2016. május 27., péntek

Gyorskeresés

Samus blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Könnyűfém felni festése

  Lecseréltem az autót. Az alufelnik a nyári gumival megmaradtak. Kredeb irományán felbuzdulva kitaláltam, mi lenne, ha lefesteném őket, úgyis elég ramatyul néznek ki. Azt tudtam, illetve láttam, hogy az előző tulaj (vagy az az előtti, ki tudja) itt-ott javítgatta, mert a nyoma igencsak látszott. Az viszont, hogy mennyire lerúgtak kettőt, csak a csiszolás után derült ki.

  Jelenleg egy felnivel végeztem teljesen, ez úgy néz ki, hogy három réteg akril festék és két réteg színtelen lakk.

  Előre bocsátanám, hogy így nem kapunk műhely minőséget, de nem is ez volt a cél. A produkció low budget volt, viszont megfelelően szép lett a végeredmény.

  Rengeteg Youtube videót néztem a témában, volt néhány egészen elképesztő is (volt, aki a nappaliban csinálta).

  Az alábbiakban a tapasztalataim írom le.

  Az alany egy (régi) Suzuki Swift eredeti alufelnije, azok közül is a hat küllős OZ.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hónapja 9

 • Utcai cipőt venni?

  A helyzet az, hogy kellene valami jóféle utcai cipő, ami szép is, és tartós is. Elkezdtem nézegetni az általános felhozatalt, Adidas-Nike-Puma, de valahogy egyik sem fogott meg. A problémám, hogy túl sokat nem szánnék rá, ez alatt azt kell érteni, hogy ez tizenöt Mátyás Királyt jelentene körülbelül.

  Adidas vonalból a City, a Team és Daily ami ebben a kategóriában van, és tetszik is. A többi gyártónak valamiért nem fogott meg a formaterve. Ami még ötletként jött, az a DC cipői, de az más vonulat, deszkás cipők. Ami még személyes megkötés, hogy mivel ebbe a kategóriába nem fér bele a nubuk, így a velúr anyagot részesíteném előnyben.

  Nem lenne agyon használva, igazából vehetnék akármit, de azért tudni szeretném, aki a fent említett kategóriában vásárolt, mit kapott a pénzéért, mennyire van megelégedve vele?

  Milyen minőséget és tartósságot kapok ennyiért?

  Bónusz kérdés, hogy a Tisza cipői még mindig ugyanolyan minőségiek és tartósak, mint két-három éve? Mert az áruk szépen kúszott felfelé azóta.

  Blogbejegyzés 9 hónapja 49

 • Széket a PC mellé

  Ki milyen székről, puffról, egyéb ülőalkalmatosságról használja a saját gépét, játszik? Itt most csak az asztali gépet használó egyének írjanak, vagy azok, akik a notebookot is asztaliként használják.

  Igazából azt sem tudom, hol érdemes megnézni/kipróbálni ezeket? Elsősorban pécsiek segítségét kérem ez ügyben.

  Néztem a Jysk kínálatát, találtam is két megfelelőnek tűnő forgószéket (13,5 és 15k), ránéztem a KIKA honlapjára is, de mentem is tovább, mert a legolcsóbb forgószék 17k. Esetleg nézzek be a Tesco-ba?

  Blogbejegyzés 1 éve 20

 • Hosszú idő után új gépet raktam össze

  Mondhatnám úgy is, hogy ez egy mérföldkő az életemben, már ami a szabadidős tevékenységet illeti.

  Valamikor régen, mielőtt nyolcadikos lettem (2003 augusztus vége), kaptam meg első számítógépem, ami akkor is egy belépőszintű gép volt, de az öröm nagy, ha ilyesmit tudhat magáénak egy gyerek.

  Az akkori konfig:

  ABIT IS7-E (SPDIF ki és bemenet volt rajta, azóta sem láttam ilyen lapot)
  Intel Celeron 2.0GHz
  512MB RAM (Hynix)
  40GB Maxtor HDD
  Inno3D Geforce FX5200 128MB/64bit
  Super Power ház, 300 wattos táppal
  17" LG CRT monitor
  LG CD író

  Két évig maradt egyben, utána sorba cseréltem a komponenseket. Először egy Pentium 4 3.06GHz (Prescott magos) procit kapott, BIOS frissítés után ment rendesen, mivel ez OEM volt, a Celeron gyári hűtője nem bírt vele, ezért került rá egy Asus Silent Knight hűtő (nem kérdezzétek). Így sem ment 60 fok alá, de legalább nem melegedett túl.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 8

 • Készenlétbe a monitort egy gombnyomásra

  Talán vagytok páran, akik használtak/használnak notebookot. Némely gyártó billentyűzetén van egy kombináció (FN+F6 az Acer Extensa 5620Z gépemen), ami kikapcsolja a kijelzőt. Tény, hogy esetemben csak a háttérvilágítást kapcsolta le, de a monitor sötét lett.
  Asztali gépre váltottam, és hiányzott ez a funkció, nem volt kedvem mindig kézzel lekapcsolni a monitort, ha épp fontos dolog futott a háttérben, amit nem akartam megszakítani.

  Gyorsan rákerestem, van-e megoldás. Hamar eljutottam egyhez, de alternatív programot követelt, de én jobb szerettem volna, ha emiatt nem kell semmit telepítenem.

  Lett is alternatíva. A Redmond Pie oldalán akadtam rá arra, amit kerestem. C# nyelven íródott Visual Studio-ban, semmi extra programot nem követel, egy darab .exe fájl.

  Turn Off LCD

  Katt, és már sötétül is a képernyő, és a monitor készenlétbe kapcsol. Egér megmozdításával, vagy egyéb interakcióval pedig feléled.

  Csináltam egy parancsikont belőle, adtam neki billentyűkombinációt, és öröm/boldogság.

  Egy apró szépséghibája akad, indításkor egy pillanatra felugrik egy MS-DOS parancssor, de szerintem ez különösebben senkit sem zavar.

  Blogbejegyzés 1 éve 10

 • Billentyűzet háttérvilágítással?

  Az eredeti elképzelés, miszerint a konfighoz veszek egy sima Slimstar i222 billentyűzetet, és az úgy jó lesz, kissé megváltozott. felvetődött a gondolat, hogy akkor már legyen a billentyűknek háttérvilágítása. Itt kezdődtek a problémák.

  -Az egészre a keret 8000 pénz, ennél többet nem nagyon adnék ki egy ilyen perifériáért, hacsak nem főz és takarít, márpedig ezt még a 76 ezer forintos Corsair K95 és Razer DeathStalker Ultimate sem tudja.
  -Magyar kiosztás kell, Í betűvel, ha lehet duplasoros Enterrel (mint kiderült, nem nagyon lehet). Matricázni nem lehet ezeket a típusú eszközöket (vagyis de, de akkor értelmét veszti a lényeg)
  -Az sem baj, ha ki lehet kapcsolni, netán változtatni a megvilágítás színén.
  -Low profile lenne az igazi.
  -Játszani kell, nem csak írni (nem kell se makró, se extra gomb, de ha egy billentyűt lenyomok, az addig maradjon lent, amíg nyomva tartom, ne tovább).

  És ekkor jutottam el oda, hogy ilyen billentyűzetet még nem gyártottak.

  Szóval a kérdésem: aki használ akármilyen, háttérvilágítással rendelkező billentyűzetet, akármilyent, ossza meg a tapasztalatait, legyen kedves. Lehet akár 20 dolláros kínai csoda, vagy a fent emített K95/DS U.

  Blogbejegyzés 1 éve 23

 • iPon vagy PCX?

  Nemsokára egy komplett PC-t szeretnék vásárolni, általam válogatott hardverekből. Két nagy áruház jutott eszembe, ahol le mernék adni ilyen jellegű megrendelést. A Címben említett PCX és iPon. Árban minimális az eltérés. Gépösszeszerelést mindkettő vállal (utoljára öt-hat éve legóztam össze gépet, az is 775ös Intel volt), -a PCX-el ez ügyben külön is leveleztem-, ez szempont.

  A kérdésem azokhoz irányul, akik a fent említett helyekről rendeltek, akár alkatrészenként, akár kompletten, összeszerelve, vagy anélkül PC-t. Ha összerakva kérték, mennyire voltak megelégedve a kapott konfiggal, ha gond volt, mennyire voltak készségesek?

  Blogbejegyzés 1 éve 25

 • Kingdom Rush - The Dark Tower

  Az első részről van szó, a félreértések elkerülése végett.

  Teljesen elakadtam. A említett játék kampányának "utolsó" szintje. Már két hete tartok itt, és kezd az idegeimre menni. Videó alapján sem megy...Aki esetleg könnyűszerrel letudta, írja már le legyen kedves, hogy mit hogyan merre helyezett el, és hogyan fejlesztette őket.

  49 csillagom van (visszamenőleg megvan az elejétől az Icewind Pass pályáig a Herotic és Iron is), a Steam verzióról van szó, tehát hősök is elérhetőek.

  Úgy a hetedik hullám felé akadok meg, mikor az a rakás pók és nekromata (és vele a csontik) kezdenek el szó szerint özönleni.

  Az építő jellegű hozzászólásokért köszönet :R

  Blogbejegyzés 1 éve 7

 • Választás - Már nagyon unom

  Ki engedte meg ezeknek, hogy éjjel nappal zaklassák az embert? Folyamatosan jönnek az SMS-ek, automata telefonhívások (a héten az ötödik megkeresés, ebből kettő SMS), hogy szavazzak a narancsra, mert az milyen jó. Azt hittem a szavazás végeztével ennek vége, de nem, még van unió, zaklassuk az adófizetőt, mert úgysincs elég baja...Csak engem idegesít ez?

  Blogbejegyzés 2 éve 8

 • Postal 2

  Ezek megőrültek :D

  De komolyan. Ez volt az első reakció, mikor megtudtam, hogy hosszú évek után Steamworks-ös lett az említett játék, amit többek között kártyákkal (ez a része engem nem érdekel), és elérhető teljesítményekkel (na ez viszont annál inkább) bővült a játék. Végignéztem a listát, van bőven (szám szerint 68), ezekből néhány könnyen teljesíthető (végezz adott nappal, olvasd el minden nap az újságot, stb.), viszont akad néhány igazán elmebeteg is (gyújts fel valakit, majd oltsd el, aki ismeri a játékot, tudja, hogyan, vidd végig az öt napot úgy, hogy senkit sem teszel el láb alól), vannak viccesek (fizess le egy rendőrt, hogy ne tartóztasson le, egyél meg 30 fánkot amíg rendőregyenruhában vagy), gusztustalanok, kihívást hordozók (teljesítsd a játékot maximum 1:30 óra alatt) és akad pár közel lehetetlen (Hestonworld és POSTAL nehézségi szinten kellene végigvinni a játékot). Szóval le a kalappal.

  Persze csalás kizárva, blokkolja a teljesítményeket, és a csalástól számítva ugyanazon játék összes mentésére vonatkozik, trainer egyenlőre nincs hozzá (már ami működne, és nem fagy ki azonnal), bár így is elértem 64 teljesítményt, nem hittem volna, de meglett a speedrun-os is (igaz 1 óra 27 perc körül, de meglett, főleg, hogy sokszor rossz irányba mentem, és sűrűn elakadtam az emberek tömegében, főleg ajtóknál).

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 0

 • Gáztűzhely begyújtása?

  Elköltöztünk, az olcsó gázos gázgyújtó pedig másfél hónapot bírt. Kifogyott belőle a gáz (elég érdekes, de szikra van, láng nem lesz). Maga az öngyújtó szerű része, a mini piezzo gyújtóval, gáz nélkül nem elég, hogy meggyújtsa a gáztűzhelyet (földgázos). Sajnos "szikrázó" nincs a tűzhelybe építve. Namost. Öngyújtóval ugye elég nehéz (megcsináltam, az ujjbegyem picit megpörkölődött). Kérdés, ki mivel gyújtja meg? Nincs erre hosszabb életű elektromos megoldás?

  Blogbejegyzés 2 éve 23

 • Kinbas VP-X7 - Gamer egér a messzi Kínából

  Gamer mn. Inf 1. Túlárazott, különösebb előnyt felmutatni képtelen, mégis nagyon drága alkatrész. Igen gyakran nevetséges opciókkal bővített termék, amit a felhasználó szinte biztos, hogy soha nem fog használni. A ~ alkatrészek igen gyakran világítanak, villognak, UV aktív festést kapnak, amivel a gyártó a termék valódi képességeinek hiányáról próbálja elterelni a figyelmet. D1Rect

  Megjött. A China Post rekordot döntött, 11 nap alatt ideért.

  A piros verziót rendeltem, mert jobban tetszett, mint az egyen-fekete, és barátnőm szerint is szebb. Meg hát gamer a cucc, szóval legyen színes. 25% akcióban csaptam le rá Aliexpressen a gyártótól (elvileg), ami nem más, mint a Zexus Technology Co. Ltd. (nagyon kamu névnek tűnik, simán Zexus jobb lett volna, nem mellesleg úgy két hétig azt hittem görög főistenről nevezték el magukat, utána vettem észre, hogy X is van benne. Lényeg, hogy 7.5 dollár volt.

  A képek kicsit megtévesztőek, valójában "Ferrari" piros. Selymes fényű, de nem csillogó.

  Ennyi a csomagolás

  Se driver, se doboz, semmi extra, még egy manual sem, hogy mi micsoda. Nem mintha bármi is hiányozna ezek közül.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 1

 • Kínai elosztó

  Szükségem volt elosztókra és hosszabbítókra, szóval beugrottam -hova-máshová- a Tesco-ba. Vettem is egy 5ös és egy 3as elosztót. Volt egy bontott hatos, azt nem akartam, mert ki volt bontva...

  Nos, kibontottam az ötöst, hogy jól bedugom, és használom, hiszen annyira egyszerű szerkezet.
  De valami zörgött benne...ráztam, és vándorolt. Barátnőm azt mondta, lehet, hogy sorja. Engem viszont nem hagyott nyugodni a dolog, így fogtam a szintén Tescos akkus fúrót, egy tízes Tesco fúrószárat, és megfúrtam.

  Kép alant:

  Kap egy kis vastag ragasztószalagot, és jobb, mint új korában.

  Blogbejegyzés 2 éve 4

 • Szén-monoxid érzékelőt, de milyet?

  Mivel egyedi fűtéses lakásba költözünk, ahol a fűtés konvektorokkal történik, erősen elgondolkodtam, hogy be kell szereznem egy (vagy kettő) szén-monoxid érzékelőt. Hiába éves felülvizsgálat a kéményre és a konvektorra, hiába működik hiba nélkül 12 éve, mégiscsak,
  Olvastam is netes teszteket, de nem lett tiszta a kép. Van például a Somogyi, amit ugyan mindenki szid és hord, mégis bőven jól teljesített (jobban, mint pár nagyobb nevű gyártó). Tesco-ban is kapni, igaz, nem ezt a modellt, hanem kör alakú társát, 5k pénzért.

  Tehát a kérdésem: ki milyen érzékelőt használ, mennyire elégedett vele, volt-e téves riasztása (néhány fórumban olvastam, hogy dezodortól is beindult), hol szerezte be, és mennyi ideje használja, illetve mennyibe került.

  Blogbejegyzés 2 éve 9

 • Lakásvásárlás?

  Egyre inkább motoszkál a fejemben, hogy milyen jó lenne egy saját lakás. Mivel egy összegben nem futja ekkora luxusra, mindenképp hitelben kellene gondolkodnom.
  Egyszerűen igénylem a biztos pontot. És akárhogy számolom, legkorábban 15 év alatt tudnám visszafizetni, így ha minden tűrhetően alakul, 39 éves koromra saját lakásom lenne...Errefelé egy átlagos 1+félszobás, vagy 1+2 félszobás lakás ára állapottól, helytől függően 4-5.5 millió körül alakul (utóbbi már földszint, max. első emelet, vagy teljesen felújított). Nagyon nem vagyok otthon a lakáspiacon, így az után érdeklődnék, főként azoktól, akik mostanság vásároltak, vagy terveznek vásárolni lakást, milyen kedvezmények, támogatások jöhetnek szóba?

  24 éves vagyok, egy örökölt házam van, húgommal közösen (jó ideje próbálom eladni, sikertelenül).

  Blogbejegyzés 2 éve 26

 • Android alkalmazás módosítása?

  Adott egy nagyon jóféle alkalmazás, nevezetesen egy képernyőzár. Az LG féle Optimus UI3-ban található, kicsit felturbózott változata. Erről lenne szó: [link]. Jó, az alkalmazás beállításokban minden alkalommal, mikor belépek, egy teljes képernyős reklám fogad, de ennyit kibírok.

  A problémám, hogy a kettővel előző verzióban a gyorsindító ikonok körül nem volt semmi, szép is volt úgy. Azonban a 2.0 verzió óta LG szerű lett, vagyis minden ikont egy kicsi körbe tesz bele, ami van, hogy az ikon egy jó részét kitakarja, ronda, na. Írtam a fejlesztőnek, hogy ugyan legyen kedves egy opciót berakni a beállításokba, amivel ez a funkció kapcsolható, és emellett dicsértem is a munkáját. De elég...hogy is mondjam, szóval sehogy áll hozzá, mert még válaszra sem méltatott.

  Persze ezt a verziót nem érem el sehol, ingyenes app, ezekkel nincs tele a net...A Play áruházból pedig borzasztó mód hiányzik a downgrade lehetősége...

  Szóval valaki, aki nagyon ért a témához, nem tudná nekem kiszedni ezeket az ikonokat takaró LG féle valamit? Biztos ott figyel az opció valamelyik XML fájlban, de nekem kínai az egész.

  Blogbejegyzés 2 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.