2023. február 3., péntek

Gyorskeresés

Galaxy 3 tokkal-vonóval

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ebben a bejegyzésben szeretném Veletek megosztani a telefonomhoz beszerzett tartozékokkal kapcsolatos tapasztalataimat. Tekinthetjük ezt akár ajánlónak is, hiszen a vásárolt tokkal és fóliával alapvetően meg vagyok elégedve. Az örömbe egy kis üröm is vegyül, de erről majd később.

A célszemély a nem rég vásárolt telefonom egy Samsung Galaxy 3. A készülékről bővebben nem írnék, aki kíváncsi, a teszt topicjában bővebben olvashat a tapasztalatokról. Tekintsük ezt e-környezetvédelemnek.

A vásárlásban többen is segítségemre voltak. Itt szeretném megköszönni Szaby59 kollégának, hogy a kiszemelt termékeket ajánlotta, és Winner_hun-nak, hogy lebonyolította a nevemben a vásárlást.

Lássuk, mivel is van dolgunk: konkrétan ezt a tokot és ezt a fóliát rendeltem meg. A tok 1076 Ft-ot, a fólia (3db) 682 Ft-ot kóstált (inkluzíve posta), úgy gondolom, ezek az árak közel verhetetlenek.

Az első meglepetés akkor ért, amikor a szerdai megrendelést követően pénteken már a postaládában figyelt a tok. Úgy gondolom, ez Angliából Magyarországra szép teljesítmény. Külön köszönöm a Magyar Postának, hogy hiába volt vastag a boríték, nem nyúlta le.
A fóliának Hongkongból kicsit több idő kellett, ez másfél hetet jelent.

Unboxing videót nem készítettem, helyette viszont készítettem pár vitatható minőségű képet. Ezeket rántom most elő egyetlen winchesterem bal zsebéből, és ezzel kezdetét is veszi a bemutató maga:

A tok a következő csomagolásban érkezett:

A borítékot kibontva találtam egy számlát, szépen összegszerűen feltüntetve rajta a tétel vételárát, szállítási díját, és az ÁFÁ-t, valamint egy kedves kísérő szöveget, mi szerint ha esetleg valamiért még sem lennék 100%-ban elégedett, akkor tüstént vegyem fel velük a kapcsolatot, és igyekeznek segíteni. Kedves gesztus.

A számla mellett csak úgy mellékesen ott volt maga a tok, a biztonság kedvéért még egyszer becsomagolva:

A kis csomagot kibontva ért az első meglepetés, ugyan is nem csak a tok volt benne, hanem mellékeltek hozzá egy törlőkendőt, és egy fóliát is. Ingyen és bérmentve, úgy, hogy ez a termék leírásban nem is szerepelt. Maximum customer satisfaction. :C

Íme ugyan ez egy képbe összesűrítve a vizuális típusok kedvéért:

A fólia a szokásos két oldalról lehúzós fajta, megítélésem szerint talán egy fél milliméterrel kisebb mint kellene, de csak egyszer próbáltam rá, mert ha már megrendeltem, meg akartam várni a "rendes" szállítmányt. Lehet, hogy pont jó, erre nem tenném a fejem.

Lássuk a medve(bundá)t, először hátulról, majd elölről.

és

Anyaga a szokásos szilikon, keményebb, de rugalmas fajta. Ahogy a képeken látszik, a színe kicsit barnás, ez felrakva egyáltalán nem látszik, ott szép fekete, talán egy nagyon enyhe barnás beütése van, ha nagyon hunyorítok.

A különböző nyílásoknak a hely szépen ki van vágva, el van dolgozva, a kamera, felső nyílások, mikrofon körül szépen illeszkednek.

és

Kapásból felrakva kb. 1-2 mm-el el van csúszva, ez hátul a kamera nyílásánál látszik, de ezt egy kis igazgatás után tökéletesen helyre lehet tenni, utána mint ha rá öntötték volna. A hátlapot takaró rész méhsejt-mintás, szerintem nagyon vagány. A fotó itt nem adja vissza az élő képet, de a lényeg látszik. íme:

Meg kell jegyeznem, hogy az én tokom oldalán tapintható - talán a fröccsöntés miatt - egy enyhe él, de ezt én csak technikailag hívnám sorjának, nekem kifejezetten tetszik, jobban érzem, hol fogom a telefont. Nem vág, nem éles.

Tapintásra, stabilitásra, érzetre az élmény össze sem hasonlítható. A szilikon felület miatt a telefon egyáltalán nem csúszik, nagyon stabilan áll, tapad a kézben. Sokkal biztonságosabbnak érzem a fogását, ellentétben az eredeti zongoralakk hát- és oldallappal, amit tetézett, hogy a leejtéstől való félelemtől még jobban izzadt a kezem, és még jobban csúszott. Ez megszűnt. Asztalon, lejtős felületen sem csúszik, és bár ez ritkán hasznos, de épp a héten pont kapóra jön nálam. A mikrofon gombostű-fejnyi nyílását tökéletesen szabadon hagyja, így a hang továbbra is szabadon szállhat az éterben.

Összefoglalva sokkal stabilabb, sokkal biztonságosabb, és mivel egy picit megnöveli a telefon méretét is (nem nagyon, ez lentebb látszani fog - türelmetleneknek: az utolsó kép ;) ) így pontosan a kezembe simul, erre mondják, hogy pont jó. Ászom.

Hátrány, mert persze az is van neki: az oldalsó hangerő kezelő gombok helyét szépen kiképezték kívülről, formára is ugyan az a domborulat érződik, mint a telefonon. A belső része viszont nincs kimélyítve, ezért könnyű megnyomni, és így elállítani a hangerőt. Nem sokkal könnyebb, mint a tok nélkül (engem úgy is megőrjített), de érezhető azért a különbség. Ha itt lenne egy vájat, és csak határozott nyomásra reagálna a gomb, akkor lehet vennék még kettőt. Tervezem házilag megoldani a kérdést, de még nem jöttem rá a megoldásra. Tippek jöhetnek a hozzászólások között nyugodtan.

Fólia: itt nem számítottam csodára, a lényeg az volt, hogy méretre jó legyen, és védje a kijelzőt.

A borítékban nem csalódtam, a kínai szorgos kezek stílszerűen sárga borítékba csomagolnak. Itt a mellékelt levélke és számla elmaradt, gondolom csak is környezetvédelmi okokból. Az eljárás gondolom a szokásos, ha esetleg mégis reklamálni szeretnék, a sarki kínai büfében tehetem meg.

A belső csomagolás ismét csak tipikusan kínai hangulatot idéz, talán a kék folyó hangulatát idézi. Felhívnám a figyelmet a decens rövidítésre: "SMUG". Ha a kihagyott betűket megfelelően sorba rendezzük, és néhány betűvel kiegészítjük, akkor a "szabadítsatok ki" üzenetet kapjuk. Ez nem lehet véletlen.

Az alábbi képen a tokkal kapott, és a külön rendelt fóliát hasonlítom össze, én nem látok különbséget. A kép előnye, hogy látunk is valamit a céltárgyból az előző képpel ellentétben. A jobb oldalit tettem fel, az az "újabb".

A fóliát igyekeztem óvatosan feltenni. Először pamut ruhával (póló) majd puha szarvasbőrrel (szarvasbőr) töröltem át a felületet, többször. Az eredménnyel nem vagyok teljesen elégedett.
A fólia anyaga teljesen jó, kristálytiszta (a zöldes szín az eltávolítandó fedőrétegé), a telefon ugyan olyan könnyen kezelhető mint nélküle.
A felrakás során valamit elronthattam, mint ahogy az a lenti képen is látható. A nagyobb buborékok nagyon könnyen kisimogathatóak voltak, de a jobb oldalon és lent maradtak foltok, amikkel nem tudtam mit kezdeni. A felület a lehető legtisztább volt, így por nem mehetett alá, ennek ellenére a kis pöttyöket nem tudtam eltávolítani.

szerk: szándékosan úgy fotóztam, hogy minél jobban látsszon, az életben nem látszik azért ennyire. Zavaró, persze, mert ott van, de csak akkor látszik, ha tükröződik. Ez egy ilyen, lehet hogy én rontottam el, lehet hogy eleve nem volt jó.

Előtte:

Utána:

Az utolsó képen látható a tok felrakása előtti és -utáni állapot, látszik, hogy a telefon méretét nem növeli meg túlságosan. Nekem ilyen vastagság kellett is, mert így eléggé rugalmas ahhoz, hogy egy kisebb esést sikerrel túléljen.

Utóirat:

A célom az volt, hogy bemutassam a fenti termékeket, és megosszam a tapasztalataimat. Mint ahogy olvashattátok, a hibák ellenére meg vagyok elégedve a vásárlásokkal, de nem is akartam minden áron igazolni magam azzal hogy indokolatlanul fényezem amit vettem. Nekem tökéletesen megfelel, de könnyen elképzelhető, hogy valaki ennél sokkal jobbat tud. A fólia foltjait persze szívesen eltüntetném, ha van rá mód, de ezen kívül azt hiszem a cuccok összességében megérdemlik ezt:

Hozzászólások

(#1) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Topik tárulj tüstént.

(#2) gamek!ller


gamek!ller
senior tag

Jó duma volt, jó esti olvasmány. A telóhoz grat. Nekem holnap érkezik meg a fólia a wave-re. Amúgy majdnem ilyet vettem.. :DDD

(#3) -B-


-B-
senior tag

Az a fólia egész szépen fel lett rakva.
Látnád az enyémet. (Mondjuk az csak ilyen gagyi univerzális puha fólia.)

(#4) DeFranco válasza -B- (#3) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Kösz :) de nekem csak a buborékmentes fólia ad erőt és mindent lebíró akaratot. :))

[ Szerkesztve ]

(#5) ^Clown


^Clown
veterán

Vicces, majdnem ilyet rendeltem a barátnőm Galaxy 3-jára. Még nem tettem fel neki, már előre készülök rá, hogy nem lesz egyszerű (azaz buborékmentes) menet :)

(#6) roti86


roti86
őstag

Nem tudom, nekem nem jó tapasztalataim vannak az olcsóbb fóliákkal. Nem könnyű felrakni, hiába tisztítottam meg a felületet csont fényesre és pormentesre így is sikerült jó pár bubit összeszedni a felrakás során.
A használat során pedig zsebben (pénz- és kulcsmentes zsebben) is összekarcolódott.

Ezek után ruháztam be egy brando fóliára. Mondanom sem kell ég és föld a különbség. A felrakás nagyon könnyen ment, szinte rásimult a kijelzőre, persze mindezt buborék nélkül. Eddig nem is karcolódott össze, a kijelző pedig jó látható maradt. Egyszóval 2000Ft-ot simán megért nekem. Próbáljátok ki, ha nem jön be legfeljebb legközelebb nem ilyet vesztek.

Akinek drágább telefonja van, annak nem nehéz kiadni 2K-t egy fóliára nemde? :)

Én egy S5230-asra vettem a brando ultra clear típust.

A teszt maga jó, részletes, képekkel illusztrálva. Grat.

[ Szerkesztve ]

(#7) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

DeFranco, a fólia ua. mint amit a tokához adtak. Nem is rendeltem külön. :)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B X | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#8) kosarob8


kosarob8
aktív tag

A tok tetszik, majd mondom az asszonynak, hátha kell neki a telójára :)
viszont fóliában én is a jobb minőség híve vok. Nekem egy Nokia 5800am van, és most már másfél éve van rajta egy Invisible Shield (IVS - www.zagg.com) fólia. Felrakás után nekem is maradtak benne picike buborékok, de ahogy a leírásában is volt ez 2-3 napon belül eltűnt alóla és azóta tökéletes a fólia - hozzáteszem egyetlen karcolás sincs rajta azóta sem. Asszonynak is rendeltem a G3-ra... neten találtam rá coupon kódot így 15$ helyett csak 7,5$ volt a fólia, plusz 3$ a szállítás, szóval 2200 HUF körül jött ki. Szerintem jobban megéri mint a noname fóliák :) Nézettek róla videókat - engem azok meggyőztek, üdv és köszönjük a bemutatót :)

(#9) DeFranco válasza ^Clown (#5) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Szerintem por mehetett valahogy alá. Csak nem tudom hogyan...

(#10) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Egyébként ha egy ilyen fólia úgy dönt, hogy ideje megválni a telefonomtól, akkor hagy maga után valami nyomot? Mire készüljek? Kell ragasztót vakarni az érintőképernyőről?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.