Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- enginev3.0: Torrent autodl beállítás
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
cellpeti #10933 üzenetére
Full Circle
Ez nem MLM.
Már telepített rendszernél ugyan úgy a LiveCD-vel tudsz partíciókat kialakítani, mint új telepítésnél, csak nem olyan egészséges, mint újnál. (Bár én a múlt héten csökkentettem az XP-t, és növeltem az Ubuntu / partícióját, mert elfogyni látszott). És futó rendszeren TILOS! Csak LiveCD-vel. De van Gparted LIveCD is, letölthető, kiírható.
Újnál úgy működik:
1. elindítottad a telepítést
2. eljutottál a partícionáláshoz
3. asszem 3 verzió:
a) teljes merevlemez>ez ugye nem ajánlott, ha továbbra is akarod az XP-t is
b) irányított az üres területre>ezt nem használtam még
c) kézi>ezt választva kell majd megadnod egyenként a partíciók méretét és a csatolási pontot (ez a root, a home és swap: /, /home, swap), és formázni is kell a partíciót: ez leginkább ext3 (a / és a /home. a swap az swap). a /home az kb. a Windows-os Doc&settings-nek felel meg. ha egy közös WIn-Ubuntu partíciót akarsz, az lehet fat32 is vagy NTFS (bár ez utóbbit majd valami okosabb megmondja, jó-e, mert ugyan már van NTFS írás-olvasás, de én nem tudom, mennyire jó ez a WInnek) -
VaZso
senior tag
válasz
C programozás:
A C egy programozási nyelv, alapvetően bármelyik op. rendszer alól lehet vele programot írni, de erről külön könyveket árulnak.
Úgy, mint pl. Pascal vagy Basic-hez is, illetve a C++ sem egészen ugyanez...
...szóval mire gondolsz?Megírod a programkódot pl. egy szövegszerkesztőben, majd lefordítod gcc-vel és futtatod.
Partíció: ugyanúgy, mint Windows-ban. Ha úgy hoztad létre a partíciókat, hogy maradt még partícionálatlan terület vagy a Windows egyik partíciója helyett szeretnél Linuxosat, azt is létre tudod hozni (illetve a meglévőket esetleg átméretezni).
A /home-ot pl. azért lehet érdemes külön partícióra tenni, mert a Linux itt tárolja a felhasználók fiókjait, így pl. rendszer újratelepítéskor nyugodtan meghagyhatod.
Kicsit hasonló, mint Windows alatt a Documents and settings könyvtár. -
vamzi
senior tag
válasz
nem kell semmiféle újságot járatnod. én erről a magazinról beszéltem: Fullcircle Magazine 17.
természetesen linux telepítés után úgy módosíthatod a fájlrendszered ahogy akarod. Ubuntuban például a gParted nevű programmal. A /home-nak a külön partíción pontosan annyi értelme van mint a windows alatt a "D-meghajtónak" ha a rendszer összeomlik akkor nem kell letörölnöd a személyes holmijaidat.nekem például éves msnbeszélgetéseim vannak meg, holott vagy 7szer már telepítettem újra az ubuntut.
Aktív témák
- ASUS routerek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3460, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest