2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 1080ti -> 3070

    Mivel az 1080ti már nem igazán szerette a gyári órajelein a működést, plusz várható volt, hogy lesznek olyan új játékok, amiket azon sem bírt volna már maxon futtatni (pl. a friss Witcher 3 next gen update), egy ideje már nézegettem neki utódot. Sokáig tényleg csak nézegettem, mert röhejes áron nem akartam középkategóriát venni, annyira nem volt rossz ez a kártya. Lement a bányászláz, kijöttek a feltehetőleg bányászkártyák a piacra, kellően olcsón, úgyhogy elértük azt a határt (150), ahol már láttam értelmét az újdonságnak. Bár októberben a bolti ár még mindig a 300 ezrest közelítette a 3070-ek esetében, én ennek alig több mint feléért vettem ezt a remek Manli csodát és egyelőre jól teszi a dolgát.

    A hűtése nem rossz, a hangja is kibírható, rosszabbra számítottam. Nem halk, de azért nem is ordít, amikor rendesen meg van terhelve és a beállított hőmérsékletkorlátot legalább simán tudja tartani, a gépházam pedig a rezgések nagyját megfogja. A lekorlátozott 1080ti-nél vastagon gyorsabb tud lenni, ez persze nem túl meglepő. Eddig bírja a nyüstölést. Valamiért két játékban (Tomb Raider, Black Mesa) a betöltőképernyő közben (a menüben már nem) furcsaságok jelennek meg, de játékok alatt semmilyen képhibával nem találkoztam. Mióta az erősebb proci van a gépben, a Cyberpunk RT-vel is egészen jól megy - azaz menne, ha játszanék vele, mert nem bír lekötni.

    Folytatás...

    N€T0X|N 1 éve 7

  • R5 2600 -> 5600

    3 év után ismét eljött a csere ideje, mert olyan érzésem volt, hogy az igencsak visszafogott 1080ti után a 3070-nek nagyon kevés, ami támogatást CPU frontról kap. A 2600 sem a váltásnál, sem később nem okozott euforikus pillanatokat, hiába volt éppen az egyik legjobb választás akkor, amikor vettem. Persze nem volt vele soha probléma, meg kellő VGA erő párosult mellé mindig, így ugyan miért is lett volna. De mivel most egyéb irányba kevesebb pénz folyik el és az 5xxx széria manapság emberi áron kapható, meg az alaplapom is támogatja az új cuccost mindenféle apróbetűs részek nélkül, így rászántam magam a cserére.

    Na kérem, ez most bitangos előrelépés lett. Tudtam, hogy Zen+ és Zen2 közt volt egy nagyobb lépés, valamint a Zen3 se lett rossz (bár az egy kisebb lépcső volt a generációk között) és így vártam is, hogy nálam erre ugorva látható lesz az eredmény, de arra nem számítottam, hogy szintetikus tesztekben is simán 40-50% a többlet.

    Folytatás...

    N€T0X|N 1 éve 5

  • EJ9 -> EP2

    Ez a nap is eljött. Volt ígéret, volt bizonyíték, volt minden, mégsem akart összejönni sehogy a váltás, de ma, szűk másfél hónap után (ami nem is olyan sok) a végére értem és hazahoztam az új paripát.


    1.6 Sport

    Még október elején gtk-ra törték (járóképes, funkcionálisan nem sérült) a régi piroskát. Most mondjam, hogy egy szőke nő? Mondom, azaz írom, mert az volt. Parkolóban(!), kötelező haladási irányt figyelembe nem véve (balra akart kifordulni, de csak jobbra lett volna szabad), macisajtot figyelembe nem véve akkora gázzal indult el és vert telibe középen jobboldalról, hogy a vizes fehér aszfalton (mert hát miért ne szakadt volna az eső éppen) átlökött a szembesávba. Szerencsére az út elég széles volt, de nem is jött éppen senki.
    20-szal mentem, előttem-mögöttem kocsisor, erre azt mondja, hogy nem látott. Piros autót... de legalább kiröhögte saját magát, hogy ennyire béna hogy lehet valaki.

    Folytatás...

    N€T0X|N 3 éve 9

  • 1080 -> 1080ti

    Nem tartott sokáig szegény 1080. Péntek este vettem és aznap szereltem be a gépbe, végigbírta a teljes hétvégét nagyjából zokszó nélkül, erre hétfő reggeli bekapcsoláskor úgy döntött, hogy márpedig ő többet nem ad képet egyik DP vagy HDMI kimenetén sem (DVI-t meg nem tudtam kipróbálni, de az működött). Visszakerült az előző gazdájához és visszakaptam a teljes vételárat, így összességében semmi rossz szavam nincs.
    Korábbi bejegyzésben elültették a fórumtársak a gondolatot bennem, hogy hát lehet, jobb lett volna arányaiban egy ti-t venni a sima 1080 helyett. Mivel épp volt olyan áron eladó az aprón, amire ez valóban igaz volt (nem részletezem, de nem az elsőt vettem meg, az állítólag elromlott még mielőtt mehettem volna érte - ezernyolcvan-pestis volt a héten vagy mi??), ezért végül tényleg az 1080ti-nél kötöttem ki.


    Zotac 1080ti AMP Edition

    Némi próbagaranciát kaptam erre is, de nagyon remélem, hogy vele nem lesznek gondok.

    Folytatás...

    N€T0X|N 3 éve 10

  • 1060 -> 1080

    Ismét eljött az idő a vga váltásra. Éppen egy évet töltött nálam az 1060 6G a gépben a 780ti után és bár eddig nagyjából megfelelt a célnak, a minap fhd-ról qhd felbontásra váltottam és ez gyorsan hozta magával egy erősebb videokártya szükségességét. De sürgősen. Nem mondom, hogy az 1060 használhatatlan ebben a felbontásban, de a ~78%-kal több képponttal némely címekben eléggé küzdősbe ment át a dolog. Friss címekkel nem játszok, de az kicsit szíven ütött, hogy pl. a Skyrim SE nem rommámoddolva már csak 40-45 fps-sel fut ebben a felbontásban. Au.

    Palit GTX 1080 JetStream

    Az pedig finoman szólva nem ideális. Már fhd mellett is gondolkodtam, hogy ideje volna legalább egy 1070-nek, de most némi számolgatás, tesztek és pénztárca tartalmának nézegetése során arra jutottam, hogy inkább egy 1070ti kellene vagy 1080. Az előbbieket nézegettem, de rendre lecsúsztam a "nagy fogás"-okról. Az 1080 ár-érték arányban a használt piacon nem tűnt annyira jó vételnek, de végül csak itt kötöttem ki.
    Nincs túl nagy választék és inkább a 100 feletti ár jellemző, az pedig mindenképp kizáró tényező volt, de ezt a kártyát sikerült alatta megvenni. Hosszú távon az a kis plusz nyilván nem fog ártani, amit a 1070ti-hez képest fel tud mutatni.

    Folytatás...

    N€T0X|N 3 éve 27

  • Amerikába jöttem

    Ha csak egy helyet választhattam volna, hogy hová szeretnék mindenképpen eljutni életemben, akkor mindenképpen az USA-t választottam volna. Függetlenül attól, hogy mit mondtak erről vagy más helyekkel esetlegesen összehasonlítva olyan ismerősök, akik jártak már sokfelé a világban. Én sose vágytam utazni, de Amerikára mindig kíváncsi voltam. Annyira más világnak tűnik és amit tudok róla, az nem biztos, hogy valós képet ad, de valamiért mindig érdekelt. Nos, adódott egy lehetőség, összejöttek a dolgok, úgyhogy februárban megvalósulhatott ez az álom.
    Egy munkahelyi kolléga rendszeresen járja a világot és ő szólt nekem, hogy ha volna kedvem, akkor elmehetnék vele (mivel beszéltünk már róla korábban). Neki egy ismerőse kint dolgozik és vesz egy autót, amit Európába hozat, de előtte A-ból B-be elviszi az államokban egy road trip keretében - valójában összeköti a kellemeset a hasznossal. És ehhez csatlakoznánk mi. Konkrétan Albuquerque-ből Miami-ba autóznánk egy hét alatt, közben megnézve ezt-azt, ami útbaesik és kellően érdekes. Aki járt már arrafelé vagy valamennyire képben van, az mindjárt gondolhatja, hogy ez kicsit necces elképzelés a távolságot ismerve és valóban. De az elképzelést tett követte és bár tényleg rohanósra sikerült, az élmény így is örök marad.

    Folytatás...

    N€T0X|N 4 éve 17

  • 780ti -> 1060 6GB

    Két évet töltöttem a kazánnal. Szép volt, jó volt, nekem még ma is elég lenne, viszont az UPS-em nem bírta el, emiatt nagyobbat kellett vennem, de mostanra ezzel együtt is megelégeltem a vga brutális fogyasztását. Tekintve, hogy teljesítményigényem nem nagyon van annál magasabb, mint amit az a kártya tudott, mindenképpen olyasmit néztem helyette, ami jóval kevesebbet fogyaszt, de azért powerben sem visszalépés. Ebből sült ki az 1060, amik egész jó áron mennek már mostanában. Ebből a csokorból is végül egy kifejezetten jó árú MSI Armor-ra esett a választás.


    120W-ból hozza azt, amit a 780ti 250-ből

    Mint azt vártam is, nagy teljesítménytöbblet nincs benne az általam használt játékokban a 780ti-hez képest, viszont az azért nagyon nem mindegy, hogy totális csendben teszi a dolgát teljes terhelésen és ezt 60 foknál nem magasabb hőmérsékleten teszi. Desktopon, böngetés, filmnézés közben pedig le is állnak a ventik. 80% helyett csak 52%-on megy az UPS is, amikor akkuról megy és gyilkolom a gépet és ez vastag plusz perceket jelent akkor, amikor estleg elmegy az áram - márpedig el szokott rendszeresen, igaz többségében csak másodpercekre.

    Folytatás...

    N€T0X|N 4 éve 7

  • Ez nem makró

    Cica hozta.


    Szárny fesztáv: 13 cm

    Működik, csak nem mozdul és nagyon ragaszkodik a lábtörlőhöz.

    N

    N€T0X|N 5 éve 37

  • CPU és platform csere

    Bővült a CPU listám egy R5 2600-zal.

    Úgy gondoltam, hogy meg fogja érni a platformcsere bő hat év után. Bár az i5 kevesebb ideje van nálam, de az is túl van a negyediken. Hát-hát. Egyelőre nagyon vegyes érzelmeim vannak. Az R5 szintetikus tesztekben így vagy úgy, de erősebb, mint az i5 volt, sokszor nagyon durván, máskor kevésbé. Utóbbiak egy kicsit furcsák, mert jópár generációt átlépve már azt hittem, hogy lesz komolyabb előrelépés, de úgy néz ki, hogy egy szálon ez a proci még csak a harmadik generációs core i széria teljesítményét tudja. Ami azért érdekes, mert több szálon elég ütős, amikor rendesen meg van hatjva, akkor simán a kortárs i5-i7 vonalon mozog. Ennyire semmi előrelépés nem történt az elmúlt években??? Azt hittem ég és föld lesz a különbség, ahhoz képest ezt nem igazán érezni. Játékokban egy darab fps-t se sikerült nyerni. Azt hittem, hogy márpedig nekem procilimitem van, mert amikor VGA-t cseréltem, némelyik játék pont ugyanígy semmit nem gyorsult, mint most. A fene se gondolta volna, hogy most is csak egy helyben toporgás marad. Persze újabb cuccok esetében biztos érezhető(bb) lenne a változás, ahol már alapkövetelmény egy korábbi i7 vagy valami, meg a VGA is majd cserélve lesz ismét idővel, de na.

    Folytatás...

    N€T0X|N 5 éve 20

  • Poloskahegy

    Először csak azért kapott el az undor, mert gyűlölöm az összes mászó rovart nagyjából, ezeket a dögöket meg pláne. De amikor megcsapta az orromat az a bűz, amit közösen kiengedtek (feltehetőleg nem hirtelen egyszerre, mert ezek magukban is büdösek), na ott elszakadt a cérna...

    Legszívesebben felgyújtottam volna az egészet varrógépestül, de inkább leborítottam őket, mielőtt a hányinger, amivel erősen küzdöttem, végérvényesen győzedelmeskedett volna felettem. A többit felesleges leírnom.

    N

    N€T0X|N 5 éve 90

  • Sharkoon reloaded

    Visszatértem, mert ezzel a márkával csak jó tapasztalataim vannak. Nem a legnevesebb gyártó, de jó áron adnak nem gagyi dolgokat. A Ryzen-nek most már így elő van készítve a terep (ATX lap lesz), hamarosan az költözik bele a jó öreg i5 helyett. A Fractal Design nem jött be és bár a hangszigetelés miatt többet vártam ettől a háztól is, jelenleg az első két venti nincs szabályozva, mert a tápegységre vannak közvetlenül kötve és így max fordulaton mennek. 140-es létükre azért nem hangosak most se, csak a teljesen nyitott elejű Focus G minihez képest nem sok előrelépés lett így az alapjárati zajszintet tekintve. De ami késik nem múlik, az új lapon mindhárom házhűtő saját csatit kap és 700-on pont olyan hangtalanok lesznek, mint a hátsó (szintén 140-es), ami most is annyit forog percenként.

    Folytatás...

    N€T0X|N 5 éve 8

  • Kellene egy jó sebész

    Vagy valami, valaki. Két éves sebhely van a könyökömön, ami a mai napig nem gyógyult meg rendesen. Kívülről csak egy nem túl szép heg (ami engem nem érdekel), viszont belül valami nem oké. Egyrészt néha elkezd sajogni, másrészt néha érzem azt is, hogy túl meleg, mintha gyulladt lenne. Tapintásra sem kerek, ott nem minden úgy került a helyére, ahogy a másik oldalon van. Fogalmam sincs, hogy kihez forduljak vele, kiben bízzak meg, mert az érdi sztk-ban konkrétan vágóhíd állapotok uralkodnak. Az egyetlen sebész, aki legalább a látszatra adott és foglalkozott velem - de igazán ő se tudta a megoldást, csak műtögetett - infarktusban meghalt még mielőtt legalább felületi gyógyulásom lett volna. Utána ismerősön keresztül találtunk ugyanott egy másikat, aki tényleg szimpatikus figura volt, neki viszont mást a szakterülete (proktológus). Vele sem jutottam sokkal előrébb és igazából a részleges gyógyulás is az előző dokinak köszönhető, ő már csak annyit mondott rá, hogy várjunk egy kicsit, kezelni nem kezelt. Ezután valóban látszólag meggyógyult, de gyakorlatilag azóta sem.

    Így néz ki most. Nem csúnya, de azok kedvéért, akik egyáltalán semmilyen sérülést - vagy azok nyomait - nem szeretnek látni, inkább nem raktam be közvetlenül.

    Előzmény.

    Folytatás...

    N€T0X|N 5 éve 7

  • Havas pofi


    Na most fényképezzenek :))

    N€T0X|N 5 éve 13

  • Tütütető


    Változott ez+az, idén már a fű is zöldebb :D

    Gondolkodtam rajta, hogy kellene írni az egészről egy sort, szépen képekkel illusztrálva, hogyan haladt a dolog, de most épp nincs prémiumom, így nem férnek fel a PH! tárhelyre, külső oldalra meg nem akarom tölteni őket. Persze, a végeredmény a fontos, csak közben a kőfalat újra kellett húzni, mert hasasodott és találtunk mögötte érdekes dolgokat. Lényeg a lényeg, a magyar ember "okos" megoldásai néha irgalmatlanul igénytelenek tudnak lenni. Majd 1x még lehet ráveszem magam (vagy átméretezem/jobban tömörítem őket még értelmes szintre), bár addigra a fal megint szét fog fagyni, ahogy az idei állapotát elnézem...

    N

    N€T0X|N 5 éve 24

  • Bosszú

    Előző munkáltatómmal nagyon összevesztem a közös időszak végére, gyakorlatilag haraggal váltunk el egymástól. Bár a főnököm ezt nem biztos, hogy felfogta, mert általában a fellegekben járt - ennek volt sokszor a következménye, hogy a fizetésünk nem jutott el hozzánk.
    Viszont a céges telefon az elválás után is nálam maradt (hálózatból ki van tiltva, ez is egy a drága főnök ügyességei közül, nem véletlenül tarthattam meg) és legutóbb egy kamera tesztet akartam összehozni, amiben részt vett volna, viszont annyira össze van karcolódva a kamerájának az üvege, hogy nem lehetett vele értékelhető képeket lőni.
    Így viszont már a világon semmire nem megyek vele, mert egy gyenge fos, amit eddig is csak az Android miatt tartottam meg - mivel a fő telefonom Windows-os volt - hogy kipróbáljak rajta dolgokat néha. De nem rég a W10-ről lemondtam main fronton is, úgyhogy miután beszereztem mindenféle airsoft pukkantgatókat mostanában céllövölde céljából (meg mert fegyverrajongó vagyok), adta magát, hogy akkor disztroj. Szegény Xperia SP egyébként is erre volt kárhoztatva már ősidők óta, mert még amikor össze se vesztem a főnökkel, akkor is kérdeztem tőle néha, amikor szóba került, hogy ha falhoz vágom, ugye megérti, mert akkora egy fos az a telefon, hogy ezt hozza ki az emberből.

    Folytatás...

    N€T0X|N 5 éve 5

  • Univerzális pusztítóspray

    Avagy féktisztító. Azon kívül, hogy jó a háznál, a legjobb célszerszám bármit kinyírni vele, ami mozog, nem a házbavaló és nem könnyű / nem kívánatos megfogni kézzel. A pókok, darazsak meg egyéb vackok mellett a néhány éve megjelent poloskákat pont ugyanúgy dezintegrálja a létezésből, mint bármi mást. Legjobb a hasát eltalálni vele, ami nem nehéz, mert ezek a nyomorékok se leszállni nem tudnak normálisan, se a hanyattesés után felkelni, de a hátpáncélja sem védi meg, szinte azonnal mínuszolja őket akkor is, ha a hátukra megy. Brutális egy cucc, emberre is veszélyes (na nem megölni, de vakságot simán okozhat egy mellément fújás), úgyhogy vigyázni kell vele. Poloskák ellen azért szeretem használni, mert ha mondjuk egy papírdarabbal is fogja meg őket az ember - és utcára kidobás helyett így b@ssza bele a kandallóba - attól még azon keresztül is össze tudja büdösíteni az ember kezét. A féktisztító viszont 10 mp alatt (nem vicc, tényleg) végez vele és esélye sincs fingani. Onnantól meg seprű-lapát a dögnek és csá. Elég kegyetlen halál, de legalább gyors és hát van belőlük több, mint elég...

    N

    N€T0X|N 5 éve 99

  • Akit mindenki utál

    Munkahelyen van egy kolléga, akit most már konkrétan az egész cég gyűlöl, mint a szemetet. Miért? Több oldalnyi szöveget tudnék írni arról, hogy milyen agresszív, arrogáns, hazug, gerinctelen féregről van szó, de félő, hogy ha egyszerre akarnám leírni, akkor bedurranna az összes ujjam tőle. A kedves olvasó remélhetőleg elhiszi enélkül, mert a közvetlen csapat egyemberként utálja, az egyébként többezer fős cégből pedig eddig csak és kizárólag negatív véleményeket hallottam, olyan emberektől is, akiket amúgy nem is ismerek, nem állok velük semmiféle kapcsolatban.
    14 hónapja mondjuk a vezetőségnek, hogy az ötfős csapatban neki nincs helye, nem lehet vele együtt dolgozni. Önjelölt csoportvezetőnek hiszi magát, mindenbe belepofázik a munkától kezdve a magánéletig, odáig merészkedve, hogy szolgálaton kívüli kollégákat zaklatott régebben néha mindenféle magánéleti hülyeségekkel (a céges telefonon persze). Mindenki igazodjon hozzá, mert hát ő elvált, kisgyerekes és a gyerek anyja is 12 órás beosztásban dolgozik és emiatt csak így, meg csak úgy tud bejárni, így aztán a beo legyen az ő kénye-kedve szerint, ahogy a szabadságolás is télen-nyáron, miközben ő soha senkire nincs tekintettel. Egyébként meg óvodás gyökérként viselkedik ("te kezdted" stílusban), bármit a szemére hányunk. Rendszeresen visszaél mindenki jóindulatával és ő soha semmit nem hajlandó engedni, alkalmazkodni, igazodni.

    Folytatás...

    N€T0X|N 5 éve 36

  • Schweppes-retek

    Issza valaki ezeket errefelé mostanában? A bitter lemon és az orange is ugyanazzal a problémával küzd, most már lassan egy éve. A palackok alján valami sűrű szutyok van. Mindegyiknek, minden üzletben, ahol megtalálható. Felrázva látszik, hogy szilárd cucc, nem keveredik el rendesen. Írtam a schweppes.hu-n a kapcsolat menüben a gyártónak, persze semmit nem reagáltak. Bár nagy kedvencem a bitter lemon, de emiatt a fos miatt nem vettem belőle azóta, hogy megláttam. Akkor először azt hittem, hogy valami rossz széria vagy ezer éve a boltban álló palack volt vagy mittudomén. De nem... így néz ki, ha valaki még nem látta volna:

    Nem lett tökéletes a kép, de látszik, hogy az a sűrű fos ott van a palackok "lábaiban", pont addig a magasságig, ahonnan már hengeres az egész. Szóval még csak nem is kevés, hanem elég látványos a dolog. Mivel eddig botrány vagy valami nem lett belőle, feltételezem, hogy nem világ vége, de azért érdekelne, hogy mi ez. Ha vett már ilyet vagy akár rendszeresen issza, dobhatna némi infót, hogy mégis mi a szar van az alján, jó lenne okosodni.

    N

    N€T0X|N 6 éve 27

  • Bátor voltam: fékcsere

    Mer' nem csak hülyeségre költünk. Volt több nagyobb dolog is (vezérlés, kuplung fő- és munkahenger, futómű szilentek, kipufogó középrész dobbal együtt), de csak ezt szereltem itthon - hú de gyorsan lelőttem, na mindegy, a címből is sejthető - a funkcionális és esztétikai apróságokon felül, mint műszerfal ledezés, külső tükör ház javítás és persze a kötelező időszakos (olajcsere, szűrők, folyadékok, szelephézag) és szezonális dolgok. Szóval az első fékek is elég tróger állapotban voltak már. Tárcsa fél mm-re volt a végétől, illetve pár napja megszólalt valamelyik kopásjelző is a betétekben. Hónap második felében nem szeretem az ilyet, de egy ideje terveztem, hogy erre költeni kell, úgyhogy gondoltam, itt az idő. Felkerestem a szerelőmet, hogy mennyi lesz az annyi.
    Mondott egy 45+20 (anyag és munka) számot, persze szorozva ezerrel, amire elhúztam kicsit a számat. Mondtam is, hogy 45-ért már EBC szettet kapok (alap tárcsa + Blackstuff betétek), nem lesz ez kicsit drága? Ő azt nem ismeri, de egyébként a Textar-ban bízik, azt sokat szerelt már és még nem vittek vissza rosszat. De ha akarom, tesz fel olcsóbbat, csak az nem lesz olyan jó. Hát jó, kitalálom, hogy mi legyen.

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 5

  • Látogató

    Ilyesmit ritkán látni felénk, pláne ilyen szép nagy méretben (15+ cm). Amióta macskákkal van tele a kert, elég esélytelen, hogy bármi is túléljen, de neki egyelőre sikerült és fel is jött nézelődni/sütkérezni a teraszra:

    Nem ijedt meg tőlem, úgyhogy sikerült egy ilyen szép közelit lőni róla.

    N

    N€T0X|N 6 éve 4

  • Duzzogva, de... DP2

    Ma is lett volna időm egy AIW-ra, de sajnos eredeti nyelven nem adták a környéken, így sértődött óvodásként ültem be a Deadpool 2-re és végül azt mondom, jól döntöttem. Meg amúgy vártam, mint az állat. Tökegyedül ücsörögtem a mozi közepén, ilyen se volt még.
    Olvastam előtte spoilermentes kritikákat, hülyeség mind. Ez a film simán van olyan jó, mint az első. Persze, ezt úgy mondom, hogy a képregényeket nem nagyon ismerem, de nem is érdekelnek. Én igenis röhögtem sokat, a filmben beszólnak mindennek és mindenkinek, közben megy a trancsírozás, üresjárat itt se nagyon van. Nekem bejött, aki meg fanyalogni akar, az ő dolga. Szerintem többszörnézős.

    N

    N€T0X|N 6 éve 5

  • AIW - végre!

    Nem fogok spoilerezni, ha valaki még nem látta. Amúgy is van már róla másnak bejegyzése, de meg kell emlékeznem róla. Múlt héten megvolt a Black Panther is, úgyhogy jöhetett az MCU/Avengers következő felvonása, az Infinity War. Egy ideje már nem nagyon hoz lázba ez a világ, részben köszönhetően annak, hogy az elmúlt időszak filmjei nem igazán fogtak meg, így csak amolyan kötelező jelleggel néztem meg mindet, hogy képben legyek a történésekkel (sorozatokat nem nagyon követem egy ideje), ha végre ismét bosszúállás következik. A Civil War (ami nagyon ütős volt) óta volt ugye egy Doctor Strange (meh), egy Guardians vol.2 (MEH), egy Spider Man (utálom a karaktert), egy harmadik Thor (ez egész jó volt), meg egy Black Panther (ami pont olyan volt, mint amire számítottam: semmilyen).
    Az MCU-val először az első Avengers kapcsán kerültem kapcsolatba és akkor pótoltam a korábbi filmeket is. Az Avengers számomra meghatározó mozi volt, amikor kijött, egy héten keresztül minden nap megnéztem. Azóta egyedül a Civil War volt érdemes erre és most végre-végre, ismét egy olyan alkotás, ami erre a sorsra jut! A film nem tökéletes és a befejezés megvalósítása nem nagyon tetszett, de ugye a történetnek itt még annyira sincs vége, mint máskor, úgyhogy várom a folytatást. Egyetlen egyszer kaptam csak agyfaszt, amúgy végig full epicness (Cap belépőjéért már önmagában is megnéztem volna másodjára).

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 13

  • Mini wireless bill + pad

    Telefonról nem az igazi az ágyból a PC-t csesztetni. Vagy legalábbis én nem tartom annak (pedig WP-re is vannak megoldások, amiket használtam: pc remote, mpchc remote), emiatt kellett egy vezetéknélküli mini kombó. Mivel aránylag ritkán volna rá szükségem és akkor is csak 1-2 funkcióra, rövid időre, ezért nem szándékoztam rá sokat költeni. Ebay-re fel, wireless mini keyboard, lássuk mit dob. Első találat tökéletes. Bill, touch pad, backlight. A háttérvilágítás nem is volt igazán szempont, de rögtön beleszerettem, az értékelések is jók voltak. Megrendeltem.

    Tud pirosat, zöldet, kéket, meg off állást. Sajnos nem az igazi, mert bár jól is néz ki és nem különösebben szembántó (kivéve a bekapcsolást jelző ledet), mindössze 2 mp-ig világít az utolsó gomb megnyomása után, ami elég kevéske és egyáltalán nem állítható. Nagy kár érte, de ez van. Erről bizony nem írt az eladó, így azt hittem jobb lesz.

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 34

  • Fractal Design Focus G Mini

    Nem éppen ár-érték bajnok. Szóval.
    Le akartam cserélni a Sharkoon házikómat, mert a 780ti túlságosan befűt a vinyóknak terhelés alatt. Nem az oldalsó panelre rögzítettem őket, ahol valamivel jobb lett volna a helyzet, mert nem szeretek úgy beépíteni hdd-t, meg az egyéb alkatrészekhez is lehetetlenség akkor hozzáférni, ezért a ház felső részében, a két 5.25-ös meghajtóhelyen tanyáztak, ott viszont nagyon megrekedt a levegő (45-46 fokig mentek fel és nincs nyár). A ház szellőzése amúgy egész jó, de emiatt mennie kellett.
    A 15K-s kategóriában két házat néztem ki, a címben említettet, meg egy Sharkoon-t. Most hirtelen nincs meg fejből a típus, de lényegében ugyanúgy néz ki, mint az FD, csak nem spórolták ki belőle a hátsó ventit se és nem fehéren világítanak, hanem kéken.
    Végül azért döntöttem a FD mellett, mert ennél van az előlapon USB2 is, ami nekem kell, míg a Sharkoon-on két USB3 port van. Amúgy mindkettő visszalépés a régihez képest, mert mindkét típusú portból volt eddig 2-2. De ez nem tragédia. Meg hát jaj, Fractal Design így, Fractal Design úgy, az micsoda márka, aztkellvenniéskész, mondták a "hangok".

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 9

  • Picúr megunta

    Nos, Picurka úgy döntött, hogy neki elég volt már a karácsonyokból, meg úgy az egész életből. Öregkorára szörnyen lefogyott szegény, az elmúlt napokban tényleg csak csont és bőr volt már. Látszott rajta, hogy a következő tavaszt már csak szerencsével maximum, ha megéli. Ahhoz képest szerencsére nem szenvedett, bár lépcsőzni se bírt (van belőle elég sok a kertben), csak esett-kelt, de szellemileg erős maradt, nem adta fel, jött-ment-érdeklődött. Egészen ma reggelig, amikor a kennelben a háza előtt pihenve fogadott, nyugalomban, békességben. De már örök álomra szenderülve.

    Utcán talált, valamiféle keverék volt. Se oltást, se semmi kötelezőt nem kapott (a farkaskörmeit is meghagytuk), de nem is volt neki soha semmi baja, leszámítva a kis időszakos depresszióját, aminek hatására pár éve télen majdnem megfagyott (egyedüli kutya volt abban az időszakban és csak egyvalaki lakott a házban, aki nem nagyon foglalkozott vele). Akkor kellett kicsit gyógyszerezni és be kellett költöztetni melegbe a házba. Egy kicsit a derekán nyomot hagyott az eset, mert onnantól nem volt már a régi a mozgása. De mégis további jónéhány, összesen pedig 17 évig bírta, mindenféle látványos öregkori kínok nélkül. Szomorú vagyok, de ez az élet rendje...

    N

    N€T0X|N 6 éve 5

  • Pizza X

    Most egy kicsit bántani fogom őket. Egyszeri esetnél még csak-csak elmenne, de nem egyszeri. Szóval. Tudnak olyat, hogy tök finom pizza. Ezzel nincs is gond. Úgy néz ki, hogy van az 1300Ft-os, amire kérhetsz két feltétet és szevasz. Most hirtelen nem is emlékszem, hogy azok benne vannak-e az árban, de mindegy.
    Ez azért érdekes, mert van az 1600Ft-os pizza, amire korlátlan mennyiségű feltétet lehet kérni, de nem mindegyik ingyenes - logikusan, ha csak kettőt kérnél rá, akkor értelmetlenül fizetnél többet az első verziónál. Nem is látom benne a logikát, hogy ezt csak kettővel kérd, de feltételezem azért van így, hogy ha az ingyenesből kérsz 25-öt, akkor is megérje nekik. Mindegy, szóval ilyen.
    Egyszer rendeltem tőlük próbaképp kétfeltétest, tök jó volt, el is könyveltem, hogy innen van értelme.
    Másodjára gondoltam ki kéne próbálni a fullosat, pakoltam is rá az ingyenes feltétből ötöt, mert a lényeg, amit én egy átlag pizzán szeretek, az megvolt így. Ki is hozták, hát, ötből három rá is került, eh. Na mindegy, ezért még nem pampogtam, bár zavart.
    Tegnap rendeltem megint ilyen módon, csak az öt free mellé felkerült egy négysajt keverék valami 300Ft-ért, szóval egy 1900Ft-os pizza lett belőle. Ki is jött, de ahogy nyitottam ki a dobozt, konkrétan egy paradicsomos alap fogadott, rajta az extra fizetős sajttal. WTF. Itt nyilván emeli az ember a telefont, hogy ez azért túlzás, így is történt.

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 18

  • The Art of the ME Universe

    Kicsit idő előtt megjött a(z egyik) karácsonyi ajándékom magamnak, de ez legyen a legnagyobb baj... :)

    Szépséges! Bódottá van.

    N

    N€T0X|N 6 éve 1

  • Nap szépe: Amber Heard

    N

    N€T0X|N 6 éve 6

  • Ingyen se jön érte

    Legyen az ő baja, de miért húzza az időmet baromságokkal?
    Szóval. Az elmúlt hetekben hirdettem pár dolgot ingyen elvihetőként, meg most is van nálam fent 1-2 cucc. Működő cuccokról van szó, esetekben esztétikai vagy kis hibákkal - párszáz, esetleg 1-2 ezer Ft-os tételek lennének újonnan, nálam meg már csak porfogók. Az ilyesmit inkább adom valakinek, akinek esetleg szüksége van rá, mint kidobjam.
    Jött is jónéhány megkeresés, de a pofátlanságnak tényleg nincs határa. Az már a legkevesebb, hogy mindenki máshol akarná átvenni, mint amit fixen megjelöltem. A legpofátlanabb eddig a város másik fele volt, mint ajánlat, de a minimum is két metrómegálló, amit fel nem fogok, hogy emberünk miért nem képes maga megtenni egy ajándékba adott cuccért. Ez még gyalog se távolság vagy idő, ha bérlete/jegye nincs.
    Valami idétlen indok mindig van, már alig várom, hogy jöjjön az a verzió, hogy még fizessek is érte, hogy elvihetem valakinek. :D

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 9

  • 670 -> 780ti

    Az alábbi kártyával bővült a "VGA-im eddig" bejegyzésem:

    EVGA GTX780ti SC ACX 3 GB


    250W-os radiátor

    Nos, 3 évig ment a GTX 670, ami tisztességes időtartam. Az 550ti mellé rakhatom a képzeletbeli polcon,
    mint leghosszabb ideig használt kártyát. Nagyon kellett volna már valami a 670 helyére, de 60 vagy több ezrest nem akartam adni se ezért, se a 970-ért vagy egy 3 gigás 1060-ért. Utóbbiak ára újonnan is eléggé elszállt. 970-et néha ki-kilehet fogni 60 alatt, de azok jellemzően "as is" kártyák, se doboz, se papír, se semmi. Úgy meg nem adok érte annyit se (az én bajom).
    1060 3G-t használtan 60 alatt nem lehet. 780ti-k elvétve akadnak, de azok meg annyira régiek és annyival többet fogyasztanak, hogy azért na... ezek árának már nem itt kellene lenni, teljesítmény ide vagy oda. Bár mai játékokban nem tudom mennyire tartja a lépést a másik kettővel, de a 970 megjelenésekor még erősebb volt annál, azt meg tudjuk, hogy a 3 gigás 1060 ahhoz képest lőtávon belül van.

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.