2016. május 30., hétfő

Gyorskeresés

N€T0X|N blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Felmondtam

  Bizony. 7 év után. Sokkal előbb kellett volna, de bíztam a csodában. Nem jött. De most végre adódott egy normális lehetőség, ki kell használni. Lesz értelmes munkám, nem csak unatkozni fogok egész nap (az is szar egy idő után) és az se mellékes, hogy a fizetés is menetrendszerűen fog jönni - ahogy amúgy mindenhol kellene, de sajnos nekem ez már jópár hónapja csak emlék. Fura lesz kicsit megint, de örülök neki. Ráadásul a mostani munkahelyem szomszédságában leszek, így bár a munkarendem más lesz, de helyileg szinte ugyanott leszek, ami sokat könnyít a váltáson és a bejáráson. Remélem, hogy minden jól fog alakulni és nem csak a próbaidő erejéig maradok.

  N

  Blogbejegyzés 6 órája 8

 • IT Standard

  Ezt muszáj megírnom. Ez annyira gáz, hogy valami elképesztő. Még most is sírva röhögök...

  Szóval. Adott egy A cég, outsource-olt IT-val, amit B cég csinál. A cégnek elege lesz B cégből, jön egy harmadik fél, annak nagy ötletére insource-olják az IT-t. Át is vesznek embereket, de marad a B cég is egy darabig, amikor úgy dönt, hogy nekik ez így már értelmetlen (kivéreztetés esete), felmondják a szerződést. Az a szerződés 60 nap után tehát megszűnik, mindenki megy a dolgára.
  Én a B cég szolgálatában álltam, egy hónapja megszűnt minden kapcsolatom a másik cég IT-jával, üzemeltetéssel. Papíron hozzájuk amúgy nem kötött semmi, hiszen én a saját munkáltatómnak dolgozok.
  Na, lényeg a lényeg, hogy ma ráböktem véletlenül kedvencek között az OWA-ra és ha már így alakult poénból rányomtam a login-ra is (jelszó meg volt jegyeztetve). És a rendszer beengedett, ooops. Na mondom, ez vicces. De ez nem admin user volt. Akkor már gondoltam, ha így áll, nézzünk kicsit körbe jobban. VPN, go. Beengedett (management vpn, amin bármit elérek). Nézzünk meg a domain admin useremet. Beengedett egy terminálszerver. Öhh... na itt kezdett viccesbe menni a dolog.
  Gyakorlatilag kerek négy hete mentünk el a cégtől és nekem minden létező jogosultságom és felhasználói accountom működött. Hozzáfértem a helyi wikihez, a servicedesk-hez, a jelszótárhoz(!!), az összes szerverhez, hálózati switchez, tényleg mindenhez.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hete 14

 • Nap szépe: Kat Dennings

  Már megint. 5 éve ő volt az első, akit a sorozatba raktam, de annyira nagy kedvencem, hogy most kap ismét egy bejegyzést, pedig volnának még sokan a listán, csak újabban ehhez is lusta vagyok. Mostanában a 2 Broke Girls-ben lehet őt látni, ahol Max szerepét játssza (itthon nem tudom adja-e épp valami, de szerintem a szinkron elég fos, amúgy tök jó kis sorozat).

  N

  Blogbejegyzés 3 hónapja 0

 • Atomic Fireball

  Ismeri valaki? Nagyon tüzes, de én bírom. :D

  Blogbejegyzés 4 hónapja 3

 • Most már kezdek kiborulni

  Telefonvásárlás. Normális esetben bemegyek a boltba/szolgáltatóhoz (nálam mondjuk utóbbi) és eljövök az új cuccal. Ha csóró is vagyok, akkor részletfizetést választok. Ha mindezt még kényelmesebben akarom intézni vagy csak szimplán nincs időm a kirendeltségen ácsorogni és összekötöm a kellemeset a hasznossal, akkor jön a netes rendelés. Nos, legutóbb is így történt, amikor két év után arra vetemedtem, hogy a Lumia 520-at 735-re cserélem, ami épp' akkor került vissza a Telenor kínálatába, legalábbis a honlapjuk szerint. Mint később kiderült, volt belőle kb. 2 db összesen...

  Ennek örömére elkezdtem végignyomkodni a cuccot az online felületen. Kiválasztottam, hogy ezt és ezt, az új tarifát, amit ajánlottak (nem akartam váltani, de a nekem szánt egyedi csomag mégis megfelelt), meg hogy részletet akarok és puff. Mármint szó szerint puff, mert amikor véglegesítettem a cuccot, lehalt az oldal valami hibával. Jó, kezdjük elölről. Pity puty, vége bamm... anyád. Nézzünk másik böngészőt.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 9 hónapja 16

 • Karóra

  Úgy 15 éve biztos nem hordok, mer' há' mindenhol van óra. Aztán most rámtört az ötperc, mint néha, ebből lett ő:

  Kvarcüveg, roszdamentes acél, vízálló 30M-ig a feliratok szerint, a kis pörgettyűk: 24 órás üzemmód és stopper

  Szóval nem ragasztott mutatók vannak ott (10JMF x1000 volt az ára, ennyiért már nem is illene, még szállítással együtt is, HK-ból). :) A Shark, mint óramárka eddig nem sokat mondott nekem, úgyhogy nem tudom mire számítsak hosszú távon. Egyelőre szoknom kell, hogy ott van a karomon... :D

  N

  Blogbejegyzés 1 éve 18

 • N7 Performance Hoody

  Megjött. :)

  Igen, ez olyan, hogy nincs a karján csík. Van, aki szerint így már nem is igazi ME stuff. Kicsit nekem is hiányzik, de az összes többi cucc, amin rajta van a store-ban, vagy drága, vagy nem tetszik, vagy egyéb baja van (pl. tépőzáras, ami nálam kizárt).
  Viszont ez is kegyetlen jól néz ki élőben (pont, mint a képeken). 68 helyett 45 USD-ért vettem (plusz szállítás további 24...) akciósan. Utólag akkora mákom volt... a rendelés után másnap ugyanis már nem volt akciós.
  A szállítás elképesztő: 6(!!!) nap alatt átért a kolbászkerítéses országból, pedig nem elsőbbségivel kértem.
  Kicsit vékonyabb, mint amire számítottam, így csak kabát alá mehet. Magában majd akkor, ha legalább 8-10 fok lesz kint. A méretet sikerült jól eltalálni, karban is faintos. Egy kis sör (akarom mondani meki :D) has kellene hozzá, mert hasban van egy kis plusz hely, de nem vészes.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 4

 • Az én karácsonyfám

  Kicsit rendhagyó, meg annyira nem is csilli-villi (főleg zárt házban), de az enyém. :D

  Került ugyanis a gépbe minap egy Enermax ETS-T40 Black Twister procihűtő. Van neki fehér és teljesen hagyományos megjelenésű testvére is (értsd: nem világít a venti, nincs színezve a borda), de annyira beleszerettem első látásra, hogy szó nélkül fizettem ki érte a felárat (10.5 vs 13K).
  Fontos volt vásárlás előtt, hogy halk legyen, amíg birkózik az i5-tel. Pontosabban egyáltalán ne kelljen birkóznia, de ha valami miatt 40 fokos hőségben kellene üzemelnie, akkor is hűtse le rendesen.
  Nem egy különösebben nehéz darab, közép osztályban versenyez a maga durván 60 dekájával. Szintén szempont volt, hogy ekkora tömeget már nem szeretnék alaplapi hátlap/merevítő nélkül az alaplapomra aggatni, ezzel tehát rendelkezik.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 9

 • CPU-im eddig

  Cyrix MII 300 (225 Mhz)

  Az első saját. Szegény rettenetesen gyenge volt. Akkoriban a suilban 200MMX-ek voltak, amik porrá zúzták CS b0.6 alatt ezt a szerencsétlent. Így otthon nem voltam annyira boldog, hogy nem tudok folyamatosan játszani. Egyedül még csak-csak, de botokkal (akkoriban kezdtek megjelenni az addon botok a játékhoz) már teljesen használhatatlan volt. Nagyjából igaz volt ez minden más játékra is. Kis pénzből kis processzor. Kellett neki az aktív hűtés, mert melegedett rendesen. Tuningot lehetett nyomni rajta, 3x100 Mhz-en simán futott, lehetett is érezni belőle valamit. Bár a pentiumokat úgy sem érte be. Gyenge volt, na.

  AMD K6-2 550 (meglepő módon 550 Mhz)

  Később némmi pénzmagra szert téve újítottam a K6-2-re és reméltem, hogy na majd most! Olvasgattam előtte teszteket (pl. a Prohardvert is - ennek jó 13 éve, csak hát akkoriban még read only voltam, nem kellett a reg. semmihez) és úgy láttam, hogy jó 3x teljesítményt fogok kapni az FPU-tól. Ami persze a Pentium II-esekhez képest gyatra volt, de reméltem, hogy a játékok kellemesebben fognak futni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 28

 • VGA-im eddig - képekkel bővítve

  Nem egy rettenet lista, mert későn szálltam be saját PC-vel a biznicbe. De itt egy kis összefoglaló, hogy mit látott az asztalom eddig.

  S3 Trio 3D 4 MB


  Kb. így nézett ki az enyém is

  Ő volt az első, ezért meg kell emlékezni róla is. Igazából ennél több már pazarlás rá...

  S3 Savage 4 16 MB


  Ez is olyan ismerős kép :D

  Ezt még a Drótpostagalamb egyik adok-veszek hírlevelén találtam. A srác, aki árulta azért akarta eladni, mert "az alaplapja nem támogatja", ezért fagy minden. Akkoriban még bedőltem ilyesminek, zöldfülűként. Kaptam is egy valószínűleg memóriahibás kártyát, ami valóban fagyott minden alatt, még Windowsban is (kivéve, ha kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, ami nélkül ugyebár minden használhatatlan volt, a Windows felülete is). Egyetlen játék volt, ami akár órákon át képes volt futni rajta fagyás nélkül, mégpedig a CS 1.1. Hát, igen, nem ma volt. Amúgy nem lett volna egy rossz kártya, sebességét tekintve, ha rendesen működött volna. Egy K6-2 550 hajtotta.
  3500 Ft-ért jutottam hozzá, amit nyilván nem ért meg a hibája miatt.

  nVidia TNT2 32 MB

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 50

 • A GTX670 és az i5

  Eddig bírta a májusi 560ti. És akkor már megérdemelt egy komolyabb procit is az i3 helyett. Egész jó áron jött ki a dolog, ráadásul mindkettőre van garancia is. A játékok +50-100% közötti gyorsulást produkálnak. Bódottá.

  N

  Blogbejegyzés 1 éve 23

 • Volt közben egy hangszóró is

  Azt elfelejtettem megörökíteni. Pedig megérdemli. Na, nem egy csúcs szett. Ha már a gép külsőségeit teljesen megújítom ilyen sebességgel, akkor valahol meg kellett húzni minden esetben a határvonalat. Így lett ez a hangszórókkal is, de mivel asztalra, tévé mellé (filmezésre, játékra) lett tervezve, eleve nem volt cél a csúcsok csúcsa.


  Thonet & Vander - Vier

  Számomra tök ismeretlen márka, kellemes időtálló design és egy olyan tulajdonság, ami nagyon kényelmes: USB-s táp. Így nem kell törődni extra konnektorral meg külön ki-bekapcsolással, mert a tévébe dugva arról kapja az áramot és azzal együtt üzemel vagy sem. Mivel a saját hangerőszabályzója hátul(!) van - amivel ki is lehet kapcsolni - ezért ez fontos. A tévé fülhallgatókimenetére dugtam, amin tudok hangerőt szabályozni annak a távirányítójával, így innentől nem érdekes, hogy a hangszóróé hol van.Kicsit röhejes, hogy 90 centis kábellel lehet összekötni a két hangfalat, de legalább nem fix, rca hosszabbítóval problem solved. Mondjuk, valami jó kábel kell vagy rövid, mert az a másfél méteres, amit találtam otthon, az finoman szólva megölte a hosszabbított doboz hangerejét, úgyhogy valami jobbat kell szereznem, de szerencsére addig se tragikus a helyzet.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 0

 • A billentyűzet

  Ami a látszat ellenére használható. Sokáig ódzkodtam a szigetes szaroktól, de ennek a külseje meggyőzött arról, hogy márpedig ki kell próbálnom. Annyira nem drága (3390 Ft-ért vettem), hogy ne férjen bele egy próba. Szóval:

  Genius Slimstar i222

  Létezik belőle normális ISO kiosztású magyar változat is, ilyen lett az enyém végül. Fontos volt a válogatásnál, hogy legyen rajta hangerőszabályozó gombpáros, ez megvan. A többi extra multimédiás funkciót fn gombbal lehet életrekelteni. Ez van akinek tetszik, van akinek nem, engem pont nem érdekel, mert nem használtam őket az eddigi billzetemen sem. A design bejövős, az anyaghasználat nem rossz, az egész bill. szép és elsőre is egészen kellemes használni. Kicsit szoknom kell, de fain.

  Reményeim szerint idénre ezzel a lépéssel befejeztem, de ez úgyse fog sikerülni, szóval nézegetem már a használt i5-öket. :D

  N

  Blogbejegyzés 2 éve 8

 • Megjött a rágcsáló is

  Egy Gigabyte GM-6980X személyében.

  Soha a büdös életbe nem gondoltam volna, hogy lesz más egerem, mint Logitech és pláne nem, hogy ha mégis, akkor az olyan márka, ami nem kifejezetten perifériagyártó. Na meg az, hogy lézeres, pfeh...
  Aztán most mégis. Az MX518 már kihalt a kezem alól pár hónapja és azóta egy 2000 Ft-os bundle csomagból kivadászott egeret használtam, ami... hát hömm, szóval nagyjából semmire nem jó és nem is kényelmes se rövid, se hosszú távon és különösen játékra teljesen alkalmatlan.
  A hónapokig tartó szenvedést mégis az okozta - az anyagi részén kívül a dolognak - hogy nem találtam az MX-nek méltó utódot. Papíron persze, ott van a G400s, ami tökéletes volna, ha nem olyan áron adnák, ami azért vicc kategória, de az se lenne baj, ha amúgy elérhető lenne, de még így is vadászni kell. Mindenféleképpen ragaszkodtam a formához, tehát eleve azok között nézelődtem, amik ezt másolják, viszont alapvetően nem találtam olyat, ami tetszett volna és/vagy ne olvastam volna róla túl sok olyasmit, ami miatt nem jöhetett szóba.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 21

 • Új házikó

  Ennek is eljött az ideje. A 7 éves, anno táppal együtt vásárolt Asus házikóm mára kellően leharcolt állapotba került az eltelt idő alatt, legfőbb idegesítő tulajdonsága a zörgés lett, amit az oldallapjai meg az előoldali takarólemezek műveltek elsődlegesen. Annyi konfigot (alaplapból járt benne 6) látott szegény, hogy nem nagyon van csavarmenet rajta, ami ne lett volna már legalább egyszer megnyúzva, így túlságosan stabilan se lehetett benne rögzíteni semmit, ami ezen biztosan nem segített.
  Szellőzése nem túlságosan jó. Elölre lehet bele tolni két db 80-as vagy egy db 120-as ventit (utóbbi megoldás kapott benne helyet), épp' csak nincs honnan igazán szívniuk, mert kevés elöl ehhez a nyílás, ha meg lenyitom az USB takarófedelét, akkor még az is kinullázódik, márpedig rendszeresen van oda dugva valami. Ugyan hátul szintén van két 80-as ventinek hely, de a rendes átszellőztetés az előbbi okból kifolyólag nehézkes. A proci se tudott igazán kellemesen friss levegőt szívni, mert az aktuális alaplapomon valahogy pont nem ott van a helye, hogy a ház oldalsó nyílásából az elvileg pont fölé vezető harangon keresztül menjen (gyári hűtővel használom), ugyanis ez pont nem fölötte van, míg az összes korábbi ATX lapnál ez nem volt probléma. Gyárilag amúgy egyetlen 80-as venti járt hozzá, elmebajos fordulatszámmal, hangos volt, mint a disznó, le is cseréltem.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.