2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hüje aki elolvassa

    A hülyeségek kellenek ahhoz, hogy mi rabok legyünk. Ha ezek a hülyeségek nem volnának, akkor nem is lennénk rabok.
    Mert, ha például, nem hinnénk el, hogy okostelefonra van szükségünk, akkor nem vennénk 100 ezerért egyet magunknak, és akkor nem nyomkodnánk naphosszat az érintőképernyőjét, hogy újabbnál újabb színes képek között böngésszünk.
    És akkor maradna időnk intelligens dolgokkal foglalkozni, és egy fokkal máris szabadabbak lennénk.

    Ha pedig nem hinnénk el, hogy az egyik, vagy másik politikai oldal képviseli az igazságot, és a másik, vagy egyik az igazságtalanságot, akkor nem mennénk ki politikai tüntetésre, és nem ordítanánk rekedtre a hangunkat, és akkor nem fájna még utána napokig a torkunk. Ez is adna egy kis szabadságérzés növekedést.

    És, ha nem gondolnánk, hogy az újságban olvasható borzalmas, és mocskos híreket el kell olvasnunk, akkor nem lenne egy egész napra tönkredepressziózva a lelkünk, ami szintén növelné a szabadságfokunkat.

    Ha nem hinnénk el, hogy drága autót kell vennünk, mert attól vagyunk valakik, akkor nem kéne olyan sok milliót megkeresnünk, és akkor nem kéne annyi igazságtalanságot elkövetni más emberek rovására, nem kéne becsapni, kizsigerelni, vagy konkrétan meglopni őket. Így szabadabban fellélegezhetnénk.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 31

  • Hagymaleves DeFranco módra

    Ma azon ritka napok egyike volt, amikor apa főz. Feleségem elkapta valami megfázásos nyavalya, és erre nálunk a családi kalendáriom kiemelt helyen javasolja a meleg levesek fogyasztását (a gyömbértea és a kalapkúra mellett). Ez a meleg leves a szülői házban jellemzően gyöngyöző húsleves, igazi húsból, anyaféle módra elkészítve, nálunk itthon jellemzően köménymag- de még annál is inkább hagymaleves.

    Ez utóbbi itthon az én specialitásom, és mivel "szezonja van" gondoltam kedvezek vele a páromnak.

    Az elkészítés módját pedig most megosztom veletek, akinek módja van rá próbálja ki, viszonylag gyorsan kész, és egyszerű az elkészítése. Az adagok, fűszerek, ahol nem jelzem külön, egy közepes (3 liter) lábosnyi, kb. 6 tányér levest kiadó mennyiséghez számolandók.

    Elöljáróban azt tudni kell, hogy ahány ház, annyi hagymaleves, tejszínnel vagy anélkül, sűrűn vagy hígan, fűszeresen vagy esetleg édeskésen... mindenki másra esküszik. Én a házias, testes, vastag, bitang fűszeres vonalat képviselem, a kommentekben (feltéve hogy egyáltalán engedélyezem, muhahaha) biztos fel fog még tűnni 4-5 variáns.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 73

  • defranco.hu

    Igen, létezik és az enyém :)

    defranco.hu

    Egyelőre semmi nincs rajta, és ami van, az is kaki, még alfa állapot sincs, de majd szépen fejlődik idővel.

    Amiért mégis írok erről, az az, hogy engem is meglepett, mennyire könnyen, egyszerűen és olcsón lehet már saját domaint regisztrálni. Fiatal koromban csillogó szemű áhítattal tekintettem mindenkire, akinek saját, tényleg saját honlapja volt, saját domain alatt. Elérhetetlen dolognak tűnt, ami nekem soha nem lesz, pedig mekkora menő dolog már.

    A múlt héten azonban hirtelen felindulásból elkezdtem egy kicsit utánajárni a témának, és bár nem szokásom az impulzusvásárlás, most kivételesen elcsábultam. Amit találtam, az őszintén meglepett: saját külön bejáratú .hu-s domained lehet már 2000 Ft-ért (ez két évre szól, majd évente kb. egy ezresért hosszabbíthatod) és a szükséges tárhely is összehozható évi kb. egy ezresből úgy, hogy megbízható helyre kerül a tartalom, ahol a rendelkezésre állás is stabil, nem csak a számlázás. Összesen évi 2k, de ha ki tudod váltani a tárhelyet, akkor csak 1k.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 30

  • USB tápellátás kérdés

    Sziasztok!

    Van egy elég régi kálváriám egy külső HDD-vel, aminek most új fejezete nyílott, ebben kérnék szakmai segítséget valaki(k)től aki(k) tényleg jártas(ak) a témában.

    Az előzmények röviden: vettem egy 320-as Samsung M2-es külső HDD-t, még USB 2.0 szabványú csatlakozóval. Ez a gépemre kötve bizonytalanul működött. Amit lehetett megcsináltam (hátsó portba tettem, nem előlapiba, Y kábellel kötöttem rá, a hátsó integrált 6-os blokk két sarkába tettem úgy, hogy a párjában nincs semmi, kilőttem az alaplap készenléti körének tápellátását, tehát kb. mindent megtettem a maximális tápellátásért), de ennek ellenére felpörgési hibákat produkált, leállásból nem vagy csak nehezen ébredt fel, elvesztette a kötetet, amit újracsatlakoztatva ismét megismert.

    Mivel a céges brand HP gépen tökéletesen muzsikált, arra jutottam/jutottunk a hiba a készülékben lehet, vagy a gyengélkedő táp, vagy a lap asrocksága lehet az oka annak, hogy a tápellátás ebben a kiélezett helyzetben bizonytalan, két USB 2.0-s portról is előfordul, hogy kritikus helyzetben nem kap elég tápot.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 34

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.