- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- borg25: Kórházi beszámoló
- weiss: Pant* rant
- Banyasz papa: segitség kérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tts
addikt
válasz
Veriakilis #292 üzenetére
Egy cikkhez kértek tőlem infókat - akkor írtam a gyárnak - és kaptam válaszokat.
Képem nincs - szét pedig nem szedtem.
''Az elmélet után lássuk a gyakorlatot, vagyis nézzük meg milyen csöveket használnak a Thermalright hűtőiben. A cég szakembereinek tájékoztatása szerint az általuk használt hőcsőben 3-5 köbcentiméter tiszta vizet találnánk, ha azt szétfűrészelnénk. A csőben légritka tér, majdnem teljes vákuum van. Nagyon érdekes adat, hogy a Thermalright mérnökei szerint csövük munkahőmérséklete 0-250 Celsius fokig terjed. Ez azt jelenti, hogy ebben a tartományban képes a hő szállítására. Mit jelent ez? A nulla fokot szerintem nem kell magyarázni, ez a víz fagyás pontja, vagyis e hőfok alatt nem fog beindulni semmilyen folyamat. Ami érdekes, hogy nulla fok felett már működik a cső! Ennek mikéntjére sajnos nem kaptunk választ, de érdemes belegondolni, hogy a hőszállításhoz párolgás, illetve gőz lecsapódása szükségeltetik, és ez már 1 Celsius foknál megtörténik. A felső hőmérsékleti adat is érdekes számunkra. A 250 Celsius fok valószínűleg azt a hőmérsékletet jelöli, amikor a.) olyan gyors a párolgás, hogy az összes folyadék légneművé válik, b.) a cső belsejének légnyomása a felgyülemlett gőz miatt annyira megnövekszik, hogy leáll a folyamat. Sajnos mind a két válasz helyes lehet, így annak eldöntését, hogy melyik fedi inkább a valóságot nem merjük magunkra vállalni, a pontos okról pedig, ismét csak nem kaptunk felvilágosítást.''
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest