2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Készenlétbe a monitort egy gombnyomásra

    Talán vagytok páran, akik használtak/használnak notebookot. Némely gyártó billentyűzetén van egy kombináció (FN+F6 az Acer Extensa 5620Z gépemen), ami kikapcsolja a kijelzőt. Tény, hogy esetemben csak a háttérvilágítást kapcsolta le, de a monitor sötét lett.
    Asztali gépre váltottam, és hiányzott ez a funkció, nem volt kedvem mindig kézzel lekapcsolni a monitort, ha épp fontos dolog futott a háttérben, amit nem akartam megszakítani.

    Gyorsan rákerestem, van-e megoldás. Hamar eljutottam egyhez, de alternatív programot követelt, de én jobb szerettem volna, ha emiatt nem kell semmit telepítenem.

    Lett is alternatíva. A Redmond Pie oldalán akadtam rá arra, amit kerestem. C# nyelven íródott Visual Studio-ban, semmi extra programot nem követel, egy darab .exe fájl.

    Turn Off LCD

    Katt, és már sötétül is a képernyő, és a monitor készenlétbe kapcsol. Egér megmozdításával, vagy egyéb interakcióval pedig feléled.

    Csináltam egy parancsikont belőle, adtam neki billentyűkombinációt, és öröm/boldogság.

    Egy apró szépséghibája akad, indításkor egy pillanatra felugrik egy MS-DOS parancssor, de szerintem ez különösebben senkit sem zavar.

    Samus 9 éve 10

  • Billentyűzet háttérvilágítással?

    Az eredeti elképzelés, miszerint a konfighoz veszek egy sima Slimstar i222 billentyűzetet, és az úgy jó lesz, kissé megváltozott. felvetődött a gondolat, hogy akkor már legyen a billentyűknek háttérvilágítása. Itt kezdődtek a problémák.

    -Az egészre a keret 8000 pénz, ennél többet nem nagyon adnék ki egy ilyen perifériáért, hacsak nem főz és takarít, márpedig ezt még a 76 ezer forintos Corsair K95 és Razer DeathStalker Ultimate sem tudja.
    -Magyar kiosztás kell, Í betűvel, ha lehet duplasoros Enterrel (mint kiderült, nem nagyon lehet). Matricázni nem lehet ezeket a típusú eszközöket (vagyis de, de akkor értelmét veszti a lényeg)
    -Az sem baj, ha ki lehet kapcsolni, netán változtatni a megvilágítás színén.
    -Low profile lenne az igazi.
    -Játszani kell, nem csak írni (nem kell se makró, se extra gomb, de ha egy billentyűt lenyomok, az addig maradjon lent, amíg nyomva tartom, ne tovább).

    És ekkor jutottam el oda, hogy ilyen billentyűzetet még nem gyártottak.

    Szóval a kérdésem: aki használ akármilyen, háttérvilágítással rendelkező billentyűzetet, akármilyent, ossza meg a tapasztalatait, legyen kedves. Lehet akár 20 dolláros kínai csoda, vagy a fent emített K95/DS U.

    Samus 9 éve 23

  • iPon vagy PCX?

    Nemsokára egy komplett PC-t szeretnék vásárolni, általam válogatott hardverekből. Két nagy áruház jutott eszembe, ahol le mernék adni ilyen jellegű megrendelést. A Címben említett PCX és iPon. Árban minimális az eltérés. Gépösszeszerelést mindkettő vállal (utoljára öt-hat éve legóztam össze gépet, az is 775ös Intel volt), -a PCX-el ez ügyben külön is leveleztem-, ez szempont.

    A kérdésem azokhoz irányul, akik a fent említett helyekről rendeltek, akár alkatrészenként, akár kompletten, összeszerelve, vagy anélkül PC-t. Ha összerakva kérték, mennyire voltak megelégedve a kapott konfiggal, ha gond volt, mennyire voltak készségesek?

    Samus 9 éve 32

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.