Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Aktív témák
-
club1
veterán
válasz
kabelmania27 #349 üzenetére
Legyen, csak ne én járjak rosszul a profitorientáltságuk miatt.
A kártyát egyébként mibe helyezed egy DVB-C tuneres készülékben? Mert feltételezem, a kártyán nincs PCMCIA csatlakozósor... -
club1
veterán
válasz
kabelmania27 #347 üzenetére
Mint írtam, megoldható lenne az előfizetői kártyák elhagyása is.
A UPC és a többiek viszont nem véletlenül ragaszkodik a kártyákhoz, mert kártya nélkül: Nem tudnák leépíteni azt a szerelőbrigádot, akiknek feladata a szűrők szerelgetése. Sőt nem tudnak tv-nként plusz havi összegeket beszedni az előfizetőktől. Sőt, megakadályozzák, hogy az előfizetők esetleg a szomszéddal megosszák a jelet.
Szóval ez lenne a jövő? -
club1
veterán
válasz
kabelmania27 #345 üzenetére
Ez igaz, de kábeltv társaságoknál csak akkor fogja az analóg adás megszüntetése követni a földfelszíni analóg sugárzás megszűnését, ha nem vesztenek vele sok előfizetőt. Ameddig pedig erőltetik a vacak, sokszor használt és áramzabáló STB-kat, addig nem valószínű, hogy az összes előfizetőt rá lehet beszélni digitális vételre... A Digi-nél helyenként meg tudták oldani a STB-ok, sőt az előfizetői kártyák elhagyását is. Remélem ez lesz a jövő, és akkor nem fogom visszasírni az analóg vétel lehetőségét.
-
club1
veterán
Sokan játsszák ezt, időnként ezért ellenőrzés szokott lenni. Mivel a szűrők hosszából az oszlop alól lehet látni hogy melyik csomag szűrője van fenn, fel sem kell mászni az ellenőrzéshez. Ha az ellenőr nem megfelelő szűrőt lát, első körben rögtön cseréli/pótolja a szűrőt a megfelelőre, másodsorban pedig két héten belül a szolgáltató felmondja a szerződést. Tehát nem vádolják az ügyfelet, csak problémásnak minősítik és inkább hagyják, hadd találjon magának új szolgáltatót. Természetesen egy-két tucat hónapig erre a címre nem lehet velük szerződést kötni.
Azért hagyják ott az ügyfelet, mert az utcán nem bizonyítható, hogy ő lopta el a szűrőt, az viszont nagyon valószínűtlen, hogy valakinek szüksége van egy szűrőre, hiszen pont szűrő nélkül érdemes lopni csak a csatornákat. -
jerry311
nagyúr
Ki más?
Jött a jó tündér és kiszedte a szűrődet? Vagy valaki úgy akart kibaszni veled, hogy kiszedte a szűrőt, hogy több csatornát nézhess? Ugyan ki másnak áll érdekében eltüntetni azt a szűrőt onnan?
Az ilyen mesét legfeljebb a bíróság hiszi el, mert jogszolgáltatás van, nem igazságszolgáltatás. De ha arról van szó, hogy emiatt a szolgáltató kiköti a címet és soha nem köti vissza, akkor az a saját elhatározása. Utána mehetsz bárhova, nem fog érdekelni senkit. -
jerry311
nagyúr
Mindent lehet. A dolog úgy működik, hogy különböző szűrőket használnak a csomagok leválasztására, ami szűri a megfelelő frekvenciákat, hogy csak azt fogja a TV amire van előfizetés.
Kérdés, hogy szabad-e?
Kérdés, hogy akarsz-e kötbért fizetni, miután egy ellenőrzésnél kiderül, hogy meg van buherálva a leágazás?
Van-e másik szolgáltató a környéken, ha esetleg a kötbér mellett kikötik a szolgáltatást és tiltólistára teszik a címet? -
tiop
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne,hogy eddig volt Upc digital gold csomagunk plusz mellette jött az analóg tv is.Sajna anyagi okokból lemondtam a digitalis tv ill. az egész csomagot és kötöttem egy analóg tv+net+telefon csomagot ,amiben a tv -t Bronz csomagnak nevezik.Kijöttek a szerelők az egyik felment az oszlopra és csinált valamit!! nem tudom mit.Persze azóta sok csatorna nem jön be.
Mit csinált a szerelő beépített valami szűrőt vagy mit?
előre is köszi -
csaba19
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani Cryptoworks és Nagravision3 at tudó beltérit, hogy a UPC HD BOX nélkül is nézhessem a kábeles UPC adást? Egy Synaps CHD 3000 CI CX PVR-em van, Cryptoworks kártyaolvasóval fog működni a UPC kábellel?
-
kabelmania27
félisten
válasz
_sominho_ #330 üzenetére
Szerintem elöbb utóbb az FM adások is el fognak fogyni , ahogy az analóg tévé adások is évente fogynak.
De az úgysem most lesz, addig kényelmes dolog hifin hallgatni a kábeles rádió adásokat, nem kell a szobába dipól antennát nézegetni, és van pár olyan külföldi adás amit szvsz érdemes hallgatni, változatos zenei kínálatot biztosít, lehet vele a nyelvtudást gyakorolni, szinten tartani pl Ö3, Rtl Radio, Sky Radio, Klasszik, Virgin, BBC ,DW
Ha már amúgy is elő van fizetve a kábeltv és van a kábelen érdekes rádióadás, célszerű kihasználni ezt a lehetőséget szerintem. Nálam csak MR1 MR2 MR3 jön kábelen, hifi gyári antennájával ugyanezek+egyéb rádó adások is jönnek így nincs értelme rákötni.
Majd ha az éterben nem lesz egy FM adás sem, de ez a 3 megmarad kábelen FM normában, lehet rákötöm -
kabelmania27
félisten
válasz
hacker99 #329 üzenetére
Veszel egy 2es osztót és pár méter tri-shield 3x árnyékolású koax kábelt + f csatlakzókat, dugót
http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=388
Arra viszont szerintem számítani kell, hogy az internet letöltési frekvencia körüli analóg tévé adásokat meg fogják szüntetni elöbb-utóbb. -
_sominho_
csendes tag
Sziasztok!
A héten bekötötték nálunk is a UPC-t. Kábel tv bronze néven fut. A tv csatornák, ahogy azok a csatornalistán szerepelnek szépen bejönnek; azonban a rádióadókat a Samsung Syncmaster P2270hd-n sehogy sem tudom befogni. Nincs valami ötletetek? -
-
metaldog
aktív tag
HI most kötötték be hozzánk az analóg kábel tv-t de a 31 csatornának a felét nemtudom befogni mi lehet az oka segítsen valaki, Nem lcd tv-m van hanem régebbi az szerintem nem lehet gond.
-
cafat
aktív tag
dupla
-
cafat
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy buta kérdésem. Van egy UPC kábeltévé és internet előfizetés. Na most ahol az internet van oda nincs a tv elvezetve csak az internet kábele. Most lenne rá igény hogy ebbe a helységbe is legyen tv. A kábel elvezetése viszont elég körülményes lenne. A kérdés az hogy ami a modembe megy kábel nem nyerhető belőle ki a tv jelei?
-
hoby36
senior tag
válasz
WonderCSabo #322 üzenetére
Bocs és köszönöm a választ.
-
hoby36
senior tag
Hellotok!Digitális kábel tv-nél én kérhetek külön kártyát,vagy csak boxal együtt adják?
-
válasz
Navaho911 #318 üzenetére
az usb csatlakozóval kapcsolatban csak néhány hozzászólást kell visszaolvasni!
a médiabox merevlemezére rögzített felvétel csak lejátszás -> felvétel módban megy, tehát asztali dvd író, vagy tv tuner káryával rendelkező pc/noti segítségével lehet! ha az asztali dvd írót megfelelő módon csatlakoztatod a médiabox adott kimenetére, és a beállítások is jók, akkor a médiaboxon lejátszás, az asztali dvd írón felvétel, és működnie kell!
a WonderCSabo által linkelt témában bővebben is leírva a dolog! -
Navaho911
csendes tag
Üdv!
Oly jellegű kérdésem lenne, hogy van egy Thomson DCI62UPC tip. média box. Annak hátulján van egy usb csatlakozó. Mire is szolgál? Sehol nincs róla szó a leirásban.
Hogyan menthető ki a média box merevlemezéről a felvett műsor?? Próbáltam DVD felvevővel is, de az rögzitett valamit, amit nem játszik le sem maga a készülék, sem más dvd. sem pedig PC.
Nagyon várom a tippeket... -
válasz
CoolBoy323 #316 üzenetére
vélhetően szándékos a dolog, és bizonyos szempontból így van jól!
-
válasz
CoolBoy323 #314 üzenetére
nem lehetetlen, úgy kell, ahogy korábban leírtam!
volt olyan, aki odáig merészkedett, hogy szétszedte a médiaboxot, kiszedte belőle a merevlemezt, és azt betette a gépébe - na az sem megoldás, mert más a fájlrendszer, valamint van titkosítás is! -
válasz
CoolBoy323 #312 üzenetére
nem gond, teljes részletességgel amúgy is inkább itt esett szó róla; link
áramot kap az usb aljzat, de használni nem tudod! utp aljzat szintén! -
válasz
CoolBoy323 #310 üzenetére
többször leírva, de örömmel leírom ismét - hogy elvegyem a kedvedet!
az usb csatlakozás nincs aktiválva a médiaboxon, azzal hiába birkózol!
természetesen lehet; megfelelő kábelezéssel - esetleges átalakítással - a kép és a hang a médiabox kimenetéről a pc/noti tv tuner bemenetére átvisz, médiaboxon a lejátszás elindít, a tv tuner segítségével a felvétel felvesz/rögzít!
jó (sok) szórakozást! -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
WonderCSabo #233 üzenetére
Hello! Hogy kell geppel osszekotni a boxot? Van tunerkartyam is a gepben... Le szeretnem menteni a filmeket a boxrol, de nem tudom h h kell, hisz az usb a boxon nem csinal semmit ha bedugok egy pendriveot! Segitsetek pls, mert a upcs emberke se tudja h h lehet, de lehet
-
FixY67
senior tag
TV5, RTR Planeta - konyec
Asszem, nálunk itt a vége a upc korszaknak. -
BTO
őstag
válasz
Yushchenko #302 üzenetére
amugy a koaxon a harisnyát az nem ugy kötöttétek bé ahogy kell az az sehogy mert az aut hangolásnál frekiemelkedően programoz a TV és az alsó csatornáknak kell az árnyékolás bizám.nem a müanyagra kell tekerni a tekerős F csatit hanem a harisnyára.
-
BTO
őstag
válasz
Yushchenko #304 üzenetére
fizetős szolgáltatás a +TV kiépités de csak 1x-ri kiépitési dij van rá,max 3TV és 1 internetes/telefonos modem lehet 1 előfizun hivatalosan,ha több kell akkor erősitő CATV-s és szaki csinálja mert el lehet baxni rendesen.
-
hoby36
senior tag
Eddig tűrhetőnek nézett ki az analóg upc kábel minősége,de ma vettem egy lcd tv-t.Nagyon gáz ahogy kinéz a kép.Nálunk meg még nincs a városban digitális kábel.
-
bolha23
aktív tag
válasz
Yushchenko #302 üzenetére
Ha kéritek, akár 3 tévére is elosztják, és akkor nem lenne ilyen problémád.
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Nemrég lett bekötve hozzánk kábeltv, amit -mivel upc nem csinálta meg- megosztottunk 2 TV-re. Az egyikkel (az eredeti TV-vel) nincs is gond, de a másik TV-n az auto beállított csatornáknál az első 10 rossz minőségű, néhány nézhetetlen, a többi 25 viszont tökéletes. Szerintetek mér lehet ez, és hogy tudnám orvosolni a problémát?Üdv. Yush
-
ladlac
tag
Üdv!
UPC csomagokról honnan tudnék pontos információkat szerezni? Honlapon nem sok minden van. Egyszer itt a PH-n, az egyik topicban valami olyasmit olvastam, hogy 12.5 megás net + családi csomag (~52 csatorna) és 6-7000 ft körül volt. Ez már megszűnt, vagy én nem találom, esetleg "álmodtam"?
Szeptembertől kellene debreceni albérletbe, Digi persze nincs, mást pedig nem igazán találtunk jó árban. Köszi
Aktív témák
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest