2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nokia N82, az Óriás

    A nyers szöveg elkészült, már csak a képek hiányoznak. Lesznek.

    Nokia N82 - Időutazás

    Régi idők nagy klasszikusai, szólt valaha egy ma már nem létező rádióadó szlogenje. Valahol ez a helyzet ezzel a készülékkel is.

    Akkoriban, mikor az N82 piacra került, még az N95 volt a csúcson Nokiáéknál. Ám cikkünk főszereplője olyan dolgokat tartalmazott, amely ha nem is szorította le a trónról az N95öt, de eléggé megszorongatta. Ezekre szép sorban térek majd ki.

    Több, mint két évvel ezelőtt vásároltam a készüléket az Origo GSM-nél, két éves Nokia garanciával, akkoriban szállítással együtt 95000 magyar valutát szurkoltam le a futárnak érte.
    Egy bemutatót már akkor szerettem volna írni, de valahogy mindig elmaradt. Most viszont úgy döntöttem, megírom. Volt elég időm ismerkedni a Symbian rendszerrel, mert kezdő lévén mikor bekapcsoltam a telefont, az tűnt fel, hogy ez döglassú. Pedig tudni kell, hogy akkor ez volt majdnem a leggyorsabb okostelefon a piacon. A boot 20 másodpercig tart, és körülbelül 35-40 másodperc elteltével a készülék használatra kész (nem kell várni a telefonkönyv és az üzenetek betöltődésére sem). Tehát volt mit szokni. Sok dologban volt úttörő számomra, az írásban sorban kitérek mindenre.

    Folytatás...

    Samus 14 éve 0

  • Minden napra egy tapi

    Lassan nem telik el hét (vagy inkább nap?) anélkül, hogy ne írnék valamit, aminek köze van a tapifonhoz...De végül is ez egy blog vagy micsoda. Nem is szaporítom tovább a byte-okat, írom az értelmes részét a bejegyzésnek.

    A használt piacon nézelődök, mert ha olcsóbban kell tapi, akkor ott célszerű venni, természetesen a színhely a Hardverapró (és a Vatera). A kínai dolgot elvetem, túl sok jót nem hallottam róla. Csak az olcsósága szól mellette, a kezelés állítólag borzalom (egy volt tulaj írta). Jött viszont pár új, vagyis inkább régi versenyző. Az árat maximalizáltam 40000 forintban, bár úgysem lesz ennyim rá.

    HTC Touch 3G - Ritka, mint a fehér holló, konkrétan egyet találtam, azért is 60at kér az illető...

    HTC Kaiser (alias TyTn II.), átlag 40 000

    Samsung Omnia - A választék bőséges, egy jó ajánlatot is találtam 38 000 pénzért, minden földi jóval, autóstartó-töltővel, IGO-val, memkarival, tokkal, cerka nélkül, csak sajna Pannonos, 2008as...bár állítólag másodpercek alatt függetleníthető, kérésre. Az átlagár szintén 40000.

    Folytatás...

    Samus 14 éve 12

  • A legaranyosabb Symbian téma

    Megtaláltam a legaranyosabb témát S60v3 és S60v5-re. Annyira tetszik, hogy megért egy bejegyzést.

    A készítő Ervin. Forrás a Smartnews, kedvenc Symbian-os oldalam.

    A téma neve Baozi

    Letölthető bejelentkezés vagy regisztráció után a Smartnews oldaláról.

    Előző témám a sötét Maemo volt, de ez...olyan "cuki".

    Samus 14 éve 2

  • Kínai tapi?

    Kinek mi a véleménye a kínai érintőkijelzős készülékekről? Van belőle rengeteg, sok iPhone koppintás, van már WM-es, Androidos, és rengeteg egyéb koppintás. 20000 forint körül milyet kaphatok? Az ezekben lévő Wifi mennyire használható? Valahol olvastam, hogy az ilyen kínai wifis modellekkel nem lehet itthon netezni.

    Arra kérnék mindenkit, aki ezt olvassa, és rendelkezik valamilyen érintős kínai modellel, írja le a típusszámát, egy képet tegyen mellé, és rövid funkcióleírást is mellékeljen. Nem kell szemfényvesztés, csak főbb tulajdonságok. Kijelző méret, felbontás, Wifi, ha van, oprendszer, ha van, GPS, egyebek. Olyan, hogy dual sim, meg dual kamera nem kell, tudom, az mindegyik tartalmazza.

    Létezik olyan eszköz, ami WinMobile alapú, Wifivel, GPS-el, 128MB RAM-al, normális, legalább 3" kijelzővel szerelt, Jack dugós, és 30000ért kapható?
    Köszönöm.

    Samus 14 éve 14

  • Ez a tapi nem az a tapi

    A Symbian az Symbian. Nem tapira lett kitalálva. A minap jobban nekiestem felderíteni az S60v5öt (5800), és hogy őszinte legyek, nem tapira lett kitalálva. Egy képet is olyan nehézkes kijelölni...arról pedig ne is beszéljünk, hogyha az ember zenék között keresni akar. A procedúra a következő: zenelejátszó zenelista. Opciók->Keresés->A megjelenő sávra rá kell bökni->Beírni a keresendő betűket->Ok->Ekkor megjelenik a sávban, erre is Ok->Megkapjuk a keresési eredményeket. S60v3nál: elkezdem pötyögni a betűket, és már szűrődik is a lista...

    Kérdésem: ki mit favorizál? Windows Mobile? Android? S-Class? TouchWiz? HTC megoldása? Gigabyte megoldása? Az olcsó kategóriában van-e jó tapizós mobil, olyan, amit tényleg élvezet használni, jó a kamerája, lehet rajta zenét is hallgatni (3.5" jack előny), képes navigálni és Wifi is van benne, esetleg a 3G sem ismeretlen számára...Maximum 40000 ft környékén? Vagy ez esélytelen?

    Ami eddig jött:

    Folytatás...

    Samus 14 éve 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.