Hirdetés
Aktív témák
-
tusi74
őstag
Nekem is összeomlott az OTP, mindaddig, míg a következőt végig nem csináltam:
Feltettem Synapticcal a flashplugin-nonfree csomagot, az mégiscsak az Ubuntu-ra van gyártva. Majd sudo nautilus paranccsal root jogokkal bementem a /usr/bin/flashplugin-nonfree könyvtárba, és az ott levő libflashplayer.so-t kicseréltem egy régebbi verzióra történetesen a 9.00 r48-asra.
Ha te az Adobe oldalán levő telepítővel tetted fel a flash-t akkor nem ebbe a nonfree-s könyvtárba, hanem a /usr/bin/firefox, vagy /usr/bin/mozilla-firefox vagy ahová kérted a telepítést, oda tetted fel. Történetesen, akkor onnan kell kicserélni.
Ehhez a 48-as release-hez már elég nehéz hozzájutni, így ahogy megszereztem, fel is töltöttem a rapidshare-ra.Lehet, hogy a r67-es kiadás is jó, csak én a 48-asat találtam meg a neten. A 115-ösrül meg több helyen olvastam, hogy elég bug-os.
[ Szerkesztve ]
-
tusi74
őstag
Szívesen. Akár a flashplugin-nonfree-vel tetted fel, akár az Adobe telepítőjével, mindenképpen az r115-ös kell, hogy fent legyen, mert mindkét módszer azt csinálja, hogy az Adobe-tól lehúzza a legfrissebb flasht.
Tehát, ha mostanában telepítetted, szinte biztos, hogy a 115-ös van fent. Nekem azonnal megoldotta a gondot a downgradelés az r48-ra.Csak egy a lényeg, hogy minden libflashplayer.so-t cserélj le, ami a gépeden van, mert ha csak az egyik helyen is a friss marad fent, akkor egy az, hogy összeakadnak, kettő, ugyanúgy összeomlik.
[ Szerkesztve ]
-
tusi74
őstag
Én pedig úgy jártam, hogy feltettem az Ubit úgy egy hónapja és sohasem fagyott. Aztán valami miatt újra kellett tenni, és ugyanazokkal a beállításokkal kilépett a Firefox utalás közben. Tök jó. Aztán kigugliztam, hogy a 115-ös bug-os és visszadwongradeltem a 48-ra, azóta atomstabil.
-
rtom
senior tag
Ha már netbank -nál tartunk, van valakinek khb-s chipkártya-olvasóval? Csak azért van XP a desktop gépemen, mert ezt nem sikerült Ubi alatt beizzítanom, sajna a banknak "csak a középtávú tervei között szerepel a platformfüggetlen netbankolás" (ez most kb. idézet volt a válaszlevelükből, linux alatti használatra irányuló kérdésemre).
A wine-al a win-es FF-et feltettem, és települt a netbank plugin-ja. Elméletileg csak a kártyaolvasót kéne életre kelteni és elérhetővé tenni a wine-os FF alól. A neten olvastam, hogy a CardMan olvasónak van Linux-os támogatottsága, fel is tettem, de az FF olvasásnál belefagy.
Valakinek tapasztalata ilyesmivel? Esetleg ötlet, merre kellene keresnem?
-
rtom
senior tag
A khb-nál SMS auth. vagy chipkártyával azonosítós verzió van, utóbbit tartották biztonságosabbnak, ezt ajánlották, asszony ezt kérte. Igaz pénzbe kerül, de kisebb (?) az esély a feltörésre. Próbáltam ledumálni róla, hogy nem kell, mert fizetni kell érte, meg különben sem megy linux alatt, de hajthatatlan...(sajna nem sikerült még megfertőznöm, a Win-t és IE-t kedveli)
-
rtom
senior tag
Én is úgy tudtam, hogy az emerald az ablakdekorációért felel, ezért nem is tettem fel, mivel nem vágytam extra témákra, csak a compiz effektek érdekeltek. Az alap gtk-window-decorator elég (lett volna). Bár lehet érdemes kipróbálnom, hátha.
A
sleep 5
milyen szerepet játszik? Csak egy kis szünet az emerald bekapcsolása előtt, nem?
-
veterán
-
veterán
-
Blue@X
senior tag
ettől sem lett jobb.
Pontosan leírom hogy mi is a gond.
Bejelentkezés után bejön a Transmission ablaka, amit ha akarok kirakhatok fullba(nincs tálca, tahát teljes monitoron jelenik meg.)
Átrakhatom másik asztalra, az effektek müködnek rajta.
A tálca nem jelenik meg, meg nincs háttér sem... -
-
Blue@X
senior tag
Mindent felismert rendesen, a kezdetekben csak a wifi-vel volt gond.
A többi mind jól müködött, szerintem csak sok mindent telepítettem hirtelen rá, és az lehetet a gond....De ha újra feltelepítettem, akkor majd megírom az lspci eredményét, hogy megtudjuk hogy tényleg felismer-e mindent...
[ Szerkesztve ]
-
róland
veterán
Elsőre minden működőnek tűnik. (Na, a kockát még nem próbáltam. De van hang, 1280*1024-es képernyőfelbontás, extra effektek, elérhetők a gépem HDD-i.)
Szerintem a telefonommal lesz gond. (Nem tudok DKU-60-as USB kábel driverről Linux alá.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
Elsőre minden működőnek tűnik. (Na, a kockát még nem próbáltam. De van hang, 1280*1024-es képernyőfelbontás, extra effektek, elérhetők a gépem HDD-i.)
Szerintem a telefonommal lesz gond. (Nem tudok DKU-60-as USB kábel driverről Linux alá.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
veterán
Szia!
Hülyének fogsz tarta SZVSZ (jogos), de nem tom a nevét... <<=== LAME USER Behatárolom:
A telepítésnél van 3 fajta (FF3b5):
1. Adobe Flash player
2. Gnash SWF Player
3. Ez az én csomagom, aminek nem tudom a nevét....Kérdés:
Milyen TV progik vannak Linux alá?
MOD01: sikrült! (swfdec 0.6.0)
MOD02: a kép[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
n0_gAboR
őstag
Nincs alapbol (most nezem friss installal).
Synaptic egy kurva regota letezo program (meg Debianbol) eleg kiforrott, adeptet meg Kubuntuhoz keszitettek az Ubisok, hogy legyen nekik is nativan kinezo apt forntendjuk. Regebbi verziokat teszteltem, de azok sokkal szarabbak voltak mint synaptic. -
veterán
-
szacsee
nagyúr
Úúú kösz, ennyi cd-m nincs, viszont valszeg felteszem a hdd-re majdan.
Kicsit ismerkedek a linux-al, hogy az alapvető cuccokat értsem, oszt majd meglássuk.
Amúgy win-buzi létemre kezdem nagyon megkedvelni. .úgy látszik türelmetlen voltam anno a 7.2-es Suse-val. .jó rég volt..n0_gAboR: Nálam most ez látszik..gondolom nv install után fog itt látszani valami..
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Az a bibi, hogy anno még a méregdrágán vásárolt plextor cd írómhoz kapott cd-ből lenne egy darab, de az etalon.. (mivel plextor)..
Ja és az ubi is azon van.. (mármint egy plextor cd-n)A kis gépről mindjárt belépek ubin keresztül és felteszek egy-két kérdést, ha nem gáz..
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Tényleg nincs benne, de pl. a
"deb http://archive.canonical.com/ubuntu feisty-commercial main" repository hozzáadásával elérhető synapticból. Már megoldottad, de hátha másnak kell.
szerk: flashplugin-ból pedig egy régebbi változat kell hozzá, az újjal nem megy az Opera.[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
erdoke
titán
Köszi, most nyomtatási probléma miatt visza kellett jönnöm Vista alá, de később majd tesztelem. A nyomtatás is megér egy misét, látszólag magától felismerte a Canon LaserShot 1120-as nyomtatómat, valójában meg csak hibaüzenetet kapok nyomtatás helyett...
A mountolással az a furcsa, hogy némelyik alkalmazás ugyanúgy behív egy fájlkezelő ablakot, és abban minden tökéletes, mások meg csak egy Ubuntu területre csökkentett keresőt dobnak fel, amiben nem lehet fentebb kutakodni. Rendszer indulásakor az összes mountolt HDD azonnal látszik az asztalon.
Re: #6717
Azt használom, amit a "Helyek"-nél választva egy meghajtót/könyvtárt automatikusan feldob a Gnome. Ezek szerint a Nautilust... Korábban engedélyeztem a rejtett fájlok mutatását, de agyökér tartalmát nem figyeltem, azt hittem ugyanis, az usr a "user" rövidítése, így esetemben az erdoke-n belül kell kutakodnom. Jó pap holtáig imádkozik.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
róland
veterán
Nem a videólejátszáással van gondom, hanem a tv-tunerem beállításával. (Windows alatt is szenvedés belőni a Pinnacle tv-tunert, így nem csodálkozom, hogy Linux alatt még problémásabb.)
-
dbius
veterán
hmmmm... lehet, hogy a 8.10 miatt nem megy a 3d...
"nVidia "legacy" video support. The 71 and 96 series of proprietary nVidia drivers, as provided by the nvidia-glx-legacy and nvidia-glx packages in Ubuntu 8.04, are not compatible with the X.Org included in Ubuntu 8.10"forrás: [link]
Szerk: Esetleg megpróbálhatod ezzel a driverrel: [link]
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest