Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3151) Imi1981 válasza DrojDtroll (#3150) üzenetére


Imi1981
veterán

Azért mert sokaknak lejárt és nem maradtak ott. Így nincs úgy leterhelve.

(#3152) DrojDtroll válasza Imi1981 (#3151) üzenetére


DrojDtroll
addikt

most letöltök egy torrentet csak seed-re kiváncsi vagyok mennyivel lesz jobb, mint eddig

(#3153) Soma01 válasza DrojDtroll (#3150) üzenetére


Soma01
veterán

De az esti belassulás, gondolom még megvan és ha mindenki visszamenne, újból nagyon lassú lenne. Szóval szerintem is jó, de a szolgáltató hajlamos túlterhelni felhasználókkal a szervereit. E miatt nem ajánlom mindenkinek nyugodt szívvel. Plusz aki itt olvasgat és a hsz-edet is elolvassa, azt gondolhatja, hogy "de jó, megyek vissza", de mire visszajön, már megint le lesz terhelve és jön a csalódás (mindenkinek). Szóval ez a szolgáltató, csak úgy jó ha nincs sok felhasználó a szerverein. De már szerintem most is sokan vannak ha estére belassul. A teljesítmény nagyon nem egyenletes.

Amúgy mostanában van, hogy a Feral is belassul nekem. :((

(#3154) DrojDtroll válasza Soma01 (#3153) üzenetére


DrojDtroll
addikt

akkor hogy senki nem menjen miattam erre a seed szerverre leírom nekem miért van

a kolis hálózaton tiltva van a torrent. Ennek megkerülésére használom. Nekem az, hogy seedel mint az állat az otthoni 1Mbit-es feltöltéshez képest csak bónusz. Mivel csak megkerülés a cél, nem a jó seedelés ezért van ilyen olcsó csomagom.

(#3155) Imi1981 válasza DrojDtroll (#3154) üzenetére


Imi1981
veterán

Én nem fogok az biztos :) . Szerintem nem mennek vissza innen sokan mert akkor megint lassú lesz. Szerintem nagyon könnyen leterhelhető az a szerver. Páran visszamennénk és megint belassúlna így inkább (legalábbis én) hagyom annak a pár my seedbox használnak hogy gyors maradjon.

(#3156) whiskeys válasza Soma01 (#3153) üzenetére


whiskeys
őstag

nincs esti lassulás már mint régen.

"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."

(#3157) DrojDtroll válasza Imi1981 (#3155) üzenetére


DrojDtroll
addikt

így inkább (legalábbis én) hagyom annak a pár my seedbox használnak hogy gyors maradjon.
:R

gyorsabb, nem gyors :DDD

(#3158) den89 válasza Imi1981 (#3149) üzenetére


den89
tag

Persze arra is át lehet menni. Sőt, az még árban is jobban belefér és a tárhely is több, mint ideális. Csak azért tértem át inkább az infibox-ra, mivel időarányosan csak 2 hétre kellett pluszt fizetnem és így kb 1 euró volt a különbség a novabox és a minibox között. Gondoltam, akkor már miért ne inkább a még jobbat próbáljam ki... Minibox amúgy szerintem kb. olyan lehet, mint a bestbox 200 mbit-es csomagja (sebesség és tárhely értelemben is), csak kicsit nagyobb tárhellyel és kicsit drágábbért, de legalább nem túlterhelt szerverekkel.

Myseedbox-ról: az utolsó 3-4 napban, amikor már itt többségünknek lejárt (de nekem még nem), akkor azért jobb volt, mint előtte. Viszont esténként akkor is belassult a letöltés és a feltöltés is. Na meg akkor is gyakori volt, hogy nem akart betölteni a webui. De a kora délutáni órákig elég korrekt volt általában és szép sebességeket lehet elérni vele (volt néha 60-70 mb/s is a feltöltés). Mindentől függetlenül továbbra is tartom, hogy ár-érték arányban a legjobb!

[ Szerkesztve ]

(#3159) whiskeys válasza den89 (#3158) üzenetére


whiskeys
őstag

jó az ebben az árban amit tud. néha lassabb néha gyorsabb. de más dupla ennyiért, ennyit se tud...

"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."

(#3160) DrojDtroll válasza den89 (#3158) üzenetére


DrojDtroll
addikt

myseedboxon melyik szerveren vagy?

(#3161) Soma01 válasza whiskeys (#3156) üzenetére


Soma01
veterán

Jó neked, hogy nem lassul be!

Ez is csak szerencse kérdése, hogy melyik szerverre kerülsz.

(#3162) Soma01 válasza DrojDtroll (#3154) üzenetére


Soma01
veterán

Semmi gond! Iszok rá hidegvizet!

Más téma: :W :( :(((

(#3163) whiskeys válasza Soma01 (#3161) üzenetére


whiskeys
őstag

régebben nekem is belassult.

"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."

(#3164) den89 válasza whiskeys (#3159) üzenetére


den89
tag

Ezt senki nem vitatja, hogy ezért az összegért bőven jó. Na de nem kell folyamatosan bizonygatni, hogy mennyire jó. Mert a többség kipróbálta már. Mindenki tudja, mire lehet számítani. Elhiszem, hogy most egy fokkal jobb, mint korábban volt. De van akinek nagyobb igényei vannak a 200 GB tárhelyen és a hol lassú, hol egészen jó sebességen kívül. Na meg azon kívül, hogy este már nem tud normálisan letölteni az ember semmit, és hol bejön a webui, hol nem. A szolgáltatóknak is meg kell élnie valamiből, mert 3 eurós csomagokból biztosan nem tudnák ezt megtenni. :D

Csak összehasonlításképpen: Myseedbox-al nekem 1 hónap alatt 9-9,5 TB ment fel. Speedbox.li 5 eurós csomagjával fél hónap alatt 7-7,5 TB (tehát 1 hónap alatt kb. 14-15 TB lesz/lenne. Csak most áttértem plusz 3 euróért egy nagyobb csomagra próbaképpen, ami egyébként még jobb. 2 és fél nap alatt 2,1 TB eddig. Most is 17 mb/s-kel tölt fel, pedig nincs különösebben felkapott torrent). Szóval pont annyival jobb, mint amennyivel többe is kerül. Nem tudom neked milyen tapasztalataid voltak, mennyi és milyen szervert használtál. De valószínűleg akkor elég gyatrákat sikerült kipróbálni, illetve pont nem volt szerencséd a bestbox-al sem.

Azzal a felfogással amúgy egyetértek, hogy minél olcsóbb legyen. De azért van minőségben is egy elvárás. 2000-2500 Ft-nál többet szerintem is felesleges rákölteni. Legalábbis arra, amire pl. te vagy én használjuk. Na és én sem mondom, hogy többet nem fizetek elő a myseedbox-ra. Mert miért ne. Ennyi pénzért egy nagy ajándék. Többet is elkölt az ember havi szinten olyan dolgokra, ami amúgy talán felesleges lenne.

[ Szerkesztve ]

(#3165) Imi1981 válasza Soma01 (#3153) üzenetére


Imi1981
veterán

Nem tudom mennyien lehetnek az my seedboxon általában de szerintem már kevés embertől is belassúl . Gondoljunk bele mikor megosztottam itt még jó volt majd rá pár napra vagy 1 hétre már mindig belassúlt este meg nappal se ment úgy mint előtte . Szerintem aki itt látta és utána regisztrált rá max 10 ember (ebbe azokat is beleszámolom aki csak olvassa a fórumot de nem ír ide ) és már attól belassúlt ! biztos külföldiek is használják de elég volt ez a pár ember hozzá innen a fórumról ,hogy majdnem használhatatlan lett (nekem legalábbis) . Szóval én se tudom ajánlani mert akkor tuti megint használhatatlan lenne .

(#3164) den89 Veled is egyet értek!Mert az oké ,hogy olcsó de sokszor használhatatlan .Nekem konkrétan sokszor még letölteni sem akart nem ám seedelni ! Azt viszont elhiszem whiskeys-nek ,hogy most jó mégpedig azért mert kevesen vannak rajta . Addig nekem is nem kicsit volt jó de ugye nem sokáig .

(#3166) Soma01 válasza Imi1981 (#3165) üzenetére


Soma01
veterán

Mondjuk ő másik (számú) szerverre került.

(#3167) whiskeys válasza den89 (#3164) üzenetére


whiskeys
őstag

de ha fontos a sebesség és tárhely akkor áldozni kell rá. :F

"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."

(#3168) Soma01 válasza den89 (#3164) üzenetére


Soma01
veterán

Azt nem kérdezted még meg, hogy hogyan sikerült helyet csinálni neked, hogy ha a weboldal szerint nincs több abból a Nova csomagból?

(#3169) den89 válasza whiskeys (#3167) üzenetére


den89
tag

Igen, erről van szó. Persze az ár nem mindig tükrözi a minőséget, csak többnyire. Ahogy ez az élet szinte minden területén így van.

Soma01: nem kérdeztem meg, őszintén szólva nem is akartam ilyet megkérdezni tőlük... ő dolguk. De lényeg, hogy áttettek. Szerintem lehet bezsúfoltak egy telített szerverre. Nem tudom. Biztos nem örültek neki, hogy ezt kértem. :D

(#3170) whiskeys válasza den89 (#3169) üzenetére


whiskeys
őstag

ahogy mondod. de vannak drága ás jó, valamint bevált szerverek. azok megbizhatóak és nem kell görcsölni velük. :C

"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."

(#3171) Kekmen


Kekmen
senior tag

Halkan megsúgom, hogy az online.net-nél újra elérhetőek a Personal Range szerverek.
Bővebben: [link]
Tegnap előtt béreltem egy Dedibox XC SSD 2016 típust. Kb 15 perc alatt "szállították", automatizált a telepítés, nem több mint 10 perc és legalább egy tucat Linux-disztribúció közül lehet választani, köztük olyat is, ami alapból seedboxnak van bekonfigolva. Szóval egy óvodás is be tudja állítani. :)
Én egyedileg szeretem beállítgatni a dolgokat, így kipróbáltam a qBittorrent klienst.
Azt kell, hogy mondjam, a legjobb amit használtam. Ha időben beáll letölteni az ember, gyakorlatilag nincs olyan torrent ahol ne lettem volna első, ha nem is egyből letöltés után, de pár órán belül. Nyilván ehhez kell egy gép is, de az SSD és a gigás vonal (ami elméletileg 2.5 Gbit, de még tesztelem) adott volt a Feralnál is, mégsem ment úgy, ahogy kellett volna. Azóta rájöttem, hogy valószínűleg az játszhatott szerepet benne, hogy hiányzik az uTP protokoll támogatása és az, hogy 1 szerverről sokszor több felhasználó is bekapcsolódik ugyanahhoz a torrenthez.
Szóval az utóbbi 1 napban óvatos használat mellett sikerült feltölteni kb 1TB-ot. A szerver piszok gyors, mivel csak én használom. Aki hosszabb távra tervez, úgy gondolom érdemes lehet beruházni és lenyelni az egyszeri 20 eurós "setup fee" díjat, mert itt biztosan nem fogsz osztozni senkivel sem a gépen. :)
Egy pillanatkép:
Ja és semmi kötődésem nincs a szolgáltatóhoz, egyszerűen csak jókat olvastam róla és igaznak bizonyult, elégedett vagyok.

[ Szerkesztve ]

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#3172) Soma01 válasza Kekmen (#3171) üzenetére


Soma01
veterán

Hát, igen. Ez a csomag már el is fogyott. De hát beszéltük már, hogy az online az elég jó szervereket kínál és a teszteken is jól szerepelt.
Amúgy te hová kérted a szervert helyileg? Milyen oprendszert tettél fel? (Gondolom Debiant, vagy Ubuntut) GUI is van hozzá, vagy csak parancssor?

(#3173) Kekmen válasza Soma01 (#3172) üzenetére


Kekmen
senior tag

Nem fogyott el, ez a nagyobbik 250 GB SSD. Amszterdamban van. Kipróbáltam 3-at is, de egy lubuntu maradt, gui-val, mivel nem vagyok egy nagy Linux guru és parancssorból bajosabb lett volna. Így elég volt terminalból felrakni egy qbittorrentet, guiban elindítani, webUI-t beállítani és azóta föl sem léptem. Ja és csináltam még egy FTP szervert is (ProFTPD)

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#3174) Soma01 válasza Kekmen (#3173) üzenetére


Soma01
veterán

Köszi! Kb. én is így csinálnám.
Az a csomag tényleg nem fogyott még el, csak a kis csomag.
Havi forgalmi korlát van valamilyen irányban?

[ Szerkesztve ]

(#3175) Kekmen válasza Soma01 (#3174) üzenetére


Kekmen
senior tag

Korlátlan minden irányban.

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#3176) Soma01 válasza Kekmen (#3171) üzenetére


Soma01
veterán

Úgy néz ki, akkor ez marad neked egy darabig. Az install díját ha kifizetted, biztosan nem csak egy-két hónapra kell a szerver.

(#3177) Imi1981


Imi1981
veterán

Ez a rohadt feral azóta se utalta vissza a pénzem és nem is válaszolt az utolsó üzeneteimre. Már csak ezért se fogok többet ott előfizetni! Először még barátságos volt majd miután refundot kértem írta, hogy rendben és törölte az összes kliens elérhetőségét meg az ftp elérhetőséget is de magát a fiókom nem. Erre tegnap küldenek egy üzenetet, hogy nem e hosszabítom meg az előfizetésem mert lejár. Múlt hónap 15-én volt a refund és azóta nem kaptam meg. Ebből már biztos nem lesz semmi.

(#3178) Soma01 válasza Soma01 (#3168) üzenetére


Soma01
veterán

Úgy látom, beállítottak egy pár új szervert speedbox.li-nél! Van egy csomó hely a 8 Eurós MiniBox-ból és a legkisebb 5 Eurós InfiBox-ból is. Mondjuk az Infi-ből volt szabad eddig is. Most Miniből 5 db, Infi-ből 14 db szabad van.
A Mini-hez 740 GB tárhely jár és 300 Mbps sebességű feltöltést kínálnak.

(#3179) Imi1981 válasza Soma01 (#3178) üzenetére


Imi1981
veterán

Na ez jó hír! A minit ki akarom próbálni . Remélem fizuig nem fogy el .

(#3180) den89 válasza Imi1981 (#3177) üzenetére


den89
tag

Nem gondoltam volna ezt róluk... Azért elég bejáratott, nagy szolgáltató ahhoz, hogy ne legyen hajlandó visszautalni. Nekik sem éri meg, hogy lejárassák magukat. Pedig aztán most már van vagy 3 hete, hogy visszakérted a pénzed.

Speedbox.li: minibox megér egy próbát, még belefér az olcsóbbak közé árban. Infibox pedig nagyon korrekt az áráért. De én, ahogy már írtam is, a Novaboxra nem fizetnék elő 10 euróért. Jó is, hogy csak 2 hétre próbáltam ki. Jobb, mint az 5 eurós csomag. De annyival nem, hogy kétszer annyit fizessen érte az ember. Annak jó, aki nagy tárhelyet akar (nekem sok ez az 1 TB, nincs szükségem ennyire). A sebességtől nem estem hasra hétközben, bár nem is nagyon voltak felkapott torrentek. Hétvégén egész jó volt, amikor voltak jó torrentek. 6 nap alatt eddig durván 4 TB ment fel.

[ Szerkesztve ]

(#3181) Soma01 válasza Imi1981 (#3179) üzenetére


Soma01
veterán

Így van, próbáld már ki Te is (de Te a Minit)! Már sok boxot próbáltál, tudsz viszonyítani.

(#3182) Imi1981 válasza Soma01 (#3181) üzenetére


Imi1981
veterán

A minit akarom mindenképp mert kell a tárhely nekem . Csak ne fogyjon el addig .Amúgy paypal-al lehet fizetni ? Jobban szeretem a paypalt.

(#3183) Soma01 válasza Imi1981 (#3182) üzenetére


Soma01
veterán

Igen, lehet. Azzal szoktam fizetni én is.

[ Szerkesztve ]

(#3184) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Sziasztok

uTorrenthez tudtok esetleg valami jó beállítást? Bár nem seed server, csak itthon 1000/200mbites net, de hiába van sok letöltő (én egyedül feltöltő), nem megy 20-23MB/smal a seed, csak 10-13-mal

Természetesen minden feltétel megvan, jó gép, stabil kapcsolat stb stb...
Letöltés Raid0 hdd-re megvan a 100MB/s

qbittorrent esetén meg a letöltés csak ilyen 30MB/s érthetetlen módon, OS cache bekapcsolva

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3185) Soma01 válasza enginev3.0 (#3184) üzenetére


Soma01
veterán

Csak a torrent ilyen "lassú"? Sikerült már más módon elérni vagy megközelíteni a gigabitet?

(#3186) enginev3.0 válasza Soma01 (#3185) üzenetére


enginev3.0
félisten

Speedtest szerint megvan a sebesség

Torrent sem lassú, de a seedet nem érzem elégnek, 140torrent fut, ebből átlagban 20-30aktívan csatlakozva
Fullhd filmek, 40-50-60GB-os sorozat packok
Most pl egy oldalra tettem fel 4 évad sorozatot, mindet töltik csak tőlem, egyedüli seeder vagyok, digikábeles emberek töltenek tőlem, mégsem megy maxon a seed, csak 14MB/s körül

CPU 5-10%-on
Ram 5GB van, fele sem foglalt
Router is bírja
aktív kapcsolat

[ Szerkesztve ]

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3187) Soma01 válasza enginev3.0 (#3186) üzenetére


Soma01
veterán

Próbáltad már úgy is, hogy csak egyet seedelsz (amit te raktál fel éppen, friss) és a többi torrent le van állítva? Hányan kapcsolódnak hozzád torrentenként ilyenkor?
A képen az utolsó pipát kivenném.
Biztos, hogy van elég nagy sebesség kapacitás a fogadó oldalon? Ha gondolod, meghúzlak én szerverrel próba képpen, hogy mit bír a neted. De mondjuk a 200 Mbps-ot ki lehet azért hajtani, könnyen.

[ Szerkesztve ]

(#3188) enginev3.0 válasza Soma01 (#3187) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nem szoktam leállítani soha egyet sem, mindig pörög mind

1-5 letöltő szokott lenni, de ez a képen látható
Ha van valami kapós film arra rögtön rámászok, de néha akkor sem megy 15MB/s fölé ha 200 feltöltő és 500 letöltő van a torrenten, pedig akkor van kinek seedelni

Mondjuk már most az is meglepő, hogy most régóta 12MB/s-mal megy, általában nem szokott, főleg napközben, csak hétvégén inkább, de akkor 40torrent is aktív sokszor egyszerre

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3189) Imi1981


Imi1981
veterán

A speedbox.li-nél már csak 4 hely van a minibox-ból :/ . Ma kaptam fizut de még nem akarok előfizetni rá mert korábban kaptam a fizut és ha tovább szeretném használni jövő hónapban valószínű lejár mielőtt tudnék újra előfizetni(mert 7-8-a körül szoktam fizut kapni) . Várok 2 napot remélem lesz még hely.

(#3190) Soma01 válasza enginev3.0 (#3188) üzenetére


Soma01
veterán

A rendszer is ezen a vinyón van?
Próbáld ki, hogy leállítod a többit.
Gondolom a kapcsolat aktív.

Imi!

Lesz még ott hely szerintem 2 nap múlva is. Most pl. 5 hely van a Mini csomagnál. Majd ha regisztrálsz, erről a linkről indulj: :) www.speedbox.li ;)

[ Szerkesztve ]

(#3191) Imi1981 válasza Soma01 (#3190) üzenetére


Imi1981
veterán

Kapsz valami kedvezményt így? A linkre kattintva vásárlok :)
Ja amúgy regisztráltam már 6 órakor ! Ilyenkor mi van ?

[ Szerkesztve ]

(#3192) Soma01 válasza Imi1981 (#3191) üzenetére


Soma01
veterán

Szerintem akkor már semmi. De amúgy igen, ajánlói rendszerük is van. Ez annak a linkje.
De azért nyomj majd rá egyet, csak úgy, meg majd ha fizetsz.... Nem tudom mi lesz így utólag. Lehet, hogy csak a reg. előtt számít ez. Meglátjuk. 5% jár elvileg...

[ Szerkesztve ]

(#3193) Imi1981 válasza Soma01 (#3192) üzenetére


Imi1981
veterán

Rányomtam de majd mikor előfizetek akkor is így csinálom. Szerintem jó lesz.

(#3194) enginev3.0 válasza Soma01 (#3190) üzenetére


enginev3.0
félisten

SSD rendszer

Egy ilyen seed szerveres utorrent advanced beállítása nincs valakinek?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3195) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Na az ilyeneket nem értem, mikor 36 torrent fut, és ennyi a sebesség, ezt nehezen tudom elhinni, hogy reális

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3196) Soma01 válasza enginev3.0 (#3195) üzenetére


Soma01
veterán

Nem értem, mit nem értesz! Olyanokat seedelsz, amiket legalább 500-an vagy több ezren seedelnek rajtad kívül és letöltőből is csak egy pár van.
Tegyél már be valami rendes, friss torrentet, amit visznek is. (bár most nem látok ilyet sehol) Milyen oldalon vagy fent?

(#3197) enginev3.0 válasza Soma01 (#3196) üzenetére


enginev3.0
félisten

nCore insane, gigatorrents

De ennyi aktív torrent mellett is csak ennyi sebesség jönne össze?
Ennyire szétoszlanának az emberek?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#3198) Soma01 válasza enginev3.0 (#3197) üzenetére


Soma01
veterán

Örülj neki, hogy van ennyi is. Mindjárt keresek valami frisset... Azon teszteld.

(#3199) whiskeys válasza enginev3.0 (#3197) üzenetére


whiskeys
őstag

nem nagyon ismered akkor a rendszert. ez attól függ hogy menny :C ien szednek és osztanak vissza. olyat keress ami uj és nincs még csak feltöltő max egy kettő. ott kiugró dolgokat fogsz tapasztalni.

"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."

(#3200) enginev3.0 válasza whiskeys (#3199) üzenetére


enginev3.0
félisten

Azért több mint 10 év torrentezes után már igen csak ismerem, csak még vannak meglepő dolgok, mondjuk ilyen netem még csak fél éve van, és próbálom hajtani, ha már fizetem

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.