2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • töltött tikmony

    A hosszú hétvégén vendégeket vártunk (sőt mi több, jöttek is meglepő módon), és vendégváróként készítettem ismét töltött tojást. Mivel amúgy is jön a húsvét, szezonja van a tojásos hideg ételeknek, ezúttal fotóztam is a processzt, s leszen belőle gasztroböf. Nem egy gasztronómiai magasművészet az eredmény, inkább csak kisszínesnek szánom ezt a bejegyzést, kezdő kiskukták tudnak vele brillírozni alkalmanként, mert az eredmény finom és viszonylag látványos.

    Tehát a töltött tikmony elkészítése nem bonyolult, akár kollégista körülmények között is elvégezhető, de a részletek tudnak hajtépést okozni, és nem árt, ha valakivel jó előre leboltolod, hogy elmosogat utánad, mert lesz csetres rendesen. Továbbá ahány család annyi elkészítési mód, variálható a recept, ez a leírás sem szent grál, lehet cifrázni a végletekig, én általában szeretem az egyszerűbb, rusztikus, kockás abroszos megoldásokat, ha egyébként az étel koncepciójába ez belefér.

    Kezdünk. Indulásnak vegyünk mondjuk 12 tojást, ez 4 embernek kb. épp elég mutatóba, ha van mellette más is az asztalon, de mivel nagyon addiktív a cucc, ezért 2 közepes étvágyú ember is el tudja tüntetni valószínűtlenül rövid idő alatt.

    Folytatás...

    DeFranco 8 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.