Hirdetés
Aktív témák
-
H_Zozo
tag
Nah akkor kinek mi a véleménye a nagyobb és kisebb keresztmetszetű csövekről?
Én teljesen feleslegesnek tartom ezeket az extrém keresztmetszeteket, már csak azért is, mert pl. egy laing pumpának a kimenő oldala (a bemenő is) 8mm-es. Tehát szerintem ebben az esetben az lenne a legjobb ha végig tudnánk tartani a 8mm-t. Mert ugye így nem kell folyton lelassulnia ill. felgyorsulnia a folyadéknak. Persze ugye ez normál esetben lehetetlen mivel az egy blokkban elég extrém állapot.
Szivesen látnék erről egy tesztet, mert ha 1-2 fokot számít csak az alkatrészek hőmérsékletében, akkor felesleges a ritka és drága alkatrészeket felhasználni.
Akkor látnám még ennek értelmét ha a pumpából nagy keresztmetszettel tudnám kinyomni a folyadékot, majd párhuzamosan kötnék 2-3 blokkot, hogy megmaradjon a keresztmetszet.
Várom a véleményeket.___________________________________________________________________________
-
H_Zozo
tag
-
H_Zozo
tag
válasz szacsee #2896 üzenetére
Ez valószínűleg így van, de én nem vagyok róla meggyőződve, hogy annyira számít, hogy 6-os 8-as vagy 10-es belső átmérőjű csövet használok, max 1-2 fok. De mint már korábban is írtam kiváncsian várok egy ilyen tesztet.
válasz Nyugdíjas #2898 üzenetére
Ha jól sejtem, ezek elég rendesen összefüggnek, tök mindegy hogy honnan nézzük a dolgot.
Én pl. 10/6,5-ös SMC csövet fogok használni, mert ez van, és hozzá 1/8"-os SMC gyorscsatikat, mert ebből van itthon.
Igazából nekem nem a tuning a célom, persze az sem mellékes, de ha csak olyan hőmérsékleteket érek el mint léghűtéssel (bár ezt kétlem) én már akkor is elégedett leszek, mivel lett egy csendes gépem, amit nem szemetel tele porral egy csomó ventillátor.
Amint készülnek a blokk tetőim majd dobok be képeket.
Valószínűleg nem lesz csúnya látvány? És elég egyedi lesz megjelenésre.
Valahogy így fog festeni egy vga blokk:___________________________________________________________________________
-
-
-
H_Zozo
tag
válasz szacsee #2990 üzenetére
Ismerem a jelenséget, csak én úgy akartam, hogy ha alulról nézem akkor a köv a sorrend: csavar, lemez, távtartó, lap, anya, aztán tovább a csavar szára, majd blokk, és végül egy szárnyas anya.
Tehát a lap fixálva van a hátsó lemezhez, és jóval kevésbé tud görbülni, mint ha csak magára a lapra fogatnék.
De egybként nem kizárt hogy teszek én is backplatet, mert nem rossz megoldás, csak plusz költség, bár ha aluból van akkor nem számottevő.___________________________________________________________________________
-
H_Zozo
tag
Így van, egyébként ha a blokk tetők meglesznek, akkor már csak uazt az alakot kell legyártatni 3mm-es aluból, a furatok helyett menetek, és már kész is. Még jó hogy csak a vga-ra a cpu-ra a nb-re meg a fetekre kell.
No comment!
Használ valaki plexi cső alakú tartályt?
Az jutott eszembe, hogy amikor töltöm fel a rendszert, akkor nem fogja e nekem meglőni a plafont a víz? Mert ugye még egy cső is van a tartályba, amin a bemenő víz megy, és ez kb 10cm-re van a tartály tetejétől.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatba?
Mer eszerint eléggé bugyog ott a viz:[ Szerkesztve ]
válasz Reset Elek #3068 üzenetére
Na igen, lehet hogy az akváriumi szűrőbe való szivacs megoldás lesz.
Majd kipróbálom.___________________________________________________________________________
-
H_Zozo
tag
DDC-vel, mint a videóban is, ezért linkeltem, csak azért gondoltam, mert ugye itt bugyog, de a cső felett még van vagy 5cm vizoszlop, viszont feltöltéskor nincs.
Egyébként a plafon csak jelképes volt, de már az is elég ha kimegy.___________________________________________________________________________
-
H_Zozo
tag
válasz Samanbacsii #3080 üzenetére
Fogalmam sincs, ezért kérdeztem már tapasztalattal rendelkezőket, mivel az enyém még nincs beépítve.
válasz Reset Elek #3087 üzenetére
Attól egyedi, hogy nincs belőle több.
válasz Reset Elek #3086 üzenetére
Meg fordítva is van. Ill. fejjel lefelé
Vagy rosszul látom?![ Szerkesztve ]
Ti ezt tényleg komolyan csináljátok, vagy csak poénkodtok, mert igazából én semmi értelmét nem látom, azon kívül, hogy a rengeteg karakterrel kitöltitek teret, meg hogy az éppen a gép előtt unatkozó felhasználókat szórakoztatjátok.
-
H_Zozo
tag
válasz Reset Elek #3106 üzenetére
Úgy látom másnak is sok ideje van.
Csak nem te is otthon vagy betegszabin?___________________________________________________________________________
-
H_Zozo
tag
válasz ::Trunks:: #3219 üzenetére
GinTonik?
Ez szokott világítani.
Tehát vagy a Gin vagy a Tonik jó lehet[ Szerkesztve ]
válasz szacsee #3215 üzenetére
Én is elbizonytalondtam, hogy egy alphacool XP blokkal, meg 5db alphacool (NBX, GPX, stb...) blokkal el fog e bírni egy alphacool extreme duál radiátor. Úgy hogy valószínűleg még egy duál vagy egy tripla radiátorra még szükségem lesz.
Ha esetleg van valakinek jóárasított felesleges, de lehetőleg ne a pro legyen, akkor elképzelhető, hogy érdekelne.[ Szerkesztve ]
válasz ::Trunks:: #3226 üzenetére
Csak hát, amikor terveztem a rendszert, akkor még nem ekkora volt.
Még jó hogy lehet bővíteni, amíg a hely engedi.___________________________________________________________________________
-
H_Zozo
tag
Igen, ezt a megoldást én is ismerem.
De nem hiszem, hogy nincs senkinek fűtésszerelő ismerőse, azoknak szokott lenni kézi csőhajlítójuk.
A praktikerbe meg tuti van ilyen könyök, mert én is vettem már. Sőt ezeket össze is lehet rakni, mert az egyik fele nagyobb átmérőjű, csak hát akkor nem árt az a folyasztószer, amit a fűtésszerelők használnak.___________________________________________________________________________
-
H_Zozo
tag
válasz Kovalic #3287 üzenetére
Leghalkabbat?
Hmm.
Passzív vizhűtést rá
Először is nézd meg hogy mennyi pénz van a pénztárcádban.
Aztán nézz el ide: [link] vag ide: [link]
Ha ezeken körülnézel, akkor kiválasztod, hoyg mi az ami tetszik, ekkor már tudod azt is hogy körülbelül mibe fog kerülni.
Ezután visszajössz, és megkérdezed, hogy mit szólnak hozzá azok, akik használnak az általad használd eszközökhöz hasonlókat, és kiderül, hogy javasolják e azt amit választottál, vagy van annál jobb is.
A végén ki fog alakulni, egy rendszer, ami már jó lehet, innentől már csak rajtad múlik.___________________________________________________________________________
-
H_Zozo
tag
Azon gondolkoztam, hogy nem e lenne jobb a hatásfoka egy olyan rendszernek, aminél minden egyes tag után peépítenénk egy single radiátort?! Így mindig hideg viz jutna az egyes tagokra, nem pedig a már előmelegített.
Ez ugye megoldható lenne a Mora-nál is, hogy nem sorba kötnénk a tagokat, hanem pl. minden második tag után kötnénk egy alkatrészt.___________________________________________________________________________
-
H_Zozo
tag
Na én pont nem eerről beszélek.
A párhuzamosítás az, amikor elindulok a pumpától, ott kettéágaztatom (vagy két pumpát használok) és két külön kört csinálok, és a radiátorba újra egyesítem.
De itt pont nem arról van szó.
Hanem hogy elindulok pl: tartály-pumpa-hdd-cpu-radiátor1-gpu-nb-fet-radiátor2-tartály.
Tehát kétszer hűtöm le egy kör alatt a vizet, és nem már a melegített vizet viszem az összes alkatrészer.
Én még arra lennék kiváncsi, ha bekötnénk egy egy hőmérőt minden alkatrész után, akkor mit mutatnának, mert szerintem nem egyformát.___________________________________________________________________________
-
H_Zozo
tag
Mert az megint más, hogy elindulok a pumpától, és szétagaztatom mondjuk 4 felé cpu, gpu, fet, nb, és utánna a radi előtt újra összeágaztatom, mert ugye ez párhuzamos, de semmi értelme ha minden ágba beleteszel egy radiátort, akkor jobb, ha a végén egy nagy. tt viszont mindig minden körbe azonos a vizhőmérséklet.
vehetsz is ilyen tömböt ha szeretnél, csak azon sok lyuk van minden fele, és annyit dugózol le meg hagysz szabadon amennyit akarsz. Bármelyik pneumatika boltba van ilyen, csak ezek általában aluminiumok
válasz ImpersonatoR #3326 üzenetére
Hát ezekbe még jó sok minden kell, hogy teljesen vizhűtötte rendszert kapjál.
Meg nem is ér annyit szerintem, de lehet csak azért mert én az egyedi dolgok híve vagyok.
Ez az én nagy bajom, sosem jó nekem úgy semmi, amit boltba bárki megvehet___________________________________________________________________________
-
H_Zozo
tag
Az a baj, hogy az a flow meter valószínűleg nem valós jelet ad, mivel úgy tudom, az alaplap egy bizonyos fordulatszám alatt nem képes mérni. Ezért valami többszörözőt szoktak beleépíteni, hogy biztos meglegyen a minimális fordulat.
De javítsatok ki, ha rosszul tudom.
Egyébként milyen fordulatot mutatott neked?___________________________________________________________________________
-
H_Zozo
tag
-
H_Zozo
tag
Szedett már le valaki gyárilag hűtöt meóriáról hőleadót?
Egy Geil Ultra 800 kit-ről lenne szó.
Csak a kérdés, hogy hogyan van ragasztva rá a két hőleadó.___________________________________________________________________________
-
H_Zozo
tag
Bár mondjuk full hidegek alapon, nem tom megéri e tenni rá. A kinézet miatt egész biztos, de lehet jobban megéri venni mellé még egy párt.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Háztartási gépek
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- További aktív témák...
Állásajánlatok