2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • öregsam [+ posztvégi konteszt]

    Alapvetően hűséges típus vagyok, és ez vonatkozik a használati tárgyakra is, ami bevált, működik, használatra alkalmas, ahhoz ragaszkodom. Lehet ennek némi köze ahhoz is, hogy gyerekkoromban nem csak emberségből, szükségszerűségből is megbecsültük amink van.

    Így volt ez a telefonjaimmal is mindig. Nem telefonvazs bejegyzés, csak felsorolás szintjén: valamikor, tán' '99-ben első telefonként egy Ericsson A1018, majd Siemens M35, később Me45 szolgált jó pár évig, valahogy nem fogott meg sem a színes kijelzős, sem a fényképezős-zenehallgatós korszak sem. Az Me45 jól kiszolgált, elwapolgattam vele ha kellett egy menetrend, az albérletben ez adta az internetet (szigorúan infraporton). Nem volt értelme a cserének, csak amikor már tényleg dübörgött az okostelefon korszak, lefutott az első majd a második kezdetleges széria is, és kezdett beállni egy olyan állapot, amikor már megtalálták a helyes utat a gyártók, de még nem pörgött fel az a daráló, ami most jellemző a piacra. Mivel a régi jó siemenshez már akksit sem lehetett kapni, és éreztem, hogy ez a mostani technológiai ugrás olyan, aminek minél előbb részese akarok lenni.

    Ez volt 2010-ben, akkor egy kerek születésnapon vettem egy nagy levegőt, és szert tettem egy Samsung Galaxy 3-as telefonra.

    Folytatás...

    DeFranco 8 éve 34

  • töltött tikmony

    A hosszú hétvégén vendégeket vártunk (sőt mi több, jöttek is meglepő módon), és vendégváróként készítettem ismét töltött tojást. Mivel amúgy is jön a húsvét, szezonja van a tojásos hideg ételeknek, ezúttal fotóztam is a processzt, s leszen belőle gasztroböf. Nem egy gasztronómiai magasművészet az eredmény, inkább csak kisszínesnek szánom ezt a bejegyzést, kezdő kiskukták tudnak vele brillírozni alkalmanként, mert az eredmény finom és viszonylag látványos.

    Tehát a töltött tikmony elkészítése nem bonyolult, akár kollégista körülmények között is elvégezhető, de a részletek tudnak hajtépést okozni, és nem árt, ha valakivel jó előre leboltolod, hogy elmosogat utánad, mert lesz csetres rendesen. Továbbá ahány család annyi elkészítési mód, variálható a recept, ez a leírás sem szent grál, lehet cifrázni a végletekig, én általában szeretem az egyszerűbb, rusztikus, kockás abroszos megoldásokat, ha egyébként az étel koncepciójába ez belefér.

    Kezdünk. Indulásnak vegyünk mondjuk 12 tojást, ez 4 embernek kb. épp elég mutatóba, ha van mellette más is az asztalon, de mivel nagyon addiktív a cucc, ezért 2 közepes étvágyú ember is el tudja tüntetni valószínűtlenül rövid idő alatt.

    Folytatás...

    DeFranco 8 éve 12

  • Moving on

    Évtizedek óta (kunc) nem mozogtam sem rendesen sem sehogy sem, és mostanra, 34 éves koromra éreztem meg ennek a hiányát. Már a két emelet két nagyobb pakkal föld körüli pályára állítja a ketyegőt, érzem, hogy sorvadnak olyan izmok, amik eddig megvoltak, valahogy csökken az általános erőnlétem, nagyobbak a kilengések minden irányban.

    Kellene valamit mozogni, de a mozgásforma kiválasztásánál mindig hendikeppes voltam. Kifogás alert, most kizárjuk, mi nem lesz:

    Csapatsport nem jöhet szóba, nem vagyok oda a csapatsportokért. Egyébként csapatjátékos vagyok az életben, de a foci/kosár/stb.-vel járó primadonnázásra meg hisztire nincs szükségem, és mivel sem jól űzni nem tudom egyiket sem, sem gyakorlatom nincs, kihagynám.

    Terembe nem fogok lejárni, mert a) nem az én világom, b) nem fér bele anyagilag.

    Futás/kerékpár/egyéb szabadban űzhető magánysportok kizárva, Budapesten ezeket nem tartom értelmes alternatívának, túl szennyezett a levegő, semmi humorom ólmot lihegni.

    Küzdősport kizárva, csináltam, jó volt, öreg vagyok hozzá, és semmi kedvem vegyíteni a terembe járás hátrányait a csapatsporttéval.

    Fegyencedzés, kettlebell szintén elvetném, többeknek szívügye, nem indokolnám, hogy miért nem szeretném csinálni. Fogadjuk el csendben.

    Most jön a mi lesz:

    Folytatás...

    DeFranco 9 éve 38

  • ArtsCow egérpadok gyűjteménye

    Az Eredeti játékok topicban linkelte először zone fórumtárs a lehetőséget, mi szerint az ArtsCow oldalán lehetőség van kuponkóddal szállítási költséggel együtt mindössze 0,99 dollárért egyénileg tervezett egérpadot rendelni.

    Erre a lehetőségre többen rákaptak-rákaptunk, a többségnek meg is érkezett már a rendelt pad (sajnos nekem három hét alatt nem ért ide, de ez lehet a posta bűne is, egyelőre kivárok).

    Az eredeti topic tematikájába nem fér bele, hogy ezt az egérpados mókát bővebben kitárgyaljuk, a megtervezett és megérkezett egérpadokat posztoljuk, beszélgessünk, ezért hoztam létre ezt a topicot, itt elférünk.

    Két dolgot szeretném ha figyelembe vennének az olvasók. Ez egy lehetőség, amivel nem kellene visszaélni. Megoldható több egérpad rendelése is ilyen áron, ez nem titok, de ha pár ingyenjános vérszemet kap, és tizesével kezd el rendelgetni, esetleg aprózni kezd a lehetőséggel, akkor nagyon hamar tiltólistára fog kerülni az ország, ami egyikünknek sem érdeke. Legyen kedves mindenki mértékkel és tartózkodással élni a lehetőséggel, ez itt már Európa, nem a balkán viselkedjünk is úgy. Köszönöm.

    Folytatás...

    DeFranco 10 éve 87

  • Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo

    Sziasztok!

    Kicsit felkészületlenül írom ezt a bejegyzést, mert a címben szereplő oldalt még csak most ismertem meg, de mivel már találkoztam hasonlóval, és ez is megtetszett, megszavazom neki a bizalmat.

    Röviden: ezen cikk alapján találtam rá a duolingo.com nevű oldalra, ami webes, interaktív, játékos módon segít nyelveket tanulni. Már magyarul is tud, magyar felhasználói felülettel egyelőre az angol leckék érhetőek el.

    A program az alapoktól kezd, egyelőre nem tudom, hogy milyen nehézségi szintig megy fel, de úgy gondolom, hogy aki nem használja folyékonyan és napi szinten az angolt, annak nem árt egy kis gyakorlás. A felület jól néz ki, barátságos, használható PC mellett Androidon és iOS-en is.

    Annak, hogy ezt a kis bejegyzést megírtam, két oka volt:

    Egyrészt, hogy népszerűsítsem az oldalt, mert könnyen elérhető, segít a nyelv elsajátításában, ingyenes, és nagyon jó kezdemélyezésnek tartom.

    Másrészt azért, mert fel lehet venni egymást az oldalon belül "ismerősnek" és így látjuk, hogy egymáshoz képest milyen eredményeket értünk el, tudjuk egy kicsit húzni egymást előre.

    Folytatás...

    DeFranco 10 éve 188

  • Fritz fischt frische Fische

    Figyelem, villámblogolás következik, kettőt pislantasz, lemaradsz.

    Kellékek:

    Egy kb. alkarnyi jóféle hal, pár szál rozmaring, pár narancskarika (4), kis olaj, kis halak fűszerkeverék (vagy kikevered magadnak).

    Halba beteszed a zöldet meg a narancssárgát, a fűszeres olajjal kívülről jó alaposan bekened, sütőbe be, kis lángon fél óráig sül, kiveszed, fotózol:

    Kép készült 13:08

    Hátán a gerince mellett óvatosan bevágsz, nem éles késsel a csontokról oldalanként egyben letolod a húst, fogyasztasz.

    Mutatom a maradékot:

    Szálkák száma 1 db, csontok száma 12 db, a hal maradéka felett látható katatón jelleggel elrendezve, kockák meg is számolhatják, többiek csak csendben megállapítják, hogy nem szálkás. Kép készült: 13:28, nem kell vele sokat szöszölni, habzsolva fogyasztható.

    Egy baja van, hogy miért nem kettő sült belőle :D

    Köretnek opcionálisan karikára vágott sült burgonya, rizs, egyéb.

    DeFranco 10 éve 33

  • Kárpótolná Önt egy kilencvenezer dolláros Ferrari Testarossa, ha sokan a Sátán művének kiáltanák ki a játékát?

    Minden szubkultúrának megvannak a maga legendái, legendás alakjai. A PC játékosok számára az egyik, ha nem a legnagyobb szent grál a mai napon 20. születésnapját ünneplő DOOM című játék, és a két ikonikus fejlesztő: John Carmack és John Romero.

    A történetet szerintem mindenki olvasta már több soron, nosztalgiázásképpen ezen a linken olvasható újra, én csak pár bekezdést emelnék ki:

    Az Id Software már akkor hülyére kereste magát a játszható demókra épülő modellel, amikor azt még shareware-nek hívták, és már akkor rengeteg pénzt szakítottak a digitális terjesztéssel, amikor a Valve még meg sem alakult, hogy feltalálják a Steamet.

    És csináltak valamit, amit addig senki más: ingyen adták a játék shareware verzióját. A boltokba eljuttatták a játékot, és azt mondták a tulajdonosoknak, hogy akár kereshetnek is rajta, de ők nem kérnek érte pénzt. Ők ezt el sem akarták hinni: más cégek részesedést adtak a shareware verzió eladásából, erre jön az Id Software, a shareware-piac királya, és ingyen adja az új játékát?

    Folytatás...

    DeFranco 10 éve 11

  • Release the Kraków

    Mint ahogy azt már páran az egyes topicokban elkövetett sirámaimból ("jajjmerremenjek", "jajjszétesikazautó", "jajjnemleszjóakártya") tudjátok, az elmúlt hetet Krakkóban töltöttük feleségemmel kettesben. Erről írok most egy rövid beszámolót Nektek, hátha más is kedvet kap a város meglátogatásához. Az írás várhatóan több helyen lesz csapongó és messzemenően szubjektív, mert a célom elsősorban az, hogy az engem ért benyomásokat nyersen adjam át, ahogy jött. WYSIWYG.

    Mivel egy totális véletlen okán Kalandorral egy napos csúszásban nyaraltunk ugyanabban a városban, bízom benne, hogy tőle megkapja a részletes és tárgyilagos beszámolót aki igényli, nem venném el a kenyeret a Kalandor-módszer elől. Mivel össze nem futottunk, össze nem beszéltünk, ezért a pártatlanság adott.

    Türelmetleneknek lelövöm a poént előre: állat volt. Ez a város annyira szexi, akkora impulzusbomba, és mégis akkora lazaság járja át, hogy az minden idegrendszert két nap alatt kisimít. Nagyon sokat ijesztgettek vele, hogy közbiztonság így, nyelvi akadályok úgy, balkán még amúgy, ebből - tapasztalatom szerint - egy szó sem igaz.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 51

  • Vizuális kreatívok ide! (Segílyke kíne)

    Kis kreatív segítséget kérnék a nálam nagyobb fantáziával megáldott kollégáktól.

    Rám szakadt a megtisztelő feladat, hogy az egyik nyugdíjba távozó kollégánk egyik búcsúajándékát elkészítsem.

    Mivel ősidők óta itt van, szinte már önmagában egy darab történelem, és 10 vezérigazgatót is kiszolgált már, gondoltuk ezt megörökítjük valamilyen formában.

    Az első ötlet egy családfa volt, arra valahogy felpakolni a pozíciókat, közvetlen és közvetett főnököket (csopvez, osztvez, vezérigazgató) meg esetleg az egyéb infókat. Mivel én használtam már egy családfa készítő szoftvert ezért bevállaltam, hogy összedobom vele, persze határidőre.

    24 órán belül rájöttem, hogy maga a családfa koncepció valószínűleg hülyeség, legalább is nem tudom hogyan lehetne adaptálni erre a szituációra, és inkább más megjelenítési formát kellene találni a "fa" helyett. Rémlik valami, hogy láttam már ilyesmit, lehet valamilyen idővonal szerűen, lehet hogy nem is jó dologra emlékszem, de egyszerűen nem jutok vele dűlőre.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 18

  • Pocsék Áruk Fóruma

    Nem szeretem a panaszbejegyzéseket, nem szeretem a mindenegyrerosszabb savköpő életbölcseket, de szeretem a tapasztalatok megosztását és az információáramlást. Ezzel indítunk.

    A bolti csemegeáruk minősége egyre rosszabb. Nem vagyok szívbajos, inkább veszek jót, mint olcsót, de a reggelik és vacsorák alkalmával a szendvicsre kerülő felvágottak és sajtok közül már lassan egyáltalán nem tudunk választani.

    Először csak az tűnt fel, hogy nem jövünk ki a kasszapénzből. Aki ismer, az tudja, hogy különösen perverz módon bánok a pénzzel, minden forintnak megvan a helye és története nálunk, így tudom, hogy a zöldségek és gyümölcsök után a kategória legnagyobb tétele a csemegeáru. Mivel zöldség-gyümölcsöt nem vettünk túl sokat mostanában, itt kell keresni az okot, és lám, látom, hogy elszálltak a költségek, mint a győzelmi zászló.

    Miért? Azért, mert a szendvicsre, hogy "finom" legyen, kerül sajt is, felvágott is, meg még valami kis extra, mert végre egyszer már finomat is akarunk enni. De még így sem az igazi.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 205

  • Beadtad már?

    Az adóbevallásodat?

    Lassan itt az ideje, nav.gov.hu-ra fel, megfelelő kitöltőprogram letölt (64 bitesek figyelem, más java kell alá), adóigazolásról számokat bepötyög.

    Ha nem vagy olyan kekec mint én, és nem adod össze, hogy tényleg jól adták-e össze, akkor 10 perc alatt megvagy. Ha kekec vagy, mint én, egy óra, és le van a gond.

    Ami nekem a legjobban tetszik, hogy nincs postázás, nincs paksamétázás, nincs ezermillió feleslegesen kinyomtatott papír, hanem programon belülről egy kattintással be tudod küldeni online. Ez azért kényelmes.

    Ja, nem vagyok NAV alkalmazott, csak nekem is a hét végén jutott eszembe, hogy be kellene küldeni lassan, mert közeleg a határidő. :)

    DeFranco 11 éve 43

  • Üzletszabályzatom

    1: Hiszi a piszi.

    2: Cserebere fogadom többet vissza nem adom.

    3: Enyém a vár, tiéd a lekvár.

    4: Nincs, elfogyott. Holnap sem lesz.

    5: Ha nem írok ne válaszolj.

    6: Az én bátyám erősebb.

    7: Cseréptörést nem vállalok.

    8: A kákán is csomót keresek.

    9: Fellebbezésnek helye nincs. Paragrafus.

    10: Bezár a bazár.

    Biznic iz biznic. Lesz itt rend.

    DeFranco 11 éve 30

  • Hüje aki elolvassa

    A hülyeségek kellenek ahhoz, hogy mi rabok legyünk. Ha ezek a hülyeségek nem volnának, akkor nem is lennénk rabok.
    Mert, ha például, nem hinnénk el, hogy okostelefonra van szükségünk, akkor nem vennénk 100 ezerért egyet magunknak, és akkor nem nyomkodnánk naphosszat az érintőképernyőjét, hogy újabbnál újabb színes képek között böngésszünk.
    És akkor maradna időnk intelligens dolgokkal foglalkozni, és egy fokkal máris szabadabbak lennénk.

    Ha pedig nem hinnénk el, hogy az egyik, vagy másik politikai oldal képviseli az igazságot, és a másik, vagy egyik az igazságtalanságot, akkor nem mennénk ki politikai tüntetésre, és nem ordítanánk rekedtre a hangunkat, és akkor nem fájna még utána napokig a torkunk. Ez is adna egy kis szabadságérzés növekedést.

    És, ha nem gondolnánk, hogy az újságban olvasható borzalmas, és mocskos híreket el kell olvasnunk, akkor nem lenne egy egész napra tönkredepressziózva a lelkünk, ami szintén növelné a szabadságfokunkat.

    Ha nem hinnénk el, hogy drága autót kell vennünk, mert attól vagyunk valakik, akkor nem kéne olyan sok milliót megkeresnünk, és akkor nem kéne annyi igazságtalanságot elkövetni más emberek rovására, nem kéne becsapni, kizsigerelni, vagy konkrétan meglopni őket. Így szabadabban fellélegezhetnénk.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 31

  • Hagymaleves DeFranco módra

    Ma azon ritka napok egyike volt, amikor apa főz. Feleségem elkapta valami megfázásos nyavalya, és erre nálunk a családi kalendáriom kiemelt helyen javasolja a meleg levesek fogyasztását (a gyömbértea és a kalapkúra mellett). Ez a meleg leves a szülői házban jellemzően gyöngyöző húsleves, igazi húsból, anyaféle módra elkészítve, nálunk itthon jellemzően köménymag- de még annál is inkább hagymaleves.

    Ez utóbbi itthon az én specialitásom, és mivel "szezonja van" gondoltam kedvezek vele a páromnak.

    Az elkészítés módját pedig most megosztom veletek, akinek módja van rá próbálja ki, viszonylag gyorsan kész, és egyszerű az elkészítése. Az adagok, fűszerek, ahol nem jelzem külön, egy közepes (3 liter) lábosnyi, kb. 6 tányér levest kiadó mennyiséghez számolandók.

    Elöljáróban azt tudni kell, hogy ahány ház, annyi hagymaleves, tejszínnel vagy anélkül, sűrűn vagy hígan, fűszeresen vagy esetleg édeskésen... mindenki másra esküszik. Én a házias, testes, vastag, bitang fűszeres vonalat képviselem, a kommentekben (feltéve hogy egyáltalán engedélyezem, muhahaha) biztos fel fog még tűnni 4-5 variáns.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 73

  • defranco.hu

    Igen, létezik és az enyém :)

    defranco.hu

    Egyelőre semmi nincs rajta, és ami van, az is kaki, még alfa állapot sincs, de majd szépen fejlődik idővel.

    Amiért mégis írok erről, az az, hogy engem is meglepett, mennyire könnyen, egyszerűen és olcsón lehet már saját domaint regisztrálni. Fiatal koromban csillogó szemű áhítattal tekintettem mindenkire, akinek saját, tényleg saját honlapja volt, saját domain alatt. Elérhetetlen dolognak tűnt, ami nekem soha nem lesz, pedig mekkora menő dolog már.

    A múlt héten azonban hirtelen felindulásból elkezdtem egy kicsit utánajárni a témának, és bár nem szokásom az impulzusvásárlás, most kivételesen elcsábultam. Amit találtam, az őszintén meglepett: saját külön bejáratú .hu-s domained lehet már 2000 Ft-ért (ez két évre szól, majd évente kb. egy ezresért hosszabbíthatod) és a szükséges tárhely is összehozható évi kb. egy ezresből úgy, hogy megbízható helyre kerül a tartalom, ahol a rendelkezésre állás is stabil, nem csak a számlázás. Összesen évi 2k, de ha ki tudod váltani a tárhelyet, akkor csak 1k.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 30

  • USB tápellátás kérdés

    Sziasztok!

    Van egy elég régi kálváriám egy külső HDD-vel, aminek most új fejezete nyílott, ebben kérnék szakmai segítséget valaki(k)től aki(k) tényleg jártas(ak) a témában.

    Az előzmények röviden: vettem egy 320-as Samsung M2-es külső HDD-t, még USB 2.0 szabványú csatlakozóval. Ez a gépemre kötve bizonytalanul működött. Amit lehetett megcsináltam (hátsó portba tettem, nem előlapiba, Y kábellel kötöttem rá, a hátsó integrált 6-os blokk két sarkába tettem úgy, hogy a párjában nincs semmi, kilőttem az alaplap készenléti körének tápellátását, tehát kb. mindent megtettem a maximális tápellátásért), de ennek ellenére felpörgési hibákat produkált, leállásból nem vagy csak nehezen ébredt fel, elvesztette a kötetet, amit újracsatlakoztatva ismét megismert.

    Mivel a céges brand HP gépen tökéletesen muzsikált, arra jutottam/jutottunk a hiba a készülékben lehet, vagy a gyengélkedő táp, vagy a lap asrocksága lehet az oka annak, hogy a tápellátás ebben a kiélezett helyzetben bizonytalan, két USB 2.0-s portról is előfordul, hogy kritikus helyzetben nem kap elég tápot.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 34

  • Napi9gag - ha egyszer átadod a parancsnoki hidat

    Ejjj, ez de igaz :DDD

    A pokol kénköves kínja, ha az anyósülésre kényszerülök a gép előtt.

    DeFranco 11 éve 18

  • Polaroid napszemüvegek olcsón

    A lényeg: Mammut, polaroid napszemüvegek, 5000 és 9000 Ft-ért.

    A sztori: pár napja Kecskeméten jártam, és a helyi plázában észrevettem egy szigetet, ahol rengeteg napszemüveg volt kirakva nagy árengedménnyel. Közelebb menve láttam, hogy márkás darabokról van szó (Ray Ban, Esprit, Polaroid, meg ilyesmi).

    Mivel nekem Polaroid szemüvegem van, és nagyon szeretem, ezekre néztem rá először, és láttam, hogy pofátlanul olcsón árulják őket, kb. a felét 5000 Ft ért, a másik felét 9000-ért. A jelenlegit nagyon szeretem, de mániám, hogy szeretnék egy kék lencséset a mostani barna mellé, így alaposan átnéztem a kínálatot. Sajnos magamnak nem találtam, mert valamiért persze pont ez a szín nem volt a megfelelő kerettel.

    Ami miatt viszont ezt a bejegyzést megírtam, az az, hogy ma a Mammutban figyelmes lettem egy hasonló pultra, ugyanilyen árakkal, és hasonló modellekkel. Jellemzően fém keretes szemüvegek vannak, vastag szárú műanyag sportos modell viszonylag kevés, de nagyon nagy a kínálat, 100-150 modell biztos volt csak Polaroidból.

    Volt már ezekről a polarizált lencsékről szó itt a fórumon, nem véletlenül ajánlja nagyon, akinek van, iszonyat kellemes viselni, aki vett a tanácsunkra, mind nagyon elégedett volt vele. Ez egy teljesen más világ, nyáron persze drága, de itt a tél nyitánya, lehet olcsón jó szemüveget venni.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 38

  • Getalife póló

    [link]

    Mindenkinek a nyakára kellene tekerni aki még mindig, 500 hsz-en túl is képes egy ilyen pszlicsáré hülyeségen rugózni...

    ... komolyan ember, kapcsold ki azt az ördögi masinériát, vedd fel a cipőt meg a kabátot, és takarodás kifelé a betonkockából, mert az őrület határát súrolod. Kapjál már magadhoz, ki nem tojja le, hogy egy virtuális fórum virtuális hozzászólására a virtuális főnökök hány virtuális pontot adnak. Ember! Észnél vagy?

    Ja, igen, hogy az elvek... azok, persze. Nem, te is tudod, hogy ez rólad szól, a te kis virtuális valódat "értékelték le" és ezen lázongsz. Ez határoz meg? Tényleg? Hogy valaki hány átalánypontot ad a hozzászólásodra? Komolyan? Száni...

    Ezt a bejegyzést fenntartom, hogy törölhetem, ha úgy van. De nem valószínű.

    DeFranco 11 éve 92

  • Születésnapomra

    SZÜLETÉSNAPOMRA

    Harminckét éves lettem én -
    meglepetés e költemény
    csecse
    becse:

    ajándék, mellyel meglepem
    e társasházi szegleten
    magam
    magam.

    :DDD

    Na nem... versben soha nem voltam jó. ;) Ami történt, megtörtént, ma betöltöttem a harminckettőt, krisztusi korba léptem.

    Ilyenkor az ember számot vet, visszanéz, szembesíti magát azzal, hogy mit is ért el idáig. Papír szerint most vagyok testi és szellemi teljesítőképességem csúcsán, amit eddig elértem, és ami potenciál ebben még van, azt kell beosztani.

    Érdekes érzés, egészen újszerű. Egy valamiben viszont teljesen biztos vagyok:

    Senkivel nem cserélnék ezen a világon. :) Senkivel. :)

    Kívánom mindannyiótoknak, hogy találjátok meg ezt az érzést.

    DeFranco 11 éve 23

  • It's cool man...

    (a cikk egy-az-egyben átvéve az index.hu portálról, eredeti formájában itt olvasható)

    Sürgősségi operációval végződött egy brit tinédzser számára a 18. születésnapján tartott bulija. Gaby Scanlon gyomrát el kellett távolítani, miután folyékony nitrogénnel hűtött koktélt ivott.

    Életveszélyes állapotban került kórházba egy fiatal brit lány saját születésnapján.

    A 18 éves heyshami Gaby Scanlon Lancaster belvárosában az Oscar nevű bárban bulizott barátaival, amikor a nagy attrakció, a folyékony nitrogénnel hűtött ital elfogyasztása után elakadt a lélegzete, és erős hasfájások jelentkeztek nála.

    A Guadrian szerint a lányt beszállították a helyi kórházba, ahol az orvosok megállapították, hogy a nitrogén kilyukasztotta a gyomrát. A perforáció miatt életmentő beavatkozásra volt szükség, a műtét során kivették a lány gyomrát.

    A bár tulajdonosa sajnálatát fejezte ki a családnak a történtek miatt, és leállította a nitrogénes italok árusítását. Az extrém hideg pezsgős koktélt egyébként 8,95 fontért árusították.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 37

  • Szín-játék

    A Prohardver lapcsalád épp a napokban ünnepelte, hogy már kerek bruttó 400.000 regisztrált taggal büszkélkedhet.

    A kapcsolódó topicban ViZion kolléga egyik hozzászólása ültette el a bogarat a fülemben, vajon ha az én sorszámomat hexadecimális színné (ezt így kell írni, ez a neve?) alakítom, mit kapok?

    Íme:

    Hangosan felnevettem, mert ez a kedvenc színem, vicces, hogy pont ezt dobta a gép :)

    Ha te is kíváncsi vagy a "színedre", akkor a következőket kell tenned:

    1: Megkeresed egy hozzászólásodat,
    2: Ezen keresztül megpróbálsz magadnak egy privátot küldeni.
    3: A fenti címsorból a dstid= utáni számsort kimásolod
    4: Ellátogatsz erre az oldalra
    5: Beírod a sorszámodat hat karakterre kiegészítve, úgy, hogy elé nullákat raksz, pl: 061997
    6: Profit

    Folytatás...

    DeFranco 12 éve 92

  • Gyertek sörözni augusztus 9-én MEGVOLT

    A történet röviden a következő: ABE-el a fórum sokak által ismert, de mostanában jellemzően csendes tagjával úgy döntöttünk, hogy eltelt azóta már jó idő, hogy nem rémültünk meg egymás vállalhatatlan fejszerkezetétől, és már majdnem végig tudunk aludni egy éjszakát anélkül, hogy felsírnánk.
    Ezért gondoltuk megújítjuk a sokkos élményt, (hadd legyen valami izgalom az életünkben) és úgy döntöttünk jól összefutunk valahol.

    Megbeszéltük, hogy ha már lúd, legyen kövér, és fusson ki merre lát jöjjön, csatlakozzon hozzánk akinek kedve van, minél többen leszünk, annál jobb lesz a hangulat.

    Az időpont augusztus 9-e, a találkozó este 6-kor lesz. A helyszín még nem 100%, a Blaha - Kazinczy utca tengelyen ülünk be valahova. Igyekszünk egy (pesti viszonylatban) moderált árfekvésű, de nem késdobáló helyet találni, ahol önfeledten megihatunk egy pofa sört, és defy-ket fürdethetünk.

    Az időpont és a helyszínt nagyon demokratikusan eldöntjük mi, és akkor abból az egyből lehet választani jó igényesen. Ez egyrészt azért van, hogy ne fulladjunk ötletcunamiba, aminek a vége általában az, hogy semmi nem lesz az egészből, másrészt meg agyagedények vagyunk.

    Folytatás...

    DeFranco 12 éve 338

  • Felhívott a Vodafone

    Felhívott a Vodafone... kínáltak közel kétszer annyi lebeszélhető percet mint eddig, plusz erre rá még egyszer annyit, mint az alap, hálózaton belül. Adnak mellé másfélszer annyi adatforgalmat mint eddig.

    Emellett a havidíjam a mostaninál 20%-kal, a percdíjam ~10%-kal lesz alacsonyabb.

    Mindezt egyszerre, bemondásra.

    Szerintem engem át akarnak verni... :F Kértem egy hét gondolkodási időt.

    DeFranco 12 éve 26

  • Barátnőjüket védve haltak meg a moziban

    Miközben megkezdődött az új Batman-film bemutatóján történt coloradói mészárlás elkövetőjének tárgyalása, egyre több történet került nyilvánosságra az áldozatokról is. Ezek között három egészen hasonló is van - három férfi azért halt meg, mert barátnőiket védték testükkel a golyóktól - írja a Huffington Post.

    Egyikük a 26 éves Jon Blunk, aki korábban a haditengerészetnél is szolgált. Amikor a lövöldözés elkezdődött, a földre vetette barátnőjét és saját testével védte. Amikor a lövések abbamaradtak, a lány, Jansen Young megpróbált felkelni, de azt érezte, barátja nem mozog. Azt, hogy meghalt, csak akkor vette észre, amikor megpróbálta felrázni azzal, hogy indulniuk kell. Jansen Young anyja a New York Daily Newsnak azt mondta, Jon olyan fiú volt, akit mindenki szeretne a lányának.

    Egy másik történet a 27 éves Matt McQuinné, aki 26 éves barátnőjét védte - ő is ráborult a lányra, amikor a lövések elkezdődtek. Samantha Yowler is megsérült a lábát, MQuinn azonban a helyszínen meghalt, miután háromszor is eltalálták.

    A 24 éves Alex Teves pszichológushallgató szintén barátnőjét védve halt meg.

    Folytatás...

    DeFranco 12 éve 78

  • Felvettek / Nem vettek fel

    Kint vannak a felvételi ponthatárok! :Y YAY! :Y

    Lássuk kit vettek fel, mire vették fel, és miről csúszott le épp két ponttal! Örülsz, vagy nem örülsz? ;]

    Nekem egy ismerősöm van, aki felvételizett, ő költségtérítésesen bekerült ahova szeretett volna menni (Debrecen Élelmiszermérnök) Örülünk.

    DeFranco 12 éve 79

  • Hőségriadó

    A hőségriadót ki kellene terjeszteni a PH! fórumaira is. Az elmúlt napokban elképesztő mértében nőtt az egy topicra jutó jihadok dzsihádok száma (én is összehoztam két öriharit), mindenki esik neki a másik torkának.

    Érdekes ezt látni, de egyre kevésbé vicces.

    DeFranco 12 éve 94

  • Erős

    Nyersen, ahogy találtam:

    Hagytam, hogy kapásból hülyére vegyétek, hagytam, hogy tettleg is helyére tegyétek, hagytam, hogy ne legyen mázlija juszt se, hagytam, hogy ne érje el még a buszt se, hagytam, hogy pokollá tegyék az életét, hagytam, hogy röhögve kérjék a bérletét, hagytam, hogy bagóért szopja a rezet, hagytam, hogy ne fogjatok vele kezet, hagytam, hogy piti kis vétkekért szívassák, hagytam, hogy ne derüljön ki az igazság, hagytam, hogy beszálljon apuka cége, hagytam, hogy ok nélkül rakják a "c"-be, hagytam, hogy vergődés legyen a suli, hagytam, hogy kibukni legyen a buli, fejvesztve fusson a Kultúra Házából, hagytam, hogy kitessékeljék a plázából, hagytam, hogy ráálljon, ne nagyon szarozzon, hagytam, hogy félpénzért, feketén falazzon, hagytam, hogy fogdossák buzgón a fenekét, hagytam, hogy sokallják sokan a gyerekét, hagytam, hogy tojjon a fészküket rakókra, hagytam, hogy fújjon a többségi tahókra, hagytam, hogy Budáig fusson egy kérvénnyel, hagytam, hogy gazdagabb legyen egy élménnyel, hagytam, hogy ne legyen gyógyír a bajára, hagytam, hogy ne jusson gázra, se kajára, hagytam, hogy ne teremjen a föld eleget, hagytam, hogy lopnia kelljen a meleget, hagytam, hogy ne legyen kéznél a zsepije, mikor a kisboltban tör rá a depije, hagytam, hogy kihulljon végleg a rostán, amikor palávert csinál a postán, hagytam, hogy kibukjon, hagytam, hogy elázzon, hagytam, hogy retardált náciktól parázzon, hagytam, hogy hiába

    Folytatás...

    DeFranco 12 éve 10

  • UPDATE! UPDATE! Nyelvvizsgáztam! - EuroExam nyelvvizsga tapasztalatok (nyelvvizsgát kerestem, meglett)

    Menj a végére ;)

    Ami már nem aktuális:

    Sziasztok!

    Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy szedjünk össze pár olyan nyelvvizsga típust, nyelvvizsga helyet, ahol a vizsga egyszerű, viszonylag könnyen és gyorsan megcsinálható. Nagyon sokszor nagyon sok segítséget kaptam már a PH! közösségétől, és ez megint egy olyan alkalom, amikor sok fej mérhetetlenül többet ér, mint egy.

    A nyelv természetesen angol.

    Indoklás:

    Mielőtt komolyabb kődobálás vagy kioktatás kezdődne, szeretnék tisztázni pár dolgot.

    Tudom, hogy az angol tudás egyébként is elengedhetetlenül fontos, és azzal csak jót teszek magamnak, ha egy nemzetközileg elfogadott, színvonalas nyelvvizsgát csinálok meg.

    Ez is a célom, szeretnék rendesen, alaposan megtanulni angolul, szépen, választékosan, igényesen kifejezni magam, de a cél most nem ez. Jelenleg munka mellett végzek egy egyetemet, jövő tavasszal államvizsga, és addigra a kezemben kell legyen a nyelvvizsgapapír mindenképpen, és a dolgot súlyosbítandó komoly hendikeppel indulok. Papír kell, gyorsan, könnyen, és az igényesség, alaposság ez utánra marad.

    Folytatás...

    DeFranco 12 éve 76

  • UPDATE Jack Rabbit Slim's "Google me a picture" contest

    Régi mániám, hogy szeretnék a lakásban minden helyiség (nappali-háló-konyha-fürdő) ajtaja fölé egy-egy kis (10x10 - 15x15) képet akasztani, amin egy medvecsalád szerepel, és éppen az adott helyiségre jellemző tevékenységet végez.

    Valahonnan rémlik nekem, hogy láttam ilyeneket már, onnan jött az ötlet. Az emlékeimben olyan képek vannak, ahol egy "plüss" vagy "teddy" típusú medvecsalád polgári környezetben ül a nappaliban, vagy fekszik az ágyban, vagy éppen étkezik. Tuti biztos, hogy láttam ilyet, de egyszerűen nem találom.

    Ennek (hogy nem találom) az lehet az oka, hogy a Google-Fu-m értéke csak 8999 és ez nem elég a megfelelő képek megtalálásához. Olyat keresnék, ami egy "komplett" sorozat, tehát lehetőleg ugyan az a medvecsalád szerepel rajta, vagy ha nem, akkor legalább a képek hasonló stílusúak legyenek.

    Ezeknek a képeknek a felkutatásához kérném a segítségeteket, és hogy legyen valami kis tétje is a dolognak, vérdíjat tűzök ki, aki megtalálja a megfelelő négy képet (én döntöm el, hogy megfelelő-e) az választhat egyet az alábbi két játék közül a szívességéért cserébe:

    Beep
    Wasteland Angel

    Update:

    Folytatás...

    DeFranco 12 éve 27

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.