2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Vizuális kreatívok ide! (Segílyke kíne)

    Kis kreatív segítséget kérnék a nálam nagyobb fantáziával megáldott kollégáktól.

    Rám szakadt a megtisztelő feladat, hogy az egyik nyugdíjba távozó kollégánk egyik búcsúajándékát elkészítsem.

    Mivel ősidők óta itt van, szinte már önmagában egy darab történelem, és 10 vezérigazgatót is kiszolgált már, gondoltuk ezt megörökítjük valamilyen formában.

    Az első ötlet egy családfa volt, arra valahogy felpakolni a pozíciókat, közvetlen és közvetett főnököket (csopvez, osztvez, vezérigazgató) meg esetleg az egyéb infókat. Mivel én használtam már egy családfa készítő szoftvert ezért bevállaltam, hogy összedobom vele, persze határidőre.

    24 órán belül rájöttem, hogy maga a családfa koncepció valószínűleg hülyeség, legalább is nem tudom hogyan lehetne adaptálni erre a szituációra, és inkább más megjelenítési formát kellene találni a "fa" helyett. Rémlik valami, hogy láttam már ilyesmit, lehet valamilyen idővonal szerűen, lehet hogy nem is jó dologra emlékszem, de egyszerűen nem jutok vele dűlőre.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 18

  • Pocsék Áruk Fóruma

    Nem szeretem a panaszbejegyzéseket, nem szeretem a mindenegyrerosszabb savköpő életbölcseket, de szeretem a tapasztalatok megosztását és az információáramlást. Ezzel indítunk.

    A bolti csemegeáruk minősége egyre rosszabb. Nem vagyok szívbajos, inkább veszek jót, mint olcsót, de a reggelik és vacsorák alkalmával a szendvicsre kerülő felvágottak és sajtok közül már lassan egyáltalán nem tudunk választani.

    Először csak az tűnt fel, hogy nem jövünk ki a kasszapénzből. Aki ismer, az tudja, hogy különösen perverz módon bánok a pénzzel, minden forintnak megvan a helye és története nálunk, így tudom, hogy a zöldségek és gyümölcsök után a kategória legnagyobb tétele a csemegeáru. Mivel zöldség-gyümölcsöt nem vettünk túl sokat mostanában, itt kell keresni az okot, és lám, látom, hogy elszálltak a költségek, mint a győzelmi zászló.

    Miért? Azért, mert a szendvicsre, hogy "finom" legyen, kerül sajt is, felvágott is, meg még valami kis extra, mert végre egyszer már finomat is akarunk enni. De még így sem az igazi.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 205

  • Beadtad már?

    Az adóbevallásodat?

    Lassan itt az ideje, nav.gov.hu-ra fel, megfelelő kitöltőprogram letölt (64 bitesek figyelem, más java kell alá), adóigazolásról számokat bepötyög.

    Ha nem vagy olyan kekec mint én, és nem adod össze, hogy tényleg jól adták-e össze, akkor 10 perc alatt megvagy. Ha kekec vagy, mint én, egy óra, és le van a gond.

    Ami nekem a legjobban tetszik, hogy nincs postázás, nincs paksamétázás, nincs ezermillió feleslegesen kinyomtatott papír, hanem programon belülről egy kattintással be tudod küldeni online. Ez azért kényelmes.

    Ja, nem vagyok NAV alkalmazott, csak nekem is a hét végén jutott eszembe, hogy be kellene küldeni lassan, mert közeleg a határidő. :)

    DeFranco 11 éve 43

  • Üzletszabályzatom

    1: Hiszi a piszi.

    2: Cserebere fogadom többet vissza nem adom.

    3: Enyém a vár, tiéd a lekvár.

    4: Nincs, elfogyott. Holnap sem lesz.

    5: Ha nem írok ne válaszolj.

    6: Az én bátyám erősebb.

    7: Cseréptörést nem vállalok.

    8: A kákán is csomót keresek.

    9: Fellebbezésnek helye nincs. Paragrafus.

    10: Bezár a bazár.

    Biznic iz biznic. Lesz itt rend.

    DeFranco 11 éve 30

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.