Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Járt nálam egy Toshiba L855-12V típusú laptop, operációs rendszer nélkül. Megosztanék vele kapcsolatban néhány tapasztalatot.
A Toshibánál (és más japán cégekre is jellemzően) nagyon fontos a környezetvédelemre való odafigyelés. Amikor Toshiba terméket választ az ember, ez is lehet az egyik meghatározó szempont a vásárlás során. A másik, de nem kevésbé fontos döntés viszont az, hogy megbízható gépet válasszunk.
A fedlap teteje, és a gép billentyűzet körüli alsó része jégkék színű, szálcsiszolt alumínium burkolatot kapott. A fényes, gagyi hatású és éles, kezet vágó műanyagok jelenlétét szomorúan konstatáltam a peremeknél. A Lenovo IdeaPad Y570 is hasonló volt. Nemcsak a kijelző kereténél, hanem a laptop alsó részének oldalsó pereménél is élesnek bizonyult.
A billentyűzet nyomásra eléggé behajlott, bár ehhez hasonló a Dell Vostro 3460 gépemé is, csak az utóbbi előnyéül szolgáló megoldás az, hogy háttérvilágítású, ha bekapcsolom rajta.
Mindezek ellenére az összeszerelést tekintve erős, lötyögésmentes és a kipróbálás időtartama alatt nagyon jó hűtésű, csendes gépnek éreztem. Persze túlságosan erős terhelésnek nem volt kitéve a négymagos i7 CPU, teljes körűen nem volt alkalmam kipróbálni.A Satellite L855-12 V már az új Ivy Bridge köré épül. Bár csak live Linux disztribúciókkal használtam, mégis ezek futtatása során szinte hangtalanul működött, csak a DVD-olvasó pörgött fel néha egy-egy művelet során. A fényerőt egyik kipróbált live futtatású disztribúció alatt sem tudtam lejjebb csavarni. Az egyik Ubuntu alapú disztribúció indítómenűjéből kézzel ki kellett törölnöm a vga boot splashre vonatkozó bejegyzést, és azután végigfutott a grafikus asztal felépüléséig.
Az installálásra szánt két Linuxos rendszer elhasalt rajta, bár live módban nem volt probléma velük, legfeljebb annyi, hogy a gép néhány hotkeyre lehetőséget adó billentyűkombinációját hiába nyomogattam. A Wi-Fi antennát azonban szépen lehetett kapcsolgatni, annál működött az Fn+... billentyűkombináció.
A Touchpad jókora méretű, és kellemes volt használni.A legújabb OpenSuSe 12.2 telepítésekor fontos csomagok ellenőrzési hiba miatt nem települtek fel, többek között a kernel-firmware sem. Egy Ubuntu alapú Linux kiadást telepítése során a merevlemez vagy az optikai meghajtó hibájára hivatkozva, az installációt félbeszakítva leállt.
A Toshiba laptopjaihoz (április óta tartó akció során) szeptember 30-ig még regisztrálható az 1 évre szóló "NO PROBLEM" garancia, amely véletlen balesetekre szóló, valamint lopás elleni védelmet és adat-helyreállítási szolgáltatást nyújt.
A Toshiba L855-12V laptopot a fényes műanyag elemek minőségétől eltekintve komoly gépnek éreztem, hiszen valóságos kis erőmű lapul benne, de egy részletesebb, Windows 7 operációs rendszer alatti próbát nem tudtam végrehajtani, sem a hangszórói minőségét kipróbálni, így csak néhány nyúlfarknyi benyomásomat rögzíthetem ebben a hozzászólásomban. Talán egyszer majd nekem is lesz egy Toshiba laptopom.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Véleményem szerint azt használd, amit a Toshiba oldalán találsz, azzal biztosan működni fog.
(#10579) Krystal_s
Érdemes általános munkára olyan notit használni, amiben kizárólag integrált grafika található, mert más esetben a dedikált kártya fokozottabb melegedése miatt nagyobb lehet a meghibásodás esélye.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Itt egy hozzászólás a szervizek alkatrész beszerzéséről.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
AMD APU-val szerelt Toshiba Satellitet használ itt valaki a fórum látogatói között (Toshiba Satellite C855D-136 vagy Toshiba Satellite C855D-15V típusokat)?
Érdekelne a véleményetek a képminőségről, a hangról és általában a gép megbízhatóságáról, hogy normál esetben körülbelül meddig bírja ki egy ilyen noti szerviz nélkül.
Vajon ezekben 2 Wattos hangszórópár található avagy kisebb teljesítményű?
Az AMD-s konfigurációkban AMD Hudson-2 High Definition Audio Controller szolgáltatja a hangot?
Azt azonban szomorúan látom, hogy a mellékelt Radeon 7610M alig erősebb az integrált 7640G-nél.
-
Dhampir
félisten
válasz 75kokoko75 #12164 üzenetére
Köszönöm lényegre törően tömör válaszodat!
Szerintem ezek a Toshibák semmivel sem rosszabbak az agyonreklámozott konkurens gyártók noteszgépeinél.
Ez a képminőség és betekintési szögek megvannak a kijelzőnek?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz 75kokoko75 #12167 üzenetére
Időnként többen is szoktuk nézni, így mégiscsak "életszerű" és számít a szélesebb betekintésű szög.
Persze tisztában vagyok vele, hogy ennyi pénzért nem várhatok IPS, Dreamcolor, UltraSharp stb. kijelzőt. -
Dhampir
félisten
válasz 75kokoko75 #12169 üzenetére
Köszönöm szépen válaszaidat!
Milyen típusú a Samsung?
-
Dhampir
félisten
válasz 75kokoko75 #12174 üzenetére
Ez tényleg családbarát ár Windows 8-al együtt.
-
Dhampir
félisten
válasz konyi79 #12178 üzenetére
Köszönöm szépen a véleményt!
Használtam már jobb minőségű paneleket is (T500-ban, Dell Precisionban), de még az IdeaPad Z585 átlagos felbontású fényes panelje is jobb volt egyes hasonló felbontású kijelzőknél. A fényességet még lenyelem, ha jobb színeket és kontrasztot nyújt cserébe.
A legutóbbi termésű konzumereknél sok a fakóbb színű kijelző, ez elég rossz dolog.
Ezért is fontos a személyes tapasztalat, mert egy laptop lényege szerintem a kijelzőnél és a garancia minőségével kezdődik.
Élőben nem voltak kitéve ilyen Satellite gépek, emitt nem győződhettem meg a képernyőről. Egy áruházban sokfélét néztem meg mostanában, de csak Dell, Lenovo és Sony Vaiok voltak többségében és azokból is csupán a hitványabbak.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz Bizniszman20 #12220 üzenetére
Trükkösen csinálod, de itt tilos hirdetni!
-
Dhampir
félisten
Windows 8.1-el nézd meg, azt támogatja teljes körűen.
Innen letöltheted az AMD Driver Autodetect programot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs