2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az én karácsonyfám

    Kicsit rendhagyó, meg annyira nem is csilli-villi (főleg zárt házban), de az enyém. :D

    Került ugyanis a gépbe minap egy Enermax ETS-T40 Black Twister procihűtő. Van neki fehér és teljesen hagyományos megjelenésű testvére is (értsd: nem világít a venti, nincs színezve a borda), de annyira beleszerettem első látásra, hogy szó nélkül fizettem ki érte a felárat (10.5 vs 13K).
    Fontos volt vásárlás előtt, hogy halk legyen, amíg birkózik az i5-tel. Pontosabban egyáltalán ne kelljen birkóznia, de ha valami miatt 40 fokos hőségben kellene üzemelnie, akkor is hűtse le rendesen.
    Nem egy különösebben nehéz darab, közép osztályban versenyez a maga durván 60 dekájával. Szintén szempont volt, hogy ekkora tömeget már nem szeretnék alaplapi hátlap/merevítő nélkül az alaplapomra aggatni, ezzel tehát rendelkezik.

    Folytatás...

    N€T0X|N 9 éve 9

  • CPU-im eddig

    Cyrix MII 300 (225 Mhz) - 2000.12.

    Az első saját. Szegény rettenetesen gyenge volt. Akkoriban a suilban 200MMX-ek voltak, amik porrá zúzták CS b0.6 alatt ezt a szerencsétlent. Így otthon nem voltam annyira boldog, hogy nem tudok folyamatosan játszani. Egyedül még csak-csak, de botokkal (akkoriban kezdtek megjelenni az addon botok a játékhoz) már teljesen használhatatlan volt. Nagyjából igaz volt ez minden más játékra is. Kis pénzből kis processzor. Kellett neki az aktív hűtés, mert melegedett rendesen. Tuningot lehetett nyomni rajta, 3x100 Mhz-en simán futott, lehetett is érezni belőle valamit. Bár a pentiumokat úgy sem érte be. Gyenge volt, na.

    AMD K6-2 550 (meglepő módon 550 Mhz)

    Később némmi pénzmagra szert téve újítottam a K6-2-re és reméltem, hogy na majd most! Olvasgattam előtte teszteket (pl. a Prohardvert is - ennek jó 13 éve, csak hát akkoriban még read only voltam, nem kellett a reg. semmihez) és úgy láttam, hogy jó 3x teljesítményt fogok kapni az FPU-tól. Ami persze a Pentium II-esekhez képest gyatra volt, de reméltem, hogy a játékok kellemesebben fognak futni.

    Folytatás...

    N€T0X|N 9 éve 28

  • VGA-im eddig - képekkel bővítve

    Nem egy rettenet lista, mert későn szálltam be saját PC-vel a biznicbe. De itt egy kis összefoglaló, hogy mit látott az asztalom eddig.

    1. S3 Trio 3D 4 MB - 2000.12.


    Kb. így nézett ki az enyém is

    Ő volt az első, ezért meg kell emlékezni róla is. Igazából ennél több már pazarlás rá... Volt valami kis D3D valahányas támogatása, de annyira rettenetesen lassú volt, hogy nem nagyon lehetett vele semmit így játszani. Azonban tudok kivételt: a Kyodai Mahjongg futott vele képhibák és problémák nélkül 800x600 felbontásban, persze nem maximális beállítások mellett, de jó sebességgel.

    2. S3 Savage 4 16 MB


    Ez is olyan ismerős kép :D

    Ezt még a Drótpostagalamb egyik adok-veszek hírlevelén találtam. A srác, aki árulta azért akarta eladni, mert "az alaplapja nem támogatja", ezért fagy minden. Akkoriban még bedőltem ilyesminek, zöldfülűként. Kaptam is egy valószínűleg memóriahibás kártyát, ami valóban fagyott minden alatt, még Windowsban is (kivéve, ha kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, ami nélkül ugyebár minden használhatatlan volt, a Windows felülete is).

    Folytatás...

    N€T0X|N 9 éve 53

  • A GTX670 és az i5

    Eddig bírta a májusi 560ti. És akkor már megérdemelt egy komolyabb procit is az i3 helyett. Egész jó áron jött ki a dolog, ráadásul mindkettőre van garancia is. A játékok +50-100% közötti gyorsulást produkálnak. Bódottá.

    N

    N€T0X|N 9 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.