2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo

    Sziasztok!

    Kicsit felkészületlenül írom ezt a bejegyzést, mert a címben szereplő oldalt még csak most ismertem meg, de mivel már találkoztam hasonlóval, és ez is megtetszett, megszavazom neki a bizalmat.

    Röviden: ezen cikk alapján találtam rá a duolingo.com nevű oldalra, ami webes, interaktív, játékos módon segít nyelveket tanulni. Már magyarul is tud, magyar felhasználói felülettel egyelőre az angol leckék érhetőek el.

    A program az alapoktól kezd, egyelőre nem tudom, hogy milyen nehézségi szintig megy fel, de úgy gondolom, hogy aki nem használja folyékonyan és napi szinten az angolt, annak nem árt egy kis gyakorlás. A felület jól néz ki, barátságos, használható PC mellett Androidon és iOS-en is.

    Annak, hogy ezt a kis bejegyzést megírtam, két oka volt:

    Egyrészt, hogy népszerűsítsem az oldalt, mert könnyen elérhető, segít a nyelv elsajátításában, ingyenes, és nagyon jó kezdemélyezésnek tartom.

    Másrészt azért, mert fel lehet venni egymást az oldalon belül "ismerősnek" és így látjuk, hogy egymáshoz képest milyen eredményeket értünk el, tudjuk egy kicsit húzni egymást előre.

    Folytatás...

    DeFranco 10 éve 189

  • Fritz fischt frische Fische

    Figyelem, villámblogolás következik, kettőt pislantasz, lemaradsz.

    Kellékek:

    Egy kb. alkarnyi jóféle hal, pár szál rozmaring, pár narancskarika (4), kis olaj, kis halak fűszerkeverék (vagy kikevered magadnak).

    Halba beteszed a zöldet meg a narancssárgát, a fűszeres olajjal kívülről jó alaposan bekened, sütőbe be, kis lángon fél óráig sül, kiveszed, fotózol:

    Kép készült 13:08

    Hátán a gerince mellett óvatosan bevágsz, nem éles késsel a csontokról oldalanként egyben letolod a húst, fogyasztasz.

    Mutatom a maradékot:

    Szálkák száma 1 db, csontok száma 12 db, a hal maradéka felett látható katatón jelleggel elrendezve, kockák meg is számolhatják, többiek csak csendben megállapítják, hogy nem szálkás. Kép készült: 13:28, nem kell vele sokat szöszölni, habzsolva fogyasztható.

    Egy baja van, hogy miért nem kettő sült belőle :D

    Köretnek opcionálisan karikára vágott sült burgonya, rizs, egyéb.

    DeFranco 10 éve 33

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.