2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bátor voltam: fékcsere

    Mer' nem csak hülyeségre költünk. Volt több nagyobb dolog is (vezérlés, kuplung fő- és munkahenger, futómű szilentek, kipufogó középrész dobbal együtt), de csak ezt szereltem itthon - hú de gyorsan lelőttem, na mindegy, a címből is sejthető - a funkcionális és esztétikai apróságokon felül, mint műszerfal ledezés, külső tükör ház javítás és persze a kötelező időszakos (olajcsere, szűrők, folyadékok, szelephézag) és szezonális dolgok. Szóval az első fékek is elég tróger állapotban voltak már. Tárcsa fél mm-re volt a végétől, illetve pár napja megszólalt valamelyik kopásjelző is a betétekben. Hónap második felében nem szeretem az ilyet, de egy ideje terveztem, hogy erre költeni kell, úgyhogy gondoltam, itt az idő. Felkerestem a szerelőmet, hogy mennyi lesz az annyi.
    Mondott egy 45+20 (anyag és munka) számot, persze szorozva ezerrel, amire elhúztam kicsit a számat. Mondtam is, hogy 45-ért már EBC szettet kapok (alap tárcsa + Blackstuff betétek), nem lesz ez kicsit drága? Ő azt nem ismeri, de egyébként a Textar-ban bízik, azt sokat szerelt már és még nem vittek vissza rosszat. De ha akarom, tesz fel olcsóbbat, csak az nem lesz olyan jó. Hát jó, kitalálom, hogy mi legyen.

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 5

  • Látogató

    Ilyesmit ritkán látni felénk, pláne ilyen szép nagy méretben (15+ cm). Amióta macskákkal van tele a kert, elég esélytelen, hogy bármi is túléljen, de neki egyelőre sikerült és fel is jött nézelődni/sütkérezni a teraszra:

    Nem ijedt meg tőlem, úgyhogy sikerült egy ilyen szép közelit lőni róla.

    N

    N€T0X|N 6 éve 4

  • Duzzogva, de... DP2

    Ma is lett volna időm egy AIW-ra, de sajnos eredeti nyelven nem adták a környéken, így sértődött óvodásként ültem be a Deadpool 2-re és végül azt mondom, jól döntöttem. Meg amúgy vártam, mint az állat. Tökegyedül ücsörögtem a mozi közepén, ilyen se volt még.
    Olvastam előtte spoilermentes kritikákat, hülyeség mind. Ez a film simán van olyan jó, mint az első. Persze, ezt úgy mondom, hogy a képregényeket nem nagyon ismerem, de nem is érdekelnek. Én igenis röhögtem sokat, a filmben beszólnak mindennek és mindenkinek, közben megy a trancsírozás, üresjárat itt se nagyon van. Nekem bejött, aki meg fanyalogni akar, az ő dolga. Szerintem többszörnézős.

    N

    N€T0X|N 6 éve 5

  • AIW - végre!

    Nem fogok spoilerezni, ha valaki még nem látta. Amúgy is van már róla másnak bejegyzése, de meg kell emlékeznem róla. Múlt héten megvolt a Black Panther is, úgyhogy jöhetett az MCU/Avengers következő felvonása, az Infinity War. Egy ideje már nem nagyon hoz lázba ez a világ, részben köszönhetően annak, hogy az elmúlt időszak filmjei nem igazán fogtak meg, így csak amolyan kötelező jelleggel néztem meg mindet, hogy képben legyek a történésekkel (sorozatokat nem nagyon követem egy ideje), ha végre ismét bosszúállás következik. A Civil War (ami nagyon ütős volt) óta volt ugye egy Doctor Strange (meh), egy Guardians vol.2 (MEH), egy Spider Man (utálom a karaktert), egy harmadik Thor (ez egész jó volt), meg egy Black Panther (ami pont olyan volt, mint amire számítottam: semmilyen).
    Az MCU-val először az első Avengers kapcsán kerültem kapcsolatba és akkor pótoltam a korábbi filmeket is. Az Avengers számomra meghatározó mozi volt, amikor kijött, egy héten keresztül minden nap megnéztem. Azóta egyedül a Civil War volt érdemes erre és most végre-végre, ismét egy olyan alkotás, ami erre a sorsra jut! A film nem tökéletes és a befejezés megvalósítása nem nagyon tetszett, de ugye a történetnek itt még annyira sincs vége, mint máskor, úgyhogy várom a folytatást. Egyetlen egyszer kaptam csak agyfaszt, amúgy végig full epicness (Cap belépőjéért már önmagában is megnéztem volna másodjára).

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.