2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • EJ9 -> EP2

    Ez a nap is eljött. Volt ígéret, volt bizonyíték, volt minden, mégsem akart összejönni sehogy a váltás, de ma, szűk másfél hónap után (ami nem is olyan sok) a végére értem és hazahoztam az új paripát.


    1.6 Sport

    Még október elején gtk-ra törték (járóképes, funkcionálisan nem sérült) a régi piroskát. Most mondjam, hogy egy szőke nő? Mondom, azaz írom, mert az volt. Parkolóban(!), kötelező haladási irányt figyelembe nem véve (balra akart kifordulni, de csak jobbra lett volna szabad), macisajtot figyelembe nem véve akkora gázzal indult el és vert telibe középen jobboldalról, hogy a vizes fehér aszfalton (mert hát miért ne szakadt volna az eső éppen) átlökött a szembesávba. Szerencsére az út elég széles volt, de nem is jött éppen senki.
    20-szal mentem, előttem-mögöttem kocsisor, erre azt mondja, hogy nem látott. Piros autót... de legalább kiröhögte saját magát, hogy ennyire béna hogy lehet valaki.

    Folytatás...

    N€T0X|N 3 éve 9

  • 1080 -> 1080ti

    Nem tartott sokáig szegény 1080. Péntek este vettem és aznap szereltem be a gépbe, végigbírta a teljes hétvégét nagyjából zokszó nélkül, erre hétfő reggeli bekapcsoláskor úgy döntött, hogy márpedig ő többet nem ad képet egyik DP vagy HDMI kimenetén sem (DVI-t meg nem tudtam kipróbálni, de az működött). Visszakerült az előző gazdájához és visszakaptam a teljes vételárat, így összességében semmi rossz szavam nincs.
    Korábbi bejegyzésben elültették a fórumtársak a gondolatot bennem, hogy hát lehet, jobb lett volna arányaiban egy ti-t venni a sima 1080 helyett. Mivel épp volt olyan áron eladó az aprón, amire ez valóban igaz volt (nem részletezem, de nem az elsőt vettem meg, az állítólag elromlott még mielőtt mehettem volna érte - ezernyolcvan-pestis volt a héten vagy mi??), ezért végül tényleg az 1080ti-nél kötöttem ki.


    Zotac 1080ti AMP Edition

    Némi próbagaranciát kaptam erre is, de nagyon remélem, hogy vele nem lesznek gondok.

    Folytatás...

    N€T0X|N 4 éve 10

  • 1060 -> 1080

    Ismét eljött az idő a vga váltásra. Éppen egy évet töltött nálam az 1060 6G a gépben a 780ti után és bár eddig nagyjából megfelelt a célnak, a minap fhd-ról qhd felbontásra váltottam és ez gyorsan hozta magával egy erősebb videokártya szükségességét. De sürgősen. Nem mondom, hogy az 1060 használhatatlan ebben a felbontásban, de a ~78%-kal több képponttal némely címekben eléggé küzdősbe ment át a dolog. Friss címekkel nem játszok, de az kicsit szíven ütött, hogy pl. a Skyrim SE nem rommámoddolva már csak 40-45 fps-sel fut ebben a felbontásban. Au.

    Palit GTX 1080 JetStream

    Az pedig finoman szólva nem ideális. Már fhd mellett is gondolkodtam, hogy ideje volna legalább egy 1070-nek, de most némi számolgatás, tesztek és pénztárca tartalmának nézegetése során arra jutottam, hogy inkább egy 1070ti kellene vagy 1080. Az előbbieket nézegettem, de rendre lecsúsztam a "nagy fogás"-okról. Az 1080 ár-érték arányban a használt piacon nem tűnt annyira jó vételnek, de végül csak itt kötöttem ki.
    Nincs túl nagy választék és inkább a 100 feletti ár jellemző, az pedig mindenképp kizáró tényező volt, de ezt a kártyát sikerült alatta megvenni. Hosszú távon az a kis plusz nyilván nem fog ártani, amit a 1070ti-hez képest fel tud mutatni.

    Folytatás...

    N€T0X|N 4 éve 27

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.