2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • The Big Bang Theory - Hetedszerre is

    Elkezdődött a hetedik évad (igazság szerint már csütörtök este, péntek hajnalban már elérhető volt a népszerűbb helyeken). Az első részét most néztem meg, de vissza kell néznem a hatodik évad utolsó részét, mert most így hirtelen nem ugrik be, miért történt mindaz, ami.

    Továbbra is inkább szappanopera jellegű, talán már csak Sheldon tartja a frontot egyedül a saját kis világával. Igazság szerint lassan már csak azért nézem, mert kíváncsi vagyok és Amy és Sheldon között végül mi lesz majd. Illetve mi lesz szegény Raj-al, megtalálja-e élete párját.

    Nagyon látszik már, hogy eredetileg öt évadra tervezték. Mára semmi (vagy csak nagyon minimális) nem maradt abból, ami az induláskor volt. Persze van, akinek pont emiatt tetszik. Bár a torrent statisztikákon ez nem látszik, hihetetlen népszerű most is.

    A szereplők fejlődtek, ki előnyére, ki hátrányára. Némelyek óriási változásokon mennek keresztül a hat év alatt (Raj és Howard, Sheldon az utóbbi időkben). Nem is emlékszem hányszor néztem végig a sorozatot újra. Érdekes volt látni a szereplőket akkor és most.

    Szerencsére apróbb dolgok azért még jelen vannak, Sheldon és Penny továbbra is hozzák a formulát együtt, lebilincselő "beszélgetéseik" vannak :D

    Folytatás...

    Samus 11 éve 5

  • Google Navigáció - Te hogy terveznéd?

    Mi a hiba az útvonaltervben?
    Jó, én is birka voltam (elismerem a "user fail" részt), hogy nem néztem bele, mielőtt elindulok, a felénél pedig gyanús volt, hogy innen jöttem (Felsőmarklár-dűlő).

    Indulás: Jakabhegyi Kollégium, hátsó bejárat (Pécs, Jakabhegyi út 8/A - H)
    Cél: PTE Szemklinika (Pécs, Nyár utca 8.)

    Értem én, hogy még béta a dolog. De ez durva volt.
    Ez van akkor, mikor az ember a navigációra bízza magát, nincs helyismerete, és rá sem néz a térképre előtte.

    Tanulság: Legközelebb az egyetem felől megyek a kollégiumhoz, kikerülve ez a csoda-dűlőt (volt, hogy vissza kellett kapcsolnom egybe, mert a szekér nem tudott felkapaszkodni a helyenként 50 foknál is meredekebb nagyon meredeknek tűnő "úton", még odafelé.)

    Folytatás...

    Samus 11 éve 11

  • Fogalomtár: Gamer

    Gamer mn. Inf 1. Túlárazott, különösebb előnyt felmutatni képtelen, mégis nagyon drága alkatrész. Igen gyakran nevetséges opciókkal bővített termék, amit a felhasználó szinte biztos, hogy soha nem fog használni. A ~ alkatrészek igen gyakran világítanak, villognak, UV aktív festést kapnak, amivel a gyártó a termék valódi képességeinek hiányáról próbálja elterelni a figyelmet.

    Az eredeti szerző D1Rect.

    Samus 11 éve 2

  • Kijelzővédő fólia. Az ördög találmánya.

    Valószínűleg én vagyok az egyetlen ember a földön, aki nem tud felrakni egy nyamvadt fóliát úgy, hogy alatta sem buborék, sem por, se semmi nem marad...Ez volt a harmadik próbálkozásom. Elsőre egy jó kemény fóliával próbálkoztam, ezt félbetéptem...utána ennek a második darabjával, itt kb három szösz maradt a kijelző alatt, és a két sarka nem passzolt, mert rossz pozícióban raktam rá. Levágtam a retekbe, és így használtam már 10 hónapja. Most elővettem a sokak által dicsért Nillkin tokhoz kapott fóliát. Fürdőben, durva gőzösítés után próbáltam felrakni. Elsőre maradt három szösz, hogy hogyan, azt ne kérdezzétek. Levettem. Na itt rontottam el. Próbáltam visszarakni, de bubik mindenhol. Bemérgedtem, bevizeztem mint a hülye, de az előző felvétel alkalmával a nyomorult fólia meggyűrődött, így megint nem fekszik fel a bal felső sarokban. Van vagy nyolc szösz is, az atomgőzös fürdő nem volt jó. Sajnos steril biológia fegyverkutató intézet laborja nem áll rendelkezdésre. Ha nem tudom megszokni, letépem, és szétverem a telefont (két hónap, és egyébként is lejár a részlet, meg maga a készülék is macskát dobálni jó, borzalmas a hangminősége hívás közben, random dobja a hálót, a mobilnet kezelése egy darab végtermék, és még sorolhatnám, persze a szerviz ezekből semmit sem észlelt, köszönöm T, de az is biztos, hogy ha lejár a hűség, elfelejthetik, hogy náluk leszek tovább, inkább fizessem egy banknak a részleteket, és telefonálok feltöltőkártyával.

    Folytatás...

    Samus 11 éve 17

  • Nosztalgia

    Nosztalgikus érzés fogott el. A Grand X IN szervizben van, beleuntam a hívás közbeni érthetetlenségbe, de persze ahogy lenni kell neki, a szervizben a kolléga az egy perces próbahívás alkalmával nem tapasztalta a hibajelenséget, szóval most vizsgálódnak rajta. Addig a kártya átkerült a Nokia N82-be, az öt éves csodatelefonba, persze barátnőmnek egyből feltűnt, hogy kristálytisztán hall, holott ő nem tudta, hogy mi történt, csal felhívtam a nagy forgalomban (zajban), és meglepve kérdezte, hogy "új telefon?"

    Ami még feltűnt, nekem, hogy a Nokia vibramotorja már nem az igazi, inkább zörög, mint rezeg, bár hozza a ZTE szintjét (inkább hangos, mint rezgős...). Szóval várok a fejleményekre. Valahogy kétlem, hogy valaha hibamentes készülékem lesz, de akkor sem adom fel...Az pedig, hogy Xperia SP-re cserélek visszavásárlás után, na az már csak egy álom...előbb lesz egy normális kínai telefonom...

    Samus 11 éve 0

  • Csájnafón

    Létezik olyan kínai telefon, ami megbízható (ismert), legalább 2 magos, 1 giga RAM társaságában, 4.3" (maximum 4.7"), és minimum 540x960 (qHD) felbontású, AnTuTu karcolja legalább a 11k pontot, és a Linpcak is 50MFLPS felett teljesítsen single módban, és persze ne legyen több, mint 40k Huf (amúgy hogy váltják a dollárt, eladási vagy vételáron, vagy a kettő közötti áron?). Állapotjelző LED (ami működik is), fény és közelségérzékelő, plusz mozgásérzékelő (elfordítva a kép is forduljon, azt hiszem ez nem giroszkóp) feltétel. A kamerával is lehessen néha egyet kattintani, ne legyen túl pocsék.

    Szerk.: tudom, nagy igények, a teljesítmény a fullHD videók miatt kell, és emiatt szükséges HDMI kimenet, de legalább MHL képesség. Jelenleg Grand X IN-t használok, de igencsak vannak vele problémák (telefonálni pl. nem nagyon lehet vele, felét nem értik, a hálózatot dobálja, mobilnetet is, a kijelző pedig fagy, ha nem lenne rá részletem, lehet már nem lenne egyben...), közösségi támogatás, főzött ROM 0, a gyárin lenne mit javítani, de mivel senki nem adott ki semmi forrást, a kutya sem foglalkozik vele.

    Nézegettem a THL W200-at, elég jónak tűnik, bár ahogy átszámoltam, 47k (dollár eladási ár, legmagasabb jelenleg)...

    Samus 11 éve 14

  • Nokia N82 kamerafedél javítása

    Ha valaki használ még ilyen csodamasinát, ami véleményem szerint a Nokia egyik legjobb okostelefonja volt, talán már szembesült vele, hogy a kamerát aktiváló aktív fedél nem mindig hajlandó bekapcsolni a kamerát. Ez sajnos elég nagy probléma, mert másképp a hátlapi 5 megapixeles optika nem bírható működésre. Mivel poros helyen is használtam (faipar), sajnos telement porra a fedél alatti csúszka, és gondolom a telefon belseje is kapott. A probléma, hogy nem tudtam kellően lehúzni a fedél pöckét, így nem is kapcsolt be a kamera, illetve a pöcök nem is ment teljesen fel, így a porvédő fedél sem takarta az optikát, volt egy kis rés. Rövid Youtube keresés után konstatáltam, hogy az aktív fedelet egy mágnes vezérli, pontosabban a csúszka egy mágnest mozgat, ami egy ponton aktiválja a kamerát, onnan eltávolodva pedig kikapcsolja azt, remek találmány, amíg jól működik.

    Folytatás...

    Samus 11 éve 0

  • Az Orbit és a DDoS

    Szép, de tényleg...kár, hogy szinte egyetlen egy magyar hírportál sem írt róla, én legalábbis nem találtam információt a Google segítségével, magyarul...

    Lényeg, hogy a népszerű, és ingyenes Orbit Downloader nevű letöltés menedzser program egy bizonyos verziójától kezdve aktív SYN flood és DDoS támadásokat lehetett indítani úgy, hogy a támadásban részt vevő gép felhasználójának fogalma sem volt róla, hogy bármi rosszat tenne (mint ahogy általában), a program a frissítéseken keresztül töltötte le a támadási "listát".

    A nagyobb és népszerű "program beszerző" oldalak már eltávolították a listájukról az Orbitot (pl. Download.com, MajorGeeks, Softpedia), persze nálunk magyaroknál még mindig jól elérhető...

    Azért írtam erről, mert ezt a programot egy ideig én is használtam, igaz, csak a hármas verzióig, és ott már kezdett idegesíteni a reklám.

    "Orbit DDoS" címszavakkal keresve rengeteg információt lehet találni, ha jól veszem ki a hírekből, az ESET bukkant rá először a turpisságra.

    Egy kis olvasnivaló, angolul:

    Folytatás...

    Samus 11 éve 2

  • Kiöregedtem?

    Régen (14-19) nagyon ment a játék, elég sokat játszottam minden nap, de volt egy jó öt év kihagyás, filmet néztem, netezgettem, nem játszottam. Most (23, lassan 24) elővettem pár régi játékot, RTCW, Zuma, és komolyan mondom, nem megy. Csalnom kell, mert egyszerűen nem olyanok a reflexeim. Kiöregedtem volna?

    Samus 11 éve 6

  • openSUSE és Hypernet

    Ez annyira közérdekű, hogy muszáj megosztanom.
    Barátnőm gépén újrahúztuk a rendszert, a négy éves ubuntu-t váltotta az openSUSE (már ubuntu alatt is bajok voltak a PIN feloldással, volt, hogy csak másodszorra, harmadszorra volt hajlandó kapcsolódni), minden szép és jó, csak épp a Telenoros net nem akart működik, egyszerűen nem volt hajlandó csatlakozni. Egy óra guglizás után sem jött meg a várt eredmény, így írtam a SUSE és a Telenor topikjába is, lévén elég fontos a téma. Kaptam egy tippet, miszerint a modem SIM kártyáján kapcsoljam ki a PIN kérését egy Telenoros telefon segítségével, majd így próbáljak csatlakozni.

    A megoldás működött.

    Tehát ha linux alatt bárki problémába ütközik, és az újraindítás sem segít, akkor a fenti procedúrát érdemes kipróbálni :)

    Samus 11 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.