Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)

Hozzászólások

(#21827) föccer


föccer
nagyúr

No, akkor nézzük, hogy mit lehet itten tenni az aranyéremért :)

Hozzávalók:

- Oldalas x
- Chili paprika x
- natúr joghurt x
- kókuszolaj x
- méz, x
- papaya (én hülye :D), x
- uborka, x
- padlizsán, x
- lime, x
- sárgabarack lekvár,
- dió x
- polip (ezért még egyszer kapsz :D) x

A hozzávalók sokszínűsége elég elrettentő, de valójában nem is annyira veszélyes a helyzet. Fogjunk is hozzá.

Előételként salátaágyon tálalt tenger gyümölcsei lesz.

Ehhez a polipot megtisztítom, majd egy jó nagy lábasba vizet forralok, amibe sóval, borssal, babérlevéllel, egy kifacsart lime levével majdnem teljesen puhára főzöm. Amint kész van, akkor rostélyra rakom és bivaly pirosra sütöm.

Amíg a polip fő, addig elkészítem a köretet, ami egy vegyes saláta lesz, és hozzá padlizsános-papyás krémmel megkent pirítós. Ehhez a rostély alá rakott parázs közelében, hajában puhára sütöm a padlizsánt. Amíg elkészül felvágom a papyát, kimagvazom, meghámozom és kisebb darabokra vágom. Amint elkészült a padlizsán, kikaparom a megsült húsát, beleteszem egy tálba. Hozzáteszem a felszeletelt papyát, és kevés só és kókuszolaj társaságában egy botmixerrel kemény krémmé turmixolom. Ha megvan, akkor mehet be a hűtőbe, egy órácskára, hogy összeérjen rendesen. A hozzá való pirítóshoz toast kenyeret fogok használni, amelyet közvetlenül a tálalás előtt fogok egy picit megpirítani. A saláta az egy sima vegyes saláta kötet. Az uborkát, paradicsomot, lilahagymát és jégsalátát közepes méretűre vágom, és összeforgatom egy kevés natúr joghurttal.

Az előétel tálalásánál alulra megy a saláta, tetejére a sült polip, majd az egészet meglocsolom pár csepp lime levével, valamint díszítésnek megy mellé még 2 karika. Mellé jöhet a krémmel kent pirítós.

A főétel oldalastekercs lesz egy egyszerű tepsis krumplival.

Ezzel felteszem a megtisztított oldalast egyben főni egy nagy fazékban. Amíg rotyog a fazék, addig megpucolom a krumplit, és kissé sós vízben felteszem ezt is ha főjön egy picit. Ha a husi nagyjából (de nem teljesen) megfőtt, akkor kiveszem a vízből és kihúzom belőle a csontokat, és a bárd lapjával óvatosan ellapítom. Ha nagyon vastag, akkor a csontok helyének mentén félbe lehet vágni. Ha ez megvan, akkor kiterítem az egész husit, majd őrölt borssal, apróra vágott fokhagymával, szárított őrölt chilivel és kevés majorannával megszórom. Ezután jöhet bele a reszelt sajt, kevés karikára vágott paradicsom. Ha minden földi jó benne van, akkor feltekerem az egészet és egy erős cérnával, esetleg hústővel megkötöm. Az egészet belerakom egy kiolajozott tepsibe, amibe öntök egy keveset abból a húsléből, amiben főtt az oldalas. Mehet mellé a 3/4 ig megfőtt, 4 részre vágott krumplik, néhány kicsi fej hagyma. Az egészet jól letakarom alufóliába és mehet be a sütőbe, ha dolgozzanak az ízek. [pocakotsimogatós smily]. Kb 30 perc sütés után a teljesen összesült, összeért kaját tartalmazó tepsit 1-1ben kirakom az asztal közepére, és mindenki szabadon vághat a husiból, és szedhet a köretből.

És végül gondolva az igazán bélpoklos sáskákra, akik ez a főétel után még purcantak ki és még képesek egy kis desszertet lenyomni, azoknak készítek egy kis palacsintatortát.

Egyszerű palacsintákat sütök. Jó sokat. A dióhoz keverek némi mandulát és natúr mogyorót. Az egészet ledarálom és egy kevés kivételével a mézzel sűrű masszát készítek. Ez lesz az egyik réteg töltelék. Második tölteléknek egyszerű gesztenye püré lesz, míg a harmadik rétegnek jöhet a baracklekvár. A rétegeket mindig 1-1 palacsinta választja el, és összesen 3x ismétlem a rétegeket. Az egészre a végén kívülről kenek egy pici lekvárt és megszórom a kimaradt darált diós mandulás mogyorós magokkal. Ha valakinek szülinapja van még gyertyát is lehet rá rakni :)

Remélem ízleni fog mindenkinek, és remélem semmit nem hagytam ki, bár mindkét eset tekintetében fenntartom a tévedés jogát.

Jó étvágyat minden kedves birodalom lakónak :)

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [kyrabaybee:] :L (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.