2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mi lehetett a címe?

    Még nagyon régen, kisgyerek koromban volt Nintendóm (az úgynevezett sárga kazettás, bárnem eredeti, hanem piacos, de ez most lényegtelen). Tehát, egyik barátomtól kaptam egy játékot. De nem tudom, mi lehetett a címe, nagyon szerettem. Amire emlékszem belőle. Amolyan mászkálós/akció volt, a mozgás benne Golden Axe-os volt, tehát ál 3D-ben lehetett benne mozogni. A főszereplő egy kissrác volt, mentünk vele az utcán, és ahogy haladtunk, találkoztunk rivális bandákkal (kisgyerekek ültek az útpadka szélén, amikor közeledtünk, felkeltek, és megtámadtak), jött a bunyó. Volt benne "körbepörgő" rúgás (Chuck Norris után szabadon, bár ekkor még nem volt Texas Ranger). Egyszemélyes akció volt, társaink nem voltak, csak ellenfelek, mindegyik "kissrác", akárcsak mi. A főszereplő, ha jól emlékszem, érdekes hajú (mintha a DragonBall-ból jött volna), amolyan Vegeta szerű haja volt. Pályák végén szokott lenni főellenség, az első végén egy raktárépület-szerűségben volt egy bunyó egy eltorzult Quasimodo és Rambó keverék volt, össze vissza urgált. Egy későbbi pályán már egy park szerűségben mentünk, földön lyukak, ahová bele lehetett rúgni az ellenfelelekt. Ezután egy kastély belsejében jártunk, bunyóztunk sorban, majd egy csapóajtón leestünk egy boxring szerűségbe, ahol egy punk fejű bunyós taggal kellett verekedni, aki ha elkapott, a fejéhez szorított, ahonnan tüskés hajával megszúrt (eddig jutottam el, őt nem bírtam hűvösre tenni).

    Folytatás...

    Samus 15 éve 12

  • Mitsubishi Colt

    [Update a bejegyzés alján]
    Autót szeretnék venni, persze nem most, majd jövőre. De addig is nézegettem párat, és Ő nagyon megtetszett.
    Amit feltételként szabtam:

    -maximális ára 300 000 ft (inkább 250 000 körül legyen)
    -max. 1600 ccm
    -csak benzines lehet
    -centrálzár és riasztó legyen benne
    -kis utánanézés után rájöttem: csak japán autó kell
    -legyen formája
    -lehetőleg dinamikusan gyorsuljon (persze a lehetőségekhez képest), 150km/h végsebesség nekem tökéletes (úgysem fogok soha ennyivel menni)

    A kicsi Colt pedig nagyon tetszik, a baj vele, hogy csak három ajtós...de ezt talán túlélem. A motor 113LE-s, az autó majdnem 900kg önsúlyú.
    Mi a véleményetek? (további lehetségesek Mitsubishi Lancer 1.6 benzines, 16 év körüliek, haosnló árban vannak, de formára nem tetszenek, Mazda 323, szintén ennyi idő körül, 1.5-1.6 motorral, nehéz jó állpotút találni)

    (Pár kép, ha esetleg időközben eladnák az autót -biztosan eladják...-)

    Folytatás...

    Samus 15 éve 17

  • Kockaóra

    Még régebben lehetett kapni a Lidl-ben ilyen érdekes, négyzet alakú (majdnem kocka formájú) mulitfunkciós órát. Alapesetben (ha jól rakja le az ember) az időt, és a dátumot mutatja (és hogy milyen nap van), de ha elfordítjuk 90 fokkal, változik. Ugyanis van benne giroszkóp. Található benne időzító, hőmérséklet kijelzés, és ébresztő, attól függűen, hogy épp melyik lapján áll. Forgás közben csippan eggyet, és elkezd világítani két színben, felváltva (sajnos, és ez hibája, másképp nem aktiválható a világítás, csak fordítással, de ekkor változik a kijelző, és viszsa kell fordítani, ha pl. esete csak az időt szeretnénk látni). Esetleg nem tudná valaki megmondani, hol tudok ilyen órát venni? Sajnos Lidl-ben rég nem láttam már (kb. egy éves az óra). Típusjelzése alapján Lidl only...vagy esetleg más néven kapható máshol is?...Az óra kint van a szőlőben, de itthonra is jó lenne egy :-) Olyan aranyos :))

    Videó a működésről (kb. 3.4MB, 00:20 sec, AVI 1200kbps, 192kbps 44.1kHz MP3 hang, N82-vel vettem fel, közben kint ment a kapálógép :D )

    Képek:

    Folytatás...

    Samus 15 éve 11

  • Maffiozó.hu

    Üdv emberek,

    anno régen elkezdtem a Hackthat-et, de meguntam, töröltem magam. Most egy másik hasonló játékot találtam, az elv hasonló, csak a téma más. A játék lényege, hogy virtuálisan nagy maffiózó legyen az ember. Épp nagyon meg vagyok szorulva, kellene a kattintás (pénzt ad az egyenlegemhez). Kérek mindenkit, akinek van kedve, és nem kap sikítófrászt az efféle játékoktól, kattintson nekem ide . Regelni nem kell, csak egy katt. Köszi :R

    Samus 15 éve 5

  • Találka.hu

    ---ARCHÍV---

    Találka.hu

    Körülbelül egy hónapja regisztráltam az említett „társkereső” oldalra, miután olvastam pár „sikeres összejövetelt”, itt is, illetve máshol is. Azt nem is említem, hogy két nap múlva jött a megerősítő email, ez idő alatt még kétszer regisztráltam, hátha elkeveredett, de a másik kettő máig nem ért be a fiókba (persze osztálytársam ma regelt, 2 perc alatt megkapta a mailt…no comment). Tehát belevágtam magam a netes társkeresés rengetegébe, találtam is egy helyi lányt, akiről, mint később kiderült, van pasija, de szakítani fognak (hogy tudja), és majd akkor. Nos, a mai napig szakítottak, egy suliba járunk, jó, hogy minden nap látom őket…De ő párt keres, és egyedülálló. Volt más is, de neki időközben vírusos lett a gépe, nem tud válaszolni semmire sem, msnen-en is online, de nem kapja meg amit írok (állítólag…állítólag az élet szép..). Következő: közel lakik, egyik nap: hú de aranyos vagy, így tetszel, úgy tetszel, találkozzunk, hétvégén, de nem baj, ha haveri kör is jön? Majd félremegyünk…Nem…Másnap: mindegy, hagyjuk, szia. Azóta törölt iwiwről is (mert ugye rögtön jelölt, miután elkezdtünk beszélgetni…Ők 17 évesek voltak. DE. És most aki fentvan találkán, és írtam neki, de nem válaszolt, jól figyeljen (biztos sokan lesztek…). Mi jó életért nem lehet válaszolni?

    Folytatás...

    Samus 15 éve 177

  • Nokia? Szervíz?

    Firss:
    Bevittem, zokszó nélkül javítják, természetesen garanciában, téritésmentesen. Csak néztem, de úgy néz ki, használt az email...Megcsinálták, a kijelző jó, de a hangszóró nem szól...visszavittem, a szervízes tag azonnal nekiesett, 10 percig "hackelte", majd hozta, jó. Kopp-kopp-kopp. Remélem többet nem kell szervízbe vinnem.

    UPDATE: pofám leszakad. Húgommal küldtem be a telót, mert úgyis csak le kell adni, és megjavítják, Ő Pécsen tanul, így nekem nem kell bevinnem, és bemennem érte, költséghatékonyság. Nokiáéknál is így gondolják, mert: húgom hív, hogy: a kijelző nem garanciális (WTF???), mert szemmel látható, hogy a plexi be van hajolva (láttak már ezek N82-t? Az összes ilyen, a topikban is panaszkodnak...), és a panel EL VAN REPEDVE, amit ÉN OKOZTAM, azért a javítás 8000 magyar pénz. 'nyátokat! Kedves olvasó, aki nem szervízes. Biztosan tudod, milyen egy elrepedt TFT panel. A repedés körül vagy feketeség van, vagy érdekes színkavalakád. Ellenben a pixelhiba nem ez, továbbá tudomásom szerint pixelhibát, pláne ilyen mértékben "házi" módszerrel LEHETETLEN. A másik pedig, hogy hülyének néznek. A képeken is jól látszik, hogy SEMMI külső sérülés nincs a készüléken, nemám repedés...Holnap (kedd, február 2.), megyek, és dni kolléga javaslatára kiverem a balhét. Nehogy már engem akarjanak lehúzni.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 11

  • A kutya furcsa...

    A kutya furcsa

    A kutya. Az ember legjobb barátja. De biztos ez? Már rég szerettem volna kiírni ezt magamból, de most kezd igazán betelni a pohár. A kutya az általam eddig ismert legidegesítőbb állat (persze később lehet, lesz más is). A kutya ugatása idegesítő. Nem napközben, mikor nem vagyok itthon, hanem este, mikor aludni akarok. Nekünk németjuhászunk van, aki jártas a kutyavilágban, tudja, hogy eléggé irritáló hangja van, főleg a nősténynek. Velünk szemben hím németjuhász van, mellettünk valami furcsa keverék, de nagyon idegesítő, és hangos az ugatása, természetesen az utcában mindenhol van kutya…Na de minek…Ezek a „furcsa” állatok állampolgári kötelességüknek érzik, hogy ugassanak, de nem ám macskára, vagy tolvajra, vagy rosszarcú egyénekre, hanem mindenre, mindenre, ami mozog, vagy nem mozog, vagy ott sincs. Ugatnak, ha egy autó elmegy, ugatnak, ha valami becsapja az ajtót, és ugatnak csak úgy, ale nature’. A szemben lévő kutya vonítani is szokott, ezt imádom…És akkor, ha az egyik elkezdi, a másik nem bírja megállni, hogy ne szóljon be, és akkor már a többi sem bírja ki. Teszem fel a kérdést: miért ugatnak a másik kutyára, ha az kint van? Miért ugatnak, ha valaki jó messze megy el tőlük, tehát nem jelent potenciális veszélyforrást a területükre nézve. Mert ugye az köztudott, hogy a kutyák a saját területüket védik. Mostanság a mi kutyánk új mániája lett, hogy hátrafelé ugat.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 12

  • Boldogság gyere haza...Hozzánk...

    Ígértem Eszternek, hogy írok egy bejegyzést, ami csak Róla szól. Bár Rajta kívül más úgysem fogja olvasni, de Neki szól, vagyis ez nem is baj. Végeredményben magamnak is írom, hogy emlékezzek Rá, el sem tudnám feledni. Soha.
    Az egész úgy kezdődött, hogy szokás szerint egyedül voltam, sajnos azóta is egyedül vagyok. Magányosan…Igénybevettem Magyarország legnagyobb „ember adatbázisát” (Alias IWIW), és lányokat kerestem a közelben, mivel egy kisebb várost néztem, így nem is volt túl sok találat, de volt Valaki, aki nagyon megtetszett. Ő volt Eszter. Első látásra éreztem, hogy nekem Ő kell. Írtam is Neki, és pár üzenet után átköltöztünk MSN-re, és ott társalogtunk, elég sokat naponta (két-három óra legalább), teltek, múltak a napok, mi pedig szüntelenül beszélgettünk, nagyon sok témáról, olyanról is, ami csak terv (házasság, család, gyerekek, későbbi tervek). Nagyon jól megértettük egymást, kijöttünk a másikkal. De sajnos Eszter nem szerette volna még a személyes találkozót, én viszont nagyon is, erről is beszéltünk elég sokáig, míg végül az lett belőle, hogy Eszter bejelentette, Ő mást szeret…Kicsit felkaptam a vizet, a kapcsolat megszakadt, nem beszéltünk. Teltek a napok, kicsit hiányzott, de rosszul esett, amit akkor mondott. Eltelt három hónap, jött a karácsony. Szokásos iwiw körüzenet ismerőseimnek, Kellemes Ünnepeket, stb. Mivel Eszter ismerősöm volt, így Ő is kapott, de nem a körüzenet részeként, mert volt még mondanivalóm.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 19

  • Társkereső

    ---ARCHÍV---

    Kezd elegem lenni, hogy mindig, miután igazán boldognak éreztem magam, mindig olyan hidegzuhany jön, amitől órákig sírok. Szívem darabokban... Ezennel elindítom kis társkereső irodámat. Magamnak keresek társat.

    Nem vagyok túl jó online társkeresésből, így fórumtársaimra hallgatva kiegészítem a bejegyzést egy rövidke bemutatkozással.

    Ami fontos rólam...Nem szeretek egyedül lenni, szinte mindig magányos vagyok :-( Nem dohányzok, nem járok diszkóba, alkoholt pedig csak mértékkel, tömény csak ünnepi alkalomkor, de akkor is mértékkel. Nagyon szeretek filmet nézni, zenét hallgatni. Van néhány kellemetlen tulajdonságom. Aggódó vagyok, kicsit naív, de nagyon gyanakvó. Szeretethiányos vagyok, ezt mondják a barátaim, ebből kifolyólag szeretem, ha szeretnek (és valószínű ezért nem szeretem a magányt), és biztos meglep, de szeretek szeretni :-) Eléggé érzelemdús ember vagyok, romantikus, nagyon kedves. Elég gyorsan meg tudok haragudni, de könnyen békülök ilyenkor. Ha mérges vagyok, zenét hallgatok, ha szomorú vagyok, zenét hallgatok, ha boldog vagyok, nos, ilyen mostanában nem volt...Nem szeretem a politikát és a vallást (túl erőltetett), nem szeretem az erőltetett és értelmetlen dolgokat. Ha valamit elrontottam, megbántottam valakit, bocsánatot kérek (van akit ez zavar...), maximalista vagyok (bár ez nem látszik rajtam). Sokat gondolkodom az élet nagy dolgain.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 103

  • Neked...

    /Riddler/

    Hey...ezt neked..yoo

    Mért érzed, hogy rácsokként zárulnak kezeim?
    Körülötted, mikor csak átölellek...
    Mért érzed, hogy önzőség, mit takarnak szemeim?
    Ha meghalok, engem csak a szád ölhet meg!
    Hát kenj mérget ajkadra és csókolj meg!
    Csak áltass, úgysem látom, mi rejtőzik legbelül..
    Elterül a testem, akkor talán felébred benned,
    Mi régen alszik vagy csak láncra verve szenved.
    Én próbáltam kiszabadítani! Esküszöm, próbáltam!
    Mindent megadni, és cserébe egy szót vártam...
    Vagy csak, hogy mellettem légy, teljesen őszintén,
    Azért, mert Te akarod, és nem azért, mert muszáj.
    Hogy befogjam a számat, betömted egy kis falattal,
    Pedig régen vártad, és hagytad, hogy adjak!
    Hogy én gyenge vagyok vállalom, de akkor Te gyáva,
    Hisz nem közlöd, hogy az ajtó régen zárva!
    Amin be akarok jutni, mert kidobtak onnan,
    Az egykori kapuőr most utolsó a sorban.
    A hegedű húrjai sorban csavarodnak nyakamra,
    A hiány és a bú gúnnyal nevetnek a haragra,
    Mert tudják megtehetik most, ők vannak fölényben,
    Hisz jelentéktelen, mint a puskapor a töltényben.
    De kilövéskor meglátjátok kié lesz a főszerep,
    Az örök szánalmas végre maga felől dönthetett.
    Döntöttem is és Te is, aki erre várt, hát
    Halld a csendben testem tompa puffanását!
    Egész világ már mi kettőnk közé áll,
    Mert a büszkeség által felállított akadály,

    Folytatás...

    Samus 15 éve 0

  • Volt egy Álmom...

    /Mentha/

    Volt egy álmom, volt egy álmom, volt egy álmom, jah, jah.
    Volt egy álmom amiben az volt,
    hogy nem fogok majd csalódni abban akiben nem is gondoltam volna, de az élet ilyen kemény,
    ezt édesanyám is mondta, szegény.
    Csak egy halvány remény hogy a jövő más lesz,
    remélem majd egy lapát szerencsét rám tesz,
    de fiam ne várd ezt. Apám így szólt:
    „Én inkább iszom", na ehhez szólj!
    Ha valami nem tetszik araszolj innen.
    Azóta minden másról szól.
    Jött a pokol, mindenért ő okol engem.
    Súlyokat pakol rám mert ő túl gyenge.
    Erősnek kell lennem kívűl és belül,
    mint egy kőszobor minek a lelke már kihült,
    de mégis áll, de neki mégis fáj.
    Hidd el nem elég egy régi sál.
    Volt egy álmom minek vége már.
    Volt egy álmom miben élek már.

    /Minimal Peti/

    Látod, ezt akartad? Csak álom lett belőle pedig volt rá sansz.
    Csak emlék marad aztán te france.
    Egyenlőre nincsen más csak egy unhatatlan trend.
    Másnak felejthető élmény, nekünk united we stand.
    Otthon egymagamban ülve, emlékszem rátok, ti is mind ezt akartátok, aki tudja hallgat rátok, mert még mindig arra vártok.
    Csak kisfröccsöket látok. Hoppá srácok ezek elmúlt évek,
    szerintem lépek.
    Tiszta érvek amit kaptam akkor,
    de miért nem lehet hogy egyszer minden klappol?

    Folytatás...

    Samus 15 éve 0

  • Tizenegy perc

    „Életünk minden pillanatában egyik lábunk

    a tündérmesék földjén,

    másik lábunk pedig a mélységes szakadék szélén áll.”

    /Tizenegy perc – Paulo Coelho/

    Samus 15 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.