Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
-=Valium=-
aktív tag
válasz macilacika #153 üzenetére
2005-03-16 14:34:11
Azóta már el is adta.Ha a válaszod "NEM" akkor is, legalább annyival tisztelj meg, hogy ezt megírod!
-
4d
aktív tag
Sziasztok! Vajon ezek az otthon barkácsolt antennák nem sugároznak nagyon? Egészségügyi szempontokra gondolok. Hány mw-tól mondható károsnak egy antenna, ha mondjuk az ablaknál helyezem el?
-
4d
aktív tag
válasz -=Valium=- #156 üzenetére
Köszi ez eléggé megnyugtatónak hangzik..
-
bagoly86
csendes tag
Helló mindenkinek. Egy kérdésem lenne! Szomszédommal közösen akarunk Adsl internetet, és ezért egymás közötti hálózatot szeretnénk kiépíteni. Milyen lehetőségeink vannak? Gondlokoztunk kábelesen, de a vezeték nélküli hálózat jobb lennne. Mind a két megoldás érdekel, ha kábelen kötjük öszze egymást, mennyi a utp kábel ''hatótávolsága''? Vezetéknélkülinél milyen berendezésből mennyi kell?
A válaszokat előre is köszönom!
Balogh Ádám -
-=Valium=-
aktív tag
válasz bagoly86 #158 üzenetére
Az UTP ''hatótávolsága'' 100m.A vezetéknélküli meg eléggé környezetfüggő,ha az antennák ''látják egymást'' akkor kb.150-300m külső antennákkal esetleg ez elmehet 10Km-ig is.Ha van egy két fal akkor párszor 5-10m.Minkét esetben kell egy router wlan-os vagy kábeles.Wlan esetében még wifi hálókártya is kell.Mondjuk akinél a router van ahoz mehet kábelen és akkor csak a másikba kell wifi-s hálókártya.
Ha a válaszod "NEM" akkor is, legalább annyival tisztelj meg, hogy ezt megírod!
-
_seth_
veterán
Egy kis segítséget kérnék:
Van egy hotspot tőlem kb 2-300 méterre légvonalban és ahhoz szeretnék csatlakozni WLAN-on és már mindkét gépemen veszi a jelet (az egyik usb-s a másik pcmcia wlan adapter (xmicro)) de csak veszik mert túl messzire vannak és vissza nem megy semmi ezért gondoltam, hogy veszek egy wirelles routert + egy antennát 18-24 dB (grid24) és akkor reményeim szerint tudok majd rendesen csatlakozni a hotspothoz. Azt el kell mondanom, hogy szemben egy 5 emeletes bérház árnyékolja a jelet nagy sikerrel ugyanakkor mégis fogom a jelet kis vacak adapterekkel és sztem egy nagy antennával már menne oda-vissza a jel. (4-en lakom).
Szal sztetek menne egy antennával+routerrel a net a hotspoton keresztül? (nem szívesen áldozok ~30K-t a bizonytalanra)Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
sszever
őstag
válasz bagoly86 #158 üzenetére
Kell egy WiFi Broadban Router. Ez megcsinálja a net megosztást is, és a WiFi-t is. Kb. 30.000 Ft.
Ha nem nagy a távolság akkor már csak WiFi adapter kell a aszomszédnak, oszt csókolom. Egyszerűbb nincs. Nyílt terepen simán átlősz vele 300 m-t.
Ha nagyobb a távolság akkor elképzelhető, hogy kell külső antenna is, legrosszabb esetben a szomszédnál is egy AP + antenna. No ez már drága lenne...Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
-=Valium=-
aktív tag
-
MikySoft
tag
hy,
-Az lenne a kérdésem, hogy sima koax kábellel meg lehet e hosszabítani a Wireless antennám kábelét? ha valahogy rábiszbaszolom a csatlakozót a koaxra sikerülhet? vagy reménytlen? -
And
veterán
válasz MikySoft #164 üzenetére
Hi! Megoldható, de a hangsúly azon van, hogy nem ''valahogy rábiszbaszolod'' a csatlakozót, hanem korrektül rászereled v. szerelteted (kiviteltől függően krimpelőfogóval, forrasztással, stb.: igen sokat számít), esetleg kompletten szerelt hosszabbítókábelt veszel. A kábel sem lehet akármilyen, wlan-hoz 50 Ohm-os hullámimpedanciájú kell, pl. H155. Ja, és a hosszabbítás természetesen veszteséggel jár, szóval a lehető legkevesebb pluszkábelt iktass be.
-
_seth_
veterán
válasz -=Valium=- #162 üzenetére
Pl a Linksys WRT54GS megfelel erre a célra?
kábel/DSL Router, 4 portos switch és AccessPoint
[link]
Ára/tudása alapján nekem jönak tűnik.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-=Valium=-
aktív tag
Tökéletes szerintem.Bár neked elég lenne a WAP54G -is nemtom mennyivel olcsóbb,az csak AP a WRT54GS meg egy AP+router.
Nekem WAP54G van .Meg vagyok vele elégedve.Nem fagyogat.Stabil cucc szerintem.Ha a válaszod "NEM" akkor is, legalább annyival tisztelj meg, hogy ezt megírod!
-
_seth_
veterán
válasz -=Valium=- #168 üzenetére
Nekem kell a router is, előreláthatólag 3 gép lesz wlanon + 1 utp csatin hozzákapcsolva (az utp-s és egy wlanos az enyém) utp csatin hozzákapcsolva. (árban amit én néztem: 19.800 huf a WAP54G pedig 17.899 szal sztem megéri a jobbikra költeni)
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Matt-OPT
aktív tag
Heló!
Wireless Routert és WLAN hálókártyát szeretnék venni. Kissé tanácstalan vagyok a témában. A routernél az a fontos, hogy megbízható jó márka legyen (pl. Linksys, Asus, esetleg Gigabyte) legyen rajta printserver, ezek a titkosítós izék, és sebességkorlátozás a csatlakozó gépek irányába és max. 20k legyen. Melyiket ajánlanátok? WLAN hálókártyából melyiket vegyem? -
Matt-OPT
aktív tag
Oké, oké. Végülis a printserver nem fontos, mert ha jól tudom mezei hálózatból is lehet nyomtatni, csak a főgépnek (amire a nyomtató van kötve) mennie kell. Az adatforgalomkorlátozást meg lehet, hogy szoftveres úton is meg lehet oldani IP cím alapján pl. Netlimiter vagy cfosspeed. Így már van ötleted/ötletetek?
-
Sephia
csendes tag
Sziasztok ! Chello megosztása 2 gépre , lehetséges ??? Mi kell hozzá, ha lehetséges ? Ekőre is köszi a segítséget !!!!
-
Sephia
csendes tag
Sziasztok ! Chello megosztása 2 gépre , lehetséges ??? Mi kell hozzá, ha lehetséges ? Előre is köszi a segítséget !!!!
-
_seth_
veterán
válasz Matt-OPT #173 üzenetére
Akkor pl az is megfelel amit én linkeltem be pár hsz-el ezelőtt.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
hobizoli
nagyúr
Olyan Router kell, ami kepes a PC-d halokartyajanak MAC address-t leklonozni -vagy a sajatja helyett egy tetszoleges kezzel beirt MAC-t hasznalni-, mivel a Chello-t erre az ugynevezett MAC-re szurik. Igy a kozpont a Router-t fogja a PC-d halokartyajanak hinni, es engedelyezni fogja ra a net szolgaltatast, a Router meg tovabbosztja a masik ket gep fele.
hobizolitöbb drón kell ;P
-
Matt-OPT
aktív tag
A G és a GS között mi a különbség? A GS pár ezressel drágább...
-
_seth_
veterán
válasz Matt-OPT #178 üzenetére
A G az fixen 54 mbps a GS pedig Speedbosteres azaz 108 mbps elméleti max sávszélességgel rendelkezik.
-
Matt-OPT
aktív tag
És ez miben jobb, mint a Linksys? Kicsit húzós az ára is...
-
-=Valium=-
aktív tag
válasz Matt-OPT #181 üzenetére
A Zyxel egy nagyon stabil cucc.Nem lesz vele gondod talán soha.
Nem sok olyan topicot találsz(talán nincs is) ahol az userek sírnak hogy fagyogat a router meg szakad a net.
Van ennél óccsóbban is csak nézz körülHa a válaszod "NEM" akkor is, legalább annyival tisztelj meg, hogy ezt megírod!
-
Matt-OPT
aktív tag
Találtam újonnan bruttó 15-ért. Valószínűleg ezt veszem. Jókat írnak róla itthon is, külföldön is.
-
Matt-OPT
aktív tag
Te honnan tudnál ilyesmi árért egyébiránt?
-
_seth_
veterán
Topcom SKYR@CER WBR 254g
Lehet veszek egy ilyen routert és érdekelne, hogy az antennája cserélhető-e mert erről infót még nem találtam Minden roteren lehet cserélni az antennát??? Az,h ogy ez csak router és nem AP akadályozhat abban, hogy egy hotspothoz csatlakozzak vele?Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-=Valium=-
aktív tag
-
_seth_
veterán
válasz -=Valium=- #188 üzenetére
Értem, a linksysel semmi bajom csak ez most 10K az electroworldben de ha ez nem jó akkor már el is felejtettem
-
Matt-OPT
aktív tag
Zyxel P-334 WT-n nem lehet cserálni az antennát ...
Csak házilag, ami egyrészt garivesztéssel jár, másrészt félek belefogni, úgy hogy lehet hogy nem is fog működni ... -
bio
csendes tag
hali
én két családi ház között szeretnék wlan-t(kb 250m). a probléma az hogy nem igazán látják egymást.kimentunk a tetőre,és sajna nincs rálátás.marad két megoldás ha kivitelezhető...az egyik hogy megprobáljuk az utban levő tetőkön keresztüllőni a jelet.....ami sztem nem biztos hogy jo megoldás...vagy át lehet lőni néhány cserep-betoncserep tetőt?
a másik megoldás hogy a kéményekre egy magasító csövet szerelünk(kb 1-1,5 talán elég),így sikerül a rálátást biztosítani (remelem). viszont ezzel a megoldással aggályaim vannak....a villámokról eddig senki nem írt.....mi a véleményetek? egyik házon sincs villámhárító..ööööö izé nem tudom ......érthető vagyok?
-
-=Valium=-
aktív tag
Ha kb. félúton vannak és max két tető van benne akkor talán.
A villámhárító nem hárítja el a villámot hanem levezeti.Ha van a közelben magasabban villámhárító vagy vilanyoszlop akkor nagy valószínűséggel oda fog csapniHa a válaszod "NEM" akkor is, legalább annyival tisztelj meg, hogy ezt megírod!
-
_seth_
veterán
Milyen antenna kell az alábbi esetben:
Táv: 200-300 M
Kapcsolódási pont: Hotspot (feltehetőleg egy körsugárzóval)
Akadály: Bérház + bérház (vasbeton )
Jel már usb-s és pcmcia-s wlan kártyával is van de csak küldött addat van mert az enyém ugyan fogja a jelet de a hotspot nem fogja az enyémít így nem is küld nekem adatot.
Grid? Körsugárzó? Panel?Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-=Valium=-
aktív tag
Szerintem elég lesz egy 15dB körüli panel is.
Minden 3 dB megduplázza a kimenő zaftot.Tehát a 12dB-es antenna elvileg 3+3+3+3dB ami = kimenő zaft x2x2x2x2 =16 szoros
tehát a 0.1w-os kütyü az antenna vételi irányába ~1.5W-al fog sugározni.És elvileg a vett antenna jel teljesítményét is ennyivel növeli.Ha a válaszod "NEM" akkor is, legalább annyival tisztelj meg, hogy ezt megírod!
-
VladimirR
nagyúr
válasz -=Valium=- #195 üzenetére
pontosabban 1.58W-tal fog sugarozni, de inkabb ne tegye, mert ez mar egy cseppet tulmutat a legalis kereteken
egyebkent a keplet: 1 dBm= 10*log10(P/ 0.001), ahol P a teljesitmeny Watt-ban -
_seth_
veterán
válasz -=Valium=- #195 üzenetére
Találtam 13-as és 18-as antennát szal akkor a 18-ast fogom megvenni. H155-ös kábel lesz hozzá 7M szal olyan lesz mint egy 15-ös antenna
-
Shalala
senior tag
tegnap vettem egy d-link 524 routert es a problemam az lenne hogy a router fent van az emeleti gepnel a laptop meg a foldszinten, de ott mar nincs jelerosseg.
Ez azert erdekes mert a fenti gepben levo surecom wlan kartyanak a jelet latta es tudott is csatlakozni siman a lenti laptop.
Lehetseges hogy meg egy wlan kartyanal is gyengebb ennek a routernek az jelerossege??
wpa-psk titkositassal van. esetleg az rontja a teljesitmenyt? -
_seth_
veterán
[link]
Szal adott egy ilyen WLAN AP/Bridge/Repeater de nem tudok belépni a manager részére 192.168.100.100 lenne ugye az IP amit be kell írni és ott kérné a felhnevet/jelszót de nem jön be semmi
Mit kellene álíltanom, hogy behozza? Opera, IE amivel próbáltam. TCP/IP-nél már csináltam úgy, hogy automatikusan kapja az IP-t és csináltam úgy is, hogy én írtam be valamit + azt is, hogy az AP IP-jét írtam be de persze úgy sem jó Itt van egy 30K-s cucc és semmit nem tudok vele kezdeni
HELP MEEE!!!Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Senki? Azóta próbálgattam de semmi
Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- BMW topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest