Hirdetés
Aktív témák
-
fuzik
aktív tag
válasz HJ.Henry #1798 üzenetére
A mag blokk ha jól emlékszem 6500 pénz körül mozog.
DE a talpa csak 40*40 -es.
___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....
-
fuzik
aktív tag
válasz HJ.Henry #1798 üzenetére
....hopsz
Eszembe jutott még valami!
Ha olcsón akarod megúszni a dolgot, akkor játsz el a zalman ZM-WB2 (gold) gondolatával. Ugyan kör alakú a talp, viszont az átmérő 64mm. Az alján lévő kb 1,5 mm-es hupli könnyedén eltüntethető. 100 - 150 wattig szerintem megfelelő ez a blokk is
___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....
-
fuzik
aktív tag
válasz HJ.Henry #1803 üzenetére
Most mértem le neked tolómérővel..... 3 centit még én sem néznék el ( nem sík a talp, hanem van egy 4x4 cm kiemelkedő rész )
A peltiered csak akkor 250 wattos, ha nekitolod fullba a kakaót. Egyébként 250 watthoz a MAG blokk ugyan úgy kevés, mint a Zalman blokkja.
Pár ezresért használtan meg lehet szerezni a zalmi blokkot. Kísérletezéshez tökéletesen jó a használt is....
-
djadji
senior tag
válasz HJ.Henry #1814 üzenetére
Nem emléxem pontosan.. azt hiszem 2000 Ftért csinálta meg a blokkot és a tetőt is rézből.. de az nehéz lett... ezért lett kicserélve műanyag tetőre...
Egyébként én is 2 éve használom a saját relés hosszabítomat..nem volt vele baj.... de akkor se szeretem hogy a tápra van rákötve az is..http://djadji.fw.hu
-
Játékos
addikt
válasz HJ.Henry #1958 üzenetére
Már befejezi a gappad árusítást djyuri, mert megemelkedtek az árak keményen, tehát sietősen vásároljon, aki szeretne...
Egyébként a paszta az paszta. Nagyon melegedő alkatrészek, és blokkjaik közé én nem tennék mást. Én.
Béke!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
shteer
titán
válasz HJ.Henry #2003 üzenetére
Kispityénél csak ez az egy volt - ha lehet még kapni akkor talán külföldi rendeléssel, innovatek oldalán már nincs fent, mint forgalmazott termék
a tengelyt azért cseréltem, mert eltörtem a régit a lapátot meg adták hozzá és fogalmam sincs miért kell lecserélni, ugyanolyan volt benne (talán volt egy másik széria amiben nem)
teljesítménye érezhetően nem csökkent, kompakt, szép
jah, és van 1 eladó relém
szerintem jónak tűnik..
-
djadji
senior tag
válasz HJ.Henry #2001 üzenetére
Na jó... akkor elmondom...
Szval... azért akartam a USBről használni, mert a laptopmhoz akariok vízhűtést gyártani... NEM RÖHÖG!!!!
SZval ezért akarok USBről üzemeltetni ventit...
A másik, hogyx szeretnék egy kompakt hordozható vízhűtést ami hordozható, mozgatható... és ehhez jól jönne az USBről való üzemelés...Ezek után: Tud valajki valami webshop-ot (vagy ilyesmit) ahol lehet kapni 5-6 Vos ventit?
http://djadji.fw.hu
-
djadji
senior tag
-
djadji
senior tag
válasz HJ.Henry #2040 üzenetére
Olyan hosszabbító, aminek van 6 (?) 220Vos csatlakozója. Ezek közül az egyik a MASTER a többi meg mind slave. Amit a masterbe bedugsz, az vezérli a slave csatlakozókat. HA bekapcsolod a master eszközt, akkor kap áramot a többi slave aljzat...
Nekem pl a PC benne van a masterbe, és mikor bekapcsolom akkor kap áramot a többi is, ugymint a vízhűtés pumpa, hangfal, asztali lámpa, stb, stb...
Ezzel lehet vezérelni a 220Vos pumpát.. és tuti nem felejted el ki és bekapcsolni...
Mellesleg azon a linken nem találtam USBre dugható ventit... Még nem adom fel...http://djadji.fw.hu
-
Foglalt név
addikt
válasz HJ.Henry #2114 üzenetére
Ha összeszámolod, neked 6db ventid van, 3 8as, 3 12es, nekem meg van 4db 8as és 1 db 12es Ráadás nálad effektíve a 12es és 3 8as fúj át akadálytalanul a radin, merthogy ahogy írtad ki van vágva a ház, míg nálam a két befúvó 8as légmennyiségénél is többet el tud szívni az 1 db 12es, így a 2 8as kb. vákuumot szív át a ház hátulján lévő rácson
-
HJ.Henry
tag
válasz HJ.Henry #2114 üzenetére
Egyébként erre a VGA tünetre tud valaki valami magyarázatot?
Mármint hogy alapban olyan 44-48 fokos,tuning progikkal iszonyat felugrik néhány másodperc alatt kb 70-80 de volt már hogy 90fokra is,a progi leálitás után meg pár másodperc alatt visszaesik az eredeti höfokra.A legnagyobb poén hogy a mostani játékoknál(bioshock,MOHA airborn,HL EP2) semmi baj,igaz játék alatt nem tudom mérni a höfokot,de ahogy kilépek a játékból már látom is a höfokot és minden normális.
Ez mitöl lehet?
Na meg az alap 44-48fok nem magas? Csak azért mert a CPUm hütése közben meg szinte tökéletes.Vagy ez ilyen másnál is?
Nem értem. -
zekm
tag
válasz HJ.Henry #2119 üzenetére
Nekem is ezért nem feküdt fel mert a memóriák és a hővezető lap közé tett gappad nem engedte tökéletessen felfeküdni. Nálam látszott hogy nem nyomódott ki a paszta egyenletessen a GPU és a réz közül. Rézlap nélkül max 45 fok volt a GPU-m, pedig barkács blokk.
A backplatet jó ötlet én is most gondolkozom ilyenen csak én még elég hosszú csavart sem tudtam szerezni a normális lefogatáshoz
[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
válasz HJ.Henry #2521 üzenetére
Szerintem ha a keringés sebessége megfelelő annyira, hogy a kiegyenlítetten keletkező hőt el tudja szállítani, az lehet az optimális eset. Gyorsabban keringetve egy zárt rendszrt, csak átlaglódik, de nemigen lesz jobb az eredmény. Elég lehet adott esetben egy 150 l/h pumpa is....
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
gyurczy
őstag
válasz HJ.Henry #5024 üzenetére
Dirtyz a segítségemre sietett pumpa ügyben, az említett két kollégát karácsony lévén nem akartam zargatni.
Asetek amúgy elég érdekes cég, sikerült két magyarországi disztribútorral szerződniük, ezért szűnt meg az eredeti nagyker, az új, meg még nem forgalmaz (ha jól tudom). -
dvdbackuper
őstag
válasz HJ.Henry #5068 üzenetére
nem tom hogy férne el egy tripla radi a házban...nekem teccik ott az oldalán fityegve...ööö nekem azt mondta az eladó, hogy nagyon kicsi az ellenállása ennek a blokknak...a procin Tody-féle blokk van, az 1.1-es, de vmi kosz van benne, ki kéne takarítani belőle, de nem tom, mert azt mondta Tody, hogy nem ajánlatos szétszedni...
feltettem tömörítve is a képeket...
-
H_Zozo
tag
válasz HJ.Henry #5074 üzenetére
Sztem átlag blokkot használtan érdemes venni, mert aki meg akar tőle válni, úgy sem horror áron adja, elhasználódni meg ugye nem nagyon tud. Én pl. vettem használtan 5db alphacool 40x40-es blokkot átlag 4k-ért csatlakozókkal, meg egy am2-es cpu blokkot 5k-ért.
igen, mostmár bánom, hogy megvettem...főleg azért, mert nem lehet szétszedni...van egy asetek blokkom, csak az gyorscsatis...abba nem megy bele a csövem...láttam már olyat, hogy ki volt szedve a gyorscsati a blokkból, és 3 normális csati volt a helyén...olyat hogy lehet csinálni?
-
P00By
nagyúr
Szomorú vagyok,mert Tody blokkokat akartam!Legalabbis az egyik vizhutes verziomba amiben cpu,nb,vga,sb lett volna!Igaz én nem értek hozzá csak tetszenek a blokkok és a bemutatott eredmények alapján a hatásfokuk is jónak tünt(ezt a fokokra értem, az ellenállását stbhöz ugyancsak nem értek)!
-
tsar
aktív tag
Nekem is a ház tetejébe van beépítve a radiátor. Jó mert egyben van minden, de méregettem egy kicsit és rájöttem hogy ennek a megoldásnak van egy nagy hátránya, kis terhelésnél (netezés) is 4-5 fokkal, terhelve (játék, orthos) akár 10 fokkal melegebb levegőt fújnak a ventillátorok a radiátorra.
Úgyhogy most elkezdtem tervezni egy új házat, amibe ugyan be lesznek építve ventik, de teljesen más elrendezés lesz, de egyenlőre még csak a rajzolásnál tartok és lesz vagy 2-3 hónap mire lesz belőle valami[ Szerkesztve ]
-
H_Zozo
tag
válasz HJ.Henry #5088 üzenetére
Azt hiszem félreértettél, egyáltalán nem véleményt szerettem volna alkotni Tody blokkjairól, mivel valóban nem ismerem őket, így sem védeni sem pedig támadni nem tudom őket. Én csak egyszerűen arra próbáltam kitérni, hogy egy maszek blokk is lehet jó ha rendesen meg van csinálva. (Ahogy leírtad ezek szerint amit te láttál az nem ezek közé tartozott) És egy gyári blokk is lehet szar, ha az rosszul van összerakva, vagy nem megfelelő anyagból készült. Persze nem tudom mikor láttad, mert ha ugye meg akarja tartani a vevőit, akkor ezeket ki kell küszöbölni, gondolom akik vásároltak tőle és tapasztalták ezen hibákat, azok jelezték is felé.
válasz HJ.Henry #5094 üzenetére
E8500,de ez mind1 is!A lényeg quadom egy jó darabig nem lesz!Vázolom kicsit a tervemet, a háznak egy AeroEngine 2 szemeltem ki!Egy MO-RA 2 Core radit és ha nem elég akkor a ház tetejére egy tripla természetesen mind a kettő passzívan!Pumpának Laing DDC Plus P12,a blokkokat nem tudom ill. a csöveket sem,de elképzelésem azért van!
-
-
tsar
aktív tag
válasz HJ.Henry #5092 üzenetére
Szerintem ez elég.
Nem az a probléma hogy a venti szívja vagy fújja a levegőt a radiátorra, hanem az hogy az gép belsejéből áramló meleg levegő, ennek a levegőnek a hőfokát mértem meg.
A házba egy 8cm-es és egy 12 cm-es ventilátor fújja befelé a levegőt porszűrőn keresztül, plussz meg van néhány porszűrővel ellátott szellőzőnyíllás.
Tehát az alapvető probléma az hogy a szobai levegőnél 5-10 fokkal melegebb levegővel van hűtve a víz. -
tsar
aktív tag
válasz HJ.Henry #5107 üzenetére
Már hogyne számítana, minnél nagyobb a hőmérséklet különbség a radiátorba beáramló víz és levegő hőmérsélete között annál nagyobb a radiátor által leadott hőmennyiség.
A hűtők a párolgó folyadék által elvont hő elvén működnek.
Egyébként nem igazán van problémám a hőfokokkal, de hát mindig törekszik az ember a kisebb hőfokra és/vagy a halkabb gépre.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vicces képek
- PlayStation 1 / 2
- Kupon kunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest