2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tütütető


    Változott ez+az, idén már a fű is zöldebb :D

    Gondolkodtam rajta, hogy kellene írni az egészről egy sort, szépen képekkel illusztrálva, hogyan haladt a dolog, de most épp nincs prémiumom, így nem férnek fel a PH! tárhelyre, külső oldalra meg nem akarom tölteni őket. Persze, a végeredmény a fontos, csak közben a kőfalat újra kellett húzni, mert hasasodott és találtunk mögötte érdekes dolgokat. Lényeg a lényeg, a magyar ember "okos" megoldásai néha irgalmatlanul igénytelenek tudnak lenni. Majd 1x még lehet ráveszem magam (vagy átméretezem/jobban tömörítem őket még értelmes szintre), bár addigra a fal megint szét fog fagyni, ahogy az idei állapotát elnézem...

    N

    N€T0X|N 5 éve 24

  • Bosszú

    Előző munkáltatómmal nagyon összevesztem a közös időszak végére, gyakorlatilag haraggal váltunk el egymástól. Bár a főnököm ezt nem biztos, hogy felfogta, mert általában a fellegekben járt - ennek volt sokszor a következménye, hogy a fizetésünk nem jutott el hozzánk.
    Viszont a céges telefon az elválás után is nálam maradt (hálózatból ki van tiltva, ez is egy a drága főnök ügyességei közül, nem véletlenül tarthattam meg) és legutóbb egy kamera tesztet akartam összehozni, amiben részt vett volna, viszont annyira össze van karcolódva a kamerájának az üvege, hogy nem lehetett vele értékelhető képeket lőni.
    Így viszont már a világon semmire nem megyek vele, mert egy gyenge fos, amit eddig is csak az Android miatt tartottam meg - mivel a fő telefonom Windows-os volt - hogy kipróbáljak rajta dolgokat néha. De nem rég a W10-ről lemondtam main fronton is, úgyhogy miután beszereztem mindenféle airsoft pukkantgatókat mostanában céllövölde céljából (meg mert fegyverrajongó vagyok), adta magát, hogy akkor disztroj. Szegény Xperia SP egyébként is erre volt kárhoztatva már ősidők óta, mert még amikor össze se vesztem a főnökkel, akkor is kérdeztem tőle néha, amikor szóba került, hogy ha falhoz vágom, ugye megérti, mert akkora egy fos az a telefon, hogy ezt hozza ki az emberből.

    Folytatás...

    N€T0X|N 5 éve 5

  • Univerzális pusztítóspray

    Avagy féktisztító. Azon kívül, hogy jó a háznál, a legjobb célszerszám bármit kinyírni vele, ami mozog, nem a házbavaló és nem könnyű / nem kívánatos megfogni kézzel. A pókok, darazsak meg egyéb vackok mellett a néhány éve megjelent poloskákat pont ugyanúgy dezintegrálja a létezésből, mint bármi mást. Legjobb a hasát eltalálni vele, ami nem nehéz, mert ezek a nyomorékok se leszállni nem tudnak normálisan, se a hanyattesés után felkelni, de a hátpáncélja sem védi meg, szinte azonnal mínuszolja őket akkor is, ha a hátukra megy. Brutális egy cucc, emberre is veszélyes (na nem megölni, de vakságot simán okozhat egy mellément fújás), úgyhogy vigyázni kell vele. Poloskák ellen azért szeretem használni, mert ha mondjuk egy papírdarabbal is fogja meg őket az ember - és utcára kidobás helyett így b@ssza bele a kandallóba - attól még azon keresztül is össze tudja büdösíteni az ember kezét. A féktisztító viszont 10 mp alatt (nem vicc, tényleg) végez vele és esélye sincs fingani. Onnantól meg seprű-lapát a dögnek és csá. Elég kegyetlen halál, de legalább gyors és hát van belőlük több, mint elég...

    N

    N€T0X|N 6 éve 99

  • Akit mindenki utál

    Munkahelyen van egy kolléga, akit most már konkrétan az egész cég gyűlöl, mint a szemetet. Miért? Több oldalnyi szöveget tudnék írni arról, hogy milyen agresszív, arrogáns, hazug, gerinctelen féregről van szó, de félő, hogy ha egyszerre akarnám leírni, akkor bedurranna az összes ujjam tőle. A kedves olvasó remélhetőleg elhiszi enélkül, mert a közvetlen csapat egyemberként utálja, az egyébként többezer fős cégből pedig eddig csak és kizárólag negatív véleményeket hallottam, olyan emberektől is, akiket amúgy nem is ismerek, nem állok velük semmiféle kapcsolatban.
    14 hónapja mondjuk a vezetőségnek, hogy az ötfős csapatban neki nincs helye, nem lehet vele együtt dolgozni. Önjelölt csoportvezetőnek hiszi magát, mindenbe belepofázik a munkától kezdve a magánéletig, odáig merészkedve, hogy szolgálaton kívüli kollégákat zaklatott régebben néha mindenféle magánéleti hülyeségekkel (a céges telefonon persze). Mindenki igazodjon hozzá, mert hát ő elvált, kisgyerekes és a gyerek anyja is 12 órás beosztásban dolgozik és emiatt csak így, meg csak úgy tud bejárni, így aztán a beo legyen az ő kénye-kedve szerint, ahogy a szabadságolás is télen-nyáron, miközben ő soha senkire nincs tekintettel. Egyébként meg óvodás gyökérként viselkedik ("te kezdted" stílusban), bármit a szemére hányunk. Rendszeresen visszaél mindenki jóindulatával és ő soha semmit nem hajlandó engedni, alkalmazkodni, igazodni.

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 36

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.