2019. június 26., szerda

Gyorskeresés

A kutya furcsa...

Írta: | Kulcsszavak: kutya . ugat . ugatás . zaj . idegesít

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A kutya furcsa

A kutya. Az ember legjobb barátja. De biztos ez? Már rég szerettem volna kiírni ezt magamból, de most kezd igazán betelni a pohár. A kutya az általam eddig ismert legidegesítőbb állat (persze később lehet, lesz más is). A kutya ugatása idegesítő. Nem napközben, mikor nem vagyok itthon, hanem este, mikor aludni akarok. Nekünk németjuhászunk van, aki jártas a kutyavilágban, tudja, hogy eléggé irritáló hangja van, főleg a nősténynek. Velünk szemben hím németjuhász van, mellettünk valami furcsa keverék, de nagyon idegesítő, és hangos az ugatása, természetesen az utcában mindenhol van kutya…Na de minek…Ezek a „furcsa” állatok állampolgári kötelességüknek érzik, hogy ugassanak, de nem ám macskára, vagy tolvajra, vagy rosszarcú egyénekre, hanem mindenre, mindenre, ami mozog, vagy nem mozog, vagy ott sincs. Ugatnak, ha egy autó elmegy, ugatnak, ha valami becsapja az ajtót, és ugatnak csak úgy, ale nature’. A szemben lévő kutya vonítani is szokott, ezt imádom…És akkor, ha az egyik elkezdi, a másik nem bírja megállni, hogy ne szóljon be, és akkor már a többi sem bírja ki. Teszem fel a kérdést: miért ugatnak a másik kutyára, ha az kint van? Miért ugatnak, ha valaki jó messze megy el tőlük, tehát nem jelent potenciális veszélyforrást a területükre nézve. Mert ugye az köztudott, hogy a kutyák a saját területüket védik. Mostanság a mi kutyánk új mániája lett, hogy hátrafelé ugat. Nem zavarja, hogy két méter magas tömör betonkerítés van hátul, nem látja és nem is hallja, mi van ott, de oda kell ugatni…Egyszerűen meguntam, hogy annyira magas intelligencia szinttel rendelkeznek ezek a „kedves” állatom, hogy éjjel-nappal ugatnak, legyen 10 óra, legye éjfél, vagy hajnali négy óra, esetleg hat, mindegy. Az embert nem hagyják aludni, és fel is ébresztik, a semmiért. Az én legjobb barátaim ilyet nem csinálnak. Akkor most mi van? Hiába szólok rá, hogy hallgass, hiába ordítom le a fejét, lapít, de két perc múlva, mint ha mi sem történt volna, megy tovább az ugatás. Unom már. Esetleg valami ötlete van valakinek? Talán vehetnék egy ilyet: [link] Adományokat a bankszámlaszámomra várok…
Megkérném a kutyabarátokat, hogy ne bennem keressék a hibát. És elmondanám, csak a nyomatékosítás kedvéért: nem a saját kutyámmal van bajom, hanem leginkább a környező kutyákkal, ezek ellen viszont nem tehetek semmit sem...

Újra betelt a pohár.
Egyszerűen nem értem, emberek miért tartanak kutyát. Tegnap elment valaki vagy valami a ház előtt éjjel (tíz óra volt körülbelül), persze hatalmas parádé, a szomszéd nyomorult dögje még utána is ugatott, de valahol messzebb egy másik nem bírta abbahagyni. Egy óra múlva is folyamatosan nyomta a parádét. Ilyenkor van az, hogy villával megyek keresni az ilyen jellemezhetetlen akármiket. Nekem ne mondja senki, hogy az ilyen korcs dögöknek van érdemi hasznuk. Már attól frászt kapok, ha a kutya a másik kutyát ugatja. A viselkedéséből kinézve ott helyben megölné, ha lenne rá módja, pedig az csak megy az utcán, köze nincs az adott kutya "területéhez". Ez olyan, mintha jönne velem szemben egy ember, én pedig nekiesnék, mert szembe mert velem jönni. Hihetetlen, hogy nem lehet megtanítani egy kutyát, hogy CSAK, és CSAK akkor ugasson meg valakit, vagy valamit, ha az már bejött a kapun, vagy szándéka átjutni rajta. De rendben, ugasson, kommunikáljon, de este hagyja már abba.
Hiába az ember legjobb barátja elvileg, ha az ösztönei nem férnek össze az ember igényeivel (este=csend).
Persze, próbáljak füldugóval aludni. Az beszéljen, aki már próbált ilyet. Csukjam be az ablakot. Ez elég ritkán segít, hiába van a 16os üvegben valami "Low-E" gáz. Szeretem a friss levegőt.
Szomorú, hogy a tudósok vírusokat és nukleáris fegyvereket tudnak készíteni, de a kutya idomítása ilyen szinten még gyerekcipőben jár az átlagember számára. Majd ha eljutunk arra a szintre, ami a "Hatodik Napon" című filmben volt (a kutyaklónozó "üzlet"), talán már van értelme kutyát tartani. Vagy vegyen mindenki AIBO-t.
"Föld" kiszáll.

Hozzászólások

(#1) aerodavid2


aerodavid2
(lelkes újonc)

Engem az érdekel, hogy a kutyák mikor alszanak, ugyanis én kutyát aludni még nem láttam, csak amikor még icipici, kb. zsemlenagyságú volt. Németjuhász, hmm. A házunkat volt idő mikor németjuhász védte, komoly, mély hangon ugatott, de a mostani labradorunk hangja a sikító 140 kilós nő, és a gyakorlott operaénekes között van valahol. Sipítozó hangon ugat, 24/7-be, mikor jónak látja, tehát nem vagy egyedül ezzel a problémáddal.

[ Szerkesztve ]

aerodavid2 felhasználónak 18 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#2) lorenzen


lorenzen
(senior tag)

A helytelen kutyatartási szokások nagyban hozzájárulnak az ugatási mánia kialakulásához.
Tavaly évvégén halt meg a 15 éves yorkink. Úgy 10 éve Pécsen laktunk, néhány évet. Ott tanult meg ugatni a kutya. Addig nem voltak ugatós kutyák a környékünkön. Miután nyugodtabb helyre költöztünk, a kutya is abbahagyta az ugatást.
PS:
Minden kutya fejére nem rakhatsz ilyen fejhallgatót, hogy ne hallják egymást. :DD

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#3) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Nekem macskám van. Az nem ugat. :B

aerodavid2:
Sipítozó hangon ugat, 24/7-be...
Ilyet is csak egy kocka írhat.. ehhehh.. :P

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#4) Winner_hun


Winner_hun
(Jómunkásember)

Szegény kutya, milyen gazdája van:(

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5) (Kolombusz)


(Kolombusz)
(PH! nagyúr)

Engem sosem zavart a kutyaugatás.
Már lassan 8 éve, hogy nincs kutyám, de hiányzik. :)

(#6) Samus válasza lorenzen (#2) üzenetére


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem minden kutya fejére akarok ilyet rakni. Csak a sajátomra :))

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#7) Winner_hun válasza Samus (#6) üzenetére


Winner_hun
(Jómunkásember)

Ne a kutya hanem a saját fejedre tegyél. Egyből kettőt.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#8) Samus


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A saját fejemre szándékoznák tenni, ha lenne rá megfelelő keret, addig viszont kénytelen vagyok hallgatni. Érdekes, hogy amíg nem hoztak a környékre idióta kutyákat (a miénk még fiatal volt, olyan 3-4 éves, most 7), addig csöndben volt, és csak a kutyasétáltatókat ugatta meg.
A kutyák is alszanak, csak valami furcsa módon azonnal fel tudnak ugrani, ha van valaki "akció"...
Számítottam rá, hogy lesz egy nagy "kutyabarát", aki leharapná a fejem, de nem tehetek róla, hogy idegesít az ész nélküli ugatás. De én legalább nem verem a kutyámat, és nem tartom éjjel-nappal láncon. 5 éves koráig nem látott láncot sem, valószínű ennek köszönhető, hogy alapesetben nagyon játékos. De ugatni ettől függetlenül tud...A legidegesítőbb viszont a szembeszomszéd kutyája. Állandóan láncon van, mert kedves szomszédunk nem ér rá az újjonan épített ház köré egy sima drótkerítést felhúzni...Igazából már sajnálom szerencsétlent, de ettől függetlenül idegesít az ugatása. Az ő mániája, hogy éjjel mindenre ugat, ami csak a közelében van, enni pedig úgy kér, hogy ugatja a saját tálját...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#9) S e t h


S e t h
(PH! kedvence)

Nekem kb annyira való a kutya mint pl Gyurcsánynak vagy Orbánnak a kormányzás.
Egyáltalán minek neked kutya ha elég lenne egy tamagocsi is?
Egy kutyabarátnak a szőr feláll a hátán az irományodtól.

MIért nem használsz füldugót?Az ilyen "problémáknak" huzamosabb ideig kitett emberek szoktak időnként ámokfutásba kezdeni, mert őket már régóta idegesítette valami.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#10) Samus válasza S e t h (#9) üzenetére


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A kutya családi. Füldugó pedig felejtős, idegesítő dolog, csak favágás közben hasznos, de akkor életet ment. Azért ámokfutónak ne nézz...El sem tudod képzelni, hogy mennyi ideig gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt, vagy sem, mert tisztában voltam vele, hogy ez lesz belőle. Vagy az én fejem szídják, vagy nem érdekeli őket. A politikát hagyjuk ki, mert én tudok gondoskodni a kutyámról (minden oltása megvan születése óta, naponta kétszer kap enni, nem csak tápot, mindig van vize, saját helye, és az udvart is takarítom utánna), ez pedig nem mondható el a kormányról és az országról...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.