Van valami hátrány (például gép üresnek látja, de saját felelősségre enged nyomtatni, vagy korlátozások esetleg)?
    Fontos lenne a dolog...

    Kép2

    Samus 14 éve 23

  • Mikro HiFi

    Gondolkodóba estem. Szerettem volna vásárolni egy jóféle 2.1es hangfalszettet, távirányítóval, szép hanggal. Tescoban jártam, nézegettem mi a kínálat, de volt vagy 5 féle, és kész (sima Szupermarket, kis Tesco). Ekkor tovább mentem, majd megláttam a Mikro HiFi-ket. Eszembe jutott, hogy fiatalabb koromban hogy szerettem volna egy saját HiFi-t. Egy Panasonic SC-PM5 típut láttam 15 000 magyar pénzért. Ami érdekes, mert máshol a neten a legolcsóbb ár 21000 volt...Van rajta USB bemenet, ami fontos, mert nem szeretnék CD-vel szórakozni mindig. Viszont nem tudom, mivel járnék jobban. Vennék egy kis hangfalszettet, vagy egy mikro tornyot. Nem a dübörgés a lényeg, ez látszik, gondolom. Szépen szóljon...így belegondolva jobb lenne a torony...tehát. Aki használ ilyet, USB/SD kártyás lejátszót, mint tud mondani, hogy működnek? Lehet mappák között lapozgatva számokat keresni, esetleg számcím alapján (Vicces, de húgom 5000 forintos discmanje tud számot keresni cím/előadó/album alapján, nyolc karaktert lehet beírni, a fel/le gombokkal lehet válogatni a betűk között...)? Fontos lenne még az AUX bemenet, így noteszra kötve is működne hangfalként...Kevés pénzből lehet szép és jó kis HiFi-ket venni? 15 000 (max. 20) pénzem lenne rá...

    Samus 14 éve 8

  • USB fejhallgató

    A noteszem Jack dugója kissé elhasználódott, történt pár baleset (majdnem lerántottam az asztalról, mikor beleakadtam a fejhallgató kábelébe, és hirtelen el kellett mennem). Maga a csatlakozó elég szépen mozog, aminek az az eredménye, hogy néha a gép azt hiszi, nincs is bedugva semmi, néha csak egyik oldal szól, néha recseg, néha hang sincs. Elég idegesítő. Gondolkodtam vezeték nélküli cucc vásárlásán, de olcsón ilyet nem kapni, ami 3000ért van az Euronicsban, annak szép mono hangja van, erőteljes sercegés kíséretében a külföldi "review"-ek alapján. Eldöntöttem, hogy USB-s cucc kell nekem, mivel azt nem a jackbe kell dugni. Viszont alacsony árért nincs nagy választék. Az alacsonyt tessék úgy érteni, hogy minél olcsóbb. Néztem Genius HS-04U-t, de az nyitott, és nincsenek elájulva tőle a népek. Van viszont egy HS-03U is, ami olcsóbb, rezeg, és az oldalak tanulsága szerint igencsak megéri az árát.
    A kérdésem az lenne, használ-e valaki ilyet, illetve mik a vélemények az USB fejhallgatók/headsetekről?

    Samus 14 éve 6

  • Gdesk: működik vagy kamu?

    Van ez a Gdesk nevű alkalmazás S60v5-re, amivel a kezdőképernyő variálható át tetszőlegesen.
    Láttam Youtube-on HTC Sense UI-t. Csak sajnos az óra nem nagyon változik. És akármelyik videót nézem, mindenhol ugyanannyi (ha pedig ez nem működik, márpedig valószínű, akkor bukta...még az időt sem látom rendesen). Használja valaki ezt a programot? Ha igen, mik a tapasztalatok?
    Tetszene az 5800, de az alap Symbian elég szegényes vizuális szempontból...
    Az Omniától pedig félek, mert soha nem használtam Windows Mobile-t...

    Samus 14 éve 8

  • Egy kis álmodozás...

    Mostanában összegyűlt pár dolog, amire úgy vágyok, vagyis inkább álmodozok róla...

    Elképzeléseim hasonlóak...

    persze mindezek a saját hitelmentes ház utáni álmok csak...

    Tehát volt ugye a tapis telefon, de itt még nem sikerült olyat találni, ami tényleg "Ultimate" lenne.

    Talán a Samsung Omnia HD, de ennek ára rettenetesen magas. Igaz, csak álmodozunk...

    Van Sztereó Bluetooth fülhallgató is, ebből kettő tetszik:

    SonyEricsson HBH-IS800

    Folytatás...

    Samus 14 éve 34

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.