2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Megölhetjük a betörőt? Hétfőtől igen!

    Már régóta lehetett hallani erről a btk módosításról, ami hétfőtől érvénybe is lép.
    A Heti Válasz cikkére hivatkozva idézem hogy is néz ez ki pontosan és egyértelműen:

    "Ha az éjszakai betörő még a hangját sem emeli fel, nemhogy a kezét ellenünk, akkor is az életét kockáztatja ezután. Szóba sem kerülhet, hogy vádat emeljenek a magát megvédő ellen. Ám mindez nem jelenti azt, hogy az önvédelem ne járna kockázatokkal. Szinte bizonyosra vehető, hogy őrizetbe veszik a védekezőt, és eljárást indítanak, a különbség csak annyi (és ez nem kicsi), hogy jó eséllyel nem emelnek majd vádat ellene."

    No, ez szerintem elég egyértelmű. Tehát különösebb indok vagy gondolkodás nélkül tetszőleges eszközzel megölhetjük a betörőt. Persze tudom, hogy azért ez nem olyan egyszerű "móka", mint ahogy hangzik, de legalább van már hivatalos és reális lehetőség törvényes keretek között is a megfelelő védekezésre.

    Eddig ugyanis - ha jól tudom - úgy volt, hogy a betörő ellen csak vele egyenrangú erővel lehetett fellépni. Magyarul ha ő kézzel támad, te nem szúrhatod le. Ha ő késsel támad, te nem lőheted le. Tehát a támadás mértéknek megfelelő ellentámadás volt csak engedélyezett. Így volt lehetséges az, hogy ha leszúrod a betörőt miközben nála nem volt se kés se fegyver, akkor még téged csuktak le.
    Persze ez ennél komplikáltabb, épp ezért még szörnyűbb volt a helyzet.

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 67

  • Gyümölcsfagyi házilag, 5 perc alatt

    No, Defranco, Lapa, Viszlát és persze Kalandor blogjai után írok én is egy "receptet".
    Persze nem vagyok egy gasztro mágus, de ezt a fajta fagyi készítést többen meglepve fogadták már. Pedig szerintem annyira egyszerű hogy szinte adja magát az ötlet.

    Hozzávalók:

    -fagyasztott gyümölcs (tetszőleges)
    -2dl habtejszín vagy főzőtejszín (tetszőleges, mindegyikkel próbáltam semmi érdemi különbséget nem vettem észre)
    -tetszőleges mennyiségű cukor
    -meg egy komolyabb botmixer (robotgép vagy bármi ami alkalmas jég darálására)

    Ebből már mindenki kitalálhatta miként készül majd el a fagyi.
    Első körben fogok egy keverőedényt. Ebbe beleteszem az apróbb darabokra tört fagyasztott gyümölcsöt. Az apró darab rész fontos, mert így könnyebben tudja a mixer darálni.
    Két lehetőség van. Vagy bolti előrecsomagolt fagyasztott gyümölcsöt veszünk vagy piaci nyers gyümölcsöt fagyasztunk le mi magunk. Ilyen esetben arra kell figyelni, hogy lehetőleg még fagyasztás előtt vágjuk apró kockákra az adott gyümölcsöt mert -20 fokosan ez már nem könnyű feladat. Pl almánál, baracknál vagy banánnál ezt nem szabad elfelejteni. Meggy vagy eper esetleg szamóca esetében ez ugye nem probléma.

    Folytatás...

    Dany007 11 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.